Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Секна во најважното во парите,и пред се во негрижата на клубот за младите категории...
Секогаш клубот продуцирал таленти,ама грото од нив воопшто не добиваа шанса да заиграат за прв тим,а и тие шо добиваа не искористија многу....(ова е за периодот до 2002 кога клубот беше на вистински колосек,за понатаму се знае)....:facepalm:
Реално не можеа да фатат место.....
Пред се зошто на нивно место играа прекалени ракометари како Чурлевски,Новокмет,Зарков и компанија...
Голем дел квалитетни деца се испустија,деца кои со години беа шампиони во младинска лига..
После тоа кога Пелистер почна да слабее со квалитет,добиваа шанса многу деца,зошто немаше кој да игра,ама квалитетот на школата не беше на старото ниво...
Пак парите се причината....
Не се прават млади играчи со 2,3 тренинзи неделно,без никакво вложување во децата....треба да се вложат пари за да се продуцира квалитет..
Излегоа неколку деца како Михајло Петровски,Пецакот,Митревски ама премалку за сите овие години....
Сега одново се почнува,да видиме дали сериозно ќе си ја фатат работата или ќе остани само на збор...
Има доста добри деца во младинската екипа на Пелистер,ама фали висина во екипата,освен неколку другите реално немаат висина за позицијата на која играат....ај млади се можи ќе фрлат уште некој сантим...:icon_mrgr:
Ќе видиме како ќе оди,ако навистина си останат на збор дека ќе се вложува во младите ќе има иднина екипата....
Ако не ќе биди како досега...многу пуфкање,многу ветувања слаби резултати...
Само мене не ме радува шо се шлепаат играчи кои држат за џабе место,пред се Игнов,Печенковски,реално вакви играчи не се засилување(можеби и грешам,ама не ми се верува)..е токму заради овие играчи кои држеа место сите овие години за запустија еден куп битолски деца...
Реално сегашните деца од школата се премлади да изнесат товар на една сезона,ама треба да се форисраат...ако веќе сакаат да направат нешто од тие деца,ако не ќе биди како пред две сезони кога се дошлепа цел шлепер странци и домашни играчи како Мите Караиванов :tapp: кои реално не вредеа ни 30%од парите кои ги бараа/добија....
Со една добра стратегија можи да се напрај доста солидна македонска екипа(Оса,Славиша,Дрогата,Блажевски,Чурлевски,Илиевски,Никучо крилото можи да се изделка,Менде голмано,Костено мене ми изгледа како добар потенцијал,пред се за одбрана,ама мора да клај маса прво,Кузмановски ја скршил раката,па засега ништо од него,барем висина имаше),барем за почеток,за нешто појќе ќе мора да се купи нешто од страна шо ќе биди барем за класа подобро од ова шо го имаме тука...играчи има,само треба да има тим на луѓе шо ќе следи играчи,шо ќе преговара со нив,шо ќе знај шо се купва,не да се купва на ќоро колку да се донеси нешто(демек странец е добар е)...
П.С.
Ете се отвори пазарот,слободен е Јанев(ако не се лажам)..за Папата и за Игнов Јанев е Маркус Алм...
Тука е Левов....каков таков е подобар класи од Вешовски....
Ете Драгаш го шутнаа од Вардар,можи да се земи,пред се за одбрана,реално екипата чкрипи на висина,не знам кој ќе игра одбрана...
Ако веќе мислат да парираат на Струмица(како шо велат)треба да се донеси нешто салам.не се и тие нешто посебно,сепак реално во моментот се далеку пред нас,пред се во имиња на екипата....

Распоред на Пелистер во новото првенство.
1 коло, Тинекс Пролет - Гости;
2 коло: Охрид - дома;
3 коло: Текстилец - гости;
4 коло: Радовиш - дома;
5 коло: Зомимак М - гости;
6 коло: Металург Јуниор- дома;
7 коло: Преспа - гости;
8 коло: Куманово - гости;
9 коло: Овче Поле - дома.

http://www.ekipa.mk/News.aspx?newsId=20152
--- надополнето: 8 септември 2013 во 11:47 ---
rk%20pelister.jpg

100 денари е магазинот..
Преѓе читнав од статијата во една бутка...:D
Појќе кажва за историјата на Пелистер,од славните деној во Југославија,проблемите со салата,најва за нов управен одбор,Сашко Павловски требало да е нов претседател на Пелистер...
Не е класично интервју со Циле....
Работи шо веќе ги знајме....:)

Прочитав погоре за Милан Левов, ама то не е точно, Милан не е тука, можно е да пристигни во наредните денови, ама да видиме шо ќе речи Силјан "тата" Мицевски - Циле. Славиша е тука и добро работи батето, едино шо не ме бендисва е Љупче Игњов, а овој Печеновски мислам дека можи да изгура, а исто така шо сум загрижен е ситуацијата на младите играчи од Битола кој нема да играт, треба нашите под итно да му го најдат чарето, ич малце во Р.К. Битола да ги пуштат да чука километражо и така ...
Чаневски не смеј да се доближи на позајмица до салата ... АКо сакат со договор пеки, а на позајмица мочај се таму Менде арен е, па искрено да речам и го немаме видено детето како ќе се носи во ова ситуација како прв голман ...

Не знам шо да речам ако го земат Чаневски....:tapp:мрш таму нека се гони у ТЛПМ нека бери топки на тренинзите на Вардар....
Арен е Свежио,плус Менде...
Иначе најверојатно ќе се земи уште еден десен бек...би требало да стигни на проба овие дена...

Михајло Петровски (Пинки) нека го вратат...
Тој во моментот е најдобра опција за десен бек , плус наше дете е од Пелистер.
Знам дека е Франција 2 лига , да сврти Циле 2 броја и можи да го донеси .:)
На крила сме многу слаби , на тие позиции треба да се донесат поквалитетни играчи.

Тешки адекватно да се засилиме на другите позиции,па за крила ке се најдат,барем за тие позиции не е проблем да се најдат квалитетни играчи.

Најпоке шо ме радва кај Циле е то шо играчот кој вреди 2000 евра игра за 2000 евра, играчо кој вреди 50.000 евра игра за толку, а не како во минатото играч од 3000 евра игра како за 200 ( Мите Караиванов) или играч од 4000 евра игра за 100 ( Деан Унчанин) ако ме разбирате шо сакам да ви кажам !!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom