Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Toj malio Butorac mi ostaj dobar vpecatok. Ko mi kazaja deka ima 16-17 god. ne mi se vervase.
Toj e nase dete os mladincite na Zare ili e od ovie nekolku igraci so ni gi pustija Rabotnik ?

Табанге и Стоилевски ги вратија, Рајатоски ако не потпиши во Струга до крајот на неделата треба и тој да дојди, плус Апостоловски средниот бек беше на трибини со Киро Митревски кој е повреден , значи плус тие двајца, горе долу се склопи екипата, можи немаме екипа за плеј оф, ама после 4 место треба сите да ги дешкаме, со Струга горе долу тука сме по квалитет, Работнички и вторите екипи на Вардар и Металург треба без проблем да ги добиеме.
Бековската линија е солидна, крилата исто така, голманите добри, единствено слаби ќе сме само на пикер каде е само Папата мислам, замена незнам кој е, ама џабе кој и да дојди тука е замена за "вечниот" ала ПАПА, сведоци сме години наназад за ова :D

Нека се ебат во газот со таа платформата сега, градот диши за Пелистер, само мислите ми одат дека ќе ја потпишат оти ни даваат 4-5 играчи од кај нив, колку да поминиме сезонава, ама и тие ни ги пуштија кај нив шо никогаш не би играле, крв даваат овие деца за Пелистер, цела екипа од Битола, освен двајца.
Втор пикер е со број 14 младиот, Филип Јовановски се вика, солидно изигра во одбрана вчера.

Буторац е посинокот на цревото, иначе тренираше кај заре и иве како мал, па се префрли на фудбал и беше еден од подобрите голмани во школата на пелистер и сега пак почна со ракометот има потенцијал детето

Да имаше некој памет па ова да го напраеше уште пред ХХ години... Комплетен рестарт со младински погон и 3-4ца поискусни играчи само, кузнај кај ќе ни беше крајот.
Се фрли огромна пара в бунар, разни шалабајзери и инвалиди овде накалапија сериозна пара, сосе тие шо ги потпишаја и сега се чудиме од кај има борџој кој платил кој не платил.

Ни сега не е касно некој да го потпиши Заре на долгорочно, да го растовари од резултати и слично и да го остај да работи со децата. Шо е битно ако испадниме од ЕХФ и ако играме плејаут? Демек голем курац дека ние во плејоф игравме лани ко клекнавме пред Металург ито со 10 странци во екипата...
Ама за жал кај нас никогаш ништо не е разумно, и да изгубат 2-3 утакмици со ред сега одма ќе почнат да се фаќат за гла и да носат тренер, па тој тренер на зима ќе напрај метла и ќе донеси негови, првите неколку кола ќе ги посери па и него поздрав и тие негојте играчи сиктер од пред време, и оп неисплатени плати, бонуси чуда тужби одма. И вака се вртиме во круг веќе 15 години и повеќе...
Никој не се дрзнува да го седни тој Буторац (или сите млади шо се во тимот) да му речи еве ти бато тебе плата илјадарче - две рачунаме на тебе, еве ти и стручен штаб од луѓе шо ќе те напрат врвен играч за неколку години потпиши на 4 години тука.
Ќе ги шутнат на клупа или на трибини во прва прилика за некој ко Чалето од пред некоја сезона и после во март ко ќе дојди да нема кој да игра ајде враќај ги младите да бидат топовско месо.
Со децении уназад клубот према битолските деца се однесва ко да се последните копилиња и после се чудиме шо сите си барат чарето во Џуниорс, металург 2, пролече...

Шо се однесва со платформата... Ни еден договор не се кадарни да напрат, да седнат ко луѓе и да се договорат. Едните гледат пошто пото да го дат клубот, овој другиот денар нејќи да дај отпојќе а сака да шитни уште некоја карта плус со то шо ќе се вика клубот Пелистер. На крај краева ниту некој се дрзнува да праша, ниту некој излегва да одговори, сега е после е, понеделник, петок... ќе помини сезоната.
Според мене Циле не е толку крив во оваа епизода колку шо се овие хоштаплерите општински. Сто седници и параседници за да на крај пак не се утврди колку пари е в дупка клубот и колку луѓе ќе тужат за неисплатени договори. И фала богу ниту некој ќе одговара ниту некој ќе го бркат дека се заебавал со пари од народот, битно е да се нафатират за да не лајат гладни после дури се во опозиција.

Mozen sostav na pelister ako ne gresam:
Ivanovski , jovanovski golmani
Levo krilo dimitrovski
Desno krilo stoilevski i rajatovski
Piker papata
Lev bek drogata i darko petrovski
Sreden apostolovski i crnceto
Desen bek butorac
Odbrana 10 i 14 broj ne znam iminja
Od prilika to ke bidi?

Стефан Талевски- ШЕФОТ го заборај, тој најверојатно ќе биди прва опција на среден бек ( евентуално ако се врати Табанге ќе ротират на среден ).
А можи и да игра и лево крило, на местото на Димитровски.
Апостоловски ќе биди трета опција на среден.
А, ако дојди Рајатоски, тој изгледа ќе оди на десен бек, да ротира со Биторац, а на десно крило ќе бидат детето од вчера и евентуално Стоилевски( ако се врати).
Засега нема официјална потврда ни за Стоилевски ( колку шо знам сеуште под договор треба да е ), ни за Табанге.

Прегледај го приврзокот 217028
Моментот ко дојде мајсторо со брусалицата:uzi:, од спиење го станаја кутри чоек.:D
Еден сат се мафтаја, му ги откорнаја сите лепила за Ге-флорот на комшивките, нека патат..:kuracc:
Бутел чорба, лани појјаки беа.
9 пенали имаа, 9 исклучувања за нас, речиси сите голој беа со играч појќе, или случајни вишоци по крила, добра работа им завршија и судиите, иако горе долу немаше некои драстични грешки на судиите, сепак имаше блага тенденција кон Бутел, шо не е во ред, ама јебига, редовна пракса.
Да не падневме од 50 та до 55та минута и да не експериментираше Заре со поставата можи ќе извлечевме подобар резултат.
Реално реми беше најреален исход, штета шо Злате Џуниор избрза во нападот и ојде во камикази стил, ќе имавме цел напад за победа, вака со тој потег го расипа добриот впечаток, многу борбено дете, нема збор, се гледа дека ги има гените на татко му и дедо му, ама мора многу да се работи со него, до 12 та минута имаше 2 исклучвања:pos:.
Опасни оние децата на 3 и 4, 10 ката и 14ката, искинаја децата:vozbud:, секоја чест, одамна сме немале онакви деца во одбрана...
Вредат за сите Зејаци, Вуковиќи, :kuracc:ВИЌИ, Станојевиќи и останата ГУГЛЕТА БАГРА И БОРАНИЈА.
Шефот стандард, штета за дечкото шо не доби шанса во Еурофарм низ годините, страшен трк има, контрола на топка и промена на правец, то не се учи на тренинг.
Дарио ок е дечкото, иако денес се преусиса, сепак без замена дечкото не можи да турка цела утакмица, над 12,13 шута зеде.
Буторац ме изненади, досега не сум го гледал дечкото, средношколец, а како се движи по терен делува како да има 10 годишно искуство, со она дете да се работи, пред се на скок шут и темпирање на шут ќе биди играчиште, браво.
И десното крило добро, доста ветува.
Браво деца, секоја чест.
Ова е тој вистински Пелистер, шо ја враќа вербата во ракометот, баталете сега засега титули, враќање на стари слави, стари патеки, најважно е да се зачува битолската традиција, пелистерскиот дух на екипата.
Подобро со ВИСТИНСКИ Битолски деца, како овие денес, кои изгинаа на терен, вклучувајќи ги и тие шо дојдоа од Работник, шо знат шо значи ракометот за Битола, шо значи Пелистер за овај град ( то не можи да го разбери никој друг освен вистински Битолчанец ) отколку со некакви си Ојлески тип на играчи, вештачки е, нема дух, не е тој правиот Пелистер.
Костурот на Пелистер секогаш бил од битолски играчи, надополнет со неколку екстра странци. а не обратно.
Ваков Пелистер сакам да гледам, борбен, со инает, со дух, макар и немало никакви резултати, се навикнавме веќе, не како до лани, како издишани балони играчи со плати од по 3000 евра, дрва дрвосани, без желба, без боја на лицето, едноставно умренковци шо цицаја пари од клубот.
Абе дајте не зафркавајте – млади битолски деца, иднина, верба во ракометот стари слави, стари патеки курци палци. Која иднина кои црни бакрачи. Сакате да ни се случат нови Кузмановски, Дрогришки... туку така да си заминат од клубот? Како мислите дека клубот ќе опстојува во овие деца не ми е јасно, од проста причина што ако некој од нив, (а од тоа шо го видовме со Бутел има неколку), израсне во надежен ракометар знаете што ќе му се случи? Наредно лето ќе си го земи ранецот и патиките и пешки ќе замини во Вардар, Металург, па дури и во Работник. Помина тоа време на домашни играчи од школата, тоа во спортот веќе не постои повеќе од 10 години. Речиси секој посериозен клуб има втор тим и таму играат тие надежните и локалците. И Фитиљот и Дрогата беа под договори, ама преку ноќ заминаа во Металург. Пред неколку дена Андоновски од Охрид со активен договор од три години без да знај никој си потпиша за Вардар, а тие охриѓаните како попчиња си прифатија иако се силеа ќе има казни.

Во овие деца има иднина, тоа е видливо, ама за да останат во Пелистер мора клубот да има резултат. Мора да биде некој и нешто во мак-ракометот, мора да има почит каква што ја имаше на времето. Ете некни се докажа тоа. Судиите пепел го направија Пелистер и тоа во Битола и то против еден факен Бутел, фрчеа искучувања, пенали пробивања за скопјаните.

Не нема на ракометната карта веќе долги години и џабе ни е се. Ете сега се погоди да има неколку квалитетни деца, ама шо прајме наредно лето ако заминат тројца од нив? Кај ќе бараме нови? Дур не дојди некој приватник со план, систем, визија како да се развие клубот, ќе си продолжиме да тониме, а во овој момент сме на најниско ниво.

Оваа млада екипа требаше уште лани да се пријави во Прва лига, посекако таму повеќето екипи играат со младинци и кадети. Така ќе билдат искуство, и ќе можат да станат ракометари. Ама за то треба силен прв тим кој ќе биде мотив за секој надежен ракометар од Битола да го носи тој дрес. Дур не се направи тоа нашите деца со првиот воз ќе си заминуваат од Пелистер.

Denes i konecno se resi razvrskata, vtornik Siljan Micevski stanuva sopstvenik na rk. Pelister so sto ke se otpocni fuzijata, novite dresovi koi tajno se pojavija po portalite ke se oficijaliziraat, i red drugi administrativni raboti ke se sredat. Eurofarm Pelister e vejke vistina dodeka rk. Pelister A.D so tradicija od 1955 zaminuva vo istorija. Nateganjeto bese vo vrska so dolgot koj go napravi ovaa uprava i iznesuvase nesto povejke od 120 000 evra. Neisplateni plati, ispustanje na strancite bez zaednicki dogovor, pri sto site tuzat. Mig Travel ogromna smetka za patuvanja, hrana, po kafani kade osvem rakometarite dobro se hranela i upravata, oprema, pisana kancelarijata deka e renovirana od donacija no vo opstina stignala faktura za renoviranje. Fateni na delo sportskiot i deckoto D.H kako gibaat vo klubskata kasa, pisani patni trosoci 3 pati povejke od pratenicite. Uste ednas so zdravje da si gi vozat kolite sho gi kupija, kurvata 36.000 denari so uste tolku na smetka kako nagradi za uspesno srabotena sezona, ova e samo mal del za koj vejke e spremna krivicnata prijala. Pa da ja pocituvame prezunkcijata na nevisnost i da vidime sho ke se sluci. Vazno vtornik so sampanj ke se oznaci i okoveci Eurofarm Pelister.

Denes i konecno se resi razvrskata, vtornik Siljan Micevski stanuva sopstvenik na rk. Pelister so sto ke se otpocni fuzijata, novite dresovi koi tajno se pojavija po portalite ke se oficijaliziraat, i red drugi administrativni raboti ke se sredat. Eurofarm Pelister e vejke vistina dodeka rk. Pelister A.D so tradicija od 1955 zaminuva vo istorija. Nateganjeto bese vo vrska so dolgot koj go napravi ovaa uprava i iznesuvase nesto povejke od 120 000 evra. Neisplateni plati, ispustanje na strancite bez zaednicki dogovor, pri sto site tuzat. Mig Travel ogromna smetka za patuvanja, hrana, po kafani kade osvem rakometarite dobro se hranela i upravata, oprema, pisana kancelarijata deka e renovirana od donacija no vo opstina stignala faktura za renoviranje. Fateni na delo sportskiot i deckoto D.H kako gibaat vo klubskata kasa, pisani patni trosoci 3 pati povejke od pratenicite. Uste ednas so zdravje da si gi vozat kolite sho gi kupija, kurvata 36.000 denari so uste tolku na smetka kako nagradi za uspesno srabotena sezona, ova e samo mal del za koj vejke e spremna krivicnata prijala. Pa da ja pocituvame prezunkcijata na nevisnost i da vidime sho ke se sluci. Vazno vtornik so sampanj ke se oznaci i okoveci Eurofarm Pelister.

So ke mu recat na ehf i seha od naredno kolo pu pu ne vazi poke eurofarm rabotnik!? Od sega ke ne pisite eurofarm Pelister??? :popce:

Која е "курвата" што сите ја спомнувате, а никој не ја знае?

Mozen sostav na pelister ako ne gresam:
Ivanovski , jovanovski golmani
Levo krilo dimitrovski
Desno krilo stoilevski i rajatovski
Piker papata
Lev bek drogata i darko petrovski
Sreden apostolovski i crnceto
Desen bek butorac
Odbrana 10 i 14 broj ne znam iminja
Od prilika to ke bidi?

Има и други деца во екипата (и од школата на Пелистер но, додека не се среди фузијата, и на позајмица од Еурофарм, како што се Мандиќ - лев бек, Блажевски - десно крило итн.)

П.С. Тотална глупост би била сега да почнат да носат странци од типот на Tabangue...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom