dosta ne prajte gluposti makedonci da se karate ... dajboze da pasevme ovci barem nekoj kjar ke imase od nas

....tocno e deka rabotnicki igral vo prva liga , ama vo makedonija nema nekoj ziv so znae za toj rabotnicki... edinstven uspeh na makedonskiot rakomet vo vremeto pred pelister e finaleto na kupot na borec so gajdov, megutoa i togas najjak igrac vo borec bese bitolcanec,dimitrovski tatko na proslaveniot reprezentativec zlatko dimitrovski ( po nase rambo

) ...jas nemase da repliciram samo morav da iznesam nekoi fakti so cela pocit...oti mi e maka so mu se pravi na bitola denes .....
i vo bivsa jugoslavija bese istoto ne mu davaja na pelister da prkni .....ne mozeja da vlezat prva liga ( citaj denes seha liga )......kvalifikacii i ke vlezi nekoj klub od nekoja vikojebina vo slovenija....
i se sluci na edni kvalifikacii na staroto rakometno igraliste otvoreno vo bt na mesto kade beri 5000 luge da se soberat 15 000 i da ne se vidi ni sudija ni igraci ni kluboj i pelister da vlezi vo prva liga....
i kaj prodolzva prikaskata pelister nema sala , morat da igrat vo hala vo fabrika ....vo prasina.....otpagat pak od liga.....
se sobira gradot samo togas ne go rakovodeja picki kako sega....ne znam tocno koj bea togas, i gradot plaka samopridones od sekoj graganin tri godini da se napraj salata vo bt, so sopstveni pari, od sekoj djep....
ne, ti mi kazvas dosol samsonenko naprajl sala, kurot golem ...
vo taja sala naucija da odat pa da igrat rakomet ...site velikani na makedonskiot rakomet .....manaskov, lazarov , mojsovski...i da ne gi redam ....
igraja najdobrite bitolski i makedonski igraci ...
sega gledame na televizija vardar vesprem ... da ti kazam koga igra makedonska ekipa so stranska navivam za nasite ama mi trebase pola saat da svatam koj se koi...arno go vidov toj stapot Nag...
nieden makedonski rakometar...nieden .....
ungarija mu gi ima naneseno najteskite porazi na makedonija vo rakomet...ama da ne zaboravime deka dvete edinstveni pobedi protiv ungarija se vo bt protiv isti toj Nagi....togas bese i perez kubanecot....i toa so nasi igraci koi vikaja klavajte goloj ...
ama denes dojdoja moderni vreminja

inace nemase ni da sedime tuka ....
pozdrav i smirete strasti, pa mozi i igranje rakomet mesto sedenje na kompjuter ....posto na denesnite deca ne im se igra rakomet

.....