Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Не се мереше време...:D
Тепавме то е сигурно,а колку не е важно....
За играчите не можи да се дај некоја оценка зошто игравме со слаба екипа...
Треба да се видат со други екипа,со пријателски против екипи како Верија не се прат играчи....
Од староседелците Дрогата и Чурлевски беа стандард...Папата се знај:D
Вака грубо Оса се чини како добар,одма се гледа...
Игнов играше цело време одбрана,:D Печеновски изигра малце ама ништо не покажа,со него како среден нон стоп се мачеа да напрат напад ко шо треба,за разлика кога среден беше Чурлевски...овие двата реално не се за во Пелистер....
Тој Блажевски ме бендиса,доста брзо е,има осет можи да се изделка....
Ѓупчето влезе во второ полувреме,избрани 20 ина минути...фати некоја топка....ама не беа некој шутој....
Како и да е,фалат уште играчи иначе тешко дека ќе парираат на Струмица(барем како шо најавија)...ако не не нибега 4то место со овај тим...

Semaforot ne mu rabotese :pos:.Dobro uste so papata igrame ? :eek: :eek: do koga be,daj neka mu go pustat na vardar :D.Ignov go znam od porano ne me bendisva pas,za Pecenovski ne znam,Curleto i Drogata arni se za kaj nas.Golmance znaci gjupce imame od Francija taka?A tie drugite so bidna,ili ne se pokazaja dovolno za ova liga :pos:.Igraci normalno deka falat,ama i nekako kasno go zede Cile klubot taka da mozi da se reci nema mnogu vreme pa za da se razmisluva na dolgorocen plan i ako ostani se kako so treba dogodina,sega za sega arni se ovie zasiluvanja

Semaforot ne mu rabotese :pos:.Dobro uste so papata igrame ? :eek: :eek: do koga be,daj neka mu go pustat na vardar :D.Ignov go znam od porano ne me bendisva pas,za Pecenovski ne znam,Curleto i Drogata arni se za kaj nas.Golmance znaci gjupce imame od Francija taka?A tie drugite so bidna,ili ne se pokazaja dovolno za ova liga :pos:.Igraci normalno deka falat,ama i nekako kasno go zede Cile klubot taka da mozi da se reci nema mnogu vreme pa za da se razmisluva na dolgorocen plan i ako ostani se kako so treba dogodina,sega za sega arni se ovie zasiluvanja
Немаше други,само голманчето беше на проба...(е сега дали потпиша дефинитивно не знам,некој велат дека веќе потпишал)....
За другите играчи е кажано горе долу....
Едно е јасно,дека ако сакаме да напрајме нешто мора промени во сите структури и да се работи на долги патеки....на брзина ништо не бива....

Ко да видов денес некој нови фаци на тренинг....изгледа некој имат уште некој земено,претежно млади играчи....
Изгледа го зедоја и на Петко син му,од Битола...појачање на лево крило...:D

Денес бев на тернинг, шо да се кажи.:( Ако стварно Циле го купи клубот и планира да го крени нивото (најверојатно од догодина ако воопшто бидни работата), 90% од она шо е на тренинг нема да биди таму или ке се прекомандува во младинска. Нивото кондициско е ниско а се ближи почеток на сезона, атмосферата како на тренинг на средношколски клуб, да се истрча колку да се истрча, да се помава колку да се помава, да се испоти, и.... чао дома а после по кафичи, слаткарници, дискотеки..... Никакви тактики, никакви задачи, едноставно како да се чека Циле (читај ГОспод-ама некако далеку е сонцето, ЗА ЖАЛ:mad:) .....99% од играчите со висина под 180, шо не е висина за бомбардерски расен ракометен клуб....Не знам. Многу ми е мака. И реков дека појке не пишам дури навистина нема нешто конкретно.Какви црнци какви монголци. Некам погрешно да ме сватат немам ништо против ниеден ракометар, али за голем клуб се знај како се игра и кој можи да игра и кој да го води и како да го води клубот.
Да се надеваме дека нешто ке се мени инаку се е исто, караванот си течи, кучињата си лат а ние се полошо и полошо.:facepalm:

Проблемот е во то шо сеуште не е завршен процесот на трансформација на клубот.
Сите документи , печати и сметки се на ревизија и дури не се заврши со документацијата и сметките да се донесат на 0 , нема да се вложват поголеми суми.
Ко ќе биди се на чисто (се надевам за брзо) ќе излезат на прес и ќе ги кажат планојте...
Засега е ваква ситуацијата а потаму сигурно ќе се смени на подобро.
Ќе се донесат и поквалитетни засилувања а како шо подслушнав можи и тренер да се донеси посалам.
Битно работата мрдна од мртва точка и сигурно клубот во иднина ќе оди во нагорна линија , освен ако не ја ебат работата од општина.
Плеј-оф сигурно играме , така да не менва кој ќе бидиме на табела пошо сите со 0 бодој влегваме во плеј-оф.
И јас мислев дека ќе се земат малце поквалитетни засилувања , али така си сака Циле , сака на чисто да биди(сепак за негови пари се работи).

Ne vervam opstinata da praj problemi vo privatiziranjeto na klubot,epten ocigledno e deka e urgirano od partija,opstina,vlada sveedno za Cile da go zemi klubot za razlika od fubalo. Iskreno Dvojce treba da e idiot za da ja zaebi rabotata pa da mu praj problemi na Cile vo prezemanjeto na nesto so mislam deka mu e nametnato. Jas ko pogolem problem go gleam vlozvanjeto na Cile mozi ke izlezi deka ke barame preku leb,pogaca ama so vakva tradicija so pravo ocekvame borba za trofei,gleam nekoj najavuvat od godina borba za titula ama se mi se cini ke se tinkame so po200k dur ne mu dat amin na Cile da go batali klubo ako e mozno to so preminvanjeto vo AD.

Не можи да му прат проблеми од Општина зошто клубот не е на градот Битола..;)
Во фудбало беше друга песна зошто таму веќе градот беше 100% акционер во клубот...па зато се преку нив оди...
Во ракомето е друга песна...
Акциите на клубојте шо се трансформират во АД ги купва чоек,фирма од државата(преку централен регистар оди не преку општина)...
Јас колку шо знам,сметките се дојсени на нула,Циле има чиста документација...е сега негово е да си прај ревизија,негово е да си клај негови луѓе во сите структури на клубот,секој инвеститор прво разгледува шо е сработено досега,па после прај планој за понатаму....
Планојте се полека да се гради јака екипа,да се вложи во нашата школа,сериозен проект е,сигурно амбициите се големи,само треба време,и така оваа сезона е загубена,барем до на пролет....
Процесот на трансформација треба официјално да заврши до октомври...
Сега само се поднесе барање до Централен Регистар за транформација на клубот во АД,се почна процесот сега се чекаат одобрениата од надлежните органи.....
Општината овде нема врска,Циле ќе биди апсолутен акционер во клубот,така да нема шо Двојче да меша во маубетот....
Така да сите трачарски муабети овај сака,овие не го дават паѓат во вода...
Сега нема кој да му клава сопки на Циле,нема ни право да се вади на нешто....
Дека му наметнале на сила од партија да го земи клубот искрено не вервам,точно е дека меша бизниси со партијата,ама чоеко има таква моќ шо ниедна партија не можи да му нареди нешто да напрај ако нејќи...ако беше така ќе влезеше во фудбало кај шо има многу поголема шанса да ги врати вложените пари....

Ako ne mu e nametnat od partija odbral mnogu los moment za finansiranje,makar to bilo i dolgorocno :D so budzet ispod milion nemame sansi da cepnime nisto,mozi bi pagale Vardar i Metalurg vo Bitola,ama vo Skopje ke ne slakat ko od majtap. Ne e bitno nase e da si cekame ,kolku ke daj Cile tolku ke daj lani,olomnani ni tolku nemavme..

Ako ne mu e nametnat od partija odbral mnogu los moment za finansiranje,makar to bilo i dolgorocno :D so budzet ispod milion nemame sansi da cepnime nisto,mozi bi pagale Vardar i Metalurg vo Bitola,ama vo Skopje ke ne slakat ko od majtap. Ne e bitno nase e da si cekame ,kolku ke daj Cile tolku ke daj lani,olomnani ni tolku nemavme..

Не е се до титулите. Битно е клубот да почни да работи професионално и да е самоодржлив на долг рок. И најбитно во целата приказна е на што е можно повисоко ниво да биди школата.

Не е се до титулите. Битно е клубот да почни да работи професионално и да е самоодржлив на долг рок. И најбитно во целата приказна е на што е можно повисоко ниво да биди школата.
So podrazbiras pod samoodrzliv? Da ne raboti vo zaguba?
Gla klavam deka koj i da finansira rakomet vo Makedonija so pogolemi sumi,pa i kolku saka neka e jaka mladinskata skola,toj ke raboti so zaguba.Za mladinska skola nema so da se diskutira jasno e deka treba da se vlozi vo nea,a za titulite deka ne bile bitni prodavaj si go toj muabet na drugo mesto...

So podrazbiras pod samoodrzliv? Da ne raboti vo zaguba?
Gla klavam deka koj i da finansira rakomet vo Makedonija so pogolemi sumi,pa i kolku saka neka e jaka mladinskata skola,toj ke raboti so zaguba.Za mladinska skola nema so da se diskutira jasno e deka treba da se vlozi vo nea,a za titulite deka ne bile bitni prodavaj si go toj muabet na drugo mesto...

Не реков дека не се битни титулите. Реков дека не е се до титулите. Особено не во почетокот. Многу побитно е да се среди инфраструктурата и школата. А за самоодржлив подразбирам клуб кој ќе работи професионално, со оптимално трошење на ресурсите (финансиите) и кој ако веќе има загуби, тие загуби нема да се преголеми.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom