Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Против Преспа со младинците ќе настапеле , така објави битолски.
Би требало да ги тепаме... Или не ?:unsure:

Против Преспа со младинците ќе настапеле , така објави битолски.
Би требало да ги тепаме... Или не ?:unsure:
Ко можевме ние да ги тепаме 11 разлика, вие секако победувате. Сите од Преспа се 1,80 метри максимум, немаат ниту еден шутер.

Беше некој на тренинг?
Дали има и дали воопшто тренираат засилувањата?
Пецакот уште се мота?
:facepalm:

Беше некој на тренинг?
Дали има и дали воопшто тренираат засилувањата?
Пецакот уште се мота?
:facepalm:
Николиќ,бекот,не е лош...
Висок е,има движење,има шут,со оглед на то шо го имаме ќе биди добро засилување...
Голманот не го видов многу(не го играше Ќани многу)..
Појќе се дереше за одбраната,ги челичеше децата...:icon_mrgr:
Со овај состав максимум ни е пласман во првите 6(без Металург и Вардар)....
Ако конечно не удостојат со средување на глупостите со управата и функционирањето на клубот,и да донесат уште некој играч можи ќе биди нешто,барем да не се брукаме дома да не толчат Радовиш,Охрид...:tapp:
Ете Мисовски ако го земат,ако земат десен бек+Рајатоски како некој потенцијал би имале нешто на та страна,да не се глупираја лани со онај тикварот Ракочевиќ,+ со Вешо барем на детето да му даеја шанса,можи ќе се изделкаше.....
Додуша шо не треба да се земи,пикер,две крила,лев и среден бек...уште цела постава....
Ако не донесат ништо,не ми се верва да тепаме некој на гости со оваа екипа(освен Куманово ако останат во лига)...
П.С.
Пецако ,тренираше,ама изгледа пак се повредил...:eek:
Штета за то дете,го откостија повредите....
Не знам дали пак е нешто сериозно,ако не е,ако му избега пред нос не знам шо да кажам...
Како и да е,џабе прајме муабет,дури не се реши хаосот со организацијата џабе прајме муабет за играчи,тренери,тактики,амбиции итн...:гик:

Na ovie ako mu se dodadat Misovski i Pecakot, i koga ke se oporavi oktovri Vucinic + najverovatno ke se donesat edno desno edno levo krilo i piker i mladite mislam deka ke ima solidna ekipa za prviot del pa potoa uste nekoe kvalitetno zasiluvanje. Inaku Cile lapna markica za 9katnicata vo kasarnata taka e sega ke vlozi nekoj dinar plus cermat ke daj nekij denar teraj varaj ke se sklopi dobar budzet.

Рајатоски како некој потенцијал би имале нешто на та страна

Овој некако го спремат за на крило ми изгледа. Не извиси како овие другите, нема некоја снага...
Кај се Обама и тие другите 3-4ца од младинци? Немаме играчи ни за да пополниме ростер :unsure:

Na ovie ako mu se dodadat Misovski i Pecakot, i koga ke se oporavi oktovri Vucinic + najverovatno ke se donesat edno desno edno levo krilo i piker i mladite mislam deka ke ima solidna ekipa za prviot del pa potoa uste nekoe kvalitetno zasiluvanje. Inaku Cile lapna markica za 9katnicata vo kasarnata taka e sega ke vlozi nekoj dinar plus cermat ke daj nekij denar teraj varaj ke se sklopi dobar budzet.
По сите овие негативни турбуленции треба да се надеваме би дошол некој играч?Да се надеваме дека ќе функционираме како нормален клуб?НЕ!Нема да се случи то,ќе има само матни игри како и кај фудбалот..Генијалецот од то шо го вети буџетски средва за спортот ништо не се виде,плус ништо не се виде ниту од објектите за кои порано "немаа" ингеренции да ги санираат,па сега дека имаат се отепаја од праење и поправање :facepalm:.На клубот му требаат сезони да почни од НУЛА,баш од нула оти од долгови,цицачи,штетници нема куртул!Кога (ако) некогаш го земи некој човек од нас тука на форумот,луѓе кои ги боли за клубот и Битола,тогаш вервам дека ќе се напрај нешто,ама за сега,клубовите од пред 3 год ги гледам како политички цели за перење пари ,купвање време и гласови нормално

И ќе видиш на крајот склопиле буџет од 150 К (сите страни по 50 К) и то на двапати ќе го префрлат во клубот.
Абе не се најголемиот проблем парите кај нас ... Проблемот е во луѓето шо ги управуват клубојте.
На овие тенгалата и буџет од милион евра да му дат на располагање , пак успех најголем ќе му биди да го победат Зомимак на гости.
А видат малце пари и одма се фрлат на крадење , матни игри и користење максимално на секоја ситуација и секој трансфер за да се заработи некоја банка за в џеб.
Па види двапати Циле по 200 К вложи (во 2011 и лани) и триста циркузи напраја.
Нека нема многу пари , ама да се работи чесно и домаќински со тие шо ќе ги имат на располагање.

Ако вистина ова за Цермат и Циле со општината (мада јас не вервам на ништо шо произлегва од кујната на генијалецот) прво шо треба да се напрај е да се збркат еднаш засекогаш ликојте како директорот и другарму и да се постават сериозни луѓе. Доста е веќе од нив и нивните испади во јавноста. Ама како шо оди работата , ништо чудно да бидат унапредени за послушноста и директорот да биди унапреден во претседател (недај боже).

Овој некако го спремат за на крило ми изгледа. Не извиси како овие другите, нема некоја снага...
Кај се Обама и тие другите 3-4ца од младинци? Немаме играчи ни за да пополниме ростер :unsure:
Абе ќе клај снага,за крило тешко дека би се изделкал,има висина за бек..
Само треба некој да работи со него....
Иначе.мислам дека го видов Обама вчера на тренинг...
Како и да е,ако не се донесат уште најмалку 4,5 играчи(голман,пикер,лев,десен бек,десно крило) ништо не бива...
Не знам шо договори имат Бесараб и Свежио,ама ако имат активни договори со Пелистер не знам како можи да одат кај Иве?
Кузнеј шо се прај....се е на ќоро....никој ништо ни знај,ни кажва....
Да почекаме до тој легендарен понеделник,па да видиме шо ќе ни зготви најпознатата кујна на Балканот,на чело со шефот на кујната:pipi:,маестро-доктор(лажиначалник)Тројче:vozbud:,кујна надалеку позната по сервирање помпезни најави,европски амбиции,најава на изградба на грандиозни спортски комплекси,создавање за европски спортски екипи во градот на конзулите...бла,бла,бла....:ROFLMAO:

Абе ќе клај снага,за крило тешко дека би се изделкал,има висина за бек..
Само треба некој да работи со него....

Не знам шо договори имат Бесараб и Свежио,ама ако имат активни договори со Пелистер не знам како можи да одат кај Иве?
Кузнеј шо се прај....се е на ќоро....никој ништо ни знај,ни кажва....

Тешко дека има висина за бек... Ај во оваа нашата параспур лига можи секој шо дошутнува до гол бек да игра, ама за некои појаки утакмици мислам дека голот нема да можи да го види. Едино некој како Јевремовиќ шо го зеде Лазаров да го делка за бек можи да напрај и од овој бек, ама моментално таков нема ни на 1000 километри од Битола.

Свежио и Бесараб ги донесе Иве колку шо знам така да со него не е ништо на чисто, не се знај ни какви договори имаа со нас ни на колку години беа потпишани... А и да имаат некои подолгорочни договори можат да се раскинат заради неисплаќање така Јанев ни кидна мислам. И двајцата немат некои амбиции па кај било да ги плаќат ќе одат, особено Бесараб кој не се ни врати летото во Украина.

Vodime 12-9 na poluvreme.
Najdobri strelci zasega:Papata i Drogata po 4 gola.[DOUBLEPOST=1411236975][/DOUBLEPOST]45 minuta
19-17 vodime.[DOUBLEPOST=1411237477][/DOUBLEPOST]50 min 20-20.
Skroz se izgubija nasite,mu stegnaja flaster na Drogata i zakoci napadot.
Fitilot eden kup topki gi poeba.[DOUBLEPOST=1411237988][/DOUBLEPOST]58 min
Gubime 23-22:eek:

Последно уредено:
Izgubivme.:pos:
25-24..
"Beriketno"ja pocnuvame sezonata:гик:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom