Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Уште по изјавата на сезнајкото дека НЕЈЌЕЛЕ ДА СЕ МЕШАТ ВО ПРОБЛЕМИТЕ НА СТРУМИЦА и да користат ситуација јасно е кој ни го "води"клубот:popce:
Мац пола Битола ја свлечка во Струмица,се шо можеше и не можеше ни тргна пред нос,пола екипа ни ја растури,а овие легендите ќе чекале да виделе дали се слободни играчите:pos:
Босеовски ако е наш играч зошто не го вратите назад?
Хаха,сме го позајмиле во Струмица,и сега ни е незгодно да си го вратиме назад:vozbud:
Да не го навредиме Мац....Да не ги нарушиме идиличните односи со Зомимак М-Макс М-РК Струмица...:vozbud:
Не бе,џабе е,овие поматуфи се од Никола Симиќ во Жикина Династија ко глумеше лустер-вентилатор...:)
Фали уште Бата со то чеканчето да дојди и да го рашлака по тие црпките сите во клубот,од директоришта до последен играч....:uzi:Ама џабе е,ко немат мозок во глата,џабе ќе мава...
422_312.jpg

Ејјј кој ни го води клубот,Бени му ја реновира та просторијата,излезе онај од Комуналец рзако,наќезен до јаја, и го прикажа како свој(односно вемеровски) проект:pos:..
Како рекоја СЕРИОЗНИ ГРАДЕЖНИ ЗАФАТИ СЕ ИЗВЕДВАЛЕ ВО САЛАТА:pos:
Арно не го натераја Мишевски да снима со камерите во клозетите,да се "пофалат"како онај со теретаната му ги напрај(за да го земи просторот)...
Изгледа забораја,уствари не забораја бе,како заборават,гарант ќе свикат посебна прес конференција кога ќе ги викнат сите медиуми,и ќе дојди докторо,а зад него цела сурија луѓе,и ќе се фали како спортската сала Младост добива европски лик,дури и течен сапун кладоја во клозетите...:pos:
Ме чуди како досега не се излезени,изгледа нема слободно време во збиената агенда...
Не бе,тоталки се сите,нема спас....
Во која нормална општина,село претпријатие за комунални работи и хигиена стопанисува со спортска сала?:eek:
Ејјј до кое ментално ниво сме стигнати,не можам да повервам..,ДНО ДНА,како и се шо е во градот....:popce:
Демек за сите клубој да служела собата,па уште цвеќе кладоја бе на масата:giggle:
Кој клубој бе,кој остана?
Кошарката?Шо нејќеа да дат ебани 5 К за да платат котизација пред 2 години...
Нека се ебават сега во втора лига...
Чупињата?односно амазонките на Сер Славчо...Европа ќе играле,го вратиле женскиот ракомет,од Косова:shook: изгубија 700 разлика...:ban:
Имав некоја мала надеж летово дека конечно ќе тргнат колку толку работите напред,ама згрешив,гадно згрешив,овие не знат кај терат...јасно се гледа,посебно по последните потези на координаторот наш,сезнајкото...:tapp:
Екипата ти игра ракомет од 1970 година,ко играше Бранко Чурлевски на ракометно,8 порази во 11 кола,со фрлени преку 100 К за само 3 месеци,а овие мува не ги лази....
Тренерите има неограничен мандат,нормално кривецот е најден во Арсиќ....:pos:(во тој шо најмалце е крив за хаосот,и резултатски и тактички)а тие шо се директни виновници-сезнајкото и тренерите ја избегнаа метлата...:cool:
И нормално рокада на капитенската ТРАКА,Папата го сменва Дрогата,кој сеуште држи висока функција како co-captain:bravobe:...:vozbud:
Нема надеж бе,исто ко во фудбало е,и ќе биди,дури и бетер...барем таму има некој талентирани деца,овде со оние анти-таленти од младинци шо ги имаме тешко на клубот...
Прво тие ќе го водат клубот(видовме кај го водат):tapp:,ќе си бидат дузина проверени луѓе на платен список(како шо си беа Каше,Миљачо и компанија во фудбалот),па после ќе напрат некоја трик блиц-криг кампања како со брачедо и тушнико шо беше, и ќе му го тупосат на некој нивни(кооперант),и иста песна ќе биди...
Пак иста песна,70-30%,па овај дал,тој не дал,па чекаме да префрлат,па јавно приватно партнерство,па некоја нова кампања ќе измислат
Јасно е дека нема појќе во градот ниту квалитетни луѓе,не само со кеш шо имат,туку нема луѓе шо вистински го сакат Пелистер,и тие шо го сакале на времето сега се само обични партиски пиуни,тајкуни,бизнисмени,луѓе шо ќе секогаш ќе си го клават сопствениот интерес пред Пелистер(не дека и порано не беше така ама барем колку толку имаше некоја симпатија кон Пелистер,сега ништо немат)...
Не вреди да се дискутира појќе бе,време е за одмор од ова проклета тема,нека кршат гла,не вреди...
Никој не треба појќе да му стапни во она проклета сала,нека си играт сами таму...
Ќе му давам јас 50 денари онде на Дунката,да ме прај мајмун со карти од пред 2 сезони...
Неам нерви појќе да се замарам со лузери и со поети,и со аналфабети,толку од мене на темата.....:ban:
Јас нерви ќе си клавам за некој луѓе шо немат ни грам морал ни одговорност кон клубот....
Го напраја клубот да биди мајтап за сите клубчиња во Македонија,да не прат мајмуни сите,да не дупат,не само од другите градој,туку и Иве и Заре со она клубчето нивно клошарско да не прат мајмуни,мрш бе таму...
Од играчи до управа,никој не заслужва да биди во Пелистер,никој....толку желба да се немало бе,оние се срам за дресот шо го носат,за клубот шо го водат....:ban:
Дури не видам дека се работи сериозно,дека има некоја визија за клубот моја нога појќе не стапнува во она проклето место....(а со ова шо го покажаја овие 3 месеци знам дека ништо нема да напрат,ако сака и Бил Гејтс да го најдат за спонзор)....покажаја јасно дека ПОЈМА НЕМАТ ОД РАКОМЕТ!!!Едни обични дресој не знат да купат тие како треба клуб ќе воделе:pos:
Се читаме во некој подобри времиња...
Ќе си гледам ЛШ на телевизија,барем знам за шо плаќам РДТ такса,не онде да му давам пари на Дунката,нерви ќе јадам,за да гледам како не прат мајмуни клубој како МРК,Џуниор,Радовиш.Работнички бе на Доне Куглата ејјјј:facepalm:,Охрид на Горан Андоновски,на Горан Андоновски:shok2:...
ДОСВИДАЊА:цицки:

аботнички бе на Доне Куглата ејјјј:facepalm:,Охрид на Горан Андоновски,на Горан Андоновски:shok2:...
ДОСВИДАЊА:цицки:
Хаха како погоди за Горан Андоновски -Усташот,лом го праев и ракомет и фудбал и баскет,,поголем антиталент од него за ракомет немаше, ама неговиот татко Крсто Андоновски-Усташот го форсираше цело време и сите комбинации завршуваа на лев и среден бек и плус пенали шутираше,тапа невидена.
Крсто Андоновски -усташ едно време беше тренер и на Пелистер кога играа Абдула,Калешот,Фестич,Вукас,.

Ако загубат од Пролет можно е смена на тренерското место...
Сега незнам дали РОКАДА, пак Кире прв тренер, Ќани помошник или пак ќе ги отпуштат двата ? Хахаха :D
Ако ги отпуштат двата, кој ќе биди следен кормилото ? Мише :D или пак ќе го вратат вештерот Чатле :pos:
Не бе не, пиши пропало е работата...
А во меѓувреме можи пак гласнини да пуштат за тренер да биди Голужа :pos::pos::pos:оти секоја година се интересираме за него :ROFLMAO:

Сакам да изгубиме, да видам која глупост ќе ја направат :D
Напред Пролет, Гази Пролет !
Напред Пролет ти си шампион ! :pos:

http://kurir.mk/sport/rakomet/19854...r-Metaloplastika-tepacka-koja-se-pameti-VIDEO

Реков не пишам појќе,ама морам одвреме на време да го прекршам зборот...:icon_mrgr:
Е вака порано СЕ ИГРАШЕ ЗА ПЕЛИСТЕР..
Не само Битолчаните,дури и странците гинеа за Пелистер,Николиќ,Зечевиќ,Зарков...
Зато сите ни се плашеа и не поштоваја...
А не ко овие денес,ко некој пичиња играт,и зато ќе не газат сите...
Судии ни се силат,Орката ни се сили не прај мајмуни овде...:facepalm:
Сите дремат ко мисири,зеде Топиќ онде да ја брани честа на Битола...
Ејјјј,порано не смеаа А да речат бе,од пусти страв..
Е зато беше Пелистер јак,не дека имавме кузнеј шо играчи,посебно за Европа важи ова,ама имавме срце и не дозволвавме да не прат мајмуни некој парталски екипи..
Ама тогаш бевме со играчи со мадиња како Злате,Ќани и компанија,победвавме далеку појјаки екипи дома,оти се играше со срце за Пелистер,а не ко да ти е сеедно дали ќе јадиш ќотек дома или не,дали ќе изгубиш или не..
Не само ко бевме јаки,дури и ко паднавме,барем на домашен терен бевме тврд орев и не губевме лесно....
Да изгубиме дома од екипи ко Охрид,Прилеп беше незамисливо...
Со еден Кире Атанасовски во напад се држевме и со Вардар дома....
Шо генерација се овие бе,ко од моч да се праени....
Толку без душа луѓе неам видено,и чекаме ние резултати...
Одете бе таму отепајте се,срамој сте за дресот(фалшив):pos:шо го носите....
Изгубете,не е страшно,ама играјте машки,со срце,до крај,а не онака....:tapp:
П.С.
Читам вчера во Спорт,СтеВче срамежливо го најавува Пецако,па дури и Младеновски од Струмица...:vozbud:
Спире не му е рамен на младичот...:bravobe:
Демек начелно било договорено,ако не добиеле некоја друга понуда:pos:
Ќе имало и други промени во зимската пауза..
И нормално,не заборај да дај алиби за дебаклот..
НЕМАЛЕ ВРЕМЕ ДА СОСТАВАТ ЕКИПА:vozbud:
Само 3 играчи имале во јуни ко дошле..
Пробале да напрат нешто,греота било да не се обидат да влезат во плеј оф,пробале ама не успале...:pos:
И вреди да се коментира нешто после ова?
Немало време,немало играчи...:place:
Па нормално дека нема,ко не знајте да побарате,ко чекавте месеци Левче да се смилува и да ги пушти оние дрвата....:tapp:
Прилеп за Шаренац и Рајичиќ да не имаа време шо ги најдоа?И сите тие другите странци..
Ама си напраја една стратегија,и кој профили на играчи му требат,а пред се си напраја екипа која ќе има ротација,пред се на бек..
Овие со цел памет мислеа да влезат плеј оф со 3.5 играчи во бековска линија,,ако го сметам чалето за полојна играч,зошто одвај оди по терен....( и пак дава голој):icon_mrgr:
Никој не е крив,ниту времето,ниту малиот пазар на играчи,туку директно Цревото..
Златни играчи си беа на лагер,ама кој да ги земи,кој да ги побара?Демек под договор биле некој,во Македонија не важат договорите:)Ако беа сериозни немаше играч шо не можеа да го донесат...
Муабетот е дека никој појќе не му верва,и ниеден играч со два грама мозок нејќи да игра овде,кај шо можи во било кое време да биди избркан(дури и без вина)и да не добие пари нормално...
Аха,да,ко сме кај парите,се пофали Стевче дека се било исплатено до денар...:drk:баш ме интересира дали е вистина?:icon_mrgr:(можи е,ама мора се биди скептичен,и уште едно добро прашање до кога ќе биди вака?:icon_mrgr:
Толку години да си во и околу ракометот и да не знајш обична постава да склопиш,во една ваква мизерна лига се е кажано...:ban:

Го гледам Арсиќ преѓе низ град си шетаја со Перо(Топиќ)..:eek:
3 опции се во игра...
1)Дојде на кафе,да брка шема...:cool:
2)Дојде да си ги бара паритеи да си ја земи исписницата(мислам дека мора да е ова опција) :D
3)Се испишмани "бордот на директор-чиња"и реши да го врати назад(најмалку веројатна опција)....

Si go:pusigo:od Tineks Prolece:pusigo:
18-14 and still conting.:uzi:
Greoj sme,10 penali ni svirnaja,80%od golojte preku piker gi dadovme(gol-penal).
Drogata i Bogdan ljufnaja 8888 topki.:pijani:
Ne znam so se macat da odat na gostovanje,da se drnkat pa patistata,ko se znaj deka gubime.
Neka gi predavat barem predvreme,bez kazni i da ne gi potat tie fals adibas dresoj za dzabe.;)

Нека го збркат овај Дрогата заедно со Ќани и Кире во пакет.
Срам ми е мене шо ги глеам кај шо се мачат... Незнам како не му е нив срам и уште се во клубот.:toe:

Барем ако ништо друго ја извежбаја акцијата ДАЈ ЈА ПО СЕКОЈА ЦЕНА ТОПКАТА НА ПИКЕРО...:cool:
За 4 месеци научија една акција...
Едно 20 гола преку пикер дадовме денес,или од пенал...:cool:
И така сезонава не беше "резултатски важна",шо има да ги мачиме бекојте...
Таман сеа,за наредна сезона,со нови сили и уште пола дузина странци ќе ја извежбат АКЦИЈАТА КАКО ДА МУ ОВОЗМОЖАТ НА ЕДЕН ОД БЕКОЈТЕ ОТВОРЕН ШУТ:pos:..
Да не се мават меѓусебе како да се во Расчекор...:icon_mrgr:и да се мачат да изват некојси квази удар кој е лесен плен за голманчињата во лигата...
Па со извежбани две акции ќе тргниме во поход...:sakasuste:
Не знам стварно зошто тренират секој ден,не ми е јасно?
Ене ги Прилеп,кој од играчите си работи нешто друго,Томче Петрески наместо на тренинг да е во Прилеп си седи скоро цело време Битола,си пие кафе во Пајтон по 898654648648 пати дено и газат во лигата..
Овие нашите,да пати дено тренинг,теретани,дрн,дрн,за шо бе?:tapp:
Нема потреба стварно....
За одбраната шо да кажам,пола меч го играме со вишок(исто ко со Прилеп)и редовно јадиме вишок:ban:..
За кепецо од голман шо да кажам:tapp:,кутро дете,топка не фати,скина еден пенал,таман се израдва дека фати топка почна(односно започна да се подготвува)да извикува некои неартикурани звуци,арно ама топката се одби до тој шо го шуткаше пенало и од втора шанса си даде гол батето..:icon_mrgr:
Го сече на дерење кепецо....:pos:
Левче ни даде "потенцијал":pos:,па уште ние со цел памет се израдвавме дека ги "заебавме"античките...:pos:
Колку само сме биле во заблуда...:pos:Кај ни беше умот не знам,гарант сега Левче не чита и се смеј...:ROFLMAO:
Фитило на крај испадна дека вреди колку сите наши 4 бека заедно...:icon_mrgr:
А ние го добивме антиталентот Маркудов како бек ап на пикер,нормално,зошто форсираме напади само преку пикер и исклучиво преку пикер...:icon_mrgr:
Го добивме кепецо на голот,Борјанчо кој не можи оквирот на голот да го погоди...:tapp:
Ех бе,до кое дереџе дојдовме....
И сега нека се јави тој јунак шо го избрка Арсиќ да кажи дали Арсиќ беше крив дека губиме од сите ко Грчка,и допрва ќе губиме...
За грев сме ние бе...
Ама нека кажат која е ВИСТИНСКАТА ПРИЧИНА,зошто си ојде,односно не е уште заминат(се збора дека не му исплатиле плати и зато уште седи овде и си го чека заработеното)....
Ах бе,како не се среди Борец,да земат сега на полусезона неколку играчи,да тепат некоја на гости и да ги пуштат овие звездите наши во бараж...:semolam:
И тој Минчо педер е стварно,како не ги зачува тие Џуниорите,да ни покажат како се игра и да не испаднат кај шо ни е местото.
Ако ја зачуваше ланската екипа,сигурно последни ќе бевме...
Не сме ние за Суперлига,ни со играта ни со поставеноста во клубот,ние сме моментално на ниво на Ринија,РК Лазарови и компанија..
Клубчето на Иве и Заре моментално за нас е Кил...:tapp:
П.С.
Некни одам в сала и шо ќе видам..:чда:
Стегнале на вратата та "прес-собата"зелени букви,односно лепенки,криво леви залепени букви...:vozbud:
Ај шо се лепенки,ама она резил е бе,ко некое дете од 7 години да ги има праено буквите..:pos:
Дајте му на Папало некоја стотка,нека ви напрај едни букви бе:tapp:,не се срамете онака,и не мора со лепенки,еден куп начини има за подобро да се означи вратата...
Прес соба...:icon_mrgr::vozbud:Новиот изум на нашата управа...:pipi:

Изгледа јас сум инкеро,прв пат не ојдов и ете победа.:D
И одиме сега сите...:anco:
Вардаре,еби се НИКАД вие нема да победите,само напред Пелистер еби ги сељаците...:kuracc:
Нека му кисни на вештачките:pos:
Уффф,не знам колку години чекав за ова:drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk:
(макар и против Мрк на Ацета Станковског):icon_mrgr:
Само едно име знам,шо би рекле админите на фан пејџО...:cool:
Почна да течи реката,се враќаме на старите патеки..:pijani:
Дрогата 8 парчиња:uzi:гарант сеа ќе му ја вратат траката на раката....:)

Ne bese do tebe tuku so dojde crevoto da gi gleda pulenite negovi ustvari oti go izbrkaa arsic mu trgna so rekata za dzabe hejtate se vide deka to bese "pravilen" poteg sega uste skopjanceto i pikerot da gi izbrkaat ke bidi top
Ako razmislam mozi tepavme oti imase prenos na soobraniskiot kanal i so nemase pretstavnik od opstina :D

Второто го фатив на телевизија и точно на тајмаутот на Ќани беше... И шо да слушнам, стручњакот му вика ширење треба , ширење...:facepalm: Треба ширење, да, ама на двојче женаму да ја рашириме треба.
Како не му е срам уште седи на клупата и не си поднесе оставка после онај дебакл од Прилеп и Борец.
Реков ќе не шлакнат денес овие МРК и таман да се доизбрукат цела управа, ама ништо... Ко ќе нетреба тогаш победваме.
Во глобала од она шо го видов последните 20 минути ништо не се променило во играта. Без идеја, без уиграни акции само преку пикер или лудачки на раб на пробивање се одеше во напад.
Ете заврши полусезоната, сеа можат да се спаковат Стевче и Шамбата , да си ги земат тие лажните дресчиња и гитла од клубот. Доволно се избламираја во овие неколку месеци.
Нека го клат Тодор Александров претседател и нека си игра курташак таму, посекако никој сериозно не ги сваќа.

Вака да изигравме како денес и на претходните утакмици, сигурен сум дека со Прилеп двете ќе ги добиевме, таму Радовиш и во гости Пролет !!!
Супер игра, сега чкрипиме на голман :rolleyes: Дај бе дури е Арсиќ во Битола нека му исплатат 5 плати унапред и нека го вратат :D Неможи бе со Даниловски, на Левче талентот, ако е талент со 1.68цм голман, секоја чест за Левче и неговите таленти, го бушат од кај ќе стигнат, тој Вујчич од Јуниорите од кај сака гол му даде уште од центар шо не шутна, па мава статива, во него и оди топката надвор тој се дери ААААА синкир одбана на утакмицата напрај :facepalm: Божо покатастрофа е, сега сме тука најтенки...
Дрогата се надмина себеси денес, пукна едно 4-5 гола од 9 метри ниту Чаневски не ги виде :D Пак имаше некој избрзани удари, ама го изигра најдобриот меч сезонава. Маџовски исто добар, заедно со Дрогата најдобри, од меч во меч се подобар е Маџовски.
Добро беше шо не форсиравме пикер денес :pos:
Изгледа не прочитаја од тука дека не сме задоволни од таква игра :D

Мора да се напоменат и судиите, огромна помош денес према Пелистер, очигледно беше судењето наклонето према нас....
Изгледа се вадат судиите за лошите судења против нас во првиот дел од разигрувањето, тогаш ептен лошо судење имаше против нас по по по, сега па во вториот дел од разигрувањето се судат на наша помош :cuc::cuc::cuc:
Не дека ќе не победеше Вардар, пак ќе ги добиевме и со пореално судење, ако не беа моменталните 5 разлика ќе беа 2-3 :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom