Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
За односот мвр - навивачи не коментирам пошто орбис го секоја тој дел.

Ама не ни се криви ни рфм, ни Начевци овој пат...
Сами си пресудивме, во моменти кога ја имаш утакмицата в раце, наместо да ги дотолчиме пролетерците... Ние урламе ко мајмуни, Фарук се пали за џабе и по кузнај кој пат прај ваква глупост.
Нeпотребна тензија, океј можда беа погрешни две-три топки ама и со нив и без нив ќе ги јадевме тинекс на крајот и никому ништо. Ако некој од клупата треба да протестира до негде, то е Кире. Кај нас џандари кладоја на клупата за да ги смират пред Фарук да...
Не доликува на клубот да (последниве години...) некој си земи за право да влези в терен, фрла по судиите... Океј е притисок од трибини, ама не треба да се прајме индијанци.

Од друга страна толку чекат да се напрај некоја ваква глупост за да не етикетират ко дивјаци, така да и некој промил веројатност да имаше во то дека конкурираме за сеха, ќе речат ааа не, вие дивјаци ќе се тепате.

То е то. Убо кажа некој над мене, ем тепани ем ебани... Какви поуки само ќе извлечиме од ова.

5 души уапсени по 550 евра... браво... селска полиција шо лечи комплекси :)

http://www.mkd.mk/sport/rakomet/pre...na-pelister-istepa-sudija-na-mechot-so-tineks

Прекин во Битола: ракометар на Пелистер истепа судија на мечот со Тинекс!
Вчерашниот натпревар од последното коло од ракометната Суперлига помеѓу Пелистер и Тинекс Пролет, кој требаше да го даде одговорот која од овие две екипи ќе обезбеди излез во Европа следната сезона, не го доживеа својот крај откако беше прекинат пет минути пред крај поради физички напад на судиите Зипевски и Ѓоревски од страна на домашните ракометари.
mkd-54614.jpg
Според полицискиот извештај направен по средбата, еден од домашните ракометари влегол во физичка пресметка со судијата Зипевски што значело крја на средбата, но не и на проблемите. Следело недолично однесување на домашната навивачка група поради што, според информациите од Министерството за внатрешни работи, биле приведени петмина членови на „Чкембари“.
Сега на потег е Ракометната федерација на Македонија (РФМ), која ќе треба да го регистрира натпреварот и тоа речиси сигурно со службена победа на гостите од Скопје, но и драстично да го казни ракометарот-тепач како пример за сите други што во иднина би се дрзнале да ја прекршат светоста на спортскиот терен.
ps.rakometarot tepac pripadnik na MVR :pos:nedolicno odnesuvanje pa sto trebase da slukame so baloni od VIP na sudiskite nepravedni odluki :tapp:Sega na poteg e upravata treba ostro da reagira do RFM i da bara da se preigra natprevarot bez publika so novi sudii i da bara izemnaje na ovie slepcite sto sudeja Ne mozi be za incidnet i napad vrz sudijata od strana na igrac da se prekini i dade sluzbeno trbase da go isklucat izvadat na tribina i da prodolzi natprevarot ili vo najlos slucaj da ja ispraznat salata iako nemase problem na tribina sepak da ja isprazneja salata i da se do igrase natprevarot !Jas da sum kako upravata ako pak ne dupat od RFM ke go sledam primerot na Fk.Iraklis od grcija i koj gi eba ovie umrenite !

Aj баш да ја споредиме казната шо ќе ја добие Фарук со таа на Стојанче.

Aj баш да ја споредиме казната шо ќе ја добие Фарук со таа на Стојанче.

ххаха виц на денот :pos:
нека го тужат приватно како нашите тој тушникот што го тужеја :свиркам:

Ok deka faruk go istepa sudijata i imase koskanje na terenot.Ama se cudam zosto odma posle to i na tribinite imase tepanje od policijata?neka kazi nekoj ako znaj potocno,i zosto be kazneto po 550 evra ?!:facepalm: odamna sme trn vo oko jasno e kako den.Na rfm sve da mu ebam mu odgovara da go rasturat Pelister se napraaja da go propadnat rakometo vo Bitola,a ovie nasite uste mu se lizat,ne zastana maz nekoj da preseci da pruzi otpor!:mad:

Ok deka faruk go istepa sudijata i imase koskanje na terenot.Ama se cudam zosto odma posle to i na tribinite imase tepanje od policijata?neka kazi nekoj ako znaj potocno,i zosto be kazneto po 550 evra ?!:facepalm: odamna sme trn vo oko jasno e kako den.Na rfm sve da mu ebam mu odgovara da go rasturat Pelister se napraaja da go propadnat rakometo vo Bitola,a ovie nasite uste mu se lizat,ne zastana maz nekoj da preseci da pruzi otpor!:mad:

Sramota e da se kazi javno ustvari ne sramota za nisto be za skandiranje i plukanje od eden navivac na gostite na klupata pod sipkata sleze da gi ispluka !samo za toa kucinata mavaa so tupajnci na deca i so pendraci i pisaa kazni i vo rok od 8 dena ako gi plata ke biedat na pola suma :facepalm:
Znaci pisav vcera a ke povtoram i denes ova bese smisleno i planirano od nasite dzandari tvrdam so zivot !Ne mozno be ova da se slucuva na tribina iako imalo miljon pogolemi incidenti i nikogas ova ne se slucilo da pokazvaat sila i ova e samo prodolzenie na tepackata so dzandarite na 3 mart na fudbal pa posle nemaa sansa koga i kako so pisa ti nekni isto na rakomet na finaleto na maldite edno dete so fatile oti okaral :tapp: zedoa sila kucinata sega ima promena vo nivnata struktura vo rakovodestvoto i glaven zbor ima eden seljak iskopleksiran koj nikogas ne odel na obezbeduvanje ili da sledi natprevari pa ne znae kakko da se ponasa i saka da se pokaze pred predostavenite i mustakot ama ke mu ja ebime karierata :DSo drugi zborovi so kucinata ke se resi ama so ovie od RFM nemamesnasi i ne dupat na sekoj nacin znaci sega upravata MORA da zastane maski i cvrsto po sekoja cena makar i da ne diskfalivikovaat da baraat da se preigra natprevarot pred prazni tribini i da se spasi sezonata ako ne togas moze slobodno da go napustat klubot nema da ima nitu edna pricina da bidat uste vo nego !

Ако ни ја земат службено , управата на клубот треба наредна сезона да ги бојкотира сите натпревари...
Ако треба нека не исклучат од лигата ама овај пат треба да се оди дрско до крај по секоја цена.
А за Фарук шо да се речи...:facepalm:
1,20 е коефициентот за Фарук дека ќе добие црвен на утакмица :)
За жал го добија то шо го планираја...
Не испровоцираја а ние лесно паднавме на провокациите, си го нарушивме угледот кој и така не беше на завидно ниво.
Мораше да се деси ова , само проблем е тајмингот , не требаше баш на ова битна утакмица.
Можи пак и овај инцидент да донеси арно наместо лошо . Ако ни стегнат некој големи парични казни тогаш можи неспособната "управа" да си ги земи парталите и конечно да го предај клубот на општината.
Ќе биди бурно ова лето за РК Пелистер. :D
Допрва ќе гледаме циркузи.

Изгледа како да не бевте на утакмица .
Управата и трењерите почнаа со притисоци кон судиите и записничката маса уште првата минута а не кога стигнавме на 5 разлика , ние тогаш почнавме да тепаме.
Јас мислам дека судиите судеа коректно можи не најдобро но коректно , ислкучвањето на Фарук беше последица на некое негово реванширање на некој фаул врз него.Пред ова исклучвање ги исклучија двајцата и Фарук и некој од Тинекс само за мир во куќата иако фаулиран беше само нивниот играч
Ова однесување мислам дека најмногу се должи на однесувањето на управата и лицата блиски до нив библиотекари,медицински лица, шанкуриња и останата интелегенција.Секоја утакмица има по некој инцидент (фрлањето на шишето на финалето на младинците од страна на претцеднико) е само мотив повеќе да се добие утакмицата со сила и притисоци.
А т.н. Чкембари добија писмо кога нешто пробаја да се пресметаат со резервните играчи и да добијат некој поен кај управата незнаејќи дека утакмицата е прогласена за утакмица од висок ризик.Изгледа во налетот удрија некој џандар оти така напиздени оддамна ги немам видено а можи и власта реши да се справи со инцидентите по спортските стадиони а добро полнење на касата.
ОВАЈ ГРАД СО ТАКОВ ГРАДОНАЧАЛНИК СПРЕМЕН СЕ ДА СТОРИ ЗА СПОРТОТ НЕ НИ ЗАСЛУЖВА ПОВЕЌЕ ,ЗАТОА ИМА ВАКВА УПРАВА КОЈА ГО КАНИ ДА ДЕЛИ МЕДАЉИ(а кука дека не дава пари) ,ВАКВА ПРЕКРАСНА САЛА И ПРЕКРАСНИ УСЛОВИ И НАЈВАЖНО ПРЕКРАСНИ РЕЗУЛТАТИ!!!!!:place:Само нека тераат овие наши политичари ,ке му ги даваа печатите на прекрасниот градоначалник ама не смеат оти ке му го расипат рејтингот.:facepalm:
Години управата бара спонзор за да му ги дај печатите ама пустите не се даваат така лесно изгледа има нешто мед окулу нив .А добро е успееа да го спасат клубо оти тие беа одбор за спас на клубот.Еве успеаа да немаме ни тим, ни клуб, ни управа а ниту НАВИВАЧИ .....
Никој не ни е крив ни Наче ни РФМ ни Скопјани ,време е за ОСТАВКА,ОСТАВКА,ОСТАВКА.............
--- надополнето: 2 јуни 2013 во 19:04 ---
За односот мвр - навивачи не коментирам пошто орбис го секоја тој дел.

Ама не ни се криви ни рфм, ни Начевци овој пат...
Сами си пресудивме, во моменти кога ја имаш утакмицата в раце, наместо да ги дотолчиме пролетерците... Ние урламе ко мајмуни, Фарук се пали за џабе и по кузнај кој пат прај ваква глупост.
Нeпотребна тензија, океј можда беа погрешни две-три топки ама и со нив и без нив ќе ги јадевме тинекс на крајот и никому ништо. Ако некој од клупата треба да протестира до негде, то е Кире. Кај нас џандари кладоја на клупата за да ги смират пред Фарук да...
Не доликува на клубот да (последниве години...) некој си земи за право да влези в терен, фрла по судиите... Океј е притисок од трибини, ама не треба да се прајме индијанци.

Од друга страна толку чекат да се напрај некоја ваква глупост за да не етикетират ко дивјаци, така да и некој промил веројатност да имаше во то дека конкурираме за сеха, ќе речат ааа не, вие дивјаци ќе се тепате.

То е то. Убо кажа некој над мене, ем тепани ем ебани... Какви поуки само ќе извлечиме од ова.
potpolno si vo pravo koja SEHA koj ne saka tamu,ni ekipa ni sala ni soblekuvalni nema ,rezil i ova liga ako prodolzime vaka mnogu ke ni bidi!!

Ете и "вечните" се запукаја...
Само шо не ја прекинват утакмицата за нив. :rolleyes:

Вујович поагресивен беше од Фарук вчера. Оти не ја прекинаја?

Како да го прекинат друже најголемото светско дерби? :гик:
Стојанче бодичек му прај на судијата со Зомимак - 3 утакмици.
Сега се степаја, се кошкаја со судиите - 3 црвени, и никому ништо. И плус не е прв пат, секоја утакмица иста приказна.

Во Кале и во Автокоманда публиката е обесена преку оградата, кај нас на поголеми утакмици првите три реда се полни со џандари...

http://dnevnik.com.mk/?ItemID=D9CB9E2D0965A64191E01795938D4B5B
Тинекс по прекинот во Битола во Челинџ-купот
Тинекс Пролет најверојатно ќе го добие со службен резултат прекинатиот меч против Пелистер, откако домашниот играч Фарук Мемиќ имал „блиска средба“ со судијата Васе Зипевски на 5 минути и 21 секунда пред крајот на натпреварот во последното 10. коло од машката ракометна Суперлига.
Мечот имал десетминутен прекин, при резултат 25-20 за Пелистер, по што официјалните лица решиле истиот предвреме да го завршат. РФМ ќе реши како ќе се казнат виновниците.

Дуелот решаваше која екипа ќе игра в година во купот Челинџ. Тинекс Пролет требаше да ја задржи предноста од пет гола (27-22) од нивниот меѓусебен дуел од 5. коло, а Пелистер бркаше победа од шест гола. И ја имаше посакуваната предност, с` додека не се случи инцидентот.

Во официјалниот записник по мечот судијата запишал дека бил удрен во лицето и по рамото. Инцидентот се случи откако во напад биле ракометарите на Тинекс Пролет, а домашниот ракометар Фарук Мемиќ направил фаул, што според судиите бил за исклучување. Тоа бил трет прекршок за двеминутно исклучување, па му покажале црвен картон, по што продолжил вербалниот дуел меѓу судијата и играчот. Двајцата се „кошкале“ меѓу себе, но брзо биле раздвоени.

Во текот на мечот гостите од Скопје само двапати израмниле (11-11 и 12-12). До прекинот најдобри поединци на мечот биле Печенковски со 9 гола и голманот Јане Цветковски, кој имал 14 успешни одбрани и седмерец кај Пролет Тинекс, а Анѓеловски со 8, Дрогришки со 5 гола и Тосковски со 9 одбрани и седмерец беа најзабележителни кај Пелистер.

Во новата сезона првакот ќе игра во Лигата на шампионите, вицепрвакот заедно со Зомимак М во Kупот на ЕХФ, а четвртопласираниот тим, најверојатно Тинекс Пролет, во купот Челинџ. (З.М.)

Ако така ни треба нека не ебават...
Ко не знајме шо сакаме....
Спиро aka гробарот на Битолслкиот ракомет, на времето на гробарите на Македонското судење Начевци му даде цвеќе ко одеа во пензија...
На гнасите шо не имаа сакатено низ годините,на тие ѓубриња му напрајвме чест шо не ебаваа со години и ни зедоа најмалку две шампионски титули 98/99 и 2001/2002 сезона.... + купојте во Кавадарци 2004 и 2001,Радовиш 2003.......па од тие гнаси имаме изгубено најмалку 4,5 титули,наши титули,шо само заради тие кинења од нивна страна ги губевме утакмиците со Вардар.......
Истите тие педери шо беа ракометни анонимуси,идеа на сите утакмици на Пелистер во КПК,шо се лижеа кај Циле за поени во ракометна Европа.....
Истите тие по некој година не ебаја до максимум....
Си ојде Спиро пак не не иди умот..
Пак тикви садиме со нив.....
Како мали деца не излажија за Сеха пред 2 години....хаха нека влези Циле напрајте екипа ќе влезите,рече Драган Начевски ете ти ја Сеха..
Сега исти курац,пак исто....
Тие ги делегираат сите судии,тие ја водат судиската организација....
Од нафталин ги изваја оние овчарите со Пролет,е па на здравје....
Не можеа да пуштат некој салам судии со поголем рејтинг?можеа ама нејќеа....
Знаеја на шо се спремни нашите,и подлегнавме на притисокот...
Е па ко садиме тикви со ѓаолот на здравје казната.....
И после публика бараат,готово ја избркаја најракометната публика во Европа од салата....само ова успеаја да го напрат за овие 10 и кусур години владеење на разни управи....
Не е крив Фарук шо му ја бапна на судијата,крив е Пелистер шо го зеде да игра,крив е тренерот шо го клава да игра,крив е тренерот шо дозволва ваква недисцплина,ја гледам снимката шо да видам,Балто урла по судиите,ќе се тепа,онај медицинскиот брат и тој ќе дели правда..Ќани мавта со рацете,сите играчи станати...Фарук го брка судијата,никој ни да го спречи.значи никој нема авторитет во клубот,на трибини шо да прајме маубет,позната слика...:tapp: ..
Тинекс сељаците ќе играат во Европа,супер маркет екипа ќе игра во Европа,ние ќе плачиме по судиите и РФМ...
Стигна Тинекс да си игра мајтап со Пелистер,Иљо мустакот стигна да игра во Европа....
Ако така ни треба,сами си маваме шамари....
Помина то време ко се праеја притисоци,тогаш Пелистер беше јак,даваше пола репрезентација и никој не смееше да прекини меч во Битола,а поголеми ексцеси се праеле на времето(постарите Чкембари памтат)....
Зато не смеат да прекинат меч на Вардар и Металург,зато ги шлакат судиите,зато му мават ластици и шамари и судат како сакат,оти се моќни...
Кој ќе ги казни?ако не се тие ќе се распадни федерацијата,сите(или грото) спонзори се нивни луѓе....
Наместо на научиме нешто ние пак со таквото в раце....
Точно е дека не оштетија,ама вака не прајме ништо,сами се ебавме....
Со фрлање шишиња по судијата,со вербални закани ДА ТИ ГО ЕБАМ ПЛЕМЕТО не се прај притисок,помина то време....
Сега се прај притисок со пари,ако имаш пари,ако вложваш ќе те штитат и судиите,вака ќе те ебаваат....
Доста се залажвваме само,Пелистер вака Пелистер така,бил Пелистер име на времето,ама појќе не е ...
Сега сме еден обичен,потпросечен клуб шо сите го потценваат и си го работат како сакаат....
Џабе казна ќе јадиме сега...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom