Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Ѓорговски експлодирал денеска, играч во најдобра форма е моментално во Пелистер 2.
Site se dobri i vo forma bas kolku so treba a zavisi Jovic koj saka da go igra a denes site bea top posebno vo odbrana a prilepcani slabi site deca samo canrurija po star ama rano go izvadija oti bese uste prvoto resena utakmicata kaj prilep to 18ta i 34ta licat na rakometari drugite pod prosek plus kaj nas i golmanite iskinaa a i dobro sudenje za cudo od nacevski i nikolov

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Site se dobri i vo forma bas kolku so treba a zavisi Jovic koj saka da go igra a denes site bea top posebno vo odbrana a prilepcani slabi site deca samo canrurija po star ama rano go izvadija oti bese uste prvoto resena utakmicata kaj prilep to 18ta i 34ta licat na rakometari drugite pod prosek plus kaj nas i golmanite iskinaa a i dobro sudenje za cudo od nacevski i nikolov

Белистојановски исто напредува добро.

Денес крилото Белистојаноски одлична партија, заслужува повеќе шанса
Најдобри стрелци во победничкиот тим беа Ненад Белистојаноски со девет и Емилијан Ѓорговски со седум погодоци, додека кај Прилеп отскокнуваше само Давор Шокоски со шест гола.

Ненад потсеќа во стилот на млади Деки бој Манасков, иако нели игра како десно крило.
Мислам дека детево истотака е 2004, ако се сеќавам добро тандем беа со Петковски на тој турнирот во Романија уште кога беа пионери за 2004та ген.

Ненад потсеќа во стилот на млади Деки бој Манасков, иако нели игра како десно крило.
Мислам дека детево истотака е 2004, ако се сеќавам добро тандем беа со Петковски на тој турнирот во Романија уште кога беа пионери за 2004та ген.
тој и браќава атанасијевиќи од рк алушевски пристигнаа во вториот тим, инаку од макалоски школата е, таму први чекори (мислам).

тој и браќава атанасијевиќи од рк алушевски пристигнаа во вториот тим, инаку од макалоски школата е, таму први чекори (мислам).
More od Alusovski site so dojdoa igraci stanaa, uba skola imal Aljuso, a tamu znam igrashe sino na pretsedatelot kapiten beshe, od site tamu samo toj kafandzija stana, drugite site igracista se, da se posveteshe i toj tro pokje mozi i toj ke staneshe nekoj rakometar (malku da se nasilime, deteto ne zasluzva vaka, najmnogu go ostava srceto za klubo, bravo Bojan, znam deka citate so tatko ti, ne se luti samo prodolzi taka)

More od Alusovski site so dojdoa igraci stanaa, uba skola imal Aljuso, a tamu znam igrashe sino na pretsedatelot kapiten beshe, od site tamu samo toj kafandzija stana, drugite site igracista se, da se posveteshe i toj tro pokje mozi i toj ke staneshe nekoj rakometar (malku da se nasilime, deteto ne zasluzva vaka, najmnogu go ostava srceto za klubo, bravo Bojan, znam deka citate so tatko ti, ne se luti samo prodolzi taka)
Дечко Бојан не е кафанџија, тој е Чкембар заколнат ;)

Се надевам дека Бабич нема да ја напај истата грешка и да го остај Табоада на трибина.
Минатата утакмица Табоада се повреди на загревање, ти кажвам инфо од медицинскиот тим и то беше по дрес преслечен и спремен ама за жал... За со 1961 нема да ги имаме Периќ и Велковски, другите сите се фит и спремни (барем до сега). Покрај Секељи, Периќ, Мараш, Обрадовиќ и Табоада, ете и Никола Марковски бега од на лето оди во Алкалоид, а знак прашалник е и Граџан како и Мандалиниќ... Најверојатно многу појасна ќе биди сликата после утакмицата со 1961 и покажаното на терен. Мора добро да се спремат за Тото и за одбрана 5-1 оти ќе ни се еби мајката...

Минатата утакмица Табоада се повреди на загревање, ти кажвам инфо од медицинскиот тим и то беше по дрес преслечен и спремен ама за жал... За со 1961 нема да ги имаме Периќ и Велковски, другите сите се фит и спремни (барем до сега). Покрај Секељи, Периќ, Мараш, Обрадовиќ и Табоада, ете и Никола Марковски бега од на лето оди во Алкалоид, а знак прашалник е и Граџан како и Мандалиниќ... Најверојатно многу појасна ќе биди сликата после утакмицата со 1961 и покажаното на терен. Мора добро да се спремат за Тото и за одбрана 5-1 оти ќе ни се еби мајката...

Доста е бе луѓе со изговори повреден бил, олцнат бил....Ќани и Зарков со чалми на главата играле, со боксој дирек ги мавале, потреси на мозок мали сигурно издржале на нозе па гинеле за Пелистер....Тогаш 2-3 странци и се наше....ама наше фанатици!!! Од тренер до чистач! Исто како Аек...без ништо ги манаја од земја пола група...Оти? Оти играја без притисок и фанатички....То ни фали уште....Имаме супер услови од Управата, навивачите се разбудија, не знам од кога ваква еуфорија немало, цела сала да навива сите Чкембари...И шо? Таман треба да се напрај најбитниот чекор и тогаш овој се жалел, оној бил фатен, примадоните не се осеќале нешто расположено, вака 2 сезони ги губиме...Лани комотно можевме титула да јадиме......Ало!!!! За титула се работи!!! Стап врака, ињекции за болки в газ и напад!!! 10 мин нека играт можи то да решава... Доста е од оправдувања за вакви утакмици!!
Или тогаш нека речат отворено...Луѓе немаме сала за ЛШ, треба дупло пари за разлика од ЛЕ, за разлика од "метрополата" каде секој фрла по нешто, кај нас кабадајите "богаташи" ги нема како по обичај....Чекаме уште некој од надвор плус да не спонзорира...И зато од старт ви велиме ќе си крчкаме втори нешто купче, суперкупче можда ќе падни и рајат биди си....
Е неможи така! Ова е спорт! Тука и најјаќи паѓале од најслаби, да треба да се поклопат коцките...Али колку појќе пробваш шансата е поголема! Без инает нема шанси....Зато сите встрој сабота иди цела армија по вас немојте пак да не разочарате! Доста е!!!! Сакаме титула сега а не по 10 години!

:kruna:

Ќе има бе негде пренос?
Novinar ela so nas ima mesto vo avtobusot so ke prajs Sabota plus ke davaat pivo bez pari skopjani dojdi oti ke se prajs pisman posle so ne dojde [emoji16]

Јас колку што сум слушнал и Врањеш и Пешевски доаѓаат во Пелистер од лето.
Па не сум толку сигурен за Врањеш да дојде во Пелистер, доколку го раскинал договорот со Мешков оти има договор до 23/24 сезона можеби а да плајќаме оштета за него мислам не би требало (30-50000€ плус год плата од мин 50000€ просек за 2год би му идело 7500€ месечно за тие пари се наога подобро) . Да е некој млад 25-27г кој вади таква статистика и сака да се докажува за нешто повеќе е ок но за 33 год кој гледа последните год од кариерата да ги игра само од финансиска гледна точка не би го повлекувал овај потег.

П. С не ме свајќајте погрешно. Врањеш е ѕвер, и би ни бркал мн работа но поевтини и подобри варијанти има.

Па не сум толку сигурен за Врањеш да дојде во Пелистер, доколку го раскинал договорот со Мешков оти има договор до 23/24 сезона можеби а да плајќаме оштета за него мислам не би требало (30-50000€ плус год плата од мин 50000€ просек за 2год би му идело 7500€ месечно за тие пари се наога подобро) . Да е некој млад 25-27г кој вади таква статистика и сака да се докажува за нешто повеќе е ок но за 33 год кој гледа последните год од кариерата да ги игра само од финансиска гледна точка не би го повлекувал овај потег.

П. С не ме свајќајте погрешно. Врањеш е ѕвер, и би ни бркал мн работа но поевтини и подобри варијанти има.

Слободен е Врањеш колку што знам. Слободен е и за сега одма.
Не знам зошто седеа со скрстени раце нашите клубови, имаше доста солидни играчи како Шебетиќ (кој потпишал во Нава, Шпанија и каде нема да земи повеќе од 10 - 12.000€ за преостанатите два месеци), Маласинкас, Малус и т.н.

А Броз заборави го, не го вадиш од Германија уште 3-4 сезони.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom