WilliamTell
Before Zee Germans get here...
Бил некој од вас на тренинг денојве? 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
http://handballme.me/2013/08/vratio-se-micevski-pelister-ce-biti-ponovo-jak/Redno bese po tolku godini!!!Ajde neka trgni i rakomet i fudbal pa da gori Bitola da vidat so e ljubov prema klubovite!Samo me interesira so ke se sluci so upravata?Dali ke se vrati na tribini ili pak nesto ke ima del vo klubot ako znaj nekoj?!?!?!
http://handballme.me/2013/08/vratio-se-micevski-pelister-ce-biti-ponovo-jak/
До крајот на неделата ќе се дознај новата управа , за старата ваљда ќе има некаква незначајна улога во клубот.
Како и да е сите ќе се вратиме в сала од ова сезона .
Силен РК и ФК...МЕРАЦИ !!!
ЛАПАЈ ( . ) ( . )![]()
И јас да те попрам Лапај Цицки...Да те попрам![]()
Бев денес јас,на крај ги фатив малце...Бил некој од вас на тренинг денојве?![]()
http://zoran-misevski.blogspot.com/
Со оглед на досегашните безбројни еуфории и разочарувања иако и овие информации се 100%, сепак дури не се видат вистински дела како во вардар и металург, ќе чекаме.....Али ако стварно се среди клубот барем и со буџет 1/5 од скопските ќе се руши салатапосебно ако и фудбалот се врати. Единствено шо ме буни е шо едни велат Циле ке имал 51% акции а актуелнава управа 49%, а Зоран пиши 100%. Дали некој официјално има нешто разбрано, за управа, тренери.....иако уште е рано, а за сезоната веќе е доцна.....Но ако се вложи од догодина ке биди пекол.
![]()
Нели имаше втора екипа Пелистер Јуниор беше ?Мислам дека ќе се напрај голема грешка ако се избркат млади играчи...
Тие мора да се задржат во Пелистер,ама да се напрај втора екипа....
Појќето се од младинската екипа,имат потенцијал...
Е сега за играчи како Кире Митревски,Коко,Папата, реално нема место во новиот Пелистер...
Реално нивното време помина...
Игнов,Печеновски(овие двајцата не знам зошто се донесоа)?вакви играчи не ни требаат....
Сега Пелистер треба да се фокусира на создадавање млади играчи,да се изделкат високите Дрогришки и Кузмановски,иако Дрогата веќе се покажа како врвен талент+Костено не е лош за одбрана,Менде да си остани како втор,трет голман,Игорче како прво лево крило,уште едно две деца од помладите ете онај Никучо како второ лево крило и тој Блажевски како десно(иако и овај е анонимус)....,+Чурлето,Вешовски(и овај реално не е потенцијал за Пелистер,пренизок е за десен,ама можи да остани да биди втора,трета опција на десен)и Оса како главен играч.....
Ако излези нешто од овие е супер,да се донесат уште двајца солидни па да се напрај една основа од 10 ина играчи,па после за в година то шо чини да се задржи другото да се префрла во втора екипа или да се пушта ако веќе не сметаат на нив..
Како и да е,мислам дека мора да ја активираат пак таа втора екипа,еве и да се донеси некој нов тренер(шо е нормално ако имаме високи амбиции за во иднина)ќе мора да се задржат тие тренери како Кире,Ќани да работат со децата па ако некое пркни да се проба во прва екипа....
Ако не напрат уште една екипа мислам дека ќе се напрај голема грешка,грешка шо скапо ја плаќаме сите овие години кога се испуштија еден куп талентирани деца...
Имаше,ама ја укинаа од ко се повлече Циле пред две сезони....Нели имаше втора екипа Пелистер Јуниор беше ?
Мислам беа во прва лига тие,добри резултати остваруваја.Имаше,ама ја укинаа од ко се повлече Циле пред две сезони....
Не беа лоши,имаше добри деца,ама се растури екипата и голем дел од тие деца се откажаа од ракомет(за жал)...Мислам беа во прва лига тие,добри резултати остваруваја.
Од она што успеав да видам тогаш,имаа добар пикер и голман,мислам дека голманот му замина во некоја скопска екипа.Не беа лоши,имаше добри деца,ама се растури екипата и голем дел од тие деца се откажаа од ракомет(за жал)...