Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Ја стварно не знам што толку дебатирате кој колку играл како играл кој добар бил кој не кој е за пелистер кој не е па тренерот не ви чинел алоооо џабе паламудите ке ве истресеме на 26 ти како циган цреша
Да ја истресиме ние женати на 26ти!!!

Po hosni koj e igrac na pelister mozi da se kara po kiro ne ? Za pelister nosese radost vo januari ? Jas kako so sakam i so koj sakam ke se ponasam , a so kiro posebno . Dobar sportist , lajno coek . Kiro picko da ti ebam se . I da repliciras da me ubedvas ne vrakam
Ти имаш твое мислење и е во ред. Хосни е обичен платеник шо сакаше да си замини на првата шанса.А киро има многу поќе даено за клубо.Плус како наш производ ние треба да сме горди шо сме го имале најдобрио десен бек во историјата на ракомето.И киро никогаш не играл во вардар ама на секое гостување беше пречекван ко бог. Ние не ги цениме нашите играчи.
Можи во тунис плукат по теџ или по жалус, место по некој мкд анонимус ако оди таму да игра? Не вервам.

џабе се палите на 26 ти Март ке ве издуваме како ураган
Па и не мора да чекате до 26 март можи да почните да го дувате одма.
Автоматски споено мислење:

Ја стварно не знам што толку дебатирате кој колку играл како играл кој добар бил кој не кој е за пелистер кој не е па тренерот не ви чинел алоооо џабе паламудите ке ве истресеме на 26 ти како циган цреша
Шо ќе тресите бе вие умрени банкротирани, да ја тресе Руди Сери ќеркати.

Ти имаш твое мислење и е во ред. Хосни е обичен платеник шо сакаше да си замини на првата шанса.А киро има многу поќе даено за клубо.Плус како наш производ ние треба да сме горди шо сме го имале најдобрио десен бек во историјата на ракомето.И киро никогаш не играл во вардар ама на секое гостување беше пречекван ко бог. Ние не ги цениме нашите играчи.
Можи во тунис плукат по теџ или по жалус, место по некој мкд анонимус ако оди таму да игра? Не вервам.
А шо има Кире толку даено за Пелистер?
Можи не памтам освежи ми ја меморијата.
Да не му поможи на клубот ко тонеше години или?

i kiro na prvata ponuda si zamina od pelister ili ne ? i zosto ne otpozdravi na publikata ili vide deka se ispostra najmalce kaj so trebase ne se raboti dali igrase vo vardar ili vo borec ili vo prolet jas kazvam najgolema pricina denes so zaripnav od karanje e to deka sam znaci SAM nicim izazvan si dade izjava deka ke zavrsi tuka pa dojde klub si oformi a prikazni deka tebalo da go pobara nekoj malo morgen .. edino se slozvam samo deka sekoj si ima svoe mislenje ama po denesnata utakmcia sam vidi ti deka legendata 60 minuti provocirase i se karase so publikata pa koj kako misli na tamu
p.s toj treba da e gord od ovde so izleze ko bese ko ceckalica vo nozete a ne nie

Mi pisaa i na fb a gledam ne vie uste jasno...
Vo rfm znajte za mukaetov zivko deka e precedatel a selektor na reprezentacija Kiro Picka Lazarov

Videte kako kadija ne sudi i kadija ne tuzi!
30 godini so istite grdi faci da mu ja ebam radmila i se po doma!
Sami istite se delegiraat i se pravat sto ke zamislat ako treba i sliki od skopje kaj so sedat zaedno site na kafe od 1961 ova pickata kiro i kompanija
Судии: Виктор Андонов и Стојанче Јовановски
Od denes ednas samo ni sudele do sega kaj gi najdoja samo e prasanjeto https://www.google.com/url?sa=t&sou...MQFnoECCMQAQ&usg=AOvVaw1thHyOKf4Yxeii_zM-rmQh

Zoki nas go kladoja levo smetalo vo seha duri nacevski resava koj so ke bidi, site znajte deka uste esenta tri meseci pred zdrepkata znaveme so koj ke igrame muabeto mi e deka se pred vreme se znaj a nie samo se lazime!

P. S. Zivko ke si odi od rfm koga ke go stavat premier na severna poddrzan od dvete partii a ke go smeni nikolov ili nacevski a do togas ke cekame titula i da mu padni zal da ni dadat nesto mozi turnirot vo Struga
186a535e380ff036efbf0a76969b4c47.jpg
37690ea1f28fe19fd49ad4cafb86f4cb.jpg

Едит:
По сам ко ќе се прочитам не можам да се разберам [emoji23] теории на заговор, рфм, глупости но да не должам за појасна слика гледајте пак последните 3-4 минути од натпреварот и реакција на Киро, полиција, делегат обезбедување и судиите да ви биди по јасно

А за овде само последните две минути и тајмаутот на Јовиќ https://www.youtube.com/live/F2DbNrATH1g?feature=share
Другото коло игра прв тим со втор тим прашањата кои ме мачат шо ќе биди со Јовиќ ако тепаат децата [emoji16]

Последно уредено:
Несфаќам на што се должи коментарот дека Пелистер не е фаворит со Вардар?
Pa ne sme realno
Poiskusna ekipa se ekipa koja ima igraci sho osvojuvale tituli vo minatoto ekipa kaj sho ima pokje Makedonci koi igrat na klucni pozicii vo timot koj bi igrale i za bez pari i povredeni za razlika od nasite...
Edinstveno kratki se mnogu na rotacija i nijansi ke resavat ako ne ja poserime nie negde prethodno. Fakt e deka lanskoto derbi bese pokvalitetno a ova godina plejofot e pokvaliteten za to se zasluzni Ohrid i Alkaloid.
Kratko e vremeto kaj sho treba Lars da gi sklopi kockite ako znaj voopsto i da se socuvame od povredi a ne me cudi utree da gi iscedi pak istite igraci ako od pred vreme se znaj pobednikot a za razlika od nas Vardar ima samo domasni utakmici i vozvratnite od Seha i mnogu posvezi ke vlezat vo duelot so nas dali to drvoto Butin ke gi spremi ke vidime.

Кире беше големина од играч а секогаш лајно од човек. Кога потпишуваше за РК ПЕЛИСТЕР пари во торби му дадоја на таткому за само по некоја сезона да заборави се се искара со цела управа бидејки РК ЗАГРЕБ не сакаше да плати тренинг компензација за на крај да попушти РК ПЕЛИСТЕР и да прифати оштетата дабиде во опрема која никогаш не ја доби РК ПЕЛИСТЕР, можеа да го пријават во ЕХФ и да преседи една сезона на трибина но во негов интерес никој ништо не пријави (сето ова Киро случајно заборави да го пише во автобиографијата, напиша само дека РКПЕЛИСТЕР правел проблеми при неговото заминување)
Како тренер уште поголемо лајно, убаво ги спрема децата и во кавадарци и тука цело време пагат се акат од земја предизвикуват инцидент (во Кавадарци направија гузва и тепачка) а овде среќа што се поискусни играчите па не подлегнаја на нивната намера да напрат инцидент, нарочито кога она глупото дете пикер се тресеше како епилепсија напад да добил и сите одма премни за тепање одма гужва се прак знаејки дека публиката е доста иритирана со дебилните судски одлуки и лесно ќе дојде до прекин, ама не му успеа.

Ај да резимираме :
1. Нашите се криви шо неможат еден Алкалоид да го згазат.
2. Лазаров напрај кариера преку Пелистер , а јас колку што се сеќавам уште кога бегаше во Загреб имаше тензии зошто сме барале оштета .
3. Лазаров не помогна ни 1% во ништо сите години кога клубот одвај егзистираше.
4. Тие филмови кој што како барал/не барал е најмалку битно.Ако сакаше ќе завршеше кариера кај нас.
5. Самиот факт шо тој шо моментално пали /гаси во РФМ (читај Мукаетов) во исто време има и свој клуб , без разлика шо приказната е ќе ствараме клуб од млади македонски играчи(рака на срце му успева на почеток)секоја спорна судиска одлука кога тие играт ќе се третира , како судење по наредба и ќе има негодување од публика.Ќе треба да се навикнат на тој товар.
6.Факт е дека судиите од вчера имаа 6-7 очигледно одлуки во корист на Алкалоид , а имаше и некои одлики кои под притисок беа за нас , со еден збор криминално судење.
7.На гости со нив ако не му се одлепиме уште од старт тешко до бодови .
8. Најголем проблем ни е централен , ама и десен бек (Хосни дава голови , кога нема решение оди 1 на 1 , ама пак прај премногу технички грешки и тоа во серија , ама не е толку лош му треба ротација).

И дај не паѓајте на политички фори на Киро , тој е научен да го сакаат сите (дури беше играч така и беше) е па сега е во друга улога и мислеше дека така ќе се шлепа на таа слава , арно ама домашниот есап на пазар не излегва.

Така да кој како го перцепира негов проблем , а наше е да не дозволиме уште еднаш да уништат ракометот во градот оти еднаш успеаја со Начевци , Металари , Михајло и ред други . Е овај е поопасен од сите пред него така да со памет и до прва се заебанциите со него и Живко , а не само ние и Вардар ќе си има мака.

Абе кој го тркала Киро... Доста се замарате со него.
Ние треба да се консолидираме ако сакаме да ја спасиме сезоната, ако не ќе се пеоба пак наредна сезона.

Друга работа шо е побитна е фактот дека Стеванович е потпишан до 2024, шо значи заедно со Сери в година ќе бидат топ тандем. Плус сите домашни играчи се врзани до 2025.
На лето Суси, Хосни и Дејвис аут и на нивно место ќе се бара поквалитетна замена.
И Кисум е топ играч и треба да се напрај напор да се задржи на подолг период. Вчера изигра топ и на среден и на лев бек.
Има некоја солидна база за наредна сезона шо можи да се надополни со 2-3 квслитетни странци.

Мое мислење Кисум е добар и на среден бек , така да ќе можи да извади постава Лесјак на гол , Ојлевски на крило, Стеванович лев бек , среден Кисум , десен бек Хосни , Василев пикер , и Радович десен бек. По мое ова постава би доминирала. Од кога зборам за танковски вие овде сите паметни се прајте , детето нема мозок само фрла топки на празно , не е брз , пробва да се докажи ама еве вејке 2,3 години слабо му оди незнам шо треба по мое танковски ќе биди на клупа уште од старт. Василев е поборбен од Пешевски , повисок , убо се отвора, блокој прај побрз е топ е чоеко и во одбрана гази. Кисум е борбен одма се гледа сака да се докажи ама му треба и време 2 утакмица играше вчера и изигра супер. По мое негова идеална позиција е среден бек , а лев бек србинот е бомбардер. Исто така иди од супер екипа , шо цело време играла дали лш , сеха и стално била во топ 4 или топ 8. Уигран е битно е шо е топ во раката и не се плаши , а нас таков чоек ни треба во екипата шо знај да се сноси со одговорност и да ја реши во најбитното.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom