Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Не прэсече чоэко сју азбукјт'... :)
...
Во право сте .... пишувајте на Македонски јазик ...
Нема да биде лесно овој викенд, држиме среќа за прва победа...

Која распашана банда сме то не е можно. Па во косовските клубој владеј поголем ред и дисциплина отколку кај нас. Очигледно е дека нешто не штима во екипата едноставно одат по теренот нема хемија нема игра нема ништо. Со вака не ја бива. На хартија имаме и поќе од солидна екипа ама џабе е. Голманите пак најслаба точка.
Ало Гуглета друже се слушаме? Арно тие? Сега гледам зошто си стигнал до тука тркало едно. Или нека се средат малце или да го распуштиме клубот...

Изби се на виделина, само не се криви играчите рибата смрди од главата. По ископлексираниграч од Златко Димитровски не сум видел, цел живот беше бледа сенка на Алушот и сега дојде неговото време да лечи комплекси, па се качва ќе се тепа со публиката.

Изби се на виделина, само не се криви играчите рибата смрди од главата. По ископлексираниграч од Златко Димитровски не сум видел, цел живот беше бледа сенка на Алушот и сега дојде неговото време да лечи комплекси, па се качва ќе се тепа со публиката.
So se desi drugar so publikata vidov imase nekoj koskanja..inace zlatko ne treba na kilometar do klubo da se doblizi

pojke od pola sala idat da navivat protiv pelister....mnogu zalno[DOUBLEPOST=1553981081][/DOUBLEPOST]Najbitna utakmica na pelister publikata sviri.ne mozam da vervam.ako idite navivajte ako ne samo na eurofarm odete.imat pogolem budzet ima so da gledate.pelister poslednite utakmici igra odlicno.morame da priznajme[DOUBLEPOST=1553982600][/DOUBLEPOST]a vie so zborate protiv ve molam da ne se kriete ako imate nesto odete v sala i kazete si so imate a ne ovde pisite se i sesto za igraci so dusata ja imat daeno za pelister za razlika od vas so samo cekate da ima neuspeh i da jadite trici po gradot!!!

Последно уредено:
Во денешната утакмица се виде и најдоброто и најлошото од нас. Првин за Јошко стар, излапен, ваков, таков ама екипата ја дотера. Ова шо го видов денес нема врска со распашаната банда на Томче. Да останеше тој тренер со оние негови телетабиси ќе изгубевме со 10 разлика. Вака Јошко ја донесе екипата на поќе од солидно ниво Одбрана многу добра, ретки се лапсуси со пикерите, има навремени излези, сечени топки па дури и со просек од 1.90 имавме блокој. Единствено крилата не тепаја денес, ама се случва, то е. За нападо прости акции ама ефективни, се гледа дека Јошко има знаење ко го сети 7 на Бутел дека оштро игра на Кобе. Фати Кобе од среден го пушти на лев, и 7 до 40 мин ја напушти играта. Сите играчи на ниво, немаше многу зелени кинење и глупости праење. Голманите по обичај ни се чорба, ма да имам чуство дека овај Плех ко ќе фати ритам и не е толку лош. Единствено нешто шо ја мачи ова екипа е дисциплина. Не можи таму Поповић со судијата да се расправа, исто и Гуглета. Срамота е она шо го напрај денес. А најреално и Мартин не е цвеќе за мирисање. За кавга се потребни двајца и по некоја моја логика и двата се криви. Она на Станојевић немаше смисла, едноставно не можи чоеко така да прај, не се влегва на трибина за да смирваш тензии. И Коко и Рамбо, двата, кој фатил работа со публика излегол на крај. Во тој поглед бевме чист аматеризам. Се на се гледано да не беа работите со Чантурија ко шо беа, Јошко ќе заслужваше аплаузи, ако не и ги заслужва. Со ваква игра на сите му сме рамноправни исклучок Вардар. Јошко да ја дотера дисциплината и да одат само напред. Боже здравје на лето уште еден десен пушти го Лековић, лев шутер, пикер, голман и имаме поќе од одлична екипа

Злате се испокака на крајот од сезоната и само му докажаја на публиката дека не трпат критика, зато можи и сме на ова дереџе иако потрошија премногу наши пари.
Премногу партиски е жигосан клубот а самиот тој факт ствара антагонизам кај навивачите иако за волја на вистината доста работи се средени за разлика од минатото, меѓутоа луѓето не се навикнати да го гледаат Пелистер на табелата зад некојси Работник и Бутел.
Мислам дека најдобро ќе биди доколку нема на повидок некој бизнисмен да го превземи клубот, догодина посекако Работник ќе биди вториот клуб после Вардар во лигата, Општината да ги намали финансиите и да се избркат странците. Нека соберат екипа како Пролет и целта нека биди плејоф со двојно помалце финансии од досегашните.
Нема веќе резон ова мачење да се гледа од трибина. Нека заврши ова сезона и чао рагаци сите нека си го фатат патот.

На вчерашен ден, пред точно 23 години Пелистер се бореше за финале во КПК, во една таква конкуренција, со навивачка атмосфера шо не беше дотогаш видена на ракометните терени во светот , ниту пак е видена до ден денес, а прашање е дали некогаш ќе се повтори такво нешто, за жал мислам не.
А вчера шо дочекваме?
Некојси Гуглета да дели правда со публика, ејјј дојден кузнеј од каде ојде да се расправа со битолската публика, АЛООО АРЕН СИ?:shook:
ДНОТО ГО ДОПРЕ КЛУБОТ ВЧЕРА. МИЗЕРИЈА.

То е, самите играчи не се свесни во каков клуб идат да играт, со какво реноме и историја и пред се каква публика се работи.
Тие не се свесни, ама и од управа не се свесни во каков клуб работат, и ко ќе се нема одговорност ќе се дешават вакви работи ко вчера, распашана команда е клубот во однос на дисциплината.
Играчи шо мислат дека идат да играт за Спартак Војпут, Динамо из Панчева, РК Колубара и РК ПИЧКОВАЦ?Глумат овде некој звезди, демек кој сум јас, играчо голем, зведата.
Каде бе море тиквари едни...
Она вчера шо го напрај Гуглета, да се случеше на било кој меч во Битола, до 2005 година, на било кој меч па жив немаше да излези од сала.
Не прам муабет шо ќе му се случеше да беше во тие години, од 93-99 година, на кошот ќе висеше на кровот на салата.
Колку треба да не мислиш со глата она да го напрајш?:popce:
Онај по то шо го напрај не смееше ни да се погледни кон трибината, камоли да се расправа.
Па ојде по утакмица дрес да му дава на публиката, абе бегај таму.
Не е ни чудо шо дечкото беше без клуб толку време, се рашетаваше таму низ Србијата, по вукојебините, и сеа ние овде мангупите го приберваме, го бркаме Резо, за кој?
За Гуглета да дојди, да јади +2 К месечно, па уште и правда да дели со публиката?:facepalm:
Плус, Коко и Злате? Каде бе ејјј? Наместо да го земеа тој мангупо и за уши да го извлечкат од терен и да го натерат пред сите да го слечи дресот на Пелистер, оти не заслужва и да му дат карта во еден правец од кај и да дојде тие обратно, ќе го бранат Гуглета и ЌЕ СЕ ТЕПАТ СО БИТОЛЧАНИ?
Каде бе алооо? РЕЗИЛ, ГРЕОЈ,мизерија...

Настрана шо до негде во право беше шо му дофрли Гуглета на Мартин, голот падна заради то шо Мартин се тргна од гол.
Ама реакцијата после то беше непрофесионална и од двајцата, посебно од Гуглета.
Ама и Мартин има голем дел од вината, каде бе дете, играш овде за Пелистер, дошла 2000 публика да те гледа сеедно ти е, небаре пријателска играш некоја со РК Ринија.
Седнал онде се трга од гол, шо играш ти бе? Кошарка?
Толку да се немало желба за победа, за докажвање, па кој сака нека е тренер, играј ти за победа, за клубот, за публиката.
После ќе кукат нашите му ги земале странците местата?Е па како бе да не ви ги земат местата,како?
Ко играте ко без душа да сте, ко да ви е сеедно, дојде овде Борјан Маџоски од Скопје, гини за клубот, со гла влегва во секој дуел, овие мува не ги лази.
Иди онде Поповиќ се џитка в реклами за да спаси топка...
Е па не се чудете оти ќе си бидите цел живот резерва, никој не ви е крив, шанса ви беше даена на сите, никој не ја искористи, истото важи и за Битолчаните во Работник.

Злате се испокака на крајот од сезоната и само му докажаја на публиката дека не трпат критика, зато можи и сме на ова дереџе иако потрошија премногу наши пари.
Премногу партиски е жигосан клубот а самиот тој факт ствара антагонизам кај навивачите иако за волја на вистината доста работи се средени за разлика од минатото, меѓутоа луѓето не се навикнати да го гледаат Пелистер на табелата зад некојси Работник и Бутел.
Мислам дека најдобро ќе биди доколку нема на повидок некој бизнисмен да го превземи клубот, догодина посекако Работник ќе биди вториот клуб после Вардар во лигата, Општината да ги намали финансиите и да се избркат странците. Нека соберат екипа како Пролет и целта нека биди плејоф со двојно помалце финансии од досегашните.
Нема веќе резон ова мачење да се гледа од трибина. Нека заврши ова сезона и чао рагаци сите нека си го фатат патот.

Znaci duri gubeja oti gubeja .sega koga se pobedva oti se pobedva.prolet i butel imat budzet kako pelister i zato se tuka na tabelata a so mladi igraci ķako vardar juniior i prilep ke go dostignime dnoto koj mnogu go posakuvaat.ne zasluzuva eden pelister da go gledame vo plej aut.a niti bil niti ke bidi pelister autsajder.ke go gledame v godina vo evropa ako mnogu malku ostanaja so to go posakuvaat.

Очигледно е дека во клубот нема атмосфера, ова е веќе трета караница во клубот во рок од два месеци, прво кулминираше Јошко - Чантурија потоа со Металург имавме шанса да видиме повторно Јошко - Гуглета и вчера Гуглета - Мартин. Очигледно е дека аматери искомплексирани го водат клубот па и затоа не знаат да се справат со внатрешните недоразвирање во клубот, само се плашам да не бидеме сведоци на уште конфликти, и со овие е доволно да изгледаме како аматерски клуб. За Златко и Коко се кажано лечат комплекси за неуспешните кариери.

Si gi imaat tie napolneto bapkite zarabotija za tri zivoti vo tekot na karierata. ne mozat da gi potrosat. Uspesni, neuspesni ke pisime po forumi ako nemame dr rabota.samo to ni ostana.i sekako da navivame za pelister

i so vidovme ? se skara gugleta so martin i pocnavte da karate stalno naj bucen si drugar i na rakomet i na fudbal ne me svakaj pogresno ne branam nikoj i ne fakam strana od nigde ama oti po martin ne karate nisto so ne fati ? radi stanoevic so delese dobi dve minuti i na kraj mozese da izgubime od nisto radi gluposti se skaraja ima trener ke si odredi so kako ne e coecki da pcues po nas igrac ova e moe mislejne ako gresam negde napraj ispravka pozdrav

i so vidovme ? se skara gugleta so martin i pocnavte da karate stalno naj bucen si drugar i na rakomet i na fudbal ne me svakaj pogresno ne branam nikoj i ne fakam strana od nigde ama oti po martin ne karate nisto so ne fati ? radi stanoevic so delese dobi dve minuti i na kraj mozese da izgubime od nisto radi gluposti se skaraja ima trener ke si odredi so kako ne e coecki da pcues po nas igrac ova e moe mislejne ako gresam negde napraj ispravka pozdrav
Мене не ми е нормално на пријателска утакмица да се фата за врат тренер и играч, да се тепат играч и тренер на утакмицата со металург а како врв на се ич не е нормално играч да провоцира кон публика и покрај што од кое дојден ама ништо нема изиграно квалитетно. А нај ненормарлно ми е спортскиот директор да скока да се тепа кон публиката. Дали тебе се ова ти изгледа нормално на екипа со реноме на РК ПЕЛИСТЕР.

Малце стрплење другарчина, сите сме со иста мисла...
Ова работа ме потсети на една работа што се случи не многу одамна.
Пелистер Металург тренер Каменица, прва утакмица во реновираната сала со никаков тим водевме до 50 минута, ни влезе на крај еден двометраш сега Висла игра не реши...
Сликата иста, бојкоти на трибини, поделби препукувања, да гледа чоек од страна, да не знај дали да се смеј или да плачи...
Сега иста слика, исто срање различно паковање...
Работата е јасна, си имат луге партите секаде па и во навивачките групи, и лесно можат да предизвикат шо сакат,вчера беше мета пискачо, денес е злате утре можи да биди било кој...
И шо сме ние криви да ја трпиме та вечна конфронтација...
Злате испадна глуп шо наседна на провокација и тргна на трибини, глупост жива... на стримингот не видовме убо шо се случи...
Не се имуни никој на таквите мешетарења искрено никој не е наивен... најубо напрај овој тренерот на еурофарм србинот, кога насети со кого има работа, чао пријатно...
Да му дајме шанса на ракометот и ракометарите , мислам дека ова сезона можи да одиме чекор напред...
Ние шо пишиме на ова тема стално, сакаме само успех на Пелистер ништо друго...
Дури има резултати и победи мене не ме интересира кој бил во клубот...
Теоријата за "нашите" пари не држи вода пошто ако ве инересира каде одат "вашите" пари одете пред општина и викајте му на партиските војници кои клатат врата, а вие тепате негде три смени.Парите за Пелистер се капка во морето...
Само победа во градското дерби ке не обедини ... НАПРЕД ПЕЛИСТЕР

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom