Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
За овде треба тренер ко Касим Каменица,тренер со авторитет,тренер кој има искуство во создавање нови играчи,плус тренер кој добро се знај со Циле,тренер кој порано во Битола,ја знај атмосферата овде....
Од Нексе напрај доста добра екипа,пред се со млади играчи....
Еден од најдобрите тренери во последните 30 години од овие простори....
Тренерот е најважен,џабе играчите,ако нема тренер не бива ништо...
Нека пробат да го исконтактират,моментално е тренер во Ловчен,сигурно ако Циле се заангажира ќе го донеси,си имаат историја тие двајцата....
Ако земат некој тренер како Голужа,Обрван мислам дека ќе се напрај огромна грешка,посебно со Голужа...
На Пелистер му треба тренер кој ќе биди посветен 24/7 на клубот,искусен тренер со резултати зад себе,не некој шо тука ќе учи занает...
Сега треба да решат шо ќе биди со клубот,не е доцна да се спаси сезоната,ако изиграт паметно во преодниот рок,можи да се напрај некоја екипа,па да се проба нешто во плеј-офот,ама прво и основно,треба некој тренер со педигре и авторитет,не некој партал....

Томасино, разочарувачки пост од тебе како голем познавач на ракометот. Касим е избркан од Ловчен, Касим е избркан и од Нексе и едвај чекаа да си отиде од таму. Освен дерење и испотена кошуља под пазуви ништо друго не видовме од него, барем јас.

Јас сум искрено за опцијата Андон Бошковски, ама кај нас многу го хејтат овие поранешните ракометари, како Цревото и ред други ,ќе зборат лошо за чоеко, А со Чатле на чело исто како без чело, Кире ни под точка разно не треба да го напушти Пелистер,св. Илија да дојди тренер мора Кире да остани оти пак ќе ги споебат младите ... Јас исто така сум за опцијата Звонко Шундовски, мое мислење, можи ќе ме отерате у курац ама така јас мислам ...

Каков Касим Каменица, поголема грешка од тоа амин. Таков тренер од друго време не му треба на клубот. Не е ова од пред 20 години времето. Сменети се многу работи во ракометот и на техничко-тактички план, а и на менаџирање со карактери (поинакви се новите генерации на играчи). На Пелистер му треба тренер со модерни размислувања, кој сфаќа во која насока вистински се движи ракометот. Каменица беше добар тренер во 80тите, 90тите. Сега веќе не е. Си го направи тој своето со Пелистер во 80тите. Доста беше.

Не е толку битно дали тренерот ќе биде име или не, дали ќе бил млад или стар. Битно е да биде во тек со сите новитети во ракометот, од секој можен аспект, да е максимален професионалец и да знае како да работи со млади ракометари.

RK Pelister сподели линк.
Нов играч на повидок.....

http://www.balkan-handball.com/balkan/gvozden-denic-napustio-veliku-planu/

ps.абе овај по стар и од мене и како да се повторува приказна од пред две сезони со засилувањата :cautious:

абе овие пишат дека го избркаја играчо дека не ги исполни барањата и сега е слободен и оп одма играч за пелистер ... шо не напишат и за чорович нешто и тој е слободен играч :place::facepalm:

Утре во 6 со Текстилец...(во ракометниот храм):)

Нема врска шо Касим бил избркан и од Нексе и од Ловчен. Голем стап дека добил отказ во Нексе, прво тој самиот е крив шо прифатил да води некои си такви екипи. Далеку од то дека Каменица е лош тренер, можи не е на ниво на кое бил некогаш, али кај нас добро би дошол во секој случај.

И јас се сложвам дека кај нас треба човек шо имал зад него нешто постигнато... Не да вадиме од нафталин некого како пример Нишевиќ, него ни треба исусен човек кој сеуште е во тек со настаните... Да ги среди работите, да постави основа. Јас мислам дека Металург немаше ни теорија да биди она шо е денес ако не го земеа Јовица Цветковиќ. Воведе нови стандарди, постави нови цели.

Чатле е комплетно надвор од времето исто како со Цаурот шо напраја... Тука негде и Цревото се вклопва во приказната, баталете тие анализи на Мишевски шо му ги кажваше ко едноставно не работи како тренер долго време. Единствена енигма ми е Боро, никој не го спомнува никаде... Освен една статија ЗМ шо му посвети, и то беше се...
Кире за да сака еден ден да води екипа со високи амбиции треба да отвори книги, да не пропушти никаков семинар и да почни прво во некоја послаба екипа, да создај генерација. Има време за него, али моментално освен помошник се друго е премногу. И во една ваква скапана лига ние ја имаме најлошата игра, ни паѓа топката од раце имаме по безброј технички грешки, изгубени топки... па Звонко имаше подобра игра во 07/08ма кога во екипата имавме 4ца пикер и 2 бека само.

Опции како Звонко, Доне и слични на нив не гледам шо би донесле повеќе од то шо сме сега.

Кој ќе биди тренер зависи од амбициите на клубот , а тие какви се уште не знајме се дури не излезат господата од новата управа и да ги прекинат сите шпекулации.
Ако имат сериозен проект и амбиција да се нападни врвот во наредните сезони , тогаш треба да се донеси странец со искуство и резултати зад себе .
А ако имат план само да се излези во Европски куп и да се работи онака , колку да не служиме за потсмев , тогаш нема потреба од странци. Нека го клат Цревото или некој друг наш тренер и ќе си бидиме просечна екипа и сите среќни.
Да се воздржиме од коментари дури не излезат и официјално да кажат шо план имат...:coffee:
Ако е вистина за овај србинот дека имат намера да го носат , тогаш јасна е намерата каква екипа ќе прат...
Поарно ич нека не носат 3класни срби , нека играт нашите деца , посекако освен нас нема друга екипа шо можи да ни го загрози 4то место(кое ќе ни донеси Челинџ куп):place:

Абе каков Андон Бошковски, каков Каменица...
Ако се носи салам тренер нека го носат Голужа, и така од порано ни е пик број 1 :D
Од втор план ми се Шундовски или Цревото !

Друго се е пропаднато :)

Абе каков Андон Бошковски, каков Каменица...
Ако се носи салам тренер нека го носат Голужа, и така од порано ни е пик број 1 :D
Од втор план ми се Шундовски или Цревото !

Друго се е пропаднато :)
Оној од управата на Металург,Чокрев ли беше хахаха :LOL:

pcls.jpg

Told you:D
Абе отсега ќе почнам да наплаќам за сите портали,новинари и сл....не можи појќе бесплатно....луѓето пари калапат од мене...:D
П.С.
Шо сакате зборajте за Каменица,демек тренер од старото кино,ама фактите зборат се за него....
Секаде каде шо бил имало дисциплина,имало успеси....то се бара...
Вие го памтите само од пред некоја сезона ко беше тренер во Нексе,ами шо да прај во таква екипа?
И со таква екипа,имаше успеси,ги донесе на второ место во Хрватска,солиден сехалигаш,го тепаа и Загреб..
Извади максимум од таа екипа....
Додека беше во Пруле во Словенија,беше рамо до рамо со Цеље,кој тие години беше неприкосновен(2004 беше европски првак)....
Со Пруле во 2002/03 стигна до полуфинале на ЛШ,испаднаа од Монпеље кој подоцна го освои пехарот...
Подоцна замина во Босна,имаа доста солиден тим тогаш,дури и нас не испаднаа 2004,ко имавме дрим-тим со Пепи,Бранче,Наумчета Мојсовск-ог,:) па се врати во Словенија во Цеље.....се памти неговата победа од 10 разлика над Фленсбург,кој тие сезони беше можеби најдобриот бундес тим во ЛШ....
58 години,има сеуште не го кажал последниот збор....
И кој да клајме?Доне Бошковски?
Цревото е одамна излезен од шема,Боро за жал одамна не е тренер,иначе од почеток доста ветуваше,го разбира ракометот до детали...
Исто и Томче Петрески на времето беше доста надежен како тренер...
Звонко изгледа ќе се задржи подолго во Романија,тие планираат да градат нова сала,и ќе имаат поголеми амбиции во иднина....
Ова се луѓе кои живеат во Битола,ги знаат сите работи во Пелистер...
Голужа досега не се покажал негде на страна,ја доби на тацна репрезентацијата од Лино,во Загреб почна нешто да работи со младите,ама го секоја од корен....
Прашање е дали ќе напрај нешто и да дојди,а ако дојди сигурно ќе бара многу солен хонорар,плус ќе треба секој месец да си бега во Хрватска на тие собири на репрезентацијата...
Прашање е Хрватите дали ќе дозволат да дојди?
Како и да е,ќе треба да решат кој ќе биди тренер,и то шо побрзо...
Кире е идеален за помошник,зошто ги знај сите играчи,негов производ се младите надежи...заедно со Ќани ќе треба да си ја бркат работата со школата....
Ама треба да решат кој ќе ја води екипата,иначе ова решение со смената на Кире со тренер како Чатле,на сеуште незавршена есенска полусезона е несериозно...

pcls.jpg

Абе отсега ќе почнам да наплаќам за сите портали,новинари и сл....не можи појќе бесплатно....луѓето пари калапат од мене...:D
П.С.
Шо сакате зборajте за Каменица,демек тренер од старото кино,ама фактите зборат се за него....
Вие го памтите само од пред некоја сезона ко беше тренер во Нексе,ами шо да прај во таква екипа?
И со таква екипа,имаше успеси,ги донесе на второ место во Хрватска,солиден сехалигаш,го тепаа и Загреб..
Додека беше во Пруле во Словенија,беше рамо до рамо со Цеље,кој тие години беше неприкосновен(2004 беше европски првак)....
Со Пруле во 2002/03 стигна до полуфинале на ЛШ,испаднаа од Монпеље кој подоцна го освои пехарот...
Подоцна замина во Босна,имаа доста солиден тим тогаш,дури и нас не испаднаа 2004,ко имавме дрим-тим со Пепи,Бранче,Наумчета Мојсовск-ог,:) па се врати во Словенија во Цеље.....се памти неговата победа од 10 разлика над Фленсбург,кој тие сезони беше можеби најдобриот бундес тим во ЛШ....
Цревото е одамна излезен од шема,Боро за жал одамна не е тренер,иначе од почеток доста ветуваше,го разбира ракометот до детали...
Звонко изгледа ќе се задржи подолго во Романија,тие планираат да градат нова сала,и ќе имаат поголеми амбиции во иднина....
Голужа досега не се покажал негде на страна,ја доби на тацна репрезентацијата од Лино,во Загреб почна нешто да работи со младите,ама го секоја од корен....
Прашање е дали ќе напрај нешто и да дојди,а ако дојди сигурно ќе бара многу солен хонорар,плус ќе треба секој месец да си бега во Хрватска на тие собири на репрезентацијата...
Кире е идеален за помошник,зошто ги знај сите играчи,негов производ се младите надежи...заедно со Ќани ќе треба да си ја бркат работата со школата....
Ама треба да решат кој ќе ја води екипата,иначе ова решение со смената на Кире со тренер како Чатле,на сеуште незавршена есенска полусезона е несериозно...

Апсолутно во секој аспект точно е сето ова!Како прво,јас мислам а и очекувам дека нема да бидиме конкурентни на вардар и металург,туку ќе бркаме 3-место и излез во евро куп,па таму да напрајме нешто повеќе.Камеица според познавањето успехот и врската со Пелистер,нема да биди лошо ако му понудат долгорочен период за работење.Други и нема кој..Звонко не вервам дека ќе дојди а и да биди ништо посебно,пак со иситите очекувања 3-то место...Како и да е ,мора Кире да биди помошник и да остани во ракометните води на таа позиција и да изградат екипа за нешто посериозно
--- надополнето: 30 ноември 2013 во 13:43 ---
pcls.jpg

П.С.

Апсолутно во секој аспект точно е сето ова!Како прво,јас мислам а и очекувам дека нема да бидиме конкурентни на вардар и металург,туку ќе бркаме 3-место и излез во евро куп,па таму да напрајме нешто повеќе.Камеnца според познавањето успехот и врската со Пелистер,нема да биди лошо ако му понудат долгорочен период за работење.Други и нема кој..Звонко не вервам дека ќе дојди а и да биди ништо посебно,пак со иситите очекувања 3-то место...Како и да е ,мора Кире да биди помошник и да остани во ракометните води на таа позиција и да изградат екипа за нешто посериозно

А Цревото велите не можи некоја селекција и стратегија да напрај?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom