Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Уште ова пишам и толку доста е. Нити сум портпарол ни земам плата ниту имам интерес, чест ми е шо ме побараја од управниот одбор и уште поголема чест ми е шо ме подржа мојата група.Сакав да пробам да видам нешто дали можам да помогнам. Вервам во шамбата, од чесен почесен нема. За Златко важи истото, двата имаат одврзани раце да раководат со клубот. Политичарите се поставени да се стават во функција на клубот и да гарантираат за буџетот. Го читам форумот, како претставник на нг и член на управниот одбор се осетив повикан да одговарам на прашањата и критиките. Нема трчање со ветувања оти клубот нема основа!! Ветувањето е декасе ке се прај најдобро шо се знај.Се реновираат канцелариите опрема веб страна, напори за салата, средвање на школите... ако за одреден период нема резултат, ајт укурац и си бегаме па нека дојдат нови. Поздрав
Никој шо ги знај одредени луѓе во управата нема кажано, ни ќе кажи лош збор за нив, а и за тебе.
Муабетот е сега како управа да прифатите неколку работи:
1.Да трпите критики, Пелистер е ова, не е Металург.
2.Да бидите поотворени со јавноста: почести прес-конференции, транспарентност да има.

Оти да не пишите на форум?
За то се социјалните мрежи, форумите.
Да се види шо мисли рајата.
3.Да не ги повторвате грешките на претходниците кои работеа во некој свој затворен свет, нереален, секој месец различна амбиција.
Ако одите со една стратегија терајте и ја, и бранете ја до крај.
Никој не очекува одма СЕХА,или брда и долини.
Ама сите сакаме да видиме дека во Пелистер се работи нешто, макар и резултатите не дошле одма, ништо преку ноќ не се прај.
Ако се работи ко шо треба ќе се напрај нешто.
Само треба сериозност и пред се конкретни чекори од големите фирми-РЕК пред се, со општинските пари се знај дека не се прај ништо посебно ( под посебно : да поминиме две пред кола во ЕХФ и да му ги замрсиме сметките на Металург, оти да не?.)
Ако се работи се можи.

ПАк поставувам прашање дали алушевски ќе остани тренер на Рк Пелистер или не???

Горан шо глупости изнапиша за Коки уште читам и се чудам. Сите стојме зад него и не ти држи ич вода муабето да прајш такви споредби со онај, неќам ни името да му го спомнам.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Izglega vo klubot se ke bidi isto samo se smenija "spasuvacite". Bitola123, ti blagodaram sto napisa da svatime kako funkcionira klubot, od upravniot odbor te pobaraa da vides clen, ne e to malku cudno U.O da bara koj saka clen od NG da mu bide clen neli treba NG da izberi clen koj ke gi zastapuva vo UO. Zosto bas tebe te pobaraa da ti se odolzat za tvojot pridones vo NG na tribinite ili mislea deka najpoveke ke mu odgovaras. Sambata go spomna neli e toj istiot onaj Samba koj bese vo prethodnata uprava ili togas bese loso momce sega se osvesti i e cesen i dobar. I za kraj Aluso se zapnaa ne e strasno ako se razedinat ideite i bide smenet no sto po nego kogo ke dovedite Borce Markovski covek bez nikakov rakometen bagaz so najgolem uspeh vodenje na amaterska zenska ekipa, ako veke go menuvate Aluso bez razlika na pricinata treba da se donesi trener koj znae kako i moze da ja uzdigne ekipata edno nivo pogore. So 250k budzet a poznavajki go kapacitetot na politicarite koi se zadolzeni za budzetot naRK Pelister se mi se cini uste dolgo ke se palime na prikazni od tipot VRAKANJE NA STARITE PATEKI.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Коки мило мие шо се претстави кој си да не мислиме дека пишиме со Корлето :D
Исто така мие мило шо некој барем од сегашната управа го прати форумо и ако можиш пренесвајму на колегите твој од управен нашите желби и мислења оти убо е ко ќе еден клуб си ги слуша и почитува своите навивачи.
Гледајте некако ако можите задржетего Аљушот оти стварно засега екипата со него има резултат а ако веќе дојди до смена немојте некој ко Марковски да носите најде посалам некој аман!!!
Немој да заборајш од кај идиш никогаш јас за тебе имам добро мислење ете гледам и групата има те подржале и одбрале ти да ги претставуваш нив таму.Долго време си со Чкембари си поминал се и добро и лошо немој да ги изневериш никогаш твоите другари не заборавај кој си немој да потпаѓаш под влијание на политичарите немој да си дозволиш да завршиш ко Пискачо.За критиките не се нервирај мора да научиш да ги трпиш оти и ние се нервираме шо сите години уназад си играт курташак со Пелистер и личиме на некој селски клуб смачено ние на сите од се лажени сме со години за се и сешто и ко сега препознавме дека имаме тренер и 3-4 играчи шо ветуват наеднаш преку ноќ останваме без тренерот разочарување е големо да знајте.

П.С. На видеото на фб страната забележав нов играч ако можи да ми кажиш кој е шо е :)

Јас стварно неможам да сфатам како можите да коментирате против луѓе кои ни сте ги запознале лично ни наштетиле на некој. Кој го знај Шамбата никогаш нема да речи лош збор против него .
Единствен шо можам да кажам без грам корист е во клубот и од срце помага и на ракометни школи. Сите ракометни школи во Битола шо го замолиле им поможил . Или то кај нас се вика профитер , и тој шо поможил ?
Премногу негативно размислувате за луѓе кој не ги познавате . А Шамбата е задржан и од сегашната управа оти чоекот е поштен без разлика на партија . И од ВМРО и од СДСМ да ги прашате сите лично шо го познават нема да слушните лош збор е то ја кажва реалната слика за чоекот .
А Аљушот дојде политички бега политички .
Сепак за то дека остај резултати никој не можи да замери . Јас мислам и тој треба да ја наведни кичмата ако толку го сака Пелистер . Па 2500 евра за екипа која се мачи со финансии е премногу ако му е толку драг би требало да се согласи и за 1000-1500 а не секој помини земи си замини си .

Кире , Ќјани , Злате , Заре тие тука биле и како играчи и тренери и ко имало и ко немало пари тие без разлика треба да останват во клубот со младите ако не во работата со првата екипа и не треба да се заборај шо напрајле за клубот.
А вака шо идат тренери играчи како Аљушот ( никој не кажа дека не се покажа како тренер , ама и тој не ја согледа финансиската ситуација моментална на клубот па бара таква плата ) кој првиот момент им ја кратите чергата и заминват имало и ќе ги има.
Мислам дека никогаш во управата немало толку чесни луѓе ( избегнувајќи ги некој партиски од СДСМ ) како што се Злате , Шамбата , Тото , Коки ..

Се надевам дека еднаш ќе застаниме на здрави нозе и конечно да почни за се работи со децата ...
Готовите играчи само ги земат парите и ко ќе немаме пари пак на нула .
Зато да напрајме темел за иднина и ко ќе нема пари клубот никогаш да не се плаши за играчи барем својте никогаш не те напуштат ке се вратат кога тогаш во јатото .
Пелистер така кубуреше до пред неколку години со Папата, Кире , Злате , Заре ,Ќјани , Иве , Тосето , Тото , Пинки...
Е сега то го нема , моментот нема пари нема екипа а тогаш имаше немаше пари ќе излезеја ќе ги засукаја ракајте гинеа за дресот оти знаеа шо значи ...

Од мене толку ..

#СамоЕденТимСамоЕденГрад

Ocigledno prerano se izraduvavme, so nerealni najavi za 850k budzet nisto od seto to. Povtorno so budzet od 250K so nadez deka ke se najdi sponzor (se vleci prikaznata uste od Spire so lukoil), povtorno so obnovuvanje na skolata. Ne mozi co Bitola da najdes sponzor ni za 10k godisno osven nekoja brend firma so partiski pritisok da se natera da frli nekoja stotka. Za da imas dobra skola treba da imas prv tim da ima decata na koj da se ogledat da sakat da trenirat rakomet a so ovaj budzet ke imame skola za vadenje talenti za potrebite na metalurg i vardar. Se na se ke ispadni ECESE SUMATA SE RODI GLUSEC. Veruvam vo iskrenite nameri na upravata ama izgleda tolkavi bi se moznostite.

Koj saka i kakov saka neka bide vo UO samo RK PELISTER da bide ona sto nekogas bese a za toa e potrebno budzet od na 1M. A prikazni za domakinsko rabotenje i obnovuvanje na skolata sme se naslusale, duri i preku glava ni e. E zatoa site vo forumot se razocarani od budzet najavuvan 850K spadna na 250K i zasiluvanja koi doma ne gi znat deka igrat rakomet i sega koja e poentata da potrosis 250K narodni pari a da se boris da izlezis edno kolo vo evropa i nekoja ekipa od zemja nepoznata na rakometna karta da te deklasira so 10razlika, da gi prosetas igracite niz evropa druga poenta ne gledam. Ili da funkcionirame kako seriozen klub ili da ne gi trosime zaludno narodnite pari.

A koj izjavu deka ke ima 850 k budzet ? Na pres to upravata go rece ili nekoj kurtonsi portali za da mu se cita stranata ?

A koj izjavu deka ke ima 850 k budzet ? Na pres to upravata go rece ili nekoj kurtonsi portali za da mu se cita stranata ?
A kade to ima izlezeno upravata na press da kazi koi se ambiciite na klubot, i kako mislat toa da go napravat.

Aljusot od segde e izbrkan... Vo Skopje nejkat da go vidat...sigurno nesto ima stom si odi. Mora da izlezi upravata so press. Sigurno ima nekoja druga pricina ne e samo finansiskiot del.

Na tera imas pres i kazvat kolkav e budzetot ... ama izgleda tolku pratis
Mozi ne velam ne mozi da imam propusteno. Samo ako e taka se cudam zosto da trosime 250k narodni pari. Za tolku mozevme i so starata uprava ne morase da se cukat vo gradi.Ti menuva dali ke bideme 3, 4 ili 5. dali ke igrame edno kolo vo evropa.

Aljusot od segde e izbrkan... Vo Skopje nejkat da go vidat...sigurno nesto ima stom si odi. Mora da izlezi upravata so press. Sigurno ima nekoja druga pricina ne e samo finansiskiot del.
ima be aljuso e od grom na stevco...tie se so vmro...nikoj ne mozi da me ubedi deka ne e partiski ova smenata...

Дечки, особено @Pelister 1 2 3, внимавајте на речникот и не се расфрлајте со паушални изјави од типот „курвата“, „пациентот“ и тн.
Темата е привремено затворена, а ќе биде отворена штом модераторот ја исчисти од сите навредливи и несоодветни коментари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom