Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
На Аеродром - Голден Арт всала беа во друштво на Стерјев Јуниор
Какво е твоето мислење за 19-та (Миланов) и 10-та (Гучески) од Голден Арт?
Автоматски споено мислење:

Околу двојката, очекуван пораз од вардар, шо очекувате вие два пати да се претворат во трансформери и да ги победат, а првиот тим да си спие на уши....
Двојката си ја заврши работата со самата победа уште во октомври, тоа беше и повеќе од доволно од нивна страна, искрено никој не ни очекуваше дека можи да ги добијат, ама кога оди оди, му тргна, голманот имаше ден и толку треба во ракометот, ова не е шах, па да се мисли. Уште тогаш Јовиќ си ја заврши работата со екипата солидно и му намести брејк топка на Бабиќ или фудбалски кажано му даде пенал 90+, а тој го промаши, то е веќе друго двајсе....

Околу ростерот, не би рекол дека се само браќата Атанасијевиќ добри, а другите така, ДА можи најмногу делат на теренот од сите, ама во оваа екипа има деца во кој има ракомет и има работа со нив, со Јовиќ јас сум сигурен 100% дека ќе има уште подобар квалитет на дел од играчите за во иднина...
За Петар се сложвам потполно со @Vardarecc секој збор на место, и јас исто така мислам дека Петар ќе оди за брзо на бек, веќе и го игра на среден, на многу утакмици кај шо пратам или некогаш почнува со него или ротира во зависност од текот на мечот, сега баш имаше такви ситуации додека беше повреден Емко, Павле беше на лев, а Петар на среден, а исто така често оди и како бек ап опција замена за Цветко на лево крило, ако не се лажам то му е и природна позиција, така Петар играше и во Алушевски (барем така го имав заприметено). Ама детето има одлични предиспозиции за среден бек, одличен проток, добра прегледност, шут од далечина. Сега проблем за лево крило е шо Цветан си изгради тука позиција, најдобар стрелец, плус сега репрезентативец, тешко дека би играл пред него, ама и како замена се снаоѓа добро, за мене Петар е универзалец во овој тим и мора да игра многу повеќе, плус исто и за одбрана каде игра одлично и заедно со Павле Петровиќ мислам ни се двајцата најдобри дефанзивци во екипата !
Така да со напорна работа во Петар, добиваме играч за два правци и за клупско и репрезентативно ниво (каде особено во второто и тоа како ќе биди потребен и би бил кец на десетка).
За Павле нема шо да се трошат зборој, класичен бек шутер, на прав пат се браќата, со Јовиќ и Заре на клупата ќе напреднат многу....
За Емко детето на само толкава возраст веќе добива втора или трета повреда за краток период, најискрено се плашам само не дај боже да биди како Нелоски случајот, не дај боже пак ќе речам, се има ракометно и во Емко, топ во раката, добра финта, макар шо некогаш премногу зема шутој и троши топки, ама и да греши не е проблем, сега се станва играч на негова возраст, не да биди вечен талент ко Тале и Фитиљо на 26/7 години....
На другата страна Петровиќ гризи и напад и одбрана, игра како битолчанец детето секоја чест, мора на подолг период да се задржи и босанчето, како замена е Буторац знајме сите како е тој во Пелистер заради Цревото и едно време пред да е тука Буторац играше Мирчевски на десен бек, детето мислам ќе го биди и имам јас најмногу надеж во него од сите од таа генерација, само проблем му е висината, ако не извиши уште малку ќе остани како Велковски на бек, едвај ке го гледа голот од противничката одбрана, движење, финта, разигрување, шут, се има во него, едино шо е понизок, зато велам ќе го биди детето.
Мене искрено Мирчевски ми е многу многу подобар за разлика од другата страна на лев бек кај шо е Митревски, не ми е ништо посебен Митревски џабе сите пишат по него, Мирчевски ќе се покажи повеќе од него, иако игра на потешка позиција, каде тешко се наоѓаат левораки ракометари, а сега на последните 2-3 утакмици Јовиќ го пушташе и на десно крило замена за Белистојановски :D
Пепел ги прај Јовиќ со позициите, а таму веќе ги имаме Џукиќ, Стоилевски, Блажевски, Белистојановски.
Кога немаме играчи немаме, ама кога имаме пак кој побрзо да игра....
За Чефо, предност му е добрата игра во одбрана, знај да игра назад добро, напад не е ништо посебен, го вади само брзината во него и лесно знај да ја пробие зоната, на моменти мислам дури подобар е и Диме од него напред, само пусти страв на Диме од Јовиќ, не му дава толку слобода во играта и да покажи шо знај, една да згреши и го крка, најмногу го има Диме добиено од Јовиќ :lut:
И за пикер, Арсеновски мислам е еден од играчите кој најмногу напредна тука и формата му оди во нагорна линија, некни и на Вардар му збрца 4 гола, одличен пикер, а и подготовките ги помина со првата екипа...
Јас мислам треба Фичо да се префрли во првиот тим, време му е, барем ќе собира искуство, доста е со Никола Марковски, Џули сега е калибар само за во Тинекс, не знам каква ќе е ситуацијата со Граџан останва/бега, а и без разлика и да остани Граџан, а се носи друг, тогаш би бил само трета опција, шо губи на минутажа, неиграње и пад на форма, ама како и да е за мене е подобра опција моментално Арсеновски од Маркоски и треба да се смета во иднина на него за во првиот тим....

И за крај, иако бев ептен против на почетокот на платформата за да се прај втора екипа, мислев џабе пари ќе бидат фрлени во тој тим, ама испадна спротивното, ГОЛЕМА корист испадна од таа екипа, хит во првенството, победа против Вардар, плеј оф загарантиран 3/4 место, играчи за во иднина спремни на лагер за во првиот тим, мора да се продолжи ова на подолг временски период, дава резултати, секоја чест !
Митревски и Мирчевски дефинитивно треба да имаат повеќе шанса на терен.

Последно уредено:
Какво е твоето мислење за 19-та (Миланов) и 10-та (Гучески) од Голден Арт?
Гучески суперлига играч, ништо посебно.. тој Миланов не го имам гледано мн освен нешто со Алкалоид кога играа, ама не ми остави некој посебен впечаток.
Имам пишано и во другите теми, играч од кој сум најмногу импресиониран и можи да се кажи дека личи на генерациски талент не само во Македонија туку и пошироко, е едно дете во Алкалоид кадети, веројатно 2004/2005 генерација, не му знам име, среден бек носи број 10, со сите предизпозиции, брзина, техника, влез игра, експлозивност, добар удар и супер прегледност на игра, е сега вака супериорно делува секако на натпревари од кадетската лига, ќе видиме како ќе одговори кога ќе игра со сениори, во секој случај топ играч.

Да го договорат него, ќе покажат дека сериозно атакуват кон ЛШ.
Тој и Цветан се Идеална комбинација за в година.

Ако татко му Пепи вмеша прсти и му покажи прав пат и нормално да го побараме ние, мислам дека пореални шанси има да дојди во Пелистер, отколку во 1961.

Не би ме чудело да се врати во МК Манасков. После таква повреда, на 30години, тешко дека ќе фрчат којзнае какви понуди низ Европа. Обично првата сезона по враќање од скинати лигаменти е "рехабилитациска" сезона кога е целта е да се врати формата а не да се биде на максимално ниво.

Сигурно се поголеми шансите за него отколку за Кузмановски на пример, кој претпоставувам ќе остани Германија сега засега.

Е сега дали има логика Манасков/Кузманоски дуо да се прави, или да се исфорсира Кузманоски да биде стартно лево крило и да се насочат парите кон среден бек е друга приказна...

Лично мислење фокусот треба да биде на пополнување на среден бек и пикер за два правци. Овие два треба да се од висока категорија. На лев бек, јас спротивно на многу од вас, не сум толку фан на Мандалиниќ. Како шутер нема збор еден од подобрите во Европа, но модерниот ракомет бара многу поголема универзалност. Мое мислење е дека треба да се бара лев бек кој може да игра во два правци. Меѓу лев бек, среден бек, десен бек и пикер во натпревар на високо ниво, можеш да менуваш само еден одбрана/напад. Десните бекови на Пелистер колку толку играат одбрана што е голем плус. Од останатите три, најголема е веројатноста дека средниот бек ќе биде тој кој ќе се менува, бидејќи многу се ретки квалитетните офанзивни средни бекови кои играат одбрана меѓу 2ка и 5ка. Затоа освен што е можно подобар офанзивен среден бек, приоритет логично е да бидат пикер и лев бек за два правци. Ако се нема пари за се, побитен е пикерот. На крај и краишта, на лев бек се Кукуловски (кој патем е според мене добар одбранбен играч), Атанасијевиќ, Ѓорговски... Им треба минутажа и нив, со тек на времето ќе се изделка во сериозен играч некој од овие ако добиваат шанса. На десно крило тие авантури со Божиќ Павлетиќ, Ѓукиќ и слично ми се само непотребно трошење на пари. Пушти го Костески во оган и што биде нека биде. Има и други млади во 2ката за замена. Голман Лесјак/Кизиќ е ОК. Кизиќ јади доста хејт, ќе видиме, јас не би се откажувал, имајте на ум дека голманите покасно созреваат. Дури на кај 23-24 години може да се видат поконстантни перформанси, дотогаш се многу нестабилни. Некои и покасно во доцните 20ти (како Николче Митревски на пример). Втор голман е таман позиција за Кизиќ, ќе има солидна минутажа сигурно, голман е позиција на која секогаш има реални ротации а не само шминка.

Велковски, несреќо една... Ги врати од мртвите со безвезните додавања.
Неможам да го гледам поќе, ми се превртва желудникот од него.

Управа, веее моооппллллаааааамммммм, танковски ако не го бркате во 2ката прекомандовајте го. Па кое дрво е онај бе попопо, која превара од играч

Велковски, несреќо една... Ги врати од мртвите со безвезните додавања.
Неможам да го гледам поќе, ми се превртва желудникот од него.
Нема натпревар кај шо не прави такви глупости, не е можно

Со комплетен тим, Ним ќе го сркнеше на домашен терен....
Нема шо да се замери, премногу играчи фалеја, како со еден шаран да ојдовме на утакмица :D
Шо е тука е, одиме на победа на следните 3 утакмици...

Бабиќ идиоту еден, каков аматер имаме на клупата, не знам дали запримети некој при крајот на првото, Секели сакаше да фрли контра, најнапред сам беше Маџовски и можеше да го проигра за лесен гол, овај зеде му се пушти во фаца, стооој стооој, стооој :facepalm: Се чудеше Секели, се надевам ова се последните 3 месеци за Бабиќ во Битола, Зоки барајте си тренер за вгодина....

Табоада имаше 2 мин, и во еден тие 2-3 напади бековската линија беше Кукуловски-Танковски-Велковски, Леле-леле-леле какви македонски играчи бе, дај да не се резилимее, па оваа бековска тројка нема да ги победи ниту РК Алкалоид не пак да очекуваме нешто повеќе....Па Танковски во моментот нема место да фати ниту во Пелистер 2, Јовиќ ќе го брка од тренинзи не се зафркавајте....

П.С. Секели во најдобра форма ни е, секоја чест, штета шо бега од оправдани причини, да се надеваме дека Лесјак достојно ќе го замени следната сезона....
Граџан ги искина !!! Феноменален :cuc:

gradjan masino i taboada lelele kolku ke fali ovaj coek.. svaka cast a mazovski tanko i velkovski odma ili vo 2ka ili nadvor od klubot... sram ste za rakometo vie opsto... mi se povraka.. edna akcija so kukulovaki tanko i velkovski mazovski 3 gola primija bez nikakov kontakt pa kaj go ima ova be

За развојот на Танкоски што повеќе да се каже, штом местото во репката го загуби од еден Ѓоргиев јасно е колку е саат и во каква насока оди неговата кариера.
Ветуваше дечкото, имаше добри моменти во Металург, а што допринесе за таков вртоглав пад во кариерата стварно не ми е јасно..
Обезбеди трансфер во Пелистер, место да ја крене формата и да стане стабилен играч, тој дното го пробуши.
Има со него врвни играчи кај што реално може полесно да се вклопи во играта, има квалитетни тренинзи, квалитетни утакмици.
Во Металург сам го носеше товарот и изгледаше далеку подобро, стварно секоја чест за нашите "таленти" кој на 18,19, 20 години покажуваат одлични изданија а потоа дното го пробиваат, како прв пат да играат ракомет, со топка неможат да се состават.

Децата вредат злато :aplauz:
АЛКАЛОИД, ЕДИНСТВЕН СО КОНКРЕТНА ПОНУДА

Со играта која ја прикажуваат Петар и Павле привлекуваат внимание на голем дел од домашните клубови, а единствено прволигашот РК Алкалоид им пристапил со конкретна понуда.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom