Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Немат врска дека биле местенки ги гледав двете утакмици..
Да во право си поштено тепаа и Тиквеш против Металург со 40:38 се играше без никаква одбрана shoot n' run.
Бутел без никакво залагање цели 45-50 мин без никаква одбрана, во напад пак да не зборам, секој втор напад веше техничка грешка или шут над или покрај гол само на крај малку заиграа одбрана колку да не биде висок пораз.

Немат врска дека биле местенки ги гледав двете утакмици..
Stvarno ne znam so gledase i kaj gledase metalurg pet pati frla sredniot bek 44 vo aut pretposleden napad na krajot sutiraat vo semsforot a posledniot ja frlaat pak vo bunar pravo vo race demek na piker

Drugata butel pusta topki na desno krilo site vo aut isto na kraj tolerancija za pasiven pa gol epten apla bese duri pokasno pocnaa pet minuti deset za na tajmout da mu go kazat konecniit od kavadarci

Samo se ke mu bidi dzabe utre ke pobedi Pelister vo Prilep i mirna glata

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Stvarno ne znam so gledase i kaj gledase metalurg pet pati frla sredniot bek 44 vo aut pretposleden napad na krajot sutiraat vo semsforot a posledniot ja frlaat pak vo bunar pravo vo race demek na piker

Drugata butel pusta topki na desno krilo site vo aut isto na kraj tolerancija za pasiven pa gol epten apla bese duri pokasno pocnaa pet minuti deset za na tajmout da mu go kazat konecniit od kavadarci

Samo se ke mu bidi dzabe utre ke pobedi Pelister vo Prilep i mirna glata

Сеа по коментаров очигледно ти незнам која утакмица си ја гледал, 44ката е Додич, во последните 2 напади не ни беше во игра, претпоследниот напад шутираше Серафимов под фаул (недосуден) над голот, а последниот напад Тодески имаше додавајне до пикер кое играчите на Тиквеш го пресекоја.

Можит да се кажит дека играја со нешто поскратен состав и Бутел и Металург и му дадоја шанса на некој играчи кој шо досега немале голема минутажа, нормално за нив пошто веќе си се пласирани.

Но што се однесуват до судењето ај немат да речам дека беше криминално АМА имаше многу спорни одлуки во корист на домаќините, пример еден од играчите на Прилеп во еден последните напади (мислам последниот) напре едно 17 чекори кој шо беа срамно недосудени.

Последно уредено:
Ајде бе Битолчани вашиот вистински Пелистер се пласира во плејоф а вас нигде ве нема со барем збор два поддрска за момците . Да кикснеа ке гореше форумот со катастрофални коментари . Честитки заслужено покажаа дека се достојни на предизвикот

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Ајде бе Битолчани вашиот вистински Пелистер се пласира во плејоф а вас нигде ве нема со барем збор два поддрска за момците . Да кикснеа ке гореше форумот со катастрофални коментари . Честитки заслужено покажаа дека се достојни на предизвикот

Sent from my SM-G985F using Tapatalk
Se radvame denes slavime rakometot jaki vo odbrana golmanot top odbranata super napad raznovrsen preku krila piker i leviot bek iskina denes plus kosarkata tepaja so 24 razlika se bese super [emoji3515]
Za dabe mu bea mestenkite prosloto kolo vlegovme po najdobrite 8 sega na prolet uste da zemime bodovi decata od vardar ke bidi super

Дечки моја одјава за ова година од овој форум... до некаде успешна година која има основа на долгорочен план да се постигне нешто, не мора брзање времето ќе си кажи а и надворешните влијаниа према тимот.
Направена е добра база на играчи кои во текот на наредните 2-3 години ако се продолжи со ова темпо ќе се крени на многу повисок стандард, но ме плаши само една работа. Шо ке се прави со инфраструктура за идни Евро натпревари бидејќи правилата наложуваат да има простор за трибини и позади головите. Колку ќе се заложат луѓето од власта да покажат воља за крадење не знам, али се надевам дека ќе им текне од некеде да најдат средства, покрај тоа шо ке се направи квалитетен објект, ќе си пикнат и тие некоја паричка, само ако имаат мозок (во овие луѓе не спаѓаш ти Корле ти си токмак знам дека читаш неспособен си).
Од аспект на надоградба на тимот. Желба ми е да видам еден тандем голмани али не било кој туку Томовски и Симиќ, од дечките кои секако имаат заслужено да го носат дресот на Пелистер би сакал промоција во првиот тим да добие Кузманоски (дајтему на малиот нека гризи во СЕХА има шо да покаже, подобар ќе биде од Ојлески кој игра само 15 мин во напад и нема никаква функција фрлете го во оган таму нека се исчеличи нека јади по некоја тупаница во одбрана џабе не е толкаво суруклеме).
Стјепанович, Џукиќ, Ојлевски, Граџан мислам дека се првите кој ќе добијат шут карта во тимот.
Дечки среќни ви празници добар провод каде и да сте.
ДА ЖИВЕЕ МАКЕДОНИЈА... ДА ЖИВЕЕ БИТОЛА...
ДА ЖИВЕЕ ПЕЛИСТЕР!!!!

П.С не би сакал да ги заборавам дечките од метрополата, фала ви за тоа што се трудите да сте дел од нашата дискусија и не потсетувате за некои цели кои треба и ние да ги достигнеме.
Али сепак сте буљаши какви и да сте такви и ќе си останете. Извинете да се поправам "лигави буљаши".

"""Светот на ракометот денеска остана без голема легенда, без тренерот кој остави длабока трага во македонскиот ракомет. На 67 година почина Романецот Богдан Маковеј, кој во својата кариера мина неколку години како тренер во Македонија.
Маковеј во својата тренерска кариера од 1996 до 1998 година беше на клупата на тимот на Кометал Ѓорче Петров со кој успеваше да стигне до четврт-финалето во Купот на европските шампиони.

lg.php

Во 1997 година на Светското првенство во Германија, под негово водство Македонија успеа да стигне до 7. позиција што беше огромен успех со оглед на тоа што беше дебитантски настап.
Иако си замина се врати брзо во македонскиот ракомет и тоа на клупата на машката екипа на Пелистер. Со овој тим успеа да постигне голем успех, а тимот од Битола беше првиот македонски машки состав кој успеал да дотурка до финале во Челенџ купот.
Богдан Маковеј беше голем пријател на Македонија и личност која остави длабока трага и помогна во развојот на оваа игра во земјава.Ова е црн ден за ракометот и дефинитивно голема загуба бидејќи си замина големиот мајстор на ракометната игра, кој знаеше да каже: „Клучот на успехот во ракометот не е во нападот, туку во одбраната. Одбраната го добива натпреварот“. """

нека почива во мир

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom