Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
3то лигаш бил во прашање,иначе кој ти зема полуиграчи во 2ра лига Немачка :icon_lol: ,која претпоставувам е доста силна и за други државни првенства.Покрај Тосето според Мишевски и Василе ке потпиши таму.

3то лигаш бил во прашање,иначе кој ти зема полуиграчи во 2ра лига Немачка :icon_lol: ,која претпоставувам е доста силна и за други државни првенства.Покрај Тосето според Мишевски и Василе ке потпиши таму.

Тосковски и Митевски во Аполдер во Германија

ДВАЈЦА РАКОМЕТАРИ НА ПЕЛИСТЕР СЕ СЕЛАТ ВО ТРЕТАТА ГЕРМАНСКА ЛИГА

Двајца ракометари од искусната гарнитура на Пелистер се одлучија да го прифатат предизвикот и да заминат во странство. Голманот и долги години капитенот на зелените Игор Тоскоски и крилото Васил Митевски потпишаа договор со германскиот третолигаш Аполдер крај Дрезден. Двајцата се задоволни од ангажманот и на 2 август треба да се јават на подготовки со новата екипа. Амибициите на Аполдер пораснаа по ангажманот и на еден романски и чешки ракометар и на три ракометари од Втората Бундеслига. Подготовките за новата сезона Тоскоски и Митевски со екипата ќе ги реализираат во унгарското место Балатон. Двајцата не заборавија да им се заблагодарат на клубската управ,а која им излезе во пресрет и покрај веќе потпишаниот договор со Пелистер за новата сезона 2013/14.
http://zoran-misevski.blogspot.com/2013/07/blog-post_3204.html

Французинот Риве го засили Пелистер
Французинот Даниел Риве го стави потписот на договорот со ракометниот клуб Пелистер и е првото засилување за новата натпреварувачка сезона. Риве (28 год.) досега настапувал за француската екипа Монако на позицијата лев-среден бек.

Пелистерци по заминувањето на Игор Тосковски и на Васил Митевски на печалба во францускиот клуб Аполда и на Александар Ангеловски во Зомимак, планираат да го засилат својот состав со уште неколку нови ракометари, а кои ќе бидат тие, ќе биде познато деновиве.
Се очекува списокот со засилувања да биде комплетиран до почетокот на идниот месец за кога е закажан и првиот собир. Потоа ќе почнат и подготовките за новата сезона.

http://dnevnik.com.mk/?ItemID=78D9652990D0A942A93F783B6E5FDA0B

--- надополнето: 17 јули 2013 во 01:44 ---
Знам дека е касно , ама не ми се верва дали сонвам или јаве е...:D
Ајдеее...

Чекај бе овој Зомимак го засили пред месец дена, како то сеа кај нас? :D

Изгледа го отвори Ефто ќесето :giggle:

Сигурно е направена некоја грешка, Даниел Ривет е претставен и официално во РК ЗОМИ МАК М, на главната веб страна, и тоа како играч кој потпишал договор а не на проба. Или пак ако не задовлил таму па му го раскинаја договорт, па нема кај да оди и му нашле место во ПЕЛИСТЕР.

1011327_410090869100595_1089654055_n.jpg

Аха грешка,сега ќе видите ко ќе му го лапниме и Нахас пред нос на Струмичани....:P
Ефто ко ќе купва купва...:cool:

Цел ден нема никаква реакција од клубот .
Информацијата си излезе во весник а нив мува не ги лази.
Ни да ја потврдат , ни пак да ја негираат информацијата...
Нека си нагаѓаат луѓето шо е точно , шо не е...
Ебати клубот наш мизерен.

Цел ден нема никаква реакција од клубот .
Информацијата си излезе во весник а нив мува не ги лази.
Ни да ја потврдат , ни пак да ја негираат информацијата...
Нека си нагаѓаат луѓето шо е точно , шо не е...
Ебати клубот наш мизерен.
Се чува во тајност(како и секогаш)....:D
Мајтапот настрана стварно во клубот не се знај ни кој пие ни кој плаќа....
Ништо не се знај,никогаш и не се знаело,дури и во најдобрите деној секогаш работите се разбирале преку рекла-казала......
Бегат најдобрите играчи од лани,и сега од нигде никаде Французин ќе носиме...:pos:(Металург и Вардар :гомце:да јадат за нас,нека носат Срби,Руси,Хрвати, ние подалеку ојдовме):drk:..
И сега ништо чудно овие дена да излезат со добро познатата реплика АБЕ МАЈТАП ПРАЕВМЕ...:свиркам: со нас се бива...

Се чува во тајност(како и секогаш)....:D
Мајтапот настрана стварно во клубот не се знај ни кој пие ни кој плаќа....
Ништо не се знај,никогаш и не се знаело,дури и во најдобрите деној секогаш работите се разбирале преку рекла-казала......
Бегат најдобрите играчи од лани,и сега од нигде никаде Французин ќе носиме...:pos:(Металург и Вардар :гомце:да јадат за нас,нека носат Срби,Руси,Хрвати, ние подалеку ојдовме):drk:..
И сега ништо чудно овие дена да излезат со добро познатата реплика АБЕ МАЈТАП ПРАЕВМЕ...:свиркам: со нас се бива...

Дневник се сериозна редакција , па не вервам дека според муабети и непроверени информации да објават некаква вест.
Ако беше вистина , претпоставувам одма ќе се исилеа на прес или ќе напишеја некој статус на фб за да се пофалат...
Вака стварно ми е чудно.
А можи и Ефто да ја има променето тактиката...:ROFLMAO:
Од сега не кукаме , ќе работиме и ќе си ќутиме му има речеено на Пискаччо.:pos:
Циркузи сме невидени.:pos:

Дневник се сериозна редакција , па не вервам дека според муабети и непроверени информации да објават некаква вест.
Ако беше вистина , претпоставувам одма ќе се исилеа на прес или ќе напишеја некој статус на фб за да се пофалат...
Вака стварно ми е чудно.
А можи и Ефто да ја има променето тактиката...:ROFLMAO:
Од сега не кукаме , ќе работиме и ќе си ќутиме му има речеено на Пискаччо.:pos:
Циркузи сме невидени.:pos:
За ракомет Дневник има убедливо најточни и најпроверени извори од сите медиуми,години наназад....па не ми се верва да е грешка...
Е сега шо навистина се случва во клубот за то ќе треба да се почека...(да завршат одморите)...па веројатно ќе кажат нешто... :D

Ситуацијата е поќе од јасна и децата мали знат шо треба да се напрај со клубо ако воопшто сакаме да имаме ракомет понатаму ...
Во моментот треба да се напрај следното : Да се избркат сите шо се одстрана (а како шо гледам само Вешовски остана, а тој според мене е добар потенцијал, чак можи и да остани), Парите шо се трошат без врска да се потрошат за добри припреми,да му се поделат на децата по 6-7 плати, играчите шо се по 30 години како Фарук (треба да му се заблагодарат на чоеко и пријатно) Папата, Кире Митревски, Коко, да добиват споредна улога, па макар и пораз бил во прашање оти се виде нивното на 30 години не се станва играч, играч се станва од 18- 25,кој го бива го бива кој не фала многу, да се напрај една здрава конструкција, да се врзи еден тим, една другарска атмосвера меѓу децата, па ко ќе дојди в година ова време, тогаш размислувате за Французи и за Срби уште двајца тројца и да си тераме лека полека и овој СИВ период да го заборајме ...
Во нашио град никнуваат најмалку по 20 деца во генерација, а најмалку по 3ца супер таленти, а ние купваме 28 годишен Французин, кој преговарал со Зомимак ( НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ) ...
Ги молам сите спасители шо не се разбират од ракомето ( А ТО СЕ СИТЕ ДО ЕДЕН) да ги напуштат раководните функции, а притоа да не берат гајле дека никој нема да го земи клубо и под итно да се вратат на трибина оти само единствено таму најпоке ги бива на спортски план ...

Pa dali mu lici be na klubot vaka da reagira i da praj?Dali ne nekogas silen evropski Pelister vaka mu dolikuva,bez razlika so sme mnogu oslabeni,to ne e tolku strasno!rakometari niknuvat igrat i si odat.Imidzot na klubot ponarusen nikogas ne bil.Se zbora za igraci koi nie doznavame preku nekoj e-medium ili slicno,a nasata uprava ni zbor ni na tv ni na radio ni na fb nitu pak ni web strana ima!amateri nevideni,mi se odmili rakometo i zato ne odam da gledam,a ne deka sme slabi ili finansiski nemokni.Ova e rezil so go prat,pogotovo so rakometo oti tamu najmnogu uspeh iamvme,i na mesto da go prodolzuvame vakvi salabajzeri nui go vodat klubot,lugje bez ambicii..greota za klubot :facepalm:.Talenti imame,publika odlicna,se so se vika na tacna ni e ,a kaj nas se nadolu i nadolu odi.Pa za da se izlezi na tv,da ima redovni emisii za rakometo,d ase napravi na fb i web strana ne se teski ovie uslovi!!!Ako e teska parata,ovie raboti ne se teski,nema nikakvi organiziacii nisto se e katastrofa..

Денес завршија преговорите со Даниел Ривет. Французин кој игра среден бек. Следната сезона ќе настапува за Пелистер. До почетокот на подготовките кој треба да почнат на 5ти август се очекува да пристигнат уште 2 до 3 играчи со кои би ги пополниле испразнетите места и би се засилиле на постоечките. :cautious:

Значи вистина било ...
Дневник никогаш не грешат.
Незнам од каде пари за да го плаќаат овај французинот , ко до вчера немаја ни Тосето да го платат.
Сигурно имат најдено некое спонзорче , од Двојче пари не гледат со гаранција.
Баш ме интересира кој стои зад ова.

Значи вистина било ...
Дневник никогаш не грешат.
Незнам од каде пари за да го плаќаат овај французинот , ко до вчера немаја ни Тосето да го платат.
Сигурно имат најдено некое спонзорче , од Двојче пари не гледат со гаранција.
Баш ме интересира кој стои зад ова.

Циле е бе :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom