Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Nema labavo,dodeka site(normalni) rakometni ekipi svikuvaat pres konferencii,si imaat web strani koi se apdejtiraat sekoj den nie "funkcionirame" na FB.:pos::tapp::свиркам:.
Ona stranata Rk pelister mk ne e azurirana od lani.
Ama so ke ni e oficijalna strana ko si imame Fb profil(i).:vozbud:
Eden oficijalen,drugiot neoficijalen.:giggle:
Barem neka ja trgnat ona slikata so Cavor i Kozla.:гик:neka ne ni se smeat barem.:facepalm:
Охрид има фб група (не страна) кај што се постираат новитети, beat that :cool:

Чек бе сега овие шо заминаја во ХЈК Хелсинку , упссс мислев ХЈК Еурофарм ќе ги враќаме назадсо обештетување или позајмени ќе ги земваме :eek:

Чек бе сега овие шо заминаја во ХЈК Хелсинку , упссс мислев ХЈК Еурофарм ќе ги враќаме назадсо обештетување или позајмени ќе ги земваме :eek:
Dobro prasanje:)i jas bi sakal da znam.
Ama da ne "spekulirame".:pos:
Ke ne izvestat "za brzo" na oficijalniot profil.;)(ili na drugiot,neoficijalniot):vozbud:.

Dobro prasanje:)i jas bi sakal da znam.
Ama da ne "spekulirame".:pos:
Ke ne izvestat "za brzo" na oficijalniot profil.;)(ili na drugiot,neoficijalniot):vozbud:.
Ај можи ќе прочитат на форумот , па на официјалниот на фејзбук ќе ни го дат одговорот :D

Пецако е тука тренира со екипата.. се збора дека ке останел во Пелистер најверојатно. Други засилувања сега за сега слабо... нема управа, не се знај кој ќе биди тренер на екипата, не се знај буџетот на екипата... резил невиден сме за сега. Козла го пуштија Прилеп и сега со Обама ке играме на крило :confused: па детето абер нема од ракомет. Ако сакаја да напрат солидна екипа ќе го задржеја Козла, Чавор ете сега и Пецако, Крис, Бесараб и со евентуално ново солидно лево крило, нов пикер и некој солиден дефанзивец ќе се напраеше доста солидна екипа. Ама ко ги продадоја Оса, Чурлето се знаеше дека цела екипа заминва во вода и дека нема ништо да биди од Пелистер. Јас искрено сакам и то премногу да се напрај екипа ова сезона која би била достојна во лигата (евентуално трето место после Вардар и Металург) ама мислам дека нема ништо од то и ке се бориме со тинекс за 5-6 место. :unsure::tapp::tapp:

Ние ќе сме му биле втора екипа на ХЈК Работник до година ако влезеле супер лига. :icon_lol::icon_lol::icon_lol:
Абе тој Свежио нека не крши многу клечки , оти попара му се тие документите. Нека си го одработи договорот , оти ќе му го скиниме то социјалното од Франција шо го зема , па ќе моли после да се врати.:D

Мајтапот настрана дечки , ситуацијата е многу озбилна. Замислете лажгото ќе одлучва и за Рк Пелистер во иднина.:eek:
Незнам јас шо толку му имаме згрешено на господ шо не казни вака овај лажгото да го трпиме.
При крај се сите со нервите , ова веќе е порнич за психата.

Аууу в сабота сме играле со Зомимак дома а наредно коло со Радовиш на гости.:facepalm::facepalm:
Во превод , ќе врзиме уште два порази едно по друго.:tapp:
Не го знаев распоредот па ај реков да го видам на странта на РФМ ... Ама ко видов шо да видам...
Дури да ја решат ситуацијата со клубот ќе поминат 5-6 кола сигурно а ние ќе си ги настегаме поразите. Ако не реагират уште одма , оваа недела , лошо ни се пиши.

Еве го целиот распоред за есенскиот дел :

http://macedoniahandball.com.mk/con...4/kalendar super liga-mazi 2014-2015 esen.pdf

Ако не земат уште овие дена нови играчи( то салам некој)тешко нас ќе биди..
Ќе играт Црногорците сабота,ама прашање е шо можат да сменат,реално толку можиме да понудиме....:facepalm:
Не научија сите ко селски буквар,уствари нема шо да научат,та е играта,нема шо да понудиме...
Губиме сабота од Струмица,после гарант губиме и во Радовиш,ќе не отепат таму:pos:....
Струмица е класа над нас,а богами и Радовиш,нема шо да бараме на овие два меча...
Можи малце ќе се држиме со Струмица првите минути,ама не ми се верва појќе од пораз од 4,5 разлика...иако реално Струмица не се нешто посебно,ама за нас во моментот се преголем залак,Везенио,Чантурија,Павловски,Нахас,доста е...
Го немат Колев појќе,ама и Блажевски е искусен голман за ова лига.....
Како шо го гледам распоредот изгледа првата победа ќе ја имаме дури во 4то коло,со Текстилец...:icon_mrgr:
Засега само тие се поотепани од нас...Работнички не знам шо екипа има,и секако Преспа(ама штом не тепаја нас изгледа најотепани сме ние),додуша со ваква екипа од сите во гости ќе го примиме фалцот....
5 коло Пролет ќе не шлакни како и обично таму,дури и со појјаки екипи кај нив губиме,камоли сега...:eek:
Тврда екипа,си работат луѓето,алал нека му е...малска екипа,ваква таква ни држат лекции секоја година...:facepalm:
6 коло пак гостување во Скопје,кај децата на Минчо,можи останаја без Талески,Пешевски,Нелоски ама за нас да не шлакнат нема да ме чуди,и овде не се надевам на ништо...
7 коло дома со Охрид,е со овие ќе биди интересно,реално појјаки се од нас,штом со Прилеп изваја бод,тешко ние да напрајме нешто....посебно шо го имат на гол пајакот Колев....пола екипа му е.....:X3:
8 коло,со Работнички во гости,овие ми се непознаница,не знам колку можат,ама штом изгубивме со Преспа нема на шо да се надеваме во гости....:facepalm:
9 коло,со комшиите Прилеп во Битола,фаворити се,подобра клупа+Боро го зедоја за тренер,и овде очекувам пораз....
10 коло,со познаникот Преспа,овде ја очекувам втората "сигурна"победа....:X3:
11 коло,со Зомимак away,пораз се знај...:гик:
12 коло,и трета сигурна победа,прва во гости,со Текстилец,освен ако не се повампират тие па да не здрват...(нема да ме чуди)....:facepalm:

Реално,луѓе ако не се земат барем уште два тројца играчи,пред се Пецако,десен бек обавезно,десно крило исто обавезно,пикер уште еден,и по можност еден дефанзивец ништо не прајме...ќе губиме од кој стигниме,ќе не шлакат,ќе си играт мајтап со нас сите села и новооформени клубчиња....
Ќе биди бетер од ерата на Спиро....
Зато нека реагират побрзо,да не дозволат срам,зошто со ова екипа не ни бега дното на табелата и борба за опстанок...нема шо да се прај муабет,јасно е се...
Па ко ќе ми текни дека Европа се пријавија,леле мори мајко мила.....:facepalm:

Не барајте никакви играчи ни амбиции... Колку за информација клубот ќе имал буџет од 100К.
ТАка да ова е само мачкање на очи , колку да не испадни клубот од лигата.
Неможи со овај лажго да се излези на крај ... То е , решил да го дозапусти спортот и нема маж шо ќе го запри. Сите ќутат , си го тргат газот.
Не го интересира спортот него , само културни настани му се приоритет. Ако сакаше ќе го средеше клубот , ама нејќи.
Така да , да не се залажваме дека ќе има нови играчи , пари итн... 100 К и то е то за ова година.

Не барајте никакви играчи ни амбиции... Колку за информација клубот ќе имал буџет од 100К.
ТАка да ова е само мачкање на очи , колку да не испадни клубот од лигата.
Неможи со овај лажго да се излези на крај ... То е , решил да го дозапусти спортот и нема маж шо ќе го запри. Сите ќутат , си го тргат газот.
Не го интересира спортот него , само културни настани му се приоритет. Ако сакаше ќе го средеше клубот , ама нејќи.
Така да , да не се залажваме дека ќе има нови играчи , пари итн... 100 К и то е то за ова година.
Не вади муабети бе,не ти е срам?:icon_mrgr:
Се шо не е објавено на официјалниот ФБ профил е шпекулација...:pos: (поголем е сигурно,ќе видите сега ко ќе се екипират кадровски кај ќе ни биди крајот):X3:
Многу знај онај Валентин Груевски:icon_mrgr:....опозиција,само брчат...:ROFLMAO:
Само за инает зборат тие,не се тие ВИСТИНСКИ БИТОЛЧАНИ....:)

Последно уредено:
Не вади муабети бе,не ти е срам?:icon_mrgr:
Се шо не е објавено на официјалниот ФБ профил е шпекулација...:pos: (поголем е сигурно,ќе видите сега ко ќе се екипират кадровски кај ќе ни биди крајот):X3:
Многу знај онај Валентин Груевски:icon_mrgr:....опозиција,само брчат...:ROFLMAO:
Само за инает зборат тие,не се тие ВИСТИНСКИ БИТОЛЧАНИ....:)
My bad...:)
Штотуку разбрав дека ова се само глупости на опозицијата и ќе се средело се , клубот ќе се консолидирал од понеделник , пошо неможат раководните лица од клубот биле зафатени овие дена со контра-протести.:icon_mrgr:
Еве и доказ да не речите вака така ... И даскал ние директорот , неможи сегде да престигни.:X3:
daniel-2-620x330.jpg

My bad...:)
Штотуку разбрав дека ова се само глупости на опозицијата и ќе се средело се , клубот ќе се консолидирал од понеделник , пошо неможат раководните лица од клубот биле зафатени овие дена со контра-протести.:icon_mrgr:
Еве и доказ да не речите вака така ... И даскал ние директорот , неможи сегде да престигни.:X3:
daniel-2-620x330.jpg
Зато изгледа нема нови играчи,се чека штрајкот да заврши..:cool:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom