Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Бедното бе :pos::pos::pos:
Абе од кај ги копате надимациве човече :pos:
Само треба да се погодиш со прави луѓе во право место :).Еве и на Џедајот му најдовме прекар на старост :pos:. Инаку на Бедното му е наследен од татко му :)

Па како шо РК има само еден чоек во управата слободно можиме да се прогласиме овде и за технички, спортски, економски, астролошки сектор овде :ROFLMAO:
Инаку лани на утакмица еден од нигде никаде ми вика изгледа мака си имат играчите со петиците па дури и од надвор лепат фластери :гик:
И му викам друже од смолата клават на таа траката за да не трчат до клупата на секое... И ме гледа ме гледа, и ми вика... абе пак, баги трчат овие, сигурно со петиците мака имат :pos:
Не дека на прсти се трча цело време....:pos::pos::pos:. Секакви експерти има, не е за чудење, некни едни двајца на утакмица кај нас, на пенал, уште нема свирнато судијата, се дерат: - шууут, шо чекаш шутирај ајде! :tapp:

gi izmesav da mu ebam plemeto na dvata :D
Pred 7,8 godini igravme so Vardar,sreda bese pamtam,esensko vreme,ko bojkotiraja Ckembari,bea vo kavga so Spiro.
I nie nekolku dusi sami na drugata tribina karame vrnime po Aljuso.
I ovaj zede sila oti vide deka v sala dali 200 gledaci imase i pocna da ni kara i toj.:pos:
Inace pred to ko bese polna salata stalno ko misir dremese,glata navednata.
Ajde be mu vikame ELA AKO SI MAZ,i pak mu karame i se deri nesto KE VIDITE,KE VI JA SKINAM GLATA KO KE ZAVRSI UTAKMICATA.(salam uljandisa)i pak nie AJDE BE TE CEKAME.
I zavrsva utakmicats nie si vlegvame na teren go cekame Aljuso da ni ja "skini glata",dremime 10 min na teren so igracite zaedno,a ovaj mazo dade kratka izjava kaj Zoki i ja letna v soblekuvalna.:pos:.
Taman se ohrabri i tolku bese.:pos:
More neka se goni upm vo Karpos,neka mu prodava na Stevco madinja za bubrezi.
Takvi bara toj,da strizi samo.
Zato sekogas ke gi sakam Kire i Kjani?oti za razlika od ostanatite buljasi so nemaja sol da si frlat v oci barem ostanaja vo klubot(makar i da nemale kaj da odat).
Site drugi rakometari i onaj tusniko Cile neka se gonat upm,prodaeni dusi,samo za lapanje se.
Ko ke ima pari site go sakat Pelister.
Nie,lugeto od Bitola sme krivi so ne zgaznaja luge ko Cile,Gazeto,i site profiteri vo i okolu sportot.
Namesto na kloci da gi izbrkame nie mu ja krevavme cenata i ete so mu napraja na Pelister.:mad:

Последно уредено:
Последната сезона кога играше во Вардар... Пролетта во Битола Аљушо имаше инцидент некој со Ќани по шо Ќани доби црвен. Дрто и така псуеше по него, ама после црвениот на Ќани абе до крајо се живо му искара в лице дури :ROFLMAO: Фала богу, јас бев овде одма зад него и имав додуша со неговиот репертоар не можи никој ама не бев ни јас подолу...
И на крај иди накај нас, и оп до нас жена му :LOL: И Дрто му вика и тебе и женати да ве... и дома гол да ви шетам :cool::ROFLMAO: И овој ни а ни бе, правец в соблекувална... А жена му ваљда навикната си е :coffee:

Ни Мојсо ни Макале, Ацо, Пепи... а најмалце Дивио (кој додуша не играл ич против нас) во Битола ако ништо друго имале некаква почит и не праеле ни инциденти, ниту пак провоцирале иако биле пцуени речиси сите.
А Аљушо после секоја контра креваше раце, скокаше ко мајмун...
Па уште изјавува заминал од Битола за да се докажи... Аха, замина за пари фала богу, и после то се врати пак за пари и пак за пари замина. Му беше него требно странство, зеде пари овде шо ни во две кариери во бундес лига немаше да ги извади.
Дури ни на 40 години немаше образ да дојди и да изигра една сезона заедно со Рамбо, Заре, Ќани...
Многу жалел тој за Пелистер, а академијата Аљуш Вардар ја крсти :facepalm:
Важно лани ова време ко се ветуваја брда и долини одма и тој се нацрта в сала да опипа пулсот... Каков лицемер па па па :вонзем:
Да некогаш имам некакви ингеренции во клубот, Аљушо и тие сличните на него има доживотно да бидат непожелни во салата.

Последно уредено:
Последната сезона кога играше во Вардар... Пролетта во Битола Аљушо имаше инцидент некој со Ќани по шо Ќани доби црвен. Дрто и така псуеше по него, ама после црвениот на Ќани абе до крајо се живо му искара в лице дури :ROFLMAO: Фала богу, јас бев овде одма зад него и имав додуша со неговиот репертоар не можи никој ама не бев ни јас подолу...
И на крај иди накај нас, и оп до нас жена му :LOL: И Дрто му вика и тебе и женати да ве... и дома гол да ви шетам :cool::ROFLMAO: И овој ни а ни бе, правец в соблекувална... А жена му ваљда навикната си е :coffee:

Ни Мојсо ни Макале, Ацо, Пепи... а најмалце Дивио (кој додуша не играл ич против нас) во Битола ако ништо друго имале некаква почит и не праеле ни инциденти, ниту пак провоцирале иако биле пцуени речиси сите.
А Аљушо после секоја контра креваше раце, скокаше ко мајмун...
Па уште изјавува заминал од Битола за да се докажи... Аха, замина за пари фала богу, и после то се врати пак за пари и пак за пари замина. Му беше него требно странство, зеде пари овде шо ни во две кариери во бундес лига немаше да ги извади.
Дури ни на 40 години немаше образ да дојди и да изигра една сезона заедно со Рамбо, Заре, Ќани...
Многу жалел тој за Пелистер, а академијата Аљуш Вардар ја крсти :facepalm:
Важно лани ова време ко се ветуваја брда и долини одма и тој се нацрта в сала да опипа пулсот... Каков лицемер па па па :вонзем:
Да некогаш имам некакви ингеренции во клубот, Аљушо и тие сличните на него има доживотно да бидат непожелни во салата.
Go vdena Dzangoto so gla togas.
Ako ne se lazam i zab mu skrsi.
Ta utakmica bese pred 5 godini,ko vodevme celo vreme,za na kraj da ne poebat sudiite i Vardar da tepa so 1 razlika,so gol od kontra na Makalo vo posledna minura.
Pa nie imavme napad za nereseno,i imase uste nekoja sekunda do kraj,i Aljuso sakase da zadrzi vreme pa go gusna Kjani:pos:,ne davase da prodolzi napadot,samo za da pomini vremeto,arno ama Dzango uvek puca prvi pa ojde zabo na paftaro:icon_mrgr:
A okolu proviciranjeto,i Pepi ednas iskluci.
Bese vo sezonata so Makovej,zaostanata utakmica,vo cetvrtok se igrase.
I normalno site karat vrnat po uslino i paftaro,posebno od drugata tribina:vozbud:
I edno vreme cela sala pocna DA TI EBAM PEPI ZENATA,ZENATA VO *
I uslino zbesna:vozbud:
Ni se svrte nas,zastana na centar i kara nesto so toj glaso negov mutantski,a napadot na Vardar zaminat.:pos:
I posle so dobi si znaj,tusiranje:eek:
Duri edno bate dojde so polno sise voda i celo mu go isturi na uslinot.
Cela sala delirium.:icon_mrgr:
Eee vreminja bea ova,togas na tribinite imase legendi,ne bese samo Drto,mnogu pojke Drtovci imase.:icon_mrgr:
Sega site se imat napraeno ko Evropejci.:гик:
Ednostavno se izgubi zarot i prepoznatlivosta na bitolskata publika,se e sosila,sminkerski.
Jebiga,se smenaja vreminjata.
Pelister e slab,lugeto izgubija oset za navivanje,dojde modata Metalurg da sobira navivaci od Bitola i red drugi gluposti.
Kapak na se e so klubot ovie 15 ina godini ni go vodat luge nedostojni za vakva rabota.

Прекрасни зборово од Стевче за Пелистер, ами шо ќе речи има да го шиканираме овде тој белоглав орел...

Го читав текстот на Аљушот и не ми се верва дека од него излегле вакви зборој за Пелистер. :confused:
До пред година дена , даваше изјави како во то време кога беше јак Пелистер , повеќе им се обраќало внимание на странците одколку на нашите битолчаните , па зато и заминал во Јафа .
Па Стефче е еден од најомразените ракометари во Битола.
Сигурно има некаква најава за спонзори , па сака да се упика да трга по некоја банка од овде.
Јас цел живот го нејќам , ептен ми е антипатичен ... А од ко ја отвори школата во Скопје и ја крсти Вардар , уште поќе ми гади од него.

За такви како него никогаш не треба да има место во Пелистер.

Аљуш ЕБИ СЕ!!!

В сабота ќе биди тешко со Радовиш ... Мора да се победи ова утакмица , за да фатиме приклучок за плеј оф.
Сега со Симонович на голот , би требало да се смени малце играта.
Би требало да има луѓе в сала , пошо гледам полека полека почнаја да се враќат луѓето на утакмици.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom