Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Лани оломнани знам Двојче вети милјон евра за спортот. Знам даваја нешто за фудбал, нешто за останатите спортој, ама се кога ќе дојдеше нож до коска (пред замирање на клубојте или кога ќе сфатеја дека играчите не зеле 6 месеци плата). И на крај не знам колку дадоја за цела година ама најверојатно беше далеку под сумата од милјон евра. Се шпекулирање дека се потрошиле 300-400 к евра за цела година за сите спортови ама шо знам колку е точно.
Значи ако стварно имаат да дадат милјон евра за спорт во Битола, сега пошто дел од колачот во фудбалот ќе им го плаќал Цермат, изводливо е да се подиздвојат нешто повеќе пари и за раометот.
Оние 25 милјони евра вкупен буџет не треба да не интересираат. Тое за се шо се врти во општината. Најголем дел знам дека одат на плати за професори во образованието (државата пушта пари во општината па оваа само ги рефундира кон професорите). Или ете општината дава по 3-4 милјони за улички или канализации ... Тоа е нивна работа. Имаш граѓани кои исто го полнат државниот буџет и ако им речиш да се оддели за спорт ќе те направат будала. Демек луѓето немат леб да јадат а ти овде ми бараш ракомет. Но, тоа е нивно право. Она шо треба да биде е да се знај точно колку можи од парите да одат во самиот спорт.
Е ако стварно би можело секоја година милјонче да оди то би било супер. Арно ама изгледа тешко таја работа. Само во предизборие.
РК Пелистер се договорија да има буџет од 300к. Пошто сега има 3 страни со скоро подеднаков број акции секоја треба да дај по 100 к. Ама изгледа тука пукна тиквата. Сите сакат да бидат главни а никој не дава пари. И не ги отстапува акциите, а и ако ги отстапи пак овој шо ќе ги добие ќе нема дополнителни 100к (а изгледа не му се дават ни неговите).
За да ги продај акциите пак не му се продаваат. И сега сме тука кај шо сме.
Изгледа е единствено чаре 2та приватници да ги продат акциите на некој трет шо има пари. Јас не би ги продавал општинскиве акции. Како обичен граѓанин со тие акции имам некое глупо чувство дека и јас сум дел од тој тим. Ако ги продат тие акции тогаш за Пелистер би навивал колку шо би навивал и за Барцелона. Можи малце поќе само поради то шо е регистриран како АД од наш град.

Туку да не солам многу памет. Треба пари да се солат.
Една работа шо ме интересира, па ако некој ја знај попрецизно.
Имаше некои предлози за фирми кои инвестираат во спорт. Значи ако приватник инвестира одредени пари во спорт, после процент или сите тие пари да му се пребијат од данокот на добивка. На пример ако некој дај 200к за РК Пелистер, дали после ќе му намалат од данокот на приход, и ако е олеснувањето 100% дали би му пребиле 100% од данокот на добивка. То би значело дека ако некој има добивка таа година од 2 милјони евра тогаш ќе треба да плати данок 200к, ама наместо да му ги плати на државата би ги дал во клубот.
Не знам дали го донесоја тој закон и дали ако го донесоја би му ги пребиле сите 100% ?

То беше само еден одличен закон во најава, арно ама не го донесоја оти сватија дека многу јаки циркуси ќе се праеја то беше во 2007 во најава... Го остаја наводно по процесот на АД за да можат некако тие пари да се контролират

Последно уредено од модератор:
podslusnav nesto za rakometot ako e taka ke bidi mnogu podobro od sega ama da ne otkrivam duri ne se osiguram oti citat i nekoj portali pa da pisat pred vreme pa ako ne e taka za dzabe da se kreva euforija (raspolozenie ) samo eden tim e vecen

podslusnav nesto za rakometot ako e taka ke bidi mnogu podobro od sega ama da ne otkrivam duri ne se osiguram oti citat i nekoj portali pa da pisat pred vreme pa ako ne e taka za dzabe da se kreva euforija (raspolozenie ) samo eden tim e vecen
Арно ви велија ќе течи реката вие не

Ајде кажи во инбокс , не заебавај сеа и ти...:D
Не се прај ко Декси да не држиш во неизвесност.:neetaka:

Константно не шлакат струмичани веќе неколку години од кога влегоја во супер лига.:bravobe:
Лани она телето Томче Петроски со 8 засилувања и предходно добра екипа склопена од Кире , изгуби во Струмица со 9 разлика.:zver:

P.S.
Дрогата си гази од утакмица во утакмица.:cool:
Печен е за продавање негде надвор.:D
kk.png

Последно уредено од модератор:
Абе ај кажи шо е работата. Не се издржва.
Спасителот да не реши да го напрај клубот европски?
Циле и Цермат да не му ги дадоја акциите на раководење на градскиов татко?
Самсоненко да не сака да го купи клубот со чисто злато?
...

Абе ај кажи шо е работата. Не се издржва.
Спасителот да не реши да го напрај клубот европски?
Циле и Цермат да не му ги дадоја акциите на раководење на градскиов татко?
Самсоненко да не сака да го купи клубот со чисто злато?
...
Циле и Цермат немат ниедна акција во клубот. То со акциите беше уште една лага на газето ,колку да купи време. Сите акции на клубот по трансформацијата ќе припаднат на општината.
Така да 100% ќе биди под раководство на газето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom