Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Пак некој фамозни носат :pos: па дали има крај бе сапуницава?Или ќе испадни дека засилувањата се во Битола,за на крај во на Циле клубот да појдат..:icon_mrgr: Резил се од еден до последен во клубот сите!Името е пред распад,клубот во колапс а овие пукат со некои нови вести од типот СТРАНСКИ ИГРАЧИ ГО ЗАСИЛУВААТ КЛУБОТ....Абе шооо се шинаја :facepalm:.Во на Ефто и Спиро времето учени на челичење 5-ка бевме,ама сега е веќе срам,незнам до кај ќе оди сето ова :sick:.Сабота почнува првенството а клуб немаме,па сега пак ја смирват топката демек носеле овај онај...Кај му се Чавор и Мојсо????Се отепаја сликање со нив,за то беа?За то ги донесовте?Па на крај да завршат во некој друг клуб :pipi:.На сето ова тој шо ќе стапни на ракомет господ грев ќе му пиши :LOL:

Za Kris znam deka ima uste dogovor so Pelister, osven ako ne go raskinal. Na Besarab ba fb profilot mu pisi RK Pelister. A i ne veruvam deka ke igraat vo tim od vtora liga. Na prijatelskiot natprevar so Feniks ne bea vo klubot.

Двата се во Работник , кај Иве ...

Иначе клубот го крстиле Работник , по првиот ракометен клуб Работник кој постоел во Битола во 70тите и бил најдобриот спортски колектив во градот. Тогаш Работник ги имал најдобрите ракометари од Битола а подоцна се издигнал Пелистер.
Иначе имале како шо разбрав доста сериозни планој и догодина ќе носеле поквалитетни засилувања.

Колку за информација играчите не биле уште исплатени а генијалецот носи странци во Пелистер.
Браво !! Само така продолжете тенгала едни.

Не тренират ни Крис ни Бесараб со Пелистер. За то имале немале договор со клубот, за 15 минути можат да добијат исписница ако веќе немат земено и ајт кај Иве за некоја банка.
Пецако се мота околу салата, и него го нејќи никој изгледа па некако да лапни нешто од на Двојче буџетот. Денес немаа играчи за две постави да напрат па третиот голман играше пикер :unsure: И од тие шо ги имаме добри 70% не личат на ракометари... Голманот и тој бекот од Црна Гора се чист просек веројатно ќе ги потпишат колку да имаме играчи барем...
Се на се тешка сезона не очекува, ако колку толку земат некој денар и има некаква атмосфера сигурен сум дека некако ќе испрличиме за плеј оф.

А овие Работник Иве ХЈС еурофарм цилемиле... Се надевам додуша и сигурен сум дека и нив ги чека судбина ко на Петко, ко на Калешо клубчињата.

Каков плеј-оф не заебавајте. Ако останат на ова екипа (макар и овие двата новите) плеј-аут играме 100%.
На гости само со Преспа можиме да тепаме и МОЖИ со Прилеп.:cautious:
Од останатите губиме од сите на гости а дома ќе не испердашат и Пролет и Металург Јуниор .
Ако не купат по еден играч на секоја позиција ништо не прат.
Моја прогноза е дека вака ќе изгледа табелата на крајот :

1.Зомимак
2.Металург Јуниор
3.Пролет
4. Радовиш , Охрид или Пелистер.

Тесно и неизвесно ќе биди за 4то место.[DOUBLEPOST=1410894899][/DOUBLEPOST]За тие шо незнат во каква состојба е спортската сала Младост.
(ФОТОГАЛЕРИЈА) Еве како изгледа С.С Младост во Битола, некогашен европски ракометен центар !

Еве како се грижи генијалецот за салата . Дека се фали оти ја реновирал и имало поправки. :cenzura:

Последно уредено од модератор:
Кога врбата ќе роди грозје. Ај сега мрш овци да пасиш
dosta ne prajte gluposti makedonci da se karate ... dajboze da pasevme ovci barem nekoj kjar ke imase od nas :) ....tocno e deka rabotnicki igral vo prva liga , ama vo makedonija nema nekoj ziv so znae za toj rabotnicki... edinstven uspeh na makedonskiot rakomet vo vremeto pred pelister e finaleto na kupot na borec so gajdov, megutoa i togas najjak igrac vo borec bese bitolcanec,dimitrovski tatko na proslaveniot reprezentativec zlatko dimitrovski ( po nase rambo :) ) ...jas nemase da repliciram samo morav da iznesam nekoi fakti so cela pocit...oti mi e maka so mu se pravi na bitola denes .....
i vo bivsa jugoslavija bese istoto ne mu davaja na pelister da prkni .....ne mozeja da vlezat prva liga ( citaj denes seha liga )......kvalifikacii i ke vlezi nekoj klub od nekoja vikojebina vo slovenija....
i se sluci na edni kvalifikacii na staroto rakometno igraliste otvoreno vo bt na mesto kade beri 5000 luge da se soberat 15 000 i da ne se vidi ni sudija ni igraci ni kluboj i pelister da vlezi vo prva liga....
i kaj prodolzva prikaskata pelister nema sala , morat da igrat vo hala vo fabrika ....vo prasina.....otpagat pak od liga.....
se sobira gradot samo togas ne go rakovodeja picki kako sega....ne znam tocno koj bea togas, i gradot plaka samopridones od sekoj graganin tri godini da se napraj salata vo bt, so sopstveni pari, od sekoj djep....
ne, ti mi kazvas dosol samsonenko naprajl sala, kurot golem ...
vo taja sala naucija da odat pa da igrat rakomet ...site velikani na makedonskiot rakomet .....manaskov, lazarov , mojsovski...i da ne gi redam ....
igraja najdobrite bitolski i makedonski igraci ...
sega gledame na televizija vardar vesprem ... da ti kazam koga igra makedonska ekipa so stranska navivam za nasite ama mi trebase pola saat da svatam koj se koi...arno go vidov toj stapot Nag...
nieden makedonski rakometar...nieden .....
ungarija mu gi ima naneseno najteskite porazi na makedonija vo rakomet...ama da ne zaboravime deka dvete edinstveni pobedi protiv ungarija se vo bt protiv isti toj Nagi....togas bese i perez kubanecot....i toa so nasi igraci koi vikaja klavajte goloj ...
ama denes dojdoja moderni vreminja :) inace nemase ni da sedime tuka ....
pozdrav i smirete strasti, pa mozi i igranje rakomet mesto sedenje na kompjuter ....posto na denesnite deca ne im se igra rakomet :).....

dosta ne prajte gluposti makedonci da se karate ... dajboze da pasevme ovci barem nekoj kjar ke imase od nas :) ....tocno e deka rabotnicki igral vo prva liga , ama vo makedonija nema nekoj ziv so znae za toj rabotnicki... edinstven uspeh na makedonskiot rakomet vo vremeto pred pelister e finaleto na kupot na borec so gajdov, megutoa i togas najjak igrac vo borec bese bitolcanec,dimitrovski tatko na proslaveniot reprezentativec zlatko dimitrovski ( po nase rambo :) ) ...jas nemase da repliciram samo morav da iznesam nekoi fakti so cela pocit...oti mi e maka so mu se pravi na bitola denes .....
i vo bivsa jugoslavija bese istoto ne mu davaja na pelister da prkni .....ne mozeja da vlezat prva liga ( citaj denes seha liga )......kvalifikacii i ke vlezi nekoj klub od nekoja vikojebina vo slovenija....
i se sluci na edni kvalifikacii na staroto rakometno igraliste otvoreno vo bt na mesto kade beri 5000 luge da se soberat 15 000 i da ne se vidi ni sudija ni igraci ni kluboj i pelister da vlezi vo prva liga....
i kaj prodolzva prikaskata pelister nema sala , morat da igrat vo hala vo fabrika ....vo prasina.....otpagat pak od liga.....
se sobira gradot samo togas ne go rakovodeja picki kako sega....ne znam tocno koj bea togas, i gradot plaka samopridones od sekoj graganin tri godini da se napraj salata vo bt, so sopstveni pari, od sekoj djep....
vo taja sala naucija da odat pa da igrat rakomet ...site velikani na makedonskiot rakomet .....manaskov, lazarov , mojsovski...i da ne gi redam ....
sega gledame na televizija vardar vesprem ... da ti kazam koga igra makedonska ekipa so stranska navivam za nasite ama mi trebase pola saat da svatam koj se koi...arno go vidov toj stapot Nag...
ungarija mu gi ima naneseno najteskite porazi na makedonija vo rakomet...ama da ne zaboravime deka dvete edinstveni pobedi protiv ungarija se vo bt protiv isti toj Nagi....togas bese i perez kubanecot....i toa so nasi igraci koi vikaja klavajte goloj ...
pozdrav i smirete strasti, pa mozi i igranje rakomet mesto sedenje na kompjuter ....posto na denesnite deca ne im se igra rakomet :).....
Се се сложвам арно ама за едно не си во право.Сами си штетиме од предавници и продаени души,не ни е никој крив.Решението е само едно и се надевам дека некој ќе се најди да го почни.

Ќе ги паѓа Екипа:pos:ама ај да не плукаме по нашето го тргнав постот:D
Ај да не е напразно муабетот во колку сатО е сабота со Преспа?

Во знак на локалпатриотизмот и јас ќе го тргнам постот.:D

Иначе со Преспа е од 19ч колку шо знам.

Не ми беше цел да се расправам или да провоцирам него да му објаснам на оној што го нарече Вардар маалски клуб дека не е баш се така. Мислам дека многу ваши членови уште живеат во филмот како РК ви е некаков гигант во Македонија а уствари моментално сте многу многу далеку од тоа. Никој не ви ја потценува историјата и она што сте го направиле за МК ракометот во минатото ама дека имало и има и други поуспешни од вас тоа си е факт. Ако се споредиме моментално единствено што имате повеќе од нас е подолго учество во ју лигата без трофеи (за 3-4 години и тоа ќе се смени, а за разлика од вас ние имаме 2 титули) и фактот дека порано (не повеќе) имавте подобра школа од нас. Во сите други полиња пред се инфрастуркурно, по успех (трофеи), младинци (МРК порано и од оваа година повторно) веќе ве поминавме. Тука никој од нас не ви е крив, него самите сте си криви ко што рече гсш подоле. Негледам зошто мора стално Скопје и Вардар да ви се криви кога очигледно е дека сега никој не го засега ова што се случува кај вас а порано ете и сам пишуваш цел град се дигнал на нозе и дал допринос за да се изгради салата.

Ресен ќе одиш? :eek:

ПЕЛИСТЕР ГО ФАТИ ПОСЛЕДНИОТ ВОЗ

Кој рече дека спортскиот директор не излегва во јавноста ?? Еве го со оптимистички најави...
Дури и управа формирале и поарно од лани ќе било ... За инает на душманите вика.

П.С.
Еве шо викат црногорците за овие двата новите.

Bogdan Nikolić i Filip Simonović pojačali Pelister

.

Овие Црногорците ми се најјаки...
Не знам само кој му дава информации...:нинџ:
Прво напишаа буџет од 400К,средено е се,па овај ќе идел,тој ќе идел....
Сега уште 4 играчи ќе иделе:ROFLMAO:...
Не знат овие со кој си имат работа...
Па уште напишаја дека Прилеп,Радовиш,Охрид имале странски засилувања?o_O
А па овие од Спорт,хаха...
Пелистер го фатил последниот воз...:pos:
Одамна избега возот во Пелистер,ама нејќиме да прифатиме за жал...:(

А и нашата лига била најсилна во регионот :ROFLMAO:
Која лига кој бакрач, Вардар и Металург па после нив има 500 метри ѓубре и тука е негде Зомимак и под Зомимак има едно километар фекалии и слично па се сите други тука. Знам дека се отепани и србите и црногорците па и хрватите се речиси тука негде, али мое мислење е дека Маџарите и Словенците ги имаат најсилните лиги.
Она е најјакиот дел... Прилеп, Охрид и Радовиш ги дуплирале буџетите :LOL: Аха, сега освен за превоз ќе имаат и за сендвич на секое гостување :giggle:

Сега да видиме Двојче кој адут ќе го извади од ракавот за претседател... Сега за сега Пискачо е некако прв пик, мада и Цревото е тука негде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom