Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Abe mame da mu ebem Pelister zarese i palese vo Mk i nadovor tolku prenosi od nas ne davaa a sega deka sme corba ko za inaet da ni se smeat i sitat site sekoe kolo ne davaat
p.s.do dusa so v.junior gi po ebavme i tepavme pa uste sega ako tepame ke bidi super i poke nema nikogas da ne dat na mtv :D
p.p.s oti be od 20 casot ko vcera na reklamite mislam bese od kaj 17 casot prenosot ?!:confused:

Kolku samo ni fali golman a ova mazdovski ako prodolzi vaka ke mora Bitolcanec da go prajme inaku kozla ke ne otepa se gleda na sekoja greska na drogata kontra nalet toa ima prenos plus v.vujcic ne gleda vsala pa rezilot ke bidi pogolem

Kolku samo ni fali golman a ova mazdovski ako prodolzi vaka ke mora Bitolcanec da go prajme inaku kozla ke ne otepa se gleda na sekoja greska na drogata kontra nalet toa ima prenos plus v.vujcic ne gleda vsala pa rezilot ke bidi pogolem
Сега за сега баш ви е добар гплманот,и Маџовски е солиден.

Stario go izbrkaja ili isijasot go fati?

Sent from my SM-G361H using Tapatalk

Haha,"dobar"golmanot.:pos:
Dobar e,dobar,za vo Metalurg Junior.
Па од тоа што погледав малку фати пенал,плус контра на Илиќ и два шута од 9 метри.
Сега првпат го гледам и може му се потрефило баш кога гледав јас.

Se drzat ama mnogu raboti ni falat pred se mora kjani poveke da ima doverba vo igracite ne na edna greska da gi menva opravdano e samo drogata so go vadi oti stvarno preterva a se drzime rezultatski oti golmanot imase sest sedum odbrani i za vo napadot od avion se gleda deka prva opcija nie piker mora da sutkaat od devet da smenat malku me bendisa so usleto go drzat vo kosot pa samo toj ilic ni praj problemi na sredina i uste napadot ko nemame igraci za pozicionen napad neka vezbaat brz centar za lesni golovi

Дај бе некако да отпадниме втора лига @Tomasino која е математиката или ќе треба прекид да се прај на некоја утакмица да не казнат -9 бода и така да се куртулиме конечно :kluc:

Дај бе некако да отпадниме втора лига @Tomasino која е математиката или ќе треба прекид да се прај на некоја утакмица да не казнат -9 бода и така да се куртулиме конечно :kluc:
Абе матеметиката е проста ко граФ..
Сега исто бодој имаме 3 екипи,ние,Борец и Пролеќе....
На делба сме на 9 место...:masa:
Денес Борец ги еба децата на Самс,па ја загореа кашата на нашите челници(на кои резултатите не им биле приоритет)..
Е сега нека му кисни..
Го тепавме Борец 5 дома,јас сум сигурен дека ќе не чукнат во Велес тие,ко ќе му се соберат таму ќе му се сечат рачињата на нашите.....
Башка ако земи уште некој Борец сега на зима на здравје....
Ние греојте можиме да сметаме на една победа до крај,само со Џуниорите дома..
Охрид ќе не отепа,2 класи се над нас(освен ако не ја местат и да ни ја пуштат оти веќе се сигурни за плеј оф)..
Ама познавајќи ги Андоновски нема шанси да ја пуштат,шо шанкуре е и колку го нејќи Пелистер(а нема ни зошто да го сака,зошто и нашите го нејќат не пак тој да го сака,од шо мака)...
Тешко дека ќе му ја дај,освен ако не ја наредат по партиска линија,а ко шо нема кој да нареди кај нас јасно е се...
Радовиш се појјаки од нас,и освен ако не се пијани или дрогирани Ордев,Илиев,Пискало ќе ги тепаме,иначе нема да ме чуди да го сркниме дома...
Металург ќе не силува со 40 разлика...
И то е то..ојде сезоната....
После секој со секој во плеј аут,е тука ќе биди интересно,нека сјача Борец сеа,и Пролет и да не решат еднаш засекогаш...
Нашите знам дека нема ништо да земат,а и да земат ќе бидат некој тркала и ќе си бидиме најсериозни кандидати за бараж со третата екипа на Самс....:pos:

Или пак не?На иве клубчето е во трка со Вардар,па ништо чудно тие да бидат во бараж...
Ах бе,да се падниме со нив и да ни го пикнат машки и да ги испаднат овие незналиците:semolam:..
То ми е новогодишна желба од Дедо Мраз,да испадниме еднаш и да не се брукаме појќе,нема смисла ова појќе...
Овие се срам за градот бе,мизерија невидена...
Како немат срам да се резилат уште во лигата не ми е јасно...:mad:
Па после ваква бламажа требаше сите досега колективно да си дат оставка,почнувајќи од тој економот до глата на цел овај "проект",тој од општина(нејќам ни името,а ни титулата(купена) појќе да му ја спомнувам)...:uzi:

До негде и толку знајме бе, кога неможиш да ја пренесиш топката на другата половина од теренот па тури му кур и на ракомет и нека оди се у три лепе пизде материне !
На Маџовски топакта од раце му паѓа, напрај дупла, значи грешки кои се прават и тренерот ти ги кажва на првите 3 тренинзи ракомет уште на 12 годишна возраст, па дај не ме јеби бе ! :несвест:
Дрогата приказна стара, па Видевски 100 000 пати кажа дека му дал 8 гола на Вардар Јуниор минатото коло, е браво бе Видевски, се гледа дека Пелистер си го гледал само 2 кола, шо не кажа наназад минатите кола шо праеше "носителот" на играта Дрогришки ? Дека беше цепејнца жива....Пак со тие избрзани удари незнам шо има во таа глата овај, зема шутира само, не си Хансен бе пријател, 4-5 пати пак го промаши цел гол секоја ти чест, уште од овај утре, другиден ако чекаме голој во репрезентација тешко нас....
Имаме играч плус наместо да напрајме ние серија, за 2 минути не успеавме да постигниме гол, а Работнички даде 2, одлично ова само во Пелистер го има...
Николиќ колку грешки напрај бе ? 5, 55, 555, 5555 ?
Па овај како шо игра бавен ракомет 300 топки испушти од раце, замисли да забрза со играта шо ќе биди...

САМИ СЕ ПОБЕДИВМЕ !
Многу глупи грешки праевме.....
Само 2 играчи од кај нив не избушија Илиќ 10 гола, Мојсо 8.
Ејјјјј Мојсо, Козла, Престап, Жмигавецот, 3 пати гол ни даде од бек човече се крена и шутира и голој даваше, а чоече метро и кебапче и ај после не се нервирај...
Па и со тој Илиќ играја на десен бек едно време, немаат играчи овие, кој кај стигна му игра, па и тој даде неколку гола од десен бек :popce:

Дури сега сватив зошто на Ќани му е 300 притисокот на секоја утакмица, нервно ќе попушти чоекот, да сум како него ќе ве наредам сите в соблекувална и еден по еден химната ќе ја пејте за казна !

На лево крило сме сосема отсечени не се ни гледаат таму бекојте да проиграт не пак да му пуштат некоја топка кај нив, прво полувреме Ивановски играше лево па камерата не го фати дека игра, не ни доби топка :pos: Второто го менваше малку со Игорче ама и тој добиваше топка колку да земи на рацете од смолата на топката и после ќе ти дат топка :kuracc:
Арно не влезе Коко, иначе одма телевизорот во каминот ќе одеше да се стопли :ojeaa:

Морам да го пофалам Рајатоски, последните 2 утакмици ги изигра маестрално без промашување, со Вардар имаше 3/3 од крило, сега со Работнички 4/4, на двете утакмици заедно 7/7 има без промашување :bravobe: Ама во одбрана игра слабо, за ваков Пелистер, Рајатоски и Гинов се супер на таа позиција...

Таман ги пофалив со Вардар дека не игравме, односно не форсиравме игра на пикер, сега ми го сменија мислењето, едно две додавање на бекојте Дрогришки/Маџовски/Николиќ и одма гледат топката да ја подат на Папата и тука многу топки изгубивме, за играта на пикер, уште не наместен пикерот овие кон него топки даваат :misticen:

И за крај дај некој нека му кажи на Даниловски после секоја одбранета топка да не се дери како пичка на ебање, оти да не јади шамари на тренинг, кога ќе ти дат гол оние браќата, ѓупците Василевски од 10 метра и Козла да те полни од десен бек и после да обраниш некоја од немај каде и да мислиш дека си Ландин, е не си !

Последно уредено:
Добро е шо го спашкаја,не требаше ни да го земват,ко се знаеше дека е за инстант употреба,како шо е се во овај клуб

Чалето можно е во Работнички да оди,тие го бараа,таман го избркаја дрвото Левов..
Фрлија кузнеј колку пари за овие скоро 3 месеци(сигурно околу 7,8 К со се сертификато и дозволата за престој),за 40 годишен играч,и чудо е и ова шо го даде орелот,ако не беше тој немаше ни тој мизерен просек од 20(ина)гола да го имаме,ќе имавме негде 15...:pos:
Избркајте го сеа Топиќ и таман да не се заебаваме...
Ќе ја темелиме иднината на Скопското буљашко антиталентирано трио+Богдан тушлото и екс Капитенот кои имаат појќе технички грешки од било која двојка бекој во Европа,во било која лига+играчите кои од контра можат само голманот да го погодат,ништо друго(и понекогаш над гол)со секоја чест за Папата,тој е исклучок.....
После оваа епизода со странците се сомневам дека некој играч со барем два грама мозок ќе си фати работа со координаторот и неговите партиски другари...
Пак ќе кажам,ако се нивни парите шо сака нека прат,ама наши пари ебават бе:pos:
То е она најтрагичното...
И шо е најјакото :sekcza:на здрав мозок..
Тој шо името и прекарот нејќам да му го спомнам вика,цитирам НИЕ ДАВАМЕ ПАРИ ЗА РК ПЕЛИСТЕР АМА ЗА РАЗЛИКА ОД ВЛОЖЕНОТО ВООПШТО НЕ СМЕ ЗАДОВОЛНИ ОД РЕЗУЛТАТИТЕ....
Чоечето,односно сезнајкото шо го кладоја да биди главен на овај(пара)проект се вади и вика АБЕ НЕМАВМЕ ВРЕМЕ ДА СЕ СРЕДИМЕ,РЕЗУЛТАТИТЕ НЕ СЕ ПРИОРИТЕТ,,ШО Е НАЈВАЖНО НЕ БОРЧИМЕ НА НИКОЈ...:icon_mrgr:

А Арсиќ кампова пред клубот секој ден,сигурно не бара препорака за наредната работа:pos::icon_mrgr::icon_mrgr:
За стручно-играчкиот дел се е кажано....:bance:

Па уште и на ТВ не даваја бе дури 3пати,па ко бевме најјаки пред 15 и кусур години не не давале 3 пати на ТВ,не пак сега,и то во период од само 1 месец и нешто...
Ако сакаш некое дете да го премислиш да почни да тренира ракомет,пушти му од стримојте на РК Пелистер на You Tube,на уметничко лизгање ќе се запиши....:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom