Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Не бе не, џабе само нервози....
НЕ ЛИЧИМЕ НА КЛУБ БЕ !!!

Никој нема да ме убеди дека во иднина јак ќе биди Пелистер, па уште бараме играчи Пецаковски, ајде бе не се резилите и Босеовски ако дој во ваков Пелистер е премија за нас....
Арно не дупат после скопјани, сељаци, ќе патиме, убо си го играт куро со нас :aplauz:
Зедоја Арсиќ го отпуштија :eek:
Ова да ти дојди со цела сила да си ја удриш глата во ѕид :tapp::tapp::tapp::tapp:
Заедно со Топиќ беа најдобрите играчи, овие голмано го бркат синкир до него е работата, па ако не беше Арсиќ и од Борец дома ќе изгубевме бе алооо, Металург 2 таму ќе не потопеше, кузнај дали ќе имавме победа до сега....
Сега бранете со тој мрсулот Даниловски од Скопје, ќе го бушат од кај ќе стигнат или Божо нека брани со едно око шо е...
Пискач мрш од клубот, оди држи настава на дечињата во Стив Наумов, а тебе Црево ако ви се работи, работете ако не ќе те напучам и тебе и женатати во катастарот и вгаз ќе ве ебам !!!

УПРАВА ПЕДЕРИ, АИР ДА НЕ ВИДИТЕ ДО 7 КОЛЕНО, БИТОЛСКИ ПИЧКИ !!!!!!!!

Ви реков јас за Арсиќ уште некни...
Како му се испонаша Кире значи,она е срам за еден тренер бе(во случајот помошник)..
Баш пред мене се случи ова,не можев да повервам шо гледам...:tapp:
Зеде ко партал го изваде Арсиќ:shook:па уште му се дери...:tapp:
Барем Кире го сметав за смирен тренер,ама изгледа сум згрешил,и тој се изгуби тотално...:tapp:
Зедеја со Ќани го изваја како некое дете мало да е,му се дерат,го вреѓат,а оти не му се дерите на Дрогата?Дечкото се понаша како на татко му да е клубот,небаре Лазаров е,па и Лазаров на негој години не се понашаше така,овај си мисли дека без него ќе пропадни клубот...
Гарант и него му пукна филмот,и си ги зеде документите вчера,никој не е будала онака да го омаложважува некој,а најмалку некој ко Кире и Ќани кои се едни од најголемите виновници за то личиме на екипа од 1970 година...:sramezliv:....
Ејјјј кое понашање е она бе?
Истото му го прат и на Николиќ,и него го фатија ко партал со Борец,да му се дерат,да го вадат од игра зошто му избегал играчот на 7 разлика и дал гол:shook: на 2 минути до крај,срамота е она бе...
На еден од 3те најдобри играчи во овие 10 кола онака да му се испонашаш,која недисциплина ја има кај тренерите...
Кире станва урла по играчи,онај брато и тој урла по судии,делегати,шо е ова бе?Големиот брат?:tapp:
И после овие сакат утре да бидат сериозни тренери?:(
Тотално се разочарав од двајцата,посебно од Кире...
Секоја чест за се шо напраја досега,ама дефинитивно не се за да останат појќе во првиот тим,срамота е она бе шо го прат...
Наместо да го земат Дрогата со шамари после она шо го "даде"во овие 10 кола тие Арсиќ го избркаја...
Како не му е срам бе,не се нормални дефинитивно сите,од еден до последен во клубот...
Покажаја дека не знат да работат....
Ајде сега слободно сликајте се,со Даниловски кепецот како прв голман,и Божо како втор...:pos:
Иако според мене можно е да имат секнато парите:pos:,и полека да си ги спаковат куферчињата сите странци..
Видоја дека немат шанси појќе за плеј оф,и сега ќе најдат 300"рачки"како да се ослободат од странците...:tapp:
Веќе видено...
Барем нека не изглегваше онај поетот(координаторо)да се пуфка во Портал со потпишани две годишни договори со играчите...:pos:
Ни 2 месеци не издржаја:icon_mrgr:
Очекувано беше,веќе прочитана книга се бе,изработено сценарио,како по ноти..
Само не знам зошто сме ние уште улај шо се нервираме,то е најјакото...:pos:
Овие си лапат пари,држат по 5 работни места(де делегати,членој на управи,комисии за спорт)а ние нерви јадиме..:pipi:
И на крај глумат "спасители",тие ако не биле ќе пропаднел клубот...:icon_mrgr:
Ах бе,ама не се криви тие бе,ние сме криви шо уште одиме и се нервираме,па уште и пари му даваме,со нашите пари газди изиграват....
НЕКА НИ КИСНИ(ко не знајме да му слезиме долу и да му кажиме од кај течи Драгоро):kluc:

Шо реков пред два дена? :X3:
Нека се фатат за рака сите од Цревото преку Тодор Александров до брато и заедно нека скокнат во Драгоро... Па Ефто Чезаре и тие негојте се мачеа да ги погодат буквите ко пишеја соопштенија ама вака не се изживљаваја врз клубот, и имаше 100 пати појќе ред од ова сега.
Не велам дека Арсиќ е подобар од Штербик, али во овие 3 месеци сосема солидно си ја заврши работата. Не знам како се надеваа дека ќе фаќа по 20 топки кога одбраната ни е боранија, и не бушат од кај шо ќе стигнат, ни блок знат да напрат ни ништо. Дечкото си е школован голман, голема разлика од сите кои се приучени од приучениот Тосе, ако некој не држеше да не губиме со по 15 разлика од сите тогаш тој е тој, и сигурен сум дека ако овде беше здрава средина (а никако не е...) човекот до крајот на сезоната ќе беше се подобар и подобар и в година ќе имавме топ прв голман. Јас да сум на негово место одма ќе ги дам на арбитража и до последен денар ќе си ги барам парите од тој двегодишен договор па шо сака нека биди.

Дури сега не стапнувам на ракомет да гледам, посекако последните 2 кола не бев, сега со МРК ќе го погледам бродоломот и се надевам дека ќе згасниме еднаш за секогаш, време е да заигра :kluc::kluc::kluc:
Џабе нервозите и пиење дијазапами....

http://sportmedia.mk/rakomet/domash...luchni-rakometari-si-zaminaa-od-maks-strumica
И гледајте сега како Пецако "случајно"ќе си се договори со Работнички...:icon_mrgr:
А нашите "кадровски работници"дотогаш наместо со средвање на екипата која не личи на ништо,ќе бидат зафатени со "средување на прес собата":pos:
Интернет ќе клават сега....:icon_mrgr:
Ејјјј 3 месеци му требаше една четка боја да манат во та собата,и то паното со "моќни спонзори"од седиштето на клубот во населбата Стара Болница да го префрлат до салата(за тие шо не знат околу 200 метра одалеченост:pos:...
Греој сме бе ние,мизерија невидена од клуб,класичен пример како НЕ ТРЕБА ДА ИЗГЛЕДА ЕДЕН СПОРТСКИ КОЛЕКТИВ!!!:ban:
ОДЕТЕ ОТЕПАЈТЕ СЕ БЕ,СИТЕ НИ СЕ СМЕАТ ЗАРАДИ ВАС!!!:bravobe:

Абе кој Пецак , ако е глуп да дојди во Пелистер. И јас да сум на негово место ќе одам во Работнички ако треба да избирам.

Абе кој Пецак , ако е глуп да дојди во Пелистер. И јас да сум на негово место ќе одам во Работнички ако треба да избирам.
А оти мислите дека работнички ќе го зема или бара ко чоекот е стално поврден му поминаа годините плус е преценет а со илјада и петсто евричиња ќе земат некое србинче шо е дете виско шо го бива за курот му е пецакот тој можи само кај нас да го крева курот над мадиња и да бара пари и услови а на друго место е обичен бек шо значи единствена шанса му сме ние а исто и на управата наша за да кренат морал и внимание демек ете го вративме пецакот абе све е за гревој

А оти мислите дека работнички ќе го зема или бара ко чоекот е стално поврден му поминаа годините плус е преценет а со илјада и петсто евричиња ќе земат некое србинче шо е дете виско шо го бива за курот му е пецакот тој можи само кај нас да го крева курот над мадиња и да бара пари и услови а на друго место е обичен бек шо значи единствена шанса му сме ние а исто и на управата наша за да кренат морал и внимание демек ете го вративме пецакот абе све е за гревој
Има логика и то шо викаш. Ама пак му треба нив бек за ротација и ќе си го лапнат. А ние и со него и без него, мометално сме светлосни години за клуб кој се трансформира пред 5 месеци. :tapp:.
Кај нас чекаме реката да почни да течи 20 години и место да протечи скроз исуши.:toe:

Реално нема подобар лев бек во лигата од Пецако(под услов да не е повреден)..
Според мене подобар е и од оние тикварите на Металург(сите заедно топтан тројцата)...
Ниту Кежиќ,ниту Шаренац не се подобри,иако бркат доста работа...
Зато го бара Работнички,и Левов е со една нога па скршија ноѕе дури го зедоја...
Очајно ни треба нас играч ко Пецако,малце да се клај ред во та бековска линија,од авион се гледа дека не знат кај терат,посебно да му дојди умот на (екс)капитенчето..
Ама џабе е бе,еве и да го земат Пецако ќе ги избркат Топиќ и Николиќ(срамежливо Мишевски најави дека клубот ќе ја истера сезоната со домашни сили)и ај пак се наново..
Секое чудо за 3 месцеи кај нас,веќе видено,по којзнај кој пат....
И да го земат Пецако ништо чудно на лето да му излези некоја добра понуда и да си ги запали патиките....
Џабе е бе,не знат овие нашите екипа да напрат за подолг рок,покажаја дека и со пари и без пари не знат ништо,тотални аналфабети..
Овие и милион евра да имат буџет пак нема плеј оф да се пласират...
Џабе е,и пари и се,ако не знајш не знајш,то ти е ко талентот за една работа,или имаш или немаш трето нема...
Златни играчи на тацна беа,ама кој да ги побара...
Ко стигнаја да преговарат цело лето со Граб,да се тегнат за онај мочкото од Металург небаре Онафриенко е,па после да дојди на 5до12 да го земат Чалето се е јасно кој се "способностите"на координаторот,на големиот оратор и сезнајко СтеФче Стефановски...:tapp:
Хаха,чекаше од локален менаџер овде да му бара играчи,по принципот дај шта даш...и вака така Чалето и со 40 години стигна да дава по +5 гола во просек..
А се фалеше дека бил на линија со 50 играчи:vozbud:
Е бе море,само за брчење е на ТВ,за цртање со то фломастерчето кој кај згрешил,која тактика требало да ја изигра Обрван,како размислувале играчите,како тој сакал победнички менталитет....:vozbud:
Го видовме ШО ЗНАЈ КО ЌЕ ВОДИ КЛУБ
Е теорија и пракса не оди заедно бате,то е непишано правило..
И мене да ме остат ќе брчам на Тера до сабајле,ама ко ќе треба во еден клуб да се напрај нешто се гледа шо работник си..
А големиот сезнајко покажа дека не знај кај тера,директен виновник е за циркусот во клубот,и од играчи селектирање,и од стручен штаб и од се....
Тотална рашмонијада е во клубот...:mad:

Јас шо неам ни 1 минути играно ракомет,само од гледање и следење на македонска лига во 20ина години колку сум на трибина,со цел имот шо го имам гарантирам дека да ги имав тие ингеренции шо ги имаше сезнајкото,во една ваква лига,во ваква конкуренција со само еден вистински солиден тим(Охрид,и нормално Металург)се друго е драпај си :kuracc: ќе бев најмалце трет на табела,најмалце...
Успеа мајмун да го напрат луѓе како Андоновски Горан:shook:,Доне Куглата,
Сигурно и Работнички не џитна некоја драстично поголема пара од нас,со само два странци и два доодени играчи како Мите Стоилов и Велко СУРАТО Маркоски партали прат...
А овај "газдата"наш дава/ше плати небаре Кил сме...:)небаре негови се...:tapp:
Резултатот од "работата"се гледа-екипа која игра најслаб,најстарски,антиракомет едноставно,ротација никаква,водство од клупа-шо беше то?:ban:

Абе реално ако гледаме Николич треба да биди збркан од клубот. Освен Топич од странците ниеден моментално не е ги заслужи парите шо ги зема во клубот. Срамота во наша лига да неможат да напрат разлика на терен со екипи како Радовиш, Прилеп итн...
За голман ако се дават пари тогаш ене го Трајковски во Струмица, нека му ги понудат истите пари шо му ги даваја на Арсич и да се заврши приказната со голман. Ем домашен играч, нема пари за сертификати да се фрлат безпотребно и е класа подобар од сите голмани во лигата.
Пецакот да го соберат и Бутино на зима , на лето разбрав дека на Чурлето договорот со МРК му завршва па можи уште од сега да го врбуват за да го вратат на лето. Исто на голманчето Ивановски му завршвал договорот со МРК па еве му шанса да ги вратат нашите деца. Нема потреба од странци по секоја цена. Нека ги соберат битолчаните младите назад во клубот и да се инвестира во 2ца странци ама многу квалитетни шо сварно ќе делат во наша лига. Како шо е примерот со Божович во Металург.
Ќе остани да се бара десен бек од надвор во меѓувреме и евентуално десно крило. Ако се паметни(а не се) уште од сега ќе почнат преговори со некој добар левичар за во мај месец да го имат потпишано.
И нормално тренер нов и по можност странец. Без тренер џабе е и играчи и пари и се.
Или нешто од надвор да се донеси или да го вратат Шундо во клубот. Со Ќани ,Кире и Абдула(можен наследник на Ќани) тешко дека Пелистер ќе почни да игра модерен ракомет.

Така се гради тим за долги стази а не вака со отпадокот во Август. Тогаш и да немат резултати никој нема да му замери, барем ќе знајме дека се гради некоја основа во клубот а не вака да се фрлат пари колку да има шо да напиши З.М.100% на неговиот мизерен блог.

Достате бе луѓе, со овие играчи шо ги набројавте, му ги кревате амбициите до небо, синкир Веспрем сме ние...
Ете Пецаковски си најде клуб, не е матуф да иди овде, можеби е и прескап после сите повреди шо ги доживеа, ама за нашата лига е топ играч, ете има и клуб кој ќе го исплати колку шо бара...
Бутин не го дава Вардар, па 2 раце и 2 нозе да ми исечите, нема врска дека му завршвал договорот, Пепи не пие мастило, знај кој играчи му се потребни и си работи со нив, исто и за Ивановски, ако не друго барем добро ги кешира Вардар, овде за шо ќе играат, за 2 кила банани ? За Чурлевски па да не збораме за џабе, побрзо би летнал странство отколку назад во Пелистер...
Немаат сега никакви шанси за плеј оф, ќе ги избркат и остананите странци и за плеј аут ќе играме со домашни играчи, ќе ги земат тие од Работник шо заминаја таму, Нечков, Обама, курци палци и ќе бидиме нешто слично на Борец шо е во моментот...
Па со Ефто дури беше барем имаше РЕД пред се ако ништо друго, овде се е каша попара :facepalm:

Овде играч појќе од 3 месеци не останал, освен Николиќ кој си најде ЦУРИЦА ИЗ БИТОЉ :D
Ситуацијата кај нас е, СЕКОЕ ЧУДО ЗА 3 МЕСЕЦИ !

Велко му избега на раднички во загреб сега е шансата да сјачаме
:D

http://www.youtube.com/watch?v=IntVXkwUEaY&feature=youtube_gdata_player
Сјајот ќе го враќале на клубот :facepalm: . По суратите кисели му се гледа,немора да ни кажват.Чисто масло е ова ништо друго,се гледа се во градот шо се случва ништо не мрда,сега дури почнаја и да ветуват за ноќно скијање :rolleyes: кој ќе скија само,мечките?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom