Д
Дуле Пацов
Гостин
ЦИЛЕ ВРАТИ СЕ!!! 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
По долги преговори со Швабите попушти Ефто...![]()
пелистер и се е можно,а за французинот преку иве требаше да оди во струмица ама незнам шо бидна прво се договориле ама после овие од струмица му рекле дека го неќат,и иве му рекол да го однеси грција негде дали сака овај му рекол сакам во пелистер да играм ако треба без пари оти градот многу му се бендисалНе стварно мајтапот на страна не ми јасно како тосето ќе одел германија или каде беше а по она шо е објавено од клубот е под договор и плус сега немаме голман![]()
Не стварно мајтапот на страна не ми јасно како тосето ќе одел германија или каде беше а по она шо е објавено од клубот е под договор и плус сега немаме голман![]()
Баш како што кажа некој погоре овој гарант е некој "турист" кој игра без пари. Штом во Зомимак не го сакале ни за на клупа, не знам што очекувате...
Почна клубот со пререгистрација во акционерско друштво? Оти гарант не сакаат да го дадат. Од една страна само тоа му е спасот долгорочно, но од друга може да значи и катастрофа во првите година две...
Овај страм не беше бил никогаш и се надевам дека нема ниту да биди ...
Французино мене ме плаши, оти ќе биди уште еден на кој ќе се потрошат пари бадијала ...
Дека Менде можи да го замени Тосето не сум баш најсигурен, ама 100% сум сигурен дека не треба да ангажират голман од страна шо ќе биди на воздрас колку Тосето ...
Јас предлагам неколку чекори кои можат клубот да го спасат, се разбира се надевам дека и поќето овде шо дебатираме ги знает тие чекори и барем еднаш во животот имат помислено на преземања на клубот во свои раце...
Проектот кој би се викал Пелистер 2020 содржи неколку чекори а тоа се следните ...
1.Чекор: Распуштање на целата управа и конечно да се формира управа која знај за ракометот Цревото. Зларко Димитровски, Кире Поповски, Ќани, Абдула. Знам дека со овие луѓе во клубот, Пелистер ќе добие барем 3-4 пати поголеми сретства одколку сега во овој момент.
2. Чекор: Да се распоредат средствата подеднакво на сите играчи, шо многу нормално нема да му одговара на старите, шо би девело и до напуштање на клубот шо според мене тие шо нема кај да одат и вака и така ќе останат,да се обезбедат по некој денар за тие шо сакат да одат на сколија во Скопје да се привлечат со муабетот ’’ОСТАНИ ТУКА ЌЕ ТИ ГО ПЛАЌАМЕ УЧИЛИШТЕТО’’ да се напрат добро смислени припреми, да се напрај една хемија кај играчите да се крени атмосверата, да не се обрнува внимание на резултатот, амбицијата да биди опстанок во лигата и да се напрај искуството на играчите, да се овозможат шо поќе пријателски утакмици, додатоци во исхраната и по можност еден тренер и доктор кој специјално ќе водат грижа за теретаната и подобрувањето на физичката припрема, на масата на играчите и силата.
3.Чекор: Костурот на екипата да го прават играчите лани шо беа кај Злате и годинашните шампиони на Македонија во младинска конкуренција, се разбира од страна да биди само Вешовски, а постарите како Коко, Папата, Игорче, Кире Митревски се разбира ако се сложат да останатво клубот, ама и не гледам кај би заминале ...
4. Чекор : Да се затоплат односите со Р.К. Битола и сите деца шо нема да фатат овде место да се пуштат таму, ако има потреба со оглед на то дека Петко е многу слаб тренер да се пусти еден тренер шо ќе работи со таа екипа.
5. Чекор : Да се води евиденција постојана на децата како напредват, сите да добиват шанса за време на првенството, на две недели да се прат и пријателски натпревари през сезоната да се дава шанса на тие шо се тремаџии и слично да можат да се докажат и тие, да се води сметка за напредокот на тие шо ќе бидат пуштени во Битола, дали ќе можи некој да се повлечи назат за да игра.
6. Чекор : Наредната година од како ќе се обезбеди опстанок можи да се размислува за некое засилување, само да биди некој млад од 18-25 години, никако да не се вложват пари во стари играчи како овој Французино ....
Ако има нешто шо можите да придодајте во овие чекори јас мислам дека до 2020 со овој начина на сериозна работа ќе го вратиме клубо на старите патеки ...
***СПОРЕД МЕНЕ НАЈВАЖНО ДА СЕ НАПРАЈ КАМПАЊА ЗА СИТЕ ГРАЃАНИ НА БИТОЛА ДА КУПВАТ КАРТИ .....
СЛОГАНОТ ДА БИДИ ’’КУПИ КАРТА, НЕ БИДИ СЕЉАК ’’