Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Mene cela ova rabota mi lici na kupvanje vreme, za da se odvrati vnimanieto od losite rezultati i ocajnata situacija vo klubot voopsto...
Pred izvesno vreme slucajno go gledav zare so mladincite i prijatno se iznenadiv... ne deka imat nekoj nov kuzmanovski, ama negovata rabota me bendisa... mozi nema potencijal za prva ekipa ama za mladinci e izmislen ( ako raboti uste, ne znam )...
Taka da pojke me radva to otkolku nekoja si nova najava za vrakjanje na cile..

Не играле скопјанишчава на паркет ги болело нозете

Attachments

• 20180517_100911.jpg
    20180517_100911.jpg
    2,7 MB · Прегледи: 62
ispadna ona pesnata so ja peevme..da mu dajte 50 gola na ovie umrenite...rezil bruka...idi vardar na zaebancija 50 gola mu cuka ....

http://apla.mk/index.php/denes/item...a-mukaetov-pred-pochetokot-na-rakometniot-kup
Тој шо ги прај иконите пара накладе.:zloo:Како алва одат.:cuc:
Aх бе, шо дочекавме,:shook: ЖИКАТА вика РАСТЕ ИНТЕРЕСОТ ЗА РАКОМЕТ ВО Битола..:pos:
Во кој град бе има поголем интерес за ракомет од Битола?
Во Скопје да не има? Охрид, во Бутел:pos:,кај има?
Во ваков отепан Пелистер шо губи по 500 разлика имаш просек од над 1000 публика во просек, од регуларен дел на сезона па до плеј оф, и покрај то шо е расцепкана публика на два клуба, додуша појќето шо одат одат на утакмиците на двата клуба+ тие во Скопје шо одат да го бодрат Македонскиот Вардар:icon_lol:, РАКОМЕТ САКАЛЕ ДА ГЛЕДАТ ЛУЃЕТО:kruna:.
Која публика ја има во Македонија жити се?
Играт ЛШ, ЖРК Вардар просек 500 гледачи 5 сезони по ред, освен чат пат на некоја утакмица да има полупразна сала.
Интерес имало, шо интерес има бе во ова држава, ни има ни ништо, се чека некоја фенси утакмица во ЛШ па да се насоберат од сегде, Мислешево Вардар Фанс 2 автобуси:vrtioci:.
За утакмиците на репката да не прајме муабет, театар.
Македонија е ова, мора ИН да се биди, со секоја чест на исклучоците, сме биле ние ракометна нација, ниту сме ниту ништо.
Ќе не дупат, нормално е дека ќе не дупат, ко не знајме кај тераме.
Ко нема услови ќе биди се сконцентрирано во Скопје оти се фрлени пари за да се напрат сали, овие нашите мува не ги лази, се отепаја од фалење и сликање на та ГЕ ФЛОР ПОДЛОГАТА шо ја донесе РФМ, за еднократна употреба, ко небаре кузнеј шо се случи, како дете прв пат во зоолошка ко ќе го однесиш.
500 кадри манаја.:facepalm:, ќе помини купот а проблеми ќе си останат, салата дроП, попара се, ниедна шајка не е маната да се среди нешто, а има еден куп работа, да не се повторвам, ама важно се изнасликаја со Жиката:pijani:.
Резили сме тешки, умренковци сме, е то сме, 50 гола примаме на домашен терен, ејјјјј шо дочекавме..:facepalm:
Вика на Телма онај коментаторо вчера, се враќа Пелистер на старите патеки и е на пат да направи СЕНЗАЦИЈА во плејофот:pos:.
Под сензација се мисли да е пред Пролет Тинекс Драгстор РК 62 Маркет Клуб.:boksix:

Тешки греој сме, истото можи да се кажи и за Цилелург.
Му иди онде Металург, со пола екипа деца и го мети паркетот со нив, овиие звездите со по 2 К+ плата месечно како некој аматери делуваја.
Е то е, Битолското, наместо да се напраеа напори сите овие изгубени сезони од 2011 наваму, па со малку труд и компромис да се почнеше да се работи паралелелно на салата, екипата, младинските школи за толку години сигурно ќе се напраеше нешто.
Арно ама на кој му е гајле за ракомет ко е поважно друго-партијата, парцелчето, тендерчето....
Вака два клуба, никакви резултати, ти иди најслабиот Металург во историја ( од новата ера на сметање на ракометното време 2005 година ) и ги гази...:pos:
Џабе сликање, џабе странци, џабе мрчење...:icon_lol:
Двата клуба сме партали тешки, далеку од било каков европски под-просек.....:tapp:

Abe arno ako potpisal neka si napreduva deteto vo karierata ima potencijal greota e da go drzime tuka nie za so Butel Tinex I dr skopski naselbi samo muabetot e dali nekoj denar izvade Pelister od to sho ke zamini ili idiotite go pustija taka... Metalurg od sekoe drvo pari izvade a nie se taka dadovme

https://sportm.mk/video-chestitka-od-bogdan-nikolik-do-rk-pelister-bara-nad-10-000-evra/

Хаха.
До кое дереџе стигна клубот...Дно ДНА.(n)
На седница на совет, ко некој баби оговарачки се напаѓат,дали е ова за кажвање бе?
Алооо, вие сте управа?
Кој штетен догоговор?
Има активен договор Богдан?Да.
Му плаќавте овие месеци плати, придонеси?Не.
Разговараше некој со играчот за предвремен раскин на договор?
Провери некој ко ја праевте управата колку играчи има Пелистер под договор?

Или повреден е, не го рачуна никој.
Па уште ја префрлат топката, ццц.
ГИ ОШТЕТИЛ НЕКОЈ, вие сте управа, правно лице е клубот, одговорно за своите обврски.
Шо мислевте, нема да ги барат парите играчите?Улај се?
Море сите нека ве тужат, ко не знајте вие да тужите.
И онај Индијанецо од Египет нека тужи, таман, си има "права"и тој, шо му го спомнуваја името на прес.:pos:
П.С.
Мице Шилегов :kruna:, ни го :sekcza:.
Не отепаја, со пола сили не растурија во второ, пример како се игра без калкулации.
Ок е, топ сме."Битолчани, спремајте се :ЕВРОПА ОЈМЕ":motorce:
Сеа ќе се молиме Цилелург да го тепа Пролеќе Супермаркет, а ние да го тепаме Охрид, нема грешка шо ќе тепаме со ова игра, освен ако ни ја дај Охрид.
А и да ни ја дај, ЗА ШО :kuracc: ЌЕ НИ Е?
Да се резилиме.:ban:

За 6 месеци од екипа со само 1 пораз, со изградена игра и филозофија дојдовме да изгледаме како распашана команда.

11 победи со ред променет тренер, донесен нов тренер, променет и тој донесен пак нов тренер ветувања по портали Европски Пелистер со буџет 800 000 еу направен управен одбор од спортски лица ветување за засилувања кои не успеа да стигнат заради авионскиот превоз. Порази на секој натпревар излажани сите битолчани кои веруваа во ваков Пелистер. Отворање свечено на канцеларии по секој натпревар за сега Канцеларијата да биде едно обично бифе за пијанчење. Доделување на икони како добри домаќини, 15 Прес конференции како предходните оставиле долгови но сеуште на никој не му е пуштена пријава што значи едно обично алиби за НЕСПОСОБНОТО водење на клубот. Од 14 играчи веќе 9 си имаат најдено нови клубови упс абе бегаат заради предходните. Богдан од играч на Пелистер со 2 годишен договор поради повредата успеа да го пуштат и сега овај нема да ги тужи? Или ај кој ќе се повреди нема што да го чекаме и плаќаме ќе го испуштиме ама 2018 година сме имаат ракометарите свои права. Најавена фузија и враќање на Циле волуме 210987899998999029929919 пат. Ова е дел од ЕВРОПСКИОТ ПЕЛИСТЕР а знаете што е европско платите на лицата во управниот одбор тоа е европско управен одбор составен од луѓе кои треба да носат пари а не да земаат. Техничкиот директор советник-плата тренер на женски клуб- плата машки клуб-плата и уште во еден управен одбор на јавно претпријатие- плата. Ете европска плата само за жал не и ЕВРОПСКИ ПЕЛИСТЕР. На толку пресови освем за предходните не слушнавме за новата сезона кој останва кој бега а тоа не е важно сега се чека фузија. И еден директор кој како паун се шеташе по корзо и беше загрижен за рк. Пелистер сега го прашав како е состојбата и на тоа ми рече: " МЕНЕ НЕ МЕ ИНТЕРЕСИРА РК. ПЕЛИСТЕР ЈАС СУМ ТАМУ ОД ОПШТИНАТА ДА КУПАМ КАРТИ И ТОЛКУ, СЕГА СУМ ПРОФЕСИОНАЛЕЦ И МОРАМ ТАКА ДА СЕ ОДНЕСУВАМ ПОРАДИ ЈАВНОТО ПРЕТПРИЈАТИЕ КОЕ ИМА ГОЛЕМ ИМИЏ ПАТЕМ КО МОЈОТ ХА ХА ХА" И си замина.
УПРАВА ОДИ СИИИИИ ДА ВИ СЕ ЗАПУСТАТ ФАМИЛИИТЕ ШТО ГО ВРАТИВТЕ ПЕЛИСТЕР "ЕВРОПСКИТЕ ПАТЕКИ"

Дами и господа... Звездан Терзиќ за сиромаштија :misticen:
Само шо овој београдскиот е прав матрапаз намачкан со сите можни бои, плус школован и дебело нафатиран... А овој нашиот уште на фритезата од кај Дрвото мириса, џабе се реди со оделца ко не го бива :nesumjas:.
И шо е целта на ова? Цело време излегват бла бла бла Пискачо вака Пискачо така... Не само шо си се наградвал самио себе, туку и си пикал во џебо од секој договор со играчите, и сега?
Ќе легни затвор Пискачо за ова? Ќе ги врати парите? Не... си дреми даскал онде во школото пет пари не дава за ништо... Џабе лај овој залижанио колку народо да го жали дека му е тешко.

Искрено имав повеќе надеж во Валентин и се мислев дека Менде ќе биди задолжен за овие работи, долго време е во Пелистерка, има врски ваму-таму, делува за многу постабилен човек и плус поранешен ракометар. Тие не заебаваат со овој шарлатанот шо до лани приумирваше на трибина за Еурофарм Работник... :несвест: Шо да се кажи појќе.
Неопходно е општината да се тргни 100% од сите клуба.
Каде каде беше поарно дури беа здружениа на граѓани, шо добивме ние сега од ко се акционерски друштва? Маде голо...
Ко ќе ми текни дека две години не можеше да се најди еден полуписмен да пополни документи за пререгистрација на клубот во А.Д во централен регистар... Ништо навака не ме зачудва појќе.
Поарно скроз нека се исчистат од клубојте па нека останат само Моцарто и внук му, него со овие две чисти шо немат да се заебаваме.
Никако да сфатат и тука и во фудбалот тие 'спортски работници' уствари хоштаплери партиски со основно... Кога превземаш клуб, го превземаш со сите побарувања. Не е битно дали на играчот му се должи од времето на Пискачо или од времето на Ефто (мада 100 пати го пререгистрираја клубот за да се избришат борџојте), то шо се должи мора да се плати. Да не зборам дека станува збор за играч шо пропушти цела сезона поради повреда, сигурен сум дека на негов трошок било цело лекување, рехабилитација и шо се не друго... Кај нас ако некој се повреди одма брзо брзо гледат да го шутнат оти шо има да плаќат тие за некој шо не игра :facepalm:. И после то не нејќат играчите... Па не се будали да не сакаат :notworthy:

Ако се толку транспарентни за побарувањата... Зошто не излезат и не кажат колку пари земат тие во управата? Борд на директори, управни одбори, советници, бонуси, патни трошоци... Ако некој е под 3 сома месечно од нив јас глата ја сечам. Башка шо нигде ништо не плаќат, или ко ќе плаќат то е од државна сметка... Душата им се смеј ко ќе дојдат на власт, не знат од кај све не им стигаат пари.

И то шо се крена прашина за Пелистер Еурофарм... Изгледа беше за еден викенд само, колку да се смират страстите. Дебелио си има негов клуб, сосема солидно си работат и веројатно сосема солидно си пери пари преку него. Ич, ама ич не е будала влези со Ќорлето и со овие другите и нив да ги рани и да се расправа со нив... Кој шо се фати со партиски хоштаплери остана :sekc:

Сега да заврши сезоната, најверојатно ни европа нема да фатиме ама како шо кажа и Томасо, за курац ни треба нас европа...
Има да се распуштат по одмори и онаму негде крајот на август ќе му текни дека клубот нема играчи, тренери, па ќе почнат да плачат оти премногу барале играчите бла бла бла ојде и наредна сезона. :свиркам:

Site se razbirame vo se na forumi i na socijalni mrezi od mesteni utakmici do perenje pari do kako se vodi klub za dokumenti za se ! Bravo cudo od narod ovde vo bitola ... se se razbirame a nisto nemame ! (Izgleda i to zasluzvame )

Не е муабетот дали некој се разбира од нешто.
Од шо ни беше пукнат филмот од претходните, па ние ( народот ) кладовме луѓе шо мислевме дека ќе ја испрат работата, шо мислевме дека се разбират, и треба да се разбират.
Едно кажваја пред избори сосема друго на дело, сите се тргнаја настрана.
И новите си терат по стапките на бившите, не се решават проблемите со префрлање на топката, најлесно е да ја префрлат вината кај другиот, за да се решат проблемите треба доста работа, и пред се пари...
Фудбало го запустија со ова, заради то шо никој нејќи да се осмели да ги решава проблемите, а проблемите ги напраја и претходните, а богами и сегашните, и сега можеа да се решат ако се сака, и малку ако беа поажурни немаше да испадни клубот, ама нејќеа изгледа, па се случи то шо се случи.
И во ракометот кај шо требаше да е посредено, иста приказна, натрупани борчој, зошто?
Зошто дозволија да дојди работата до ова дереџе, до судски трошоци до извршители, да се фрлат пари во ветер, а клубот нема други основни работи, пред се услови за игра.
Да седнеа со време, да знаеа кој бара, или можи да бара пари од клубот немаше да се дојди до ова дереџе.
Вака излегва дека од ден на ден клубот се појќе паѓа во борчој.
Шо напрајвме ние, ја растурија физиономијата на екипата, не најдоа заеднички јазик со Аљушо, колку и да беше тешко требаше да се напрат напари барем да ја заврши сезоната, вака се падна во вода, се донесоја играчи шо реално не му требаа на Пелистер, кај шо ни требаја играчи не донесовме и останавме бодој да бараме на утакмици кај шо сме реално послаби со играчи како Киро Митревски, Везенио цела утакмица ќе ти игра, е па не оди, то е, на крај џабе пари фрлени, а фрлени беа сигурно над 300 К, можи и појќе, од праењето на екипата лани со 500 странци, сертификати, смештаи итн.
Единствена жртва се резултатите на клубот, и нормално општинскиот буџет, во конкуренција со најслабиот Охрид последните 3,4 сезони, со Тинекс Пролет ние сме на 5то место, а имаме појќе од дупло поголем буџет од двете екипи заедно, е па сега никој не ни е крив.
Подобро кога веќе имаше толку борчој, да се отпуштеа странците, и еден куп играчи шо џабе држат место во екипата, да се речи дека ова полусезона ќе ја жртвуваме да се исчисти клубот, да се среди салата, па после друга песна, вака џабе.
Додека не се почни да се работи тековно, од нула ќе биди вака, мора да се расчисти со минатото, или нека барат штета од прошлата управа или нека не кукат.
Трето нема...

Денес Пелистер ќе издвојува победа во Охрид, натпреварот ќе биде од ревијален карактер ракометарите на Охрид веќе 6 месец се без примања,но тоа не зависи само од нас зависи и од продавницата Тинекс тие не треба да победат. Ако ова е вистина со Охрид да ни ја пуштат тогаш тоа е голема победа на "УПРАВАТА". И за крај рк. Пелистер има договор со кој ракометари? УПС се чека ФУЗИЈА. А додека чекаме работник го потпиша Никола Марковски.
УПРАВА ОДИ СИИИИИИИ!!!!!!!

Kako rakometen fanatik i ckembar eve veke 30+ godini, ja proveruvam temava, da recime sekoj vtor den i nekako pocnaja da mi falat stranici :-)
Malce poveke kultura i bez cenzuri... i vo dobro i vo loso site go sakame pelister poveke od se...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom