Дами и господа... Звездан Терзиќ за сиромаштија

Само шо овој београдскиот е прав матрапаз намачкан со сите можни бои, плус школован и дебело нафатиран... А овој нашиот уште на фритезата од кај Дрвото мириса, џабе се реди со оделца ко не го бива

.
И шо е целта на ова? Цело време излегват бла бла бла Пискачо вака Пискачо така... Не само шо си се наградвал самио себе, туку и си пикал во џебо од секој договор со играчите, и сега?
Ќе легни затвор Пискачо за ова? Ќе ги врати парите? Не... си дреми даскал онде во школото пет пари не дава за ништо... Џабе лај овој залижанио колку народо да го жали дека му е тешко.
Искрено имав повеќе надеж во Валентин и се мислев дека Менде ќе биди задолжен за овие работи, долго време е во Пелистерка, има врски ваму-таму, делува за многу постабилен човек и плус поранешен ракометар. Тие не заебаваат со овој шарлатанот шо до лани приумирваше на трибина за Еурофарм Работник...

Шо да се кажи појќе.
Неопходно е општината да се тргни 100% од сите клуба.
Каде каде беше поарно дури беа здружениа на граѓани, шо добивме ние сега од ко се акционерски друштва? Маде голо...
Ко ќе ми текни дека две години не можеше да се најди еден полуписмен да пополни документи за пререгистрација на клубот во А.Д во централен регистар... Ништо навака не ме зачудва појќе.
Поарно скроз нека се исчистат од клубојте па нека останат само Моцарто и внук му, него со овие две чисти шо немат да се заебаваме.
Никако да сфатат и тука и во фудбалот тие 'спортски работници' уствари хоштаплери партиски со основно... Кога превземаш клуб, го превземаш со сите побарувања. Не е битно дали на играчот му се должи од времето на Пискачо или од времето на Ефто (мада 100 пати го пререгистрираја клубот за да се избришат борџојте), то шо се должи мора да се плати. Да не зборам дека станува збор за играч шо пропушти цела сезона поради повреда, сигурен сум дека на негов трошок било цело лекување, рехабилитација и шо се не друго... Кај нас ако некој се повреди одма брзо брзо гледат да го шутнат оти шо има да плаќат тие за некој шо не игра

. И после то не нејќат играчите... Па не се будали да не сакаат
Ако се толку транспарентни за побарувањата... Зошто не излезат и не кажат колку пари земат тие во управата? Борд на директори, управни одбори, советници, бонуси, патни трошоци... Ако некој е под 3 сома месечно од нив јас глата ја сечам. Башка шо нигде ништо не плаќат, или ко ќе плаќат то е од државна сметка... Душата им се смеј ко ќе дојдат на власт, не знат од кај све не им стигаат пари.
И то шо се крена прашина за Пелистер Еурофарм... Изгледа беше за еден викенд само, колку да се смират страстите. Дебелио си има негов клуб, сосема солидно си работат и веројатно сосема солидно си пери пари преку него. Ич, ама ич не е будала влези со Ќорлето и со овие другите и нив да ги рани и да се расправа со нив... Кој шо се фати со партиски хоштаплери остана
Сега да заврши сезоната, најверојатно ни европа нема да фатиме ама како шо кажа и Томасо, за курац ни треба нас европа...
Има да се распуштат по одмори и онаму негде крајот на август ќе му текни дека клубот нема играчи, тренери, па ќе почнат да плачат оти премногу барале играчите бла бла бла ојде и наредна сезона.