Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
..нема спорт во Мк ,ниту пак во Бт ќе има:facepalm:
Грешка си,ИМА СПОРТ ВО МАКЕДОНИЈА,ИМА,ама само во Скопје,и допрва ќе имат спорт......
Како и да нема,кога државата прај од парите на даночните обврзници нова сала,го реновира стадионот,милиони се фрлија,овде една помочана сала не можат да ја реновират,5 години еден кров го реновират.....
Е па како да нема спонзори,како да не дај Минчо или Самсоненко некое милионче за спортот,кога знај дека ќе му се вратат(од партијата)неколкукратно на име тендерчиња,дозволи итн....
Така се прај,сакаш бате тендерче,ела си...фрли пари за Мзт,фрли за Вардар..така се работи,барем кај нас во Македонија,е па ќе се лепат лопужите да инвестираат...
Овде кај нас ништо не се работи...
Пола касарна пепел ја напраја,не се знај ни кој гради,ни шо се гради,,10 огромни згради никнаја за кратко време,оние лигушите во општина се прододаја за по едно станче....
Да скинеа барем по некоја банка од сите тие лопужи шо ќе бидат газди во тој нов град и само дел да го вратеа во спортот сега ќе имавме и фудбал,и кошарка и ракомет...
Да се вратам кај условите..
Ете сакаме европски ракомет,утре да се пласираме во некој куп кај ќе играме?греој е салата,5 години еден помочан кров го менват,досега 5 сали ќе напраеја....
Треба трибините да се поместат погоре,треба в-цеата да се средат,треба услови за новинарите,треба специјална подлога да се клај..:tapp:
Наместо да напрат наместо згради еден спортски комплекс на местото на касарната,со нова сала,базен,таман да се поврзи со стадионот,па да имаме врвни услови(ги иаме географски)ама оние глаучите во општина абер немат да напрат нешто корисно за градот..
Згради ќе праеле?за кој ќе прат згради?Пола Битола успич фати,или во СК,или преку барата....
Кој ќе купва станој?сељаците шо ќе ги шитнат нивите и странците(за да не плаќат по хотели ко ќе идат на лето)...
И утре Тројче ќе излези ќе се фали дека напрајле нешто за Битола....:facepalm:
Туку народот е крив,наместо како Битолчани еднаш да му дат црвен картон и на двете партии тие очите си ги изваја за изборите,малце е ова за нас,бетер треба.......
А од двете партии како град досега добивме ташак.Битола е последна на мапата предвидена за инвестиции...ништо капитално не се прај а ни ќе се прај за брзо,се задоволи народот со 8500 плата во Кромберг....(и то само оние среќници шо се на списокот(напраен од партијата):vozbud:
Пак ќе кажам,МАЛЦЕ Е ОВА ЗА ОВАЈ НАРОД,МАЛЦЕ Е....дури не се свестат сите и да размислуват локално,а не да бидат лижачи на централата која со прст не мрдна за Битола...
Е па ќе сркаме...:свиркам:

Аман бе се запнавте за Чкембари. Ви се кажа дека не се навива заради проблеми во групата, а не дека има слаби играчи во Пелистер.
Лани во Фк. имаше јаки играчи и се боревме за титула/европа па шо се навиваше ? Пред 2 години во втора лига цела сезона имаше јаки играчи па за нив да се навива?
Не туку тресете зелени. Од ко ќе се вратиме да навиваме можи да кажвате дали имало атмосфера или не.

И како капак на се му го земат тендерот на Циле од РЕК и му го дават на Ѕинго:facepalm:
ЗОШТО БЕ ??
За да се појача Силекс следна сезона во прва лига а Пелистер да мизерва ?? :facepalm:
Остајтего чоеко нека зема од таму , ќе врати во клубот а богами и во реновирање на салата ама Двојче ја спречи цела работа.
Ќе ја реновираја салата готова беше работата упште во Октомври за да се среди за Април месец , пошо требаше кај нас да се оддржват квалификациите на младинската репрезентација . Ама ко нема слух од општина за соработка неможи некој сосила да земи па помага.
Ради то се забатали цела работа со салата и сега пак е на милост и немилост на општината.
Колку шо знам јас Рк Пелистер му плаќа кирија за салата на општината .

Единствена добра работа е то шо Самсоненко го зема и МЗТ за следна сезона , па Циле нема да мора да спонзорира повеќе во МЗТ и ќе ги пренасочи се надевам тие пари во Рк Пелистер (колку шо имам информација годишно по 300К префрла Циле во МЗТ).
Е со тие пари и досегашниот буџет би требало да има клубот буџет од 400-500 К шо е одлична сума за еден ракометен клуб.
Нормално сето ова се претпоставки и муабети шо кружат низ чаршијата . Шо ќе биди ќе видиме по завршетокот на ова сезона.

Треба нова сала од корен како Јане Сандански и комплетно нов стадион .
Ни крпење ни реновирање. Туркање со еден динамит да се срамни со земјата и салата и стадионот и да се кренат комплетно нови објекти.
За таква работа треба од Скопје амин , да се одобри од буџетот пари и да тргни работата.
Па видете ја само програмата , од 2046 проекти за Битола има само 3 ЕБАНИ проекти во кој спаѓа еден регионален пат , едно помошно игралиште и уште незнам шо. Споредете со проектите за другите градови и ќе ви стани јасно шо ќе се дешава со градот во иднина.

Добро се покажаја нашите, си мислев ќе изиграат туку-така колку да помини утакмицата...
Вардар е 5 класи над нас, ако сакаа ќе не здробеа 15 разлика, играја лабаво нивните играчи, како да не се залагаа доволно, ги чека Четврток утакмица на сезоната во првенството и на овој меч стравуваа од повреди и да не дојде до голем замор ! Без Диви и Дибиров беа, другите сите му беа тука плус повикани Недановски и Терзиќ.

Околу утакмицата се беше нај нај, се до 50 минута кога на резултат кога сме на негатива само од 2-3 разлика во игра го клава Фитиљот на местото од Оса, тактиката на Ќани :facepalm:
Разбирам во ред, дете 18 години, му треба минутажа, му требаат вакви утакмици, плус репрезентативец ако не се лажам кај Јович, се во ред ама како да се предаде пред време со овој потег! Оса до тој момент беше одличен имаше даено 3-4 гола, требаше да го врати во игра за последните 5 минути.
Крилата катастрофа денес ! :tapp:
Блажевски на 2 утакмици со ред даде по 10 гола, овде не мрдна, абе бато не е работата да му дајш 10 гола на Тинекс и Јуниор, кај едните шо пола екипа му работи во маркети а пола се таксисти !
Овде се изгуби во свемирот ! :pipi: Го заприметив на 2 пати беше остаен сам за да влези и не влегваше на шут, како да се плашеше од играчите на Вардар чудесијаа o_O
Јураивлов и тој не беше лош на претходните утакмици, ама овие уште незнам какво значење имаат утакмиците со Вардар, влезе неколку пати или Милиќ ќе го погодеше или голот од надвор. Илиевски и тој слабо...
Дрогата, Оса, Папата и Чурлето не држеа во игра денес, другото под просек, Чурлето распали во неков проектил скок со 2 нозе и распали под пречка ! Неколку пати го пробва то до сега и му успева ! (y)
Исто и Вешо да не го заборам, се повампири...
Крис убедливо најдобар беше од сите на теренот !!!:cuc::cuc:
Ги откажа Вардарци 18 одбрани +1пенал ;) Имаме голман за наредните неколку години, само да не ни го чапнат некој од страна како по обичај...
Душебаев и Карачиќ најдобри кај Вардар, не отепаја од пикер Чипурин и Тоскич маста ни ја извадија 10 гола сигурно преку пикер примивме, многу сме лабави во одбрана...
Козлина какво мажише човече :eek: За во одбрана е машина ! Четворен маш, тенк !

od navivacka grupa poleka nekoj se trudi da napraj Fan klub (facebook navivaci).Ne sme bile derbi navivaci:drk:.Represija vrz navivacite vadat zname tie so se slikat so Gordana is o Teleto (taleto) a napraja represija vrz vistinskite navivaci so se izgoreni za Pelister.

od navivacka grupa poleka nekoj se trudi da napraj Fan klub (facebook navivaci).Ne sme bile derbi navivaci:drk:.Represija vrz navivacite vadat zname tie so se slikat so Gordana is o Teleto (taleto) a napraja represija vrz vistinskite navivaci so se izgoreni za Pelister.

Do nekade si vo pravo no sepak ne ne mesaj babi i zabi !
Ne znam koja tie celta na postot sakas arno da naprajs ili loso ?!
So znaci ako imas zabeleski mozes da dojdis na sostanok ili ete na tribina da kazes slobodno toa sto misilis i sto ti smeta a ne vaka bez veza muabet na net ...Sega ako ne se dava otpor i bara pravda ne znam koga se baralo i ostanalo za nekoj stav dosledno kako sega protiv zakonot i baranjeto za stadion i pokraj site priticosi i kazni i drugi rabota ne moze nekoj kako individua da go zabranis sto da pravi vo privatniot zivot sekoj moze so koj saka da se slika i tera politika se dodeka go pocituva stavot na grupata kako i toa politikata da ne ja mesa na tribina !
p.s.drug e muabetot deka porano bevme po brojni i po aktivni(navivacki) kako grupa i ocigledno e deka poleka no sigurno nekoj(vlasta) saka grupata da ja unisti dali toa e sto bevme mnogu jaki i frlavme kamen so policijata dali sto barame stadion i drugi raboti ne znam, ama deka na sekoj nacin probvaat da pravat podelbi i kavgi pritisoci kazni zakani uceni za da ne postoime znam ama koj ke uspee ke vidime vremeto ke po kaze ...

Добра утакмица, добар ракомет, солидна посетеност. Само ми е криво што сите тренери до сега оваа сезона се нешто измислуваат топла вода се глупираат до тој степен што изгледаат смешно. Наместо одбраната да ни биде најсилна страна напротив нас одбраната ни беше чорба во одредени моменти. Филиќ е ѕвер за одбрана кога тој ја чува стредината тешко дека пикерот може да прими топка је сече пред да стигне до пикер, Јанев имаше сила да го задржи пикерот без да се заврти за да направи пенал, Папата солиден во одбрана во напад арно некоја топка не го повреди (не му го скрши носот), Бесараб исто така солиден во одбрана и напад (цело време го мачат на десен бек), Жуварлиов во одбрана добар, за напад се покажа дека му го има стравот на Милич кој како регал застанал на голот па од крило цел гол го покрива треба да имаш ептен добар шут за да го совладаш. Бескорисни во одбраната Оса, Дрогата, Чурлевски, Блажевски. И сега не ми е јасно како Ќани кој цел живот игра само одбрана, не може да виде дека мора да менува одбрана напад, не може со една измена одбрана напад. Наместо во одбрана да ги игра, Блажевски, Папата, Јанев, Филиќ, Бесараб, Жуварлиов. А во напад да врши две измени, едниот пикер и бек и цело време да ротира ем ке ги држи пододморени ем ќе се стегни во одбрана нема да може да влегват како сакат. Ќани го извади Бесараб го заборај на клупа, го извади Јанев и него го заборави на клупа и тн.
Мора да се донесе квалитетен тренер а не аматер како Ќани. Не може одма од играч преку младинците да стигнеш до тренер на првата екипа, па трагедијата да е поголема прво Поповски беше шеф Ќани пишеше во тефтерот, сега обратно Ќани е шефот, на Поповски му го дадоа тефетерот да пиши.

Добра утакмица, добар ракомет, солидна посетеност. Само ми е криво што сите тренери до сега оваа сезона се нешто измислуваат топла вода се глупираат до тој степен што изгледаат смешно. Наместо одбраната да ни биде најсилна страна напротив нас одбраната ни беше чорба во одредени моменти. Филиќ е ѕвер за одбрана кога тој ја чува стредината тешко дека пикерот може да прими топка је сече пред да стигне до пикер, Јанев имаше сила да го задржи пикерот без да се заврти за да направи пенал, Папата солиден во одбрана во напад арно некоја топка не го повреди (не му го скрши носот), Бесараб исто така солиден во одбрана и напад (цело време го мачат на десен бек), Жуварлиов во одбрана добар, за напад се покажа дека му го има стравот на Милич кој како регал застанал на голот па од крило цел гол го покрива треба да имаш ептен добар шут за да го совладаш. Бескорисни во одбраната Оса, Дрогата, Чурлевски, Блажевски. И сега не ми е јасно како Ќани кој цел живот игра само одбрана, не може да виде дека мора да менува одбрана напад, не може со една измена одбрана напад. Наместо во одбрана да ги игра, Блажевски, Папата, Јанев, Филиќ, Бесараб, Жуварлиов. А во напад да врши две измени, едниот пикер и бек и цело време да ротира ем ке ги држи пододморени ем ќе се стегни во одбрана нема да може да влегват како сакат. Ќани го извади Бесараб го заборај на клупа, го извади Јанев и него го заборави на клупа и тн.
Мора да се донесе квалитетен тренер а не аматер како Ќани. Не може одма од играч преку младинците да стигнеш до тренер на првата екипа, па трагедијата да е поголема прво Поповски беше шеф Ќани пишеше во тефтерот, сега обратно Ќани е шефот, на Поповски му го дадоа тефетерот да пиши.
Плус и Мише(тренерот на кадетите) појачање го зедоја за на клупа....:icon_mrgr:

Плус и Мише(тренерот на кадетите) појачање го зедоја за на клупа....:icon_mrgr:
Немам стварно ништо против Ќани, Кире, Томче па и Мише но не смеат одма да влегват во филм дека станаја тренеришта, па сега ќе воведуваат нова игра ќе го изненадуваат противникот. Томче се занесе дека КИЛ го тренира и исти играчи напад одбрана, сега гледам и Ќани вози некој филм па менува само еден играч напад одбрана.

343g9av.jpg

ЧКЕМБАРИ се враќаат во својот дом,во својот ХРАМ МЛАДОСТ!!! Утре од 18и30ч РК ПЕЛИСТЕР-рк струмица, се враќаме да помогнеме во заедничкиот проект за повторно воскреснување на БИТОЛСКИОТ ЏИН,се враќаме за да го вратиме ракометот таму каде што и припаѓа.СЕ ВРАЌАМЕ ЗА ПЕЛИСТЕР ,ЗА БИТОЛА. 18и30ч ПЕЛИСТЕР-струмица сала Младост.....СИТЕ ! ! !

ЧКЕМБАРИ се враќаат во својот дом,во својот ХРАМ МЛАДОСТ!!! Утре од 18и30ч РК ПЕЛИСТЕР-рк струмица, се враќаме да помогнеме во заедничкиот проект за повторно воскреснување на БИТОЛСКИОТ ЏИН,се враќаме за да го вратиме ракометот таму каде што и припаѓа.СЕ ВРАЌАМЕ ЗА ПЕЛИСТЕР ,ЗА БИТОЛА. 18и30ч ПЕЛИСТЕР-струмица сала Младост.....СИТЕ ! ! !

Ајде ајде ајде да видиме ова се чека ... :D

Ако е ова точно се што е напишано, овие нови генерации на Чкембари ќе бидат запамптени дека поради нивната истрајност во идејата за изградба на нов стадион

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Ако е ова точно се што е напишано, овие нови генерации на Чкембари ќе бидат запамптени дека поради нивната истрајност во идејата за изградба на нов стадион

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Шо да е точно ???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom