Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Работата е во стилот "капајце су џрџале":pos:. Нева врска, написот си е ок и е реален(y). Најбитно е Вукичевиќ да се среди медицински оти стварно се покажа со него и без него не е исто. Единствен храбар бек, шутер и добар во одбрана. Останва болно слабата десна страна:sick:. Се надевам дека со Јуниорите и многу тешко со Струмица ке излезиме накрај, а со вардар желба ми е само да име 5000-6000 луге, да се напрај навивање и корео како на времињата и да изиграме машки. Има време дотогаш, чекор по чекор, прво среда да видиме шо ке биди.

Тешко дека ова сезона ќе се наполни салата како порано. Сигурно само едната трибина ќе биди пуштена на сите утакмици за плеј оф.
Сеуште нема резултати шо ќе ја вратат публиката како порано в сала.
Ќе видиме ова лето шо ќе сработат од новата управа и какви промени ќе донесат во клубот . Ако се работи како досега , тешко дека радикално нешто ќе се смени на резултатски план , ама ако дојсат 2-3 звучни имиња за следна сезона е тогаш ќе биди друга прикизна.

Од најракометна публика сега ништо нема!Управата има доволно време летово да среди и да напрај една добра селекција,нема шо да изгубиме сега,на толку јаки вардар и металург успех е 3 место!Така да летото ако солидно се работи и долгорочно,наредната сезона со добро менаџира и маркетинг,вложувања и се останато како шо работат големите клубови ќе се врати публиката.Кај нас барем то е добро шо ретко кој го има.Само мала искра да почни и одма ќе грми салата,оти навистина на никој не му се оди да гледа ракомет со слаби екипи,не дека се толку слаби и непознати противниците туку општо е слаба лигата.За нас од догодина,треба солиден тим и влез во СЕХА,па цела сезона да туркаме и ќе биди супер![DOUBLEPOST=1396904265][/DOUBLEPOST]Од најракометна публика сега ништо нема!Управата има доволно време летово да среди и да напрај една добра селекција,нема шо да изгубиме сега,на толку јаки вардар и металург успех е 3 место!Така да летото ако солидно се работи и долгорочно,наредната сезона со добро менаџира и маркетинг,вложувања и се останато како шо работат големите клубови ќе се врати публиката.Кај нас барем то е добро шо ретко кој го има.Само мала искра да почни и одма ќе грми салата,оти навистина на никој не му се оди да гледа ракомет со слаби екипи,не дека се толку слаби и непознати противниците туку општо е слаба лигата.За нас од догодина,треба солиден тим и влез во СЕХА,па цела сезона да туркаме и ќе биди супер!

Кога е со Металург Џуниорс?
Среда или сабота?Преѓе бев до сала немаше плаката кога се игра,секогаш клават...
Ако не се лажам сабота е утакмицата.....

Кога е со Металург Џуниорс?
Среда или сабота?Преѓе бев до сала немаше плаката кога се игра,секогаш клават...
Ако не се лажам сабота е утакмицата.....
Среда во 18:30.
Сабота е со Зомимак во Струмица.

Среда играме со Јуниор, ќе се враќаме всала за плеј оф ? :D
Мора малку да згрмиме, атмосфера да се прај, редно е да се вратиме на трибините, на добар пат е Пелистер, па следната сезона одиме уште појако :)

А за со Вардар не се секирајте, ќе има публика !
Јас сум сигурен дека минимум 4000 ќе има! Не зафркавајте на тренинг одат по 100 души :pos: Најпосетена екипа сме на тренинг на Балканот :cool:
На екипи со Куманово, Овче Поле, Текстилец по 700-800 има публика, шо е поќе за разлика од скопските екипи каде играт во СЕХА и посетеност по 300-400 на домаштен терен. Последната Вардар-Загреб 500 души имаше всала :D Една искра треба во ракометот во Битола и ќе зажари цел град :icon_mrgr:

Требаше 50 денари да се влезниците. За на клупа да седиш и да пратиш резултат на нефункционален семафор , мислам дека се многу 100 денари.
Глеам денес нешто работеа на салата... Ако ја средат за наредна сезона со столчиња и подлога и да ги средат WC-та тогаш нека барат 100ка , вака мислам дека цената е нереална.Истото мислење го иам и за цената на влезницата за на фудбал .
За на цименто да седиш многу е 100ка.

поо колку се ажурни од страната ,одма кажаја дека се по 100-ка влезниците :ROFLMAO: ,ако другото е све катастрофа,нема никакви услови за таа цена.Доста ракометот е на најниско можно ниво по последните 30 год никаква инфраструктура па и карта 100 ден.Не дека не ми се дава,баш јас сум стално тоа да се купва карта и си го применвам то,ама реално многу се сега за сега

Шо се многу 100ка за почеток во никакви услови многу се, ама ајде нека прат една вечера играчите од публиката :)

Не се многу,таман се...
Ако ви се многу,купете си блок карти и 60 денари ќе ви дојди....
Ко има рајата пари да дреми по цел на кафе,да уплаќа ливчиња секој ден,ќе си платат ако сакат да го гледат Пелистер...
Паметен потег на управата,браво,(y)не можи цел живот МУФТЕ...
Без разлика дали сме имале сала,стадион,дали сме имале конкурентна екипа
сите треба да да си плаќаат КАРТА....
Порано сите си плаќаа карта,срамота беше да не платиш,сега се смени се,сега е срамота да платиш..:tapp:
Не можи појќе ѓупската,дај ќе влегваме од кај Чкембарите,или ќе чекаме на полувреме да ги отворат вратите...:icon_lol:
Овде менталитетот е ебан,зато не оди ништо....
Се чека само да се напрај екипа,да се напрај еуфорија па луѓето да почнат да одат на некоја утакмица....
И се е кратко,по неколку порази и пак се по старо....по 300 гледачи...
Треба да се напрај малце некој ред,да се воведи култура не можи појќе МАЏАРСКАТА:icon_mrgr:...
Ете на времето се напраја столчиња на стадион,пепел ги напраја,ни 3,4 години не издржаа..
И кој е крив сега?
Бараме стадион,бараме сала,ама треба малце и култура да се покажи,помина времето ко се фрлаја талпи на утакмици.....
Ете и да го напрат стадионот,или да ја реновират салата,џабе ќе биди,ако не се напрај малце навивачка култура....

Лесно поминавме денес со џуниорите.
Чурлето според мене играч на натпреварот... Ги растури во првото , буквално му се шеташе на одбраната на џуниорите.
Исто и Филич ме бендиса денес (за чудо):) Изигра супер во напад а богами и во одбрана . Не можеа да шутнат преку него. Сигурно едно 7-8 банани кркаја.
Во првото добар ритам имаја нашите , играја една постава со Папата , Филич , Јуравлиов и Бесарп а на голот беше Вакаруц .
Цело време водевме 4-5 разлика , па се одлепивме на +8 .
Второто полувреме Свежио на голот:D
Врза неколку одбрани и одма се напрај атмосфера . Миленик е на публиката , нема збор...:) Само многу е ослабен , си реков на почеток дека не е тој , некој брачед негов да не ни пуштија помислив.
Најслаб денес Дрогата.
Незнам шо му е на детето ама многу се плаши , само додава и никако да се крени на шут.
До душа мала минутажа доби , ама и за тие минути шо ги изигра катастрофа беше . За разлика од него Кузмановски добро се покажа и максимално ја искористи минутажата.
Фали многу во играта Вукичевич... Штета шо се повреди , да го имавме и него ќе беше супер .
Сигурно денес ќе му стегневме на 40 гола да играше и тој .
До душа ко стигнавме на + 11 се опуштија многу нашите и почнаја да се заебават во контри и ебаја многу зицери.
Исто денес многу се осети то шо неаме левичар добар , и цело прво полувреме Бесараб играше на десен бек.
Мора да се купи нешто на десната страна оти чорба сме таму.
Со 2 крила(лево и десно) , десен бек и евентуално еден пикер на лето да се земи , ќе заличиме на екипа до година.

Следен натпревар и според мене најважниот за нас во плејоф-от , со струмичани на гости.
Ослабени сме без Вукичевич , ама би требало да е тесна утакмицата . Ако успејме да чепниме едно бодче во Струмица сигурно то 3 место не ни бега , ама сепак мали се шансите.
Да не го лажи Томче умот да експириментира в сабота и да го клај Менде на гол . То ќе биди катастрофален потег.
Нека ја почни со молдавецот на голот , па после Свежио нека ја заврши утакмицата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom