Одамна не сум пишал нешто...
Ама не сум пропуштил ништо изгледа. Кажав јас уште 2-30 страна уназад на темата дека и во случај да СДСМ дојди на власт, ништо добро нема да се случи за клубот со оглед на тоа дека советници се луѓе како Корлето.
Да не се враќам наназад за времето кога јавно се бламираше по форуми, човекот до пред 6 месеци одеше на ракомет и навиваше со сите сили за Работник, плукаше по Пелистер и сега доаѓа тој да го спасва? И како го спасва? Со некои нови терминологии кои некоја дактилографка му ги напишала па овој кутриот се поти дури ги прочита. Трансформација, акционерско друштво 'спорт'... бла бла бла
Со други зборови, курац лакован у кутији лепо спакован.
Не знам како не ви е јасно дека сите можни партии во градот ги гледаат клубовите само како кешбек опции. Во услови кога едвај крај со крај се крпи најмизерните плати во цела европа да се исплатат, вие мислите дека некој има амбиции да нешто прај со спортот?
И кој ќе прај? Корлето...

Or should we call him Corle Corleone?
Има и една друга страна целата прикаска. Тоа е кои се лицата во управата моментално? Никој ни ги видел ни ги слушнал и излегват викаат не се повлекуваме ние, нека дава општината пари ќе седиме ние тука и сите ќе помогаме за клубот.
Или шо би се рекло, ние сркавме до вчера плати, ама сакаме уште па ако можи и со вас да се уградиме.
Па кај го има то бе? Единственото штуро соопштение го даваат кога некој кажа дека си дале оставки, одма брзо брзо да демантираат
Назад ни е нас зимата дефинитивно... Џабе влажни сништа со Пелистер Еурофарм и не знам шо...
Овие се решени да го прат истото шо го праеше Двојче. Да вртат огромни пари низ клубот, да си играт курташак, и цело време да го враќаат на старите патеки. Пази, спортски работници, ЕКОНОМИСТА

и правник.
Пак годишно по 200-300 сома во клубот... 5-60 потроши ги, другите под рака и терај бато.
Во меѓувреме Корлето од келнер во сендвичарата кај Дрвото, сега во нов Тодор Александров...
Ќе пиши бајки, само едно име знам... Ќе ги бојадисва полиците и слично.
Милион пати полесно на душата ќе ми беше да го

клубот Двојче наместо да го користеше како куртон за неговите клептомански потреби. Овие новите како си начекаа готов модел да сркаат, ни самите не се свесни

.