Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Требат уште квалитетни играчи за да бидат конкурентни за титула покрај Вардар.
Голман треба екстра с не д асе експериментира како со овај од Татабања. Јас не дека иам некој познавања од ракометот, ама вервам дека на сите му е непознаница тој Борбељ.
Исто треба бековската линија да се појача со уште еден десничар шо ќе можи да игра и на лев и на среден и така ќе се покријат тие две позиции. Неможи со Мандалинич и Вегар да ја туркат цела сезона. Истиот случај е и на среден кај шо ги иаме Танковски и босанецот.
Ајде на десен горе/долу е ОК.
На лево крило требаше да го пуштат Олјевски и да донесат подобра опција а како бекап Маџовски.
На пикер е доста дискутабилно то шо го остаја Граџан.
И на крај се се сведва пак на голманот.
Многу е битно каков голман ќе договорат. Не треба пари да штедат ако има комбинција да се донеси некое позвучно име помеѓу стативите.
Вервам дека се прат калкулации со вајлд картата за ЛШ. Чекат од управа да видат исходот од апликацијта.
Ако добијат зелено светло ќе бидат во подобра позиција да донесат некое позвучно име, пошо ЛШ е сепак друг левел во споредба со ЛЕ и можи да се излжи некој поквалитетен играч да дојди во Битола. Ако не, мислам дек ауште голман ќе донесат и ќе калкулират со плејофот и ќе чекат разврскамсо ситуацијата во вардар.
samo popovic od metalurg trebase da go vratat madzovski sekako e odlicen za odbrana ovaj masina za napad spored mene pa ete za v godina neka imat na um deka ke mu pomini dogovoro na ovaj vo metalurg

На лево крило требаше да го пуштат Олјевски и да донесат подобра опција а како бекап Маџовски.

Ојлевски е милениче на клубо. Џабе не е битолски зет.

Граџан е ок за напад дрво е одбрана, Вегар ако е фит ок сме ако го земат Куковски, ако не го земат ќе треба еден деснучар плус во тимот.

Според мене не ни треба Лига Шампиони, Евролигата ќе биде исто јака и таму имаме 5 домашни утакмици + сеха 5 утакмици то е 10 утакмици за следење до Февруари.

многу бајрам се праи со преодните рокови, посебно фан клуб Вардар, а со коронава Абер нема кога и дали ќе се игра воопшто.... евентуално без публика, ама и тоа е под прашалник...

Мислам дела е готова работата со Дејан Кукуловски кој горе доли можи да покрие некоја минута на левата бековска позиција, на среден покрај босанецот и Танковски се ми се чини ќе остани и Ратајец за кој колку ќе биди во можност ќе покажи времето. Останува екстра голман да донесат и горе долу тимот ќе биди скоцкан.

Во евролигата реално имаме поќе шанси подалеку да стигниме, е сега во однос на атрактивни имиња кој би дошле Битола нормална ЛШ е подобар избор. А и ЛШ е поголема реклама и за самиот клуб. Мислам дека и тие мерките нeгде читав до 2025 се пролонгирани за салата. Така да и ЛШ имаме шанса да ја изгураме во Битола. Е сеа со короната само Господ знај шо ќе биди. Кукуловски е веќе наш играч, така да според мене уште топ голман и ок ќе бидиме на сите позици. Ратаец си замина не е веќе кај нас.

Кулуковски мислев дека го носат за во вториот тим. Ако не планират да донесат уште еден салам играч во бековската линија, недајбоже Мандалинич да се повред и аголеѓи се шансите пошо рљди повррди не заигра цела сезона вп бундеслигата, тогаш со Вегар и овај малиот незнам како ќе се снајдат во плеј оф.
Сезоната е долга, ќе се игра нс два фронта и потребни се играчи за ротација.

недајбоже Мандалинич да се повред и аголеѓи се шансите пошо рљди повррди не заигра цела сезона вп бундеслигата, тогаш со Вегар и овај малиот незнам како ќе се снајдат во плеј оф.
Сезоната е долга, ќе се игра нс два фронта и потребни се играчи за ротација.

Стипе ти е најголема мачка во вреќа... 3 операции на коленото има направено во последните 3 години. Да знае да ги кој знае да игра ракомет доста добро, во одбрана е ОК не сјајен но е ОК. Истата ситуација е и со Вегар. На тимот да му фали уште еден деснак не мора да биде топ во раката но да знае да биде од корист и да ги исполни очекувањата доколку се деси некоја повреда на овие двата. Невен исто кревок ни е на таа позиција познаваќи дека само изигра само мал број на натпревари лани.

Пак ќе кажам најсигурно засилување ќе биде пикерот. Доколку не донесат некој вонсериски голман.

Ми текнува на времето кога играа Мирзамамедов, Зарков, Новокмет. Е тоа беше јак Пелистер.

Skoro site dosegasni tituli vo makedonskiot rakomet bile so dominacija na edna ekipa, ovaa sezona ke bidi najizednacena.
Kako vo starite vreminja Cile, Mihajlo i Minco na okupu. Golema greska e sehaligasite sto ne igrat od pocetok vo nasata liga.
Se nadevam deka ke se smiri rabotata da mozi da uzivame na tribini.

Spored momentalnite sostavi, Vardar e izrazit favorit vo odnos na ostanatite.
Ako vo meguvreme Pelister pa i Metalurg dovedat uste nekolku kvalitetni igraci, togas mozi da se reci deka ke bidi neizvesna borbata.
Momentalno Vardar ima edna postava koja ima osvoeno LS i dovede uate nekolku kvalitetni igraci.
Nie osven Mandalinic i do negde onaj Peric, ostanatite ni se prosek igraci. A treba da se donesi i adekvatna zamena za Mitrevski.

Slabo se ispazari dosea vo soodnos na budzetot so koj raspolagat. Ako planirat samo uste golman da kupat i da go.zatvorat rosterot, togas i vtoroto mesto.ke bidi pod znak prasalnik ako Minco dogovori uste nekoj igrac od kalibarot na Horvat.

Ke se povikam na muabeto od Cauro, bekoj trebat, za k.ro mu se krila.
Talevski i Disinger ne me plasat, ovoj Gadza e prvo seriozno zasiluvanje, na desen bek Vujin ako go zemat djam ke svitkat, van forma e totalno.
Prvata bekovska linija ni e soliden bek suter, dobar distributer na topka, i desen bek koj znae da resi utakmica (Vesprem).
A za Tankovski, mislam deka e momentalno najperpektiven MKD igrac, otkako se izdisi balonot so Talevski i Kuzmanovski.
Ako go prifati bitolskiot mentalitet i se povrzi so publikata ke puka po 6-7 na utakmica.
Za golman ke vidime, mnogu biten moment...
Trojkata golmani na Vardar, e solidna ama ne me plasi, Kizic deli ama ovie fala bogu ke go forsirat Borko, so ni odi vo prilog.
Kizic, Tomovski ke bidi noviot tandem na reprezentacijata.
Mitrevski propusti da bidi lider, uloga od koja sekogas begal...

Spored momentalnite sostavi, Vardar e izrazit favorit vo odnos na ostanatite.
Ako vo meguvreme Pelister pa i Metalurg dovedat uste nekolku kvalitetni igraci, togas mozi da se reci deka ke bidi neizvesna borbata.
Momentalno Vardar ima edna postava koja ima osvoeno LS i dovede uate nekolku kvalitetni igraci.
Nie osven Mandalinic i do negde onaj Peric, ostanatite ni se prosek igraci. A treba da se donesi i adekvatna zamena za Mitrevski.

Slabo se ispazari dosea vo soodnos na budzetot so koj raspolagat. Ako planirat samo uste golman da kupat i da go.zatvorat rosterot, togas i vtoroto mesto.ke bidi pod znak prasalnik ako Minco dogovori uste nekoj igrac od kalibarot na Horvat.
И ти нешто разбираш од ракомет, Вардар изразит фаворит, со кој со Дисингер, Талевски или онај од металург левицарот. Други засилувања немат можи ќе има ама сега за сега се е шпекулација. А ти одма ја процени ситуацијата.

И ти нешто разбираш од ракомет, Вардар изразит фаворит, со кој со Дисингер, Талевски или онај од металург левицарот. Други засилувања немат можи ќе има ама сега за сега се е шпекулација. А ти одма ја процени ситуацијата.
А ние кои засилувања ги имаме ?
Освен Мндалинич и Танковски, кој од останстите шо ги донесоја ти го имаш глеано на тв ? Перич? Кушан ? Или можи онај малиот од Сплит го знаеше пред да дојди овде.
Па и онај голманот од Татабања да го донесат, имаш ти слушнато за него ? Го имаш глеано негде или можда знајш некој статистики за него?
Анонимни youtube засилувања.
Не реков дека нема д адонесљт допрва, ама зато пишав дека моментално според составите ние немаме екипа за да ја нападниме титулата. Ако донесат екстра голман и уште еден екстра бек, тогаш друга ќе биди приказната. Ам според изјавите тие наведија дека уште голман ќе донесат и ќе го затворат ростерот.
Автоматски споено мислење:

Иначе за поздрав е потеггот до носењето на Стоиловски во втората екипа. Многу добро десно крило, плус млад 21 год. Ова дете мислам фека за некоја година ќе стигни о до репката.
Според мене, јас би му дал шанса и во првиот тим на местото од онај црногорецот Радович.
Сепак одличен потег. Им време за бего, допрва се неговите 5мин. Најпоќе радува фактот шо го потпишаја на 4 години а и не само него, туку сите млади шо ги донесоја во Пелистер 2.

Последно уредено:
Кушан според мене ќе биди ЗВЕР, од то шо го гледав на јутјуб мислам дека можи најголемо засилување да ни е. Перич е интересен играч ала миркуловски али не се осудвам за прогноза за него. Стјепанович не го заборавајте, топ играч е. Голман фали, а и Чаневски да знајте има свој деној, зс втор голман е екстра да го имаме.
Само најбитно е ДА ИМА ДОЗВОЛА ЗА ПУБЛИКА

А ние кои засилувања ги имаме ?
Освен Мндалинич и Танковски, кој од останстите шо ги донесоја ти го имаш глеано на тв ? Перич? Кушан ? Или можи онај малиот од Сплит го знаеше пред да дојди овде.
Па и онај голманот од Татабања да го донесат, имаш ти слушнато за него ? Го имаш глеано негде или можда знајш некој статистики за него?
Анонимни youtube засилувања.
Не реков дека нема д адонесљт допрва, ама зато пишав дека моментално според составите ние немаме екипа за да ја нападниме титулата. Ако донесат екстра голман и уште еден екстра бек, тогаш друга ќе биди приказната. Ам според изјавите тие наведија дека уште голман ќе донесат и ќе го затворат ростерот.
Автоматски споено мислење:

Иначе за поздрав е потеггот до носењето на Стоиловски во втората екипа. Многу добро десно крило, плус млад 21 год. Ова дете мислам фека за некоја година ќе стигни о до репката.
Според мене, јас би му дал шанса и во првиот тим на местото од онај црногорецот Радович.
Сепак одличен потег. Им време за бего, допрва се неговите 5мин. Најпоќе радува фактот шо го потпишаја на 4 години а и не само него, туку сите млади шо ги донесоја во Пелистер 2.
Што да ти одговарам кога и онака овде си на форумот само за ширење на негатива енергија. Ти или само си овде дај ја истресиш негативнтата енргија и сопствениот комплекс или па стварно ништо не разбираш од ракомет. вардар со Алушевски за тренер, со Јууриновски на десен бек, без во мометов среден и Талевски, секогаш повредениот Дисингер пензионерите Чупич и Дибиров (за кој годините си го кажаја своето во ланската сезона) е изразит фаворит за титулата. Ти нема на кој да му даваш предност (Стоилов спрем Радович) твое е ако имаш желба да одиш на ракомет и да гледаш или да седиш дома на компиутер и во мислите да изиграваш стручњак.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom