Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Левов , Караиванов , Ордев и еден србин купија заборајв како се презиваше (ме мрзи да барам).
Имаја какви такви припреми и редовни тренинзи со неколку контролни натпревари .
Плус играт на домашен терен...
Од другата страна , ние незнаевме дали ќе почниме да играме или ќе не исфрлат . Екипата не тренираше цела зима и чекаше да се исплатат плати . Ни замина Папата , каков таков беше еден од носителите на играта. Плус влеговме во првенството без никаков мотив и без тренинзи а да не прам муабет за контролни натпревари.
Десен бек неаме , пикер неаме , крило десно исто ... Само на лев бек и среден сме колку толку "покриени" . Ние немаме другар една постава , да не се лажиме.
Некни со децата на Минчо од 16 години , 25 минути гол неможеле да постигнат...
Да не објаснувам поќе , ќе се увериш в петок , ќе гледаме сите... :busi:

Ах ќе забораев , пискачо донесе нов играч ... Од теретана го собра , да поможел на клубот.:jajce:

1461167_10152076565322430_328129321_n.jpg
незнам јас некако сум оптимист за со охрид и само вака ќе те прашам која друга екипа од лигата(освен струмица) има подобри играчи на сите позици освен пикер оти немаме пикер моментално
а и да ацо the rock батето грујовски појачање е за ова сезона тој последно кај играше фленсбург ?

Ова батето на слика е некој нов ракометар или..?

Пелистер,Флензбург и на крај Битола. :D
Која појава е човече,грамада.
Заклучок,со таква градба да имаше барем две чисти од ракомет странство ќе играше.

Ovaj ko so kazvaja samo za treninzi odel... iako ne sfakjam zosto :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm: ili ke igra? :(:(

Абе изгледа Пискачо го има ангажирано како обезбедување :нинџ:. Шо мислите вие спортски директор е или што е :lolzz:

незнам јас некако сум оптимист за со охрид и само вака ќе те прашам која друга екипа од лигата(освен струмица) има подобри играчи на сите позици освен пикер оти немаме пикер моментално
а и да ацо the rock батето грујовски појачање е за ова сезона тој последно кај играше фленсбург ?
Радовиш и Прилеп .
Кажи ми ти мене брат ние освен Дрогата , Фитилот и Николич кој други играчи ги имаме во екипата ??
Сите другите се дечиња и не се ни за во младинци кадарни да играт.
Рајатовски ќе го ставев во овие погоре да ме прашаше пред неколку месеци , ама дечкото ме разочара тотално . Мислев дека ќе биди нешто од детето , ветуваше многу ама шо се деси незнам.
Младински е репрезентативец , ама многу назадва во формата.
Колку и да нејќиме да признајме , клубот е уништен а ова му е последна сезона на преживување благодарение на Дрогата и уште неколку млади деца шо останаја како последните шо ги извадивме од школата.
Ко ќе си заминат и тие на лето е тогаш господ напомош нека му е на клубот . Пари нема за нови играчи а школа младинска немаш за да уфрлиш нови.
Полоша ситуација АМИН .
Ако не се донеси спонзор(ама не како онај во фудбалот) во најбрз можен рок , клубот ќе заврши како клубот на Печале , во втора лига .
Со 15 илјади евра клуб не се води.

со кој се појачаја бе со мите караиванов и миле ордев шо нема ракомет играно 2 години шо не ги тепаја пролет ко се појачани толку ги гледав и со на марковски екипата ко играја зимата тука охрид се растурена селска банда колку да се речи ракомет играме вервај по батал екипа се од нас ние барем имаме една постава каква е таква само овај клуб од други си пати од управата и луѓето со го водат (n)(n)(n)
Миле Ордев уште игра за Радовиш, нема направено трансфер во Охрид.

Радовиш и Прилеп .
Кажи ми ти мене брат ние освен Дрогата , Фитилот и Николич кој други играчи ги имаме во екипата ??
Сите другите се дечиња и не се ни за во младинци кадарни да играт.
Рајатовски ќе го ставев во овие погоре да ме прашаше пред неколку месеци , ама дечкото ме разочара тотално . Мислев дека ќе биди нешто од детето , ветуваше многу ама шо се деси незнам.
Младински е репрезентативец , ама многу назадва во формата.
Колку и да нејќиме да признајме , клубот е уништен а ова му е последна сезона на преживување благодарение на Дрогата и уште неколку млади деца шо останаја како последните шо ги извадивме од школата.
Ко ќе си заминат и тие на лето е тогаш господ напомош нека му е на клубот . Пари нема за нови играчи а школа младинска немаш за да уфрлиш нови.
Полоша ситуација АМИН .
Ако не се донеси спонзор(ама не како онај во фудбалот) во најбрз можен рок , клубот ќе заврши како клубот на Печале , во втора лига .
Со 15 илјади евра клуб не се води.
Не се ништо посебно ни Радовиш,па ни Прилеп...
Прилеп има само појќе играчи шо ги ротира ништо друго,а и тие шо ги има играат како без компас,земи бапни ја,ни акција ни ништо..
Ко ќе му го видам онај Цветковски кај шо игра прва постава ми се одмилва и ракомет и се...
Разликата меѓу нас и Прилеп шо тие си работат домаќински и се знај како стојат работите,кај нас не се знај дали поручек ќе има тренинг,камоли нешто друго...
И Радовиш не се ништо посебно...
Ордев е чист просек,ништо појќе,онај средниот не му е лош,доста играт преку него,иако е низок за бек,и Пискало,друго ништо немат...
Ние да го задржевме Папата и да најдеа еден десен бек,и да не беше клубот ебиветер без никаков проблем ќе бевме втори....
Макар и со ваква боса екипа....
Иако не сме сјајни,ама ниедна екипа освен Струмица нема бекој ко нашите,па дури и Фитило дели од 90% од бекојте во лигата....
Па и голманот Црногорецот е над сите други голмани во лигата освен од Колев....
Чорба е лигата,нема ниедна екипа која можи да се наречи екипа,се без веза е...
Охрид само Колев кго имат,Мите е селски играч,земи бапни ја,ни смисла за асистенција,ни дисциплина ништо....со малку посериозна одбрана пред него и голман шо не се плаши од шут нема шо да покажи..
За Левов да не прајме муабет...Дечкото ко на јајца да гази,тој можи само десно крило да игра,ништо појќе,е сега шо е лигата ебиветер и во ваква конкуренција ќе се истакни и ќе дава голој е друга работа...
Со Печенко Охрид екипа го сметаме?
Да имавме малку нормална управа(малку,не барам многу)ќе се средеа зимата,ќе земеа некој играч,ќе искористевме и ќе лапневме некој играч од Металург и сега ќе си имавме основа за другата сезона...овие 5,6 играчи шо ги имаме сега+3,4 ца да земеа од овие избрканите ќе имавме добра основа за понатаму...
Ама ко ти ја водат екипата луѓе шо не можат една помочана регистрација на АД да напрат шо сакаме појќе?
Никогаш не била послаба лигата,очај невиден...освен Струмица се е аматеризам невиден...
Наредна сезона МРК ко ќе влези ќе се прошета низ лигата до второ место,ако остани Металург со оваа поставеност на работите нема ни 4ти да бидат....
Никогаш сме немале и послаби младинци,не зборам само за пелистер,општо за сите...
Порано ко ќе ми текни какви младинци имаше Пелистер,леле,леле абе мажишта...(така се се испусти)...
И такви деца не можеа ни да се докопат да тренират до прва екипа,а камоли да играт прва постава...
П.С.
На Дивото син му...:pos:
Ах леле,мајко....
Фленсбург ќе го носеше на времето(од ко го пуштија од Пелистер),па ко не бидна ништо од Германија,:icon_mrgr:после се откажа од ракометот ако не се лажам држеше продавница за папагали и други егозтични животни:cool:,па сега пак се врати на спортот...
Ако ништо друго ќе ги плаши другите,207 е дечкото....:shok2:
Битолскиот Ласло Наѓ...:ojeaa:

Мене јасно ми е со какви играчи располагаат другите екипи , ама проблемот е шо ние имаме 3 просечни играчи а тие имаат по 7-8 такви во екипата .
Кај нас еден да се повреди од овие тројцата или да има лош ден , ние немаме играч шо ќе влези барем на 10 минути да ги замени и да држи ритам во играта.
Освен Дрогата и Фитилот се друго е очобол . Мада и овие двата треба уште да се делкат за да речиме дека се играчи за прва еккипа .
За голманот не би се сложил Томасино ... Симонович покажа добра игра само со Текстилец и Јуниорите . Ќе го видиме во овие решавачките дуели дали го бива или не.
Тој можи приказни да му продава на црногорците дека има супер утакмици тука и дека е во форма , колку да се продај негде ама и ти самиот знајш како стојат приликите во нашето првенство.
Пак ќе речам , проблемот е кај нас а не дека другите екипи се кузнај колку поквалитетни од нас .
Ќе почекаме до утре , ќе видиме колку е силата на ова екипа . Прав тест за Дрогата и Фитилот да си ги покажат квалитетите и да видиме во шо форма се после ваквата ситуација во клубот.
Да имаја грам мозок тие тикварите во клубот , ќе одеа во Феникс и ќе земеја 3-4 деца од таму колку да пополнат ростер .
Јас сигурен сум дека на било кој од тие играчи таму во Феникс му понудат да играт за Пелистер , во истиот момент ќе прифатат без никакво двоумење. Пола од нив се децан Пелистер и по некој од Пелагонија.
И таму во Феникс играт без пари , рекреативно...
Значи можи да се закрпи екипа за супер лига , ама некој треба да се растрча и да побарам помош а не да седат на ФБ и само да тресат глупости.

Не е толку слаб Охрид колку што им е слаб тренерот.
Поима нема Горан Андоновски, изгубен случај, само се расправа цели утакмици со играчи. судии, публика.
Според мене после Струмица, Охрид и Прилеп имаат најквалитетни екипи.
Караиванов е стврано ептен селски играч, ама во вакви клубови врши работа.
Соколов левиот бек им е добар играч, Бојан Белевски е исто така ок играч, Печенковски на среден, Вешоски на лев, Левов, Колев голманот уште е добар за кај нас.
Немаат шанси за плеј оф Охрид, доколку не ви пуштат нешто мислам дека ќе ве плеснат.
Прилеп исто така има неколку играчи за ротација и тоа им е предноста.
Во Радовиш едни исти 6 играчи плус голманот играат по 60мин.
Немаат никаква ротација пошо тешки камења се другите играчи.
И Тинекс не се лоши. Димковски, Славиша се добри играчи, Лашко Андоновски им е најквалитетен.

Mite ovcarot igrac go naprajvme.:D
Fitilot eden kup topki gi izgubi.
Nauci se da podavas ili sutkaj poarno,ne mu gi davaj v race topkite.

Еееее на кое ниво го донесоја клубот...:facepalm::facepalm:
Мизерија е благ збор за ова шо ни се дешава со клубот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom