Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Ако е еден од договорените Касадо/Кукиќ добра работа ќе завршите, инаку немаат Мешков добар среден бек освен Скубе кој потпиша со Киелце.
Ќе видиме... Некако не ги зеам информациите здраво за готово, пошо сите шпекулации испаднаа неточни. Оваа управа работи премногу таинствено и се до официјализирање на трансфер , дури ни спортските портали немаат никакво инфо со кој преговарале и дали се преговара воопшто.
Како и да е потребен ни се уште еден среден, лев и пикер... Го читам Мандалинич и највероватно и тој ќе ни замини па ќе мора дополнително уште еден лев бек.
Речиси цела прва постава треба комплетно да се замени за наредна сезона.

Treba da se odi do Prilep sreda, zasluzija decata!
Ubo ke bidi i Pelister 2 da bidi na F4 vo kupot

Attachments

• MKD POST.jpg
    MKD POST.jpg
    475,4 KB · Прегледи: 13

Штом го пуштија Марковски значи имат договорено пикер.
И Стипе најавил дека ќе бега, па ќе треба и за него замена да се носи изглеа.

Одамна Врањеш ми личеше како можен таргет (и пред случувањата во Украина). Не е баш на ниво на кое беше до пред неколку години, но се работи, барем теоретски, за пикер кој игра во два правци. Би требало сеуште да е подобар од Н.Маркоски - сличен профил на играч.

Одамна Врањеш ми личеше како можен таргет (и пред случувањата во Украина). Не е баш на ниво на кое беше до пред неколку години, но се работи, барем теоретски, за пикер кој игра во два правци. Би требало сеуште да е подобар од Н.Маркоски - сличен профил на играч.
Сличен профил не би бил правилен збор, освен ако мислиш на висина иако е Врањеш е над 2м а Марковски без сантим два под 2м.
Врањеш во одбрана е подоминантен и побрз додека во напад има повеќе техника.
Сепак мислам дека голем залак е знаејќи ја неговата репутација да дојде во Пелистер. Ако го донесат едно големо браво до управата.
Како и да е ова значи дека Граџан ќе остане и ќе има плус уште еден македонски пикер, се надевам на Арсеновски. И би ми било драго ако се успее во 2ка да ги донесат од
Алкалоид Марко Стојковиќ пикерот и можеби време е да го вратат Иван Галевски дома иако на тоа дете МКД не треба да му е предизвик, треба да цели према Германија или да фати малку погоре. Стилот на бранење во тие земји е поразличен и поефикасен од балканскиот.
МАкедонската репрезентација има доста перспективни млади играчи посебно тие шо се 2002, 2004 и нагоре. Пополека се добива суров квалитет но треба доста да се работи за да се направи солиден играч.

Сличен профил не би бил правилен збор, освен ако мислиш на висина иако е Врањеш е над 2м а Марковски без сантим два под 2м.
Сепак мислам дека голем залак е знаејќи ја неговата репутација да дојде во Пелистер. Ако го донесат едно големо браво до управата.

Сличен профил, во смисла дека е сличен тип на играч во однос на стил на игра. Да, подобар е во одбрана, всушност е повеќе дефанзицец отколку што е офанзивен пикер, а и генерално е подобар играч, но не е баш млад, а последниве година две барем мене ми се чини дека е малку паднат во формата (можеби грешам).

Во секој случај, ако не е прескап, веројатно е добар трансфер.

Како и да е ова значи дека Граџан ќе остане и ќе има плус уште еден македонски пикер, се надевам на Арсеновски. И би ми било драго ако се успее во 2ка да ги донесат од
Алкалоид Марко Стојковиќ пикерот и можеби време е да го вратат Иван Галевски дома иако на тоа дете МКД не треба да му е предизвик, треба да цели према Германија или да фати малку погоре. Стилот на бранење во тие земји е поразличен и поефикасен од балканскиот.
МАкедонската репрезентација има доста перспективни млади играчи посебно тие шо се 2002, 2004 и нагоре. Пополека се добива суров квалитет но треба доста да се работи за да се направи солиден играч.
Teoretska sansa nema Alkaloid da prepusti igrac na Pelister vo dogledno vreme tuku neka go zemat Tankoski da ne kurtulat

Нека свлечкат преку тој менаџерот од франција некоја црнчуга од француско првенство за пикер, сигурно има некое магаре 2 метра шо би играл во два правци.
Каков Пешевски, каков Врањеш ...:D
Плус Граџан и ете Арсеновски од вториот тим и таман ќе си се пополни та позиција.
Не се плашам за пикер и крила, знам дека ќе ги пополнат квалитетно овие места, ме плаши какви бекој ќњ донесат допрва...
Мора адекватни замени да се најдат за Мандалинич и Перич, ако сакаме да го подигниме квалитетот догодина.

Со Пешевски не знам шо бидна, ептен се завлечка работата, ако го земат, плус Врањеш и Граџан, имаш 3 супер пикери, не знам колку е изводливо сите 3 да ги имаме :unsure: Мада ова со Врањеш е википедија извор, таму можиме и за Хансен да смениме за од вгодина кај нас, не ми држи толку вода то или веќе ако е вистина за Врањеш тогаш се откажале од Жаре, друга опција не гледам, Арсеновски не го земат, останва во 2ката...
Треба да се задржи Стипе сега, ако замини и тој, ептен ќе е лошо, испаѓа секоја година цел тим да се менва, дури да се адаптираат тука пак ќе помини возо, мора да има подлога од неколку играчи од оваа сезона тимот...
И не е за префрлање никој од двојката реално, зошто ? За да биди 3та опција како Цветко тогаш ? Нека седат кај Јовиќ одлично си ја води екипата со дечките и се на прав пат, ф4 купот, 3 место лига е феномен за нив!
Да се види како ќе е ситуацијата на лево крило, ако не носат играчи, тогаш Цветко би добил уште една шанса, ама овај пат да не дреми на клупа, за Павле искрено мислам е рано за во првиот тим....

Абе не зезајте во ситуација на ограничен број странци , Пешевски е ќец на десетка...
Него мене ме плаши шо ќе има ремонт на цел тим , па ако се оди на овај принцип , дури да се уиграт , ќе треба пак да се менват играчите...
Мора барем 3-4 носители да останат подолгорочно.
Инаку со типот на играчи за наредна сезона ,мислам дека е Бабич ќе си замини.
Ама ај да почекаме да видиме ...
Инаку за сабота со Вардар , мислам дека се подобри од нас моментално , ама ако имат голманите кај нас ден се е можно...
Во врска со судењето очекувам минимум 60-40 за нив , ако не и 70-30.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom