- Член од
- 11 август 2017
- Мислења
- 687
- Поени од реакции
- 661
Какво е твоето мислење за 19-та (Миланов) и 10-та (Гучески) од Голден Арт?На Аеродром - Голден Арт всала беа во друштво на Стерјев Јуниор
Автоматски споено мислење:
Митревски и Мирчевски дефинитивно треба да имаат повеќе шанса на терен.Околу двојката, очекуван пораз од вардар, шо очекувате вие два пати да се претворат во трансформери и да ги победат, а првиот тим да си спие на уши....
Двојката си ја заврши работата со самата победа уште во октомври, тоа беше и повеќе од доволно од нивна страна, искрено никој не ни очекуваше дека можи да ги добијат, ама кога оди оди, му тргна, голманот имаше ден и толку треба во ракометот, ова не е шах, па да се мисли. Уште тогаш Јовиќ си ја заврши работата со екипата солидно и му намести брејк топка на Бабиќ или фудбалски кажано му даде пенал 90+, а тој го промаши, то е веќе друго двајсе....
Околу ростерот, не би рекол дека се само браќата Атанасијевиќ добри, а другите така, ДА можи најмногу делат на теренот од сите, ама во оваа екипа има деца во кој има ракомет и има работа со нив, со Јовиќ јас сум сигурен 100% дека ќе има уште подобар квалитет на дел од играчите за во иднина...
За Петар се сложвам потполно со @Vardarecc секој збор на место, и јас исто така мислам дека Петар ќе оди за брзо на бек, веќе и го игра на среден, на многу утакмици кај шо пратам или некогаш почнува со него или ротира во зависност од текот на мечот, сега баш имаше такви ситуации додека беше повреден Емко, Павле беше на лев, а Петар на среден, а исто така често оди и како бек ап опција замена за Цветко на лево крило, ако не се лажам то му е и природна позиција, така Петар играше и во Алушевски (барем така го имав заприметено). Ама детето има одлични предиспозиции за среден бек, одличен проток, добра прегледност, шут од далечина. Сега проблем за лево крило е шо Цветан си изгради тука позиција, најдобар стрелец, плус сега репрезентативец, тешко дека би играл пред него, ама и како замена се снаоѓа добро, за мене Петар е универзалец во овој тим и мора да игра многу повеќе, плус исто и за одбрана каде игра одлично и заедно со Павле Петровиќ мислам ни се двајцата најдобри дефанзивци во екипата !
Така да со напорна работа во Петар, добиваме играч за два правци и за клупско и репрезентативно ниво (каде особено во второто и тоа како ќе биди потребен и би бил кец на десетка).
За Павле нема шо да се трошат зборој, класичен бек шутер, на прав пат се браќата, со Јовиќ и Заре на клупата ќе напреднат многу....
За Емко детето на само толкава возраст веќе добива втора или трета повреда за краток период, најискрено се плашам само не дај боже да биди како Нелоски случајот, не дај боже пак ќе речам, се има ракометно и во Емко, топ во раката, добра финта, макар шо некогаш премногу зема шутој и троши топки, ама и да греши не е проблем, сега се станва играч на негова возраст, не да биди вечен талент ко Тале и Фитиљо на 26/7 години....
На другата страна Петровиќ гризи и напад и одбрана, игра како битолчанец детето секоја чест, мора на подолг период да се задржи и босанчето, како замена е Буторац знајме сите како е тој во Пелистер заради Цревото и едно време пред да е тука Буторац играше Мирчевски на десен бек, детето мислам ќе го биди и имам јас најмногу надеж во него од сите од таа генерација, само проблем му е висината, ако не извиши уште малку ќе остани како Велковски на бек, едвај ке го гледа голот од противничката одбрана, движење, финта, разигрување, шут, се има во него, едино шо е понизок, зато велам ќе го биди детето.
Мене искрено Мирчевски ми е многу многу подобар за разлика од другата страна на лев бек кај шо е Митревски, не ми е ништо посебен Митревски џабе сите пишат по него, Мирчевски ќе се покажи повеќе од него, иако игра на потешка позиција, каде тешко се наоѓаат левораки ракометари, а сега на последните 2-3 утакмици Јовиќ го пушташе и на десно крило замена за Белистојановски
Пепел ги прај Јовиќ со позициите, а таму веќе ги имаме Џукиќ, Стоилевски, Блажевски, Белистојановски.
Кога немаме играчи немаме, ама кога имаме пак кој побрзо да игра....
За Чефо, предност му е добрата игра во одбрана, знај да игра назад добро, напад не е ништо посебен, го вади само брзината во него и лесно знај да ја пробие зоната, на моменти мислам дури подобар е и Диме од него напред, само пусти страв на Диме од Јовиќ, не му дава толку слобода во играта и да покажи шо знај, една да згреши и го крка, најмногу го има Диме добиено од Јовиќ
И за пикер, Арсеновски мислам е еден од играчите кој најмногу напредна тука и формата му оди во нагорна линија, некни и на Вардар му збрца 4 гола, одличен пикер, а и подготовките ги помина со првата екипа...
Јас мислам треба Фичо да се префрли во првиот тим, време му е, барем ќе собира искуство, доста е со Никола Марковски, Џули сега е калибар само за во Тинекс, не знам каква ќе е ситуацијата со Граџан останва/бега, а и без разлика и да остани Граџан, а се носи друг, тогаш би бил само трета опција, шо губи на минутажа, неиграње и пад на форма, ама како и да е за мене е подобра опција моментално Арсеновски од Маркоски и треба да се смета во иднина на него за во првиот тим....
И за крај, иако бев ептен против на почетокот на платформата за да се прај втора екипа, мислев џабе пари ќе бидат фрлени во тој тим, ама испадна спротивното, ГОЛЕМА корист испадна од таа екипа, хит во првенството, победа против Вардар, плеј оф загарантиран 3/4 место, играчи за во иднина спремни на лагер за во првиот тим, мора да се продолжи ова на подолг временски период, дава резултати, секоја чест !
Последно уредено: