Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Пак мешаме баби и жаби .
Доста се со тие филмој,не сме ние Барцелона па фудбалскиот клуб да е под иста капа како ракометниот и кошаркарскиот па мора исти дресот да имате.
Сите сте се запнале за дресојте( плави биле од кога знам се до негде 97 год.)
Така да дали плави,бели или зелени ништо не е трагично.

Главниот проблем е онај тушлото по го кладе Еурофарм пред Пелистер,шо општината му се согласи на тоа,шо медиуми ги нарекуват "фармацевти" тоа што коментатори наши , странски медиуми , странски тренери играчи не нарекуват Еурофарм.А по е најтрагично имат легитимност за тоа оти клубот се вика Еурофарм Пелистер, а не Пелистер Еурофарм.
Исто е ама не е исто,не е кратенка ПЕЛ него е ЕУП.
Значи гледам битката ја водите за дресојте , а дека му сменаа име на клубот никому ништо.
Тука треба да се води битката а не за дресојте дали биле плави или зелени.Мене ништо не ми менва ако играт со зелени а сме "фармацевти"

Ima mnogu bitki za vodenje... prenosot ke go gleda cela Makedonija i Hrvatska, taka da ke vidat fino lepo koj sme...
Ali glavnata bitka ja zaborajvme a to e Nekse, a tie ne se ic naivni, mu se vrakja najdobriot igrac, trojca ne go drzat nego...
Nie poletavme visoko a glavnata rabota ja zaborajvme...
Ubo rekoja pogore ke si go ladime do april ako izgubime.
Mnogu e bitno da trgni rabotata.
Od Eurofarm nikoj ne se plasese, ne delkaja vo posledni sekundi, srede Bitola so "eden" razlika.
Ekipata e ista, dali imeto Pelister magicno smeni preku nok sve?
I za mene e dilema, ako e taka ke si puknat dushmanite :kezec:

Dobivame sreda be sho vie ja tovaram 1 v kladilnica taka ne tepaja tamu na nasi pocetnicki greski. Vo to Nasice ne znaeja dali so race ili noze se igra rakomet nie vo Bitola ko igravme i gledavme. I Jaganjac ne e to sho bese pred nekoja godina.

Dobivame sreda be sho vie ja tovaram 1 v kladilnica taka ne tepaja tamu na nasi pocetnicki greski. Vo to Nasice ne znaeja dali so race ili noze se igra rakomet nie vo Bitola ko igravme i gledavme. I Jaganjac ne e to sho bese pred nekoja godina.
Абе дека тепаме се знај туку дали со повеќе од три разлика е работата мене ми е да не се укочат нашите до сега со чкрапала сите беа во салата сега друго ќе биди првото полувреме ако заврши со гол два за нас ќе биди супер најважно како ќе влезиме на почетокот ако се одлепиме ќе се загубат во ледената дворана хрватите во секој случај што и да биди факт и дека има еуфорија како во минатото карти нема повеќе па ќе има кавги на врата и многу ќе останат надвор [emoji16]

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Mene samo edno me interesira so ke bidi so dvata kluboj vo Septemvri od prilika togas da recam, a do togas ne se zamaram so eurofarm... i srekno na site so go podrzvate ovoj nov klub imajte uspeh i samo ne go zaboravajte i drugiot vistinski Pelister ;)

p.s. na arenasport4 ubo si pisi se koj igra i kako igra samo koj da razberi!!!

Pozdrav i srekno vo sreda!

Kako vardar se naprajvme poveke subvencii od kolku so ke dadi gazdata [emoji16]

Kako vardar se naprajvme poveke subvencii od kolku so ke dadi gazdata [emoji16]

Ова е плус. Со ова екипата треба да најди фирми на кој ќе им се одбие данокот во износ од ваучерот, во нашиот случај 18М денари. Ваљда ЕЛЕМ ќе го искористи цел ваучер, ова е тоа шо го најавуваше директорот. Значи овие 300 000 евра не спаѓаат во договорот на Еурафарм од 750 000 и Општината со 250 000.

Битките кои се водат, а на кои се укажуваше..... Кој доби ваучер? Оти овде гледам два клуба... Едниот еурофарм и другиот ПЕЛИСТЕР....
Со среќа нека им е утре....

Attachments

• Screenshot_20200211_185454_com.facebook.katana~2.jpg
    Screenshot_20200211_185454_com.facebook.katana~2.jpg
    348,2 KB · Прегледи: 30
Битките кои се водат, а на кои се укажуваше..... Кој доби ваучер? Оти овде гледам два клуба... Едниот еурофарм и другиот ПЕЛИСТЕР....
Со среќа нека им е утре....
Кога се усвои ова со ваучерите мислам дека не беше преименуван Работник во Пелистер па заради то стој вака. На РФМ има два клуба, Еурофарм Пелистер и Пелистер. :)

Кога се усвои ова со ваучерите мислам дека не беше преименуван Работник во Пелистер па заради то стој вака. На РФМ има два клуба, Еурофарм Пелистер и Пелистер. :)
На одлуката стои датум од 10.02 2020....како тоа не бил преименуван??

На одлуката стои датум од 10.02 2020....како тоа не бил преименуван??
Одлуката за доделување на ваучери на екипите мислам дека ја донесоја уште пред нова година. Можи од вчера почна да се реализира, не се изгласа вчера.

Дечки од кај можи да се купат карти за утрешниот натпревар ? Читам дека била распродаена цела сала, па ако има некој инфо да ми кажи дали можи да се најдат карти,фала од напред

па нели изгуби Нексе со се Јагањац во Битола лани, во ЕХФ купот ???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom