Tomasino
За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Никој шо ги знај одредени луѓе во управата нема кажано, ни ќе кажи лош збор за нив, а и за тебе.Уште ова пишам и толку доста е. Нити сум портпарол ни земам плата ниту имам интерес, чест ми е шо ме побараја од управниот одбор и уште поголема чест ми е шо ме подржа мојата група.Сакав да пробам да видам нешто дали можам да помогнам. Вервам во шамбата, од чесен почесен нема. За Златко важи истото, двата имаат одврзани раце да раководат со клубот. Политичарите се поставени да се стават во функција на клубот и да гарантираат за буџетот. Го читам форумот, како претставник на нг и член на управниот одбор се осетив повикан да одговарам на прашањата и критиките. Нема трчање со ветувања оти клубот нема основа!! Ветувањето е декасе ке се прај најдобро шо се знај.Се реновираат канцелариите опрема веб страна, напори за салата, средвање на школите... ако за одреден период нема резултат, ајт укурац и си бегаме па нека дојдат нови. Поздрав
Муабетот е сега како управа да прифатите неколку работи:
1.Да трпите критики, Пелистер е ова, не е Металург.
2.Да бидите поотворени со јавноста: почести прес-конференции, транспарентност да има.
Оти да не пишите на форум?
За то се социјалните мрежи, форумите.
Да се види шо мисли рајата.
3.Да не ги повторвате грешките на претходниците кои работеа во некој свој затворен свет, нереален, секој месец различна амбиција.
Ако одите со една стратегија терајте и ја, и бранете ја до крај.
Никој не очекува одма СЕХА,или брда и долини.
Ама сите сакаме да видиме дека во Пелистер се работи нешто, макар и резултатите не дошле одма, ништо преку ноќ не се прај.
Ако се работи ко шо треба ќе се напрај нешто.
Само треба сериозност и пред се конкретни чекори од големите фирми-РЕК пред се, со општинските пари се знај дека не се прај ништо посебно ( под посебно : да поминиме две пред кола во ЕХФ и да му ги замрсиме сметките на Металург, оти да не?.)
Ако се работи се можи.