Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Skoro i nikoj da ne navivase za vestackite sedev odma zad Bageto stario i celo vreme go provocirav. Tolku bea ustrameni sto ni na cile vnukmu mu bese stram da vikni za vestackite. se gleda deka se kuro klub koj koga saka bega nosat igraci kolku na hartija da gi pisat. Po utakmicata go gledav cile krajno ne raspolozen bese jasni mu e deka go igrat mu gi ebavat evrata a ne uspeaa ni nivo pogore da odat tuku naprotiv tonat. ili ke gi isutka site cile vi narednite dva meseci i nova uprava ke nosi ili toj ke zamini ne e cile ovca da go strizat, toj vo gp pelister uste na 75 god dur ne potpisi ne dava 5 evra da se potrosat ne pa da mu daj na ovie kuro da si igrat da nosat igraci prezaleni od doma.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

После Јануари се враќа, значи после паузата таму негде Фебруари кога почнува пак лигата и тој ќе биди во комбинација на екипата на Аљуш.

За брзо ќе има собрание за избор на нов управен одбор, сите си дадоја оставка досегашните. Пари ќе има со ребалансот шо е денес на совет.

Изгласан е ребалансот, така да ќе ги добијат парите кај и да е. Иначе малку оф-топик, до 15-ти треба и фудбалерите да земат две плати.

Има една мала разлика... Не си поднесоја оставка, туку беа избркани. :) Односно денес беше избркан Петко, Бончановски и Мише а можи да имало и некој друг на платен список да фигурира а јавноста да не знај.
Незнам дали го збркаја и Аљушо ама колку шо знам тренер нема да менвале до крај на сезона. А и не треба да го бркат пошо ете реално има резултати засеа. Ако ги тепа и Охрид во среда, ќе се зацврстиме на првото место.

Не е проблем "управата", проблем е то шо нема финансии. Не прочитав нигде дека општината обезбеди и колку пари обезбеди за клубот со овај ребаланс.
Сеа најпаметно е да му се дај клубот на некој да го превземи и да си постави негови луѓе во управен. Па после на зима да се барат играчи и да се набави ПОД ИТНО нова опрема за клубот за плејоф.

Ако го сменат Аљушо и ако го клат Борче Марковски за тренер нека земат нека се отепат,сите топтан во та Општината.
Хаха,ВОВЕДОТ ВО ГОВОРОТ .:pos:
Да го бркаш Аљушо,демек НЕ Е НИВНО ДЕТЕ,за да го клат Борче шо е НИВНО ДЕТЕ треба да си улав.
Нека си го остат чоеко да си ја спрема екипата,тој си ја почна сезоната,нема причини да се менва тимот шо победува,да не беше тој пораз во речиси добиен меч во Радовиш сеа ќе бевме перфектни.
Борче ќе го клавале,шо најголем успех му е прв тим,Пелистер жени:pos:,а Аљушо ќе го бркатмшо 25 години бил професионалец,играл во најјаките македонски екипи секогаш,под водство на тренери од Балкански највисок ранг,да не речам и светски ранг,и сеа Борче ќе го клавале,ајде бе таму,легнете си.
Барајте пари како знајте,не туку кажвајте приказни за ребаланси,управи,па овај ќе бил во новата управа,па тој ќе бил,СЕ НИВНИ ДЕЦА во управата.:masa:
Абе бизнисмени треба во управата,да изват СУВА ПАРИЧКА НА МАСА,не судии,спортски вљубеници,партиски другари и другарки,ако е за така нас нека не клат во управа,ќе си дремиме таму.:P

Изгласан е ребалансот, така да ќе ги добијат парите кај и да е. Иначе малку оф-топик, до 15-ти треба и фудбалерите да земат две плати.
Од општината или од спонзорот?

http://24rakomet.mk/демант-од-пелистер-не-собирајте-полит/

:pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Ова е само за филм снимање. Како шпанска серија, нема крај никако. Едно 300епизоди се вергла истото.
Таман мислиш дека дошол рапслетот и крајот на серијата, оп, нов заплет, уште поголема калакурница. :ROFLMAO:

Сеа очекувам од другиот "официјален профил " на клубот на ФБ да излезат со контра став на овај профил. :X3:

Ако во ракометот е толку јако, кај шо само општината е газда, можам да замислам шо ќе се дешава за брзо ко ќе почнат да се расправат со фудбалот.
Е таму богами ќе биди забавно. Таму само господ знај шо се дешава со клубот.
Од ко го зеде Сермат па наваму никој нема контрола со сметката на Пелистер.
Нема да ме чуди клубот да треба да му исплаќа пари и на Камчев и на евреинот сермат.

Во право се овие од РК ПЕЛИСТЕР ОФИЦИЈАЛЕН ПРОФИЛ 1:D
Јас не знам зошто толку ПОМПЕЗНО ја најавија денешната седница на советот ко ништо не се смени на подобро,само обична промена на член статут дојсоја,односно измислија нова функција.
Па и онај Корлето,се отепа од кажвање "стручно"(демек) шо напрајле денес,и сам ако разбра шо изрецитира еве на.:kruna:
Се менва член од статутот на РК ПЕЛИСТЕР АД,значи одлука за избор на ПРЕТСТАВНИК НА ОПШТИНА БИТОЛА( а погодвате кој ќе биди тој нели?:cool:,шо ќе ја преставувал Општината како единствен акционер пред собранието на акционери на клубот,ќе кажвал,ќе предлагал,:anco:ништо конкретно, ИЗМИСЛИЈА НОВА ФУНКЦИЈА :zloo:станал Мурто седнал Курто,исти курац ко Цревото шо го клаваја координатор,па видовНе шо и како и колку долго искординира.
А старата управа не е сменета со формално Решение,уствари не си ни дале ни оставка,а овај кажва (уствари рецитира со ливчето пред него)дека си дале оставка,готово,потпишани се оставките,а овие реферати напишаја на ФБ и демантират се шо кажаја на седница на совет:pos:и ај сеа,како да ги сфатиш озбилно:pos:.
И сами не знат шо прат овие,си терат Двојче стил,само неконкретно кажват,ЌЕ БИДИ,ЌЕ СРЕДИМЕ, а проблемите се таложат.
Самото ова шо старата (односно актуелната управа)во ист ден излегва со демант на официјален профил на клубот(уствари единствено гласило на клубот) против ГАЗДАТА(односно единствениот акционер во АД РК Пелистер)јасно е колку е сатот.:icon_lol:
Ќе видиме сеа овие деној,ако не се исплатат до денар сите плати и трошоци во и околу клубот и да се излези со јасен став ШО Е СРАБОТЕНО ДОСЕГА,КАКО ЌЕ СЕ ПРОДОЛЖИ ПОНАТАМУ јасно е дека ни следи уште едно долгодишно мачење,џабе претставници,џабе борд на директори,џабе проверени кадри и УБАЈ ДЕЦА,џабе се,ко ќе се разбегат играчите.
Да не излези на крај да го бараме пак Двојче назад,ко шо тргна работата ќе го бараме изглеа.

Говорот на Корлето во скратена верзија, ако го разбра некој нешто гла сечам јас, то е то кога политиката ќе влези во спортот, демек сега овие НИВНИ ЛУЃЕ ќе си носат, овие од вмрто готово :pos: Абе да не беше смешно, ќе беше трагично !
Шо се срами и ова Корлето кога нема 2 чисти во глата...
Клајте си ја капата на право и терајте, шо се бламирате пред народот, со квази изјави, па одма следат и деманти....
Калкулациите допва ќе продолжат и со фудбалот, на крај работата ќе биди јебе луд збуњеног :noze:

upload_2017-11-14_21-12-43.png

Да завршела трансформацијата, ќе имало јавен повик за нова управа... :confused:
Овај ако знај шо збора, јас гла сечам.
Кој јавен повик бе несреќо една, какава трансформација, какви бакрачи... То е само губење време, кое патем за жал Пелистер го нема во моментот.
Абе ќе ви избегат играчите или ќе ви ги чапни некој од пред нос дури да се свестите шо прајте изгубени едни.

Вака како шо ја терат работата, уште 2 месеци нема управен одбор да изберат а не камоли да превземат некој конкретни чекори.
Шотуку комплицират работи шо во принцип се многу едноставни.
Ги отпушташ старите раководни лица и одма истиот ден назначваш нови. Каков повик какви црни камења.

Ене ги Охрид, одма уште првата недела му исплатија се, му набавија нова опрема и крај на приказната.
Овие ќе менвале статут, па одбор, па "економиста" да најделе и незнам ти шо.
Кур да ве отепа сите до еден таму во општината!

Одамна не сум пишал нешто...
Ама не сум пропуштил ништо изгледа. Кажав јас уште 2-30 страна уназад на темата дека и во случај да СДСМ дојди на власт, ништо добро нема да се случи за клубот со оглед на тоа дека советници се луѓе како Корлето.
Да не се враќам наназад за времето кога јавно се бламираше по форуми, човекот до пред 6 месеци одеше на ракомет и навиваше со сите сили за Работник, плукаше по Пелистер и сега доаѓа тој да го спасва? И како го спасва? Со некои нови терминологии кои некоја дактилографка му ги напишала па овој кутриот се поти дури ги прочита. Трансформација, акционерско друштво 'спорт'... бла бла бла
Со други зборови, курац лакован у кутији лепо спакован.

Не знам како не ви е јасно дека сите можни партии во градот ги гледаат клубовите само како кешбек опции. Во услови кога едвај крај со крај се крпи најмизерните плати во цела европа да се исплатат, вие мислите дека некој има амбиции да нешто прај со спортот?
И кој ќе прај? Корлето... :misticen: Or should we call him Corle Corleone?
Има и една друга страна целата прикаска. Тоа е кои се лицата во управата моментално? Никој ни ги видел ни ги слушнал и излегват викаат не се повлекуваме ние, нека дава општината пари ќе седиме ние тука и сите ќе помогаме за клубот. :masa:
Или шо би се рекло, ние сркавме до вчера плати, ама сакаме уште па ако можи и со вас да се уградиме.
Па кај го има то бе? Единственото штуро соопштение го даваат кога некој кажа дека си дале оставки, одма брзо брзо да демантираат :pos:

Назад ни е нас зимата дефинитивно... Џабе влажни сништа со Пелистер Еурофарм и не знам шо...
Овие се решени да го прат истото шо го праеше Двојче. Да вртат огромни пари низ клубот, да си играт курташак, и цело време да го враќаат на старите патеки. Пази, спортски работници, ЕКОНОМИСТА :duel: и правник.
Пак годишно по 200-300 сома во клубот... 5-60 потроши ги, другите под рака и терај бато.
Во меѓувреме Корлето од келнер во сендвичарата кај Дрвото, сега во нов Тодор Александров...
Ќе пиши бајки, само едно име знам... Ќе ги бојадисва полиците и слично.

Милион пати полесно на душата ќе ми беше да го :kluc: клубот Двојче наместо да го користеше како куртон за неговите клептомански потреби. Овие новите како си начекаа готов модел да сркаат, ни самите не се свесни :pijani:.

1.Ќе се променела ТРАНСФОРМАЦИЈАТА?:pos:
Во шо бе златен?од АД во ДОО,ДООЕЛ?
То е трансформација шо ја спомнуваш,во конкретниот случај на акционерско друштво(за некакви си спортски дејности,а за жал е друштво за вработување на партиски активисти и "ВЕРНИ ПОСЛУШНИЦИ").
То е,ко не знајш шо кажваш и си мислиш дека то шо ти го начкрапал некој на лист хартија е нешто важно и си кажал нешто паметно така е,ќе ти се смеат сите.

2. Јавен повик за нова управа:pos:
Шо е ова бе,тендери ќе давате во Рек?

3.ЕКОНОМИСТА:pos:ВРВ!

4.НЕ БЕ НЕ ВРЕДИ,
стварно не вреди.
Толку изгубени ликој неам видено.
Шо е најјако,уствари најтрагично шо се клаени на одговорни позиции,а луѓето не само шо не знат да работат,туку и мислат дека нешто разбират и се прат паметни(сосила),а не се.
А за жал решават за судбината на градот.:popce:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom