Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
http://dnevnik.com.mk/?ItemID=B46D39D406C83044AB94CEB1AC896DEA
Пелистер и Тинекс Пролет меѓу себе решаваат за Челинџ-купот

Ракометарите на Пелистер имаат шанса да го фатат последниот воз и да обезбедат место во европските купови бидејќи победија на гостувањето кај Kуманово (32-23) во претпоследното коло од плејофот.

Гостите што во текот на целиот натпревар имаа контрола врз играта и врз резултатот и беа во постојано водство, кое на моменти изнесуваше и 10 гола разлика (46 мин. 15-25), на крајот извојуваа сосема заслужена победа. Најефикасни кај домашните беа Блажевски со 9 и Kузмановски со 4 гола, а кај гостите Ангеловски со 10 и Митевски со 5 постигнати гола.

Последното коло викендов ќе решава за местото што води во европските купови. Во директен дуел Пелистер и Тинекс ќе се пресметаат во оваа битка. За битолчани не само што ќе биде важна победата туку ќе бркаат и негатива од пет гола (загубија 22-27 на мечот во Скопје).

Резултат некој да не знај?

Резултат некој да не знај?

Не се доиграла утакмицата , прекин имало на 6 мин до крајот поради инциденти .
Резултатот бил 25-20 за нас.
За подетално тој шо беше нека пиши.

Daj kazete so se sluci na rakomet ako znaj nekoj tocno

Не се доиграла утакмицата , прекин имало на 6 мин до крајот поради инциденти .
Резултатот бил 25-20 за нас.
За подетално тој шо беше нека пиши.

Аман бре со кој се степаја..глупости

Аман бре со кој се степаја..глупости

Незнам брат , само ми кажаја дека полицијата со обичната публика се степале а и нешто на теренот имало меѓу играчите.
Да не шпекулирам ќе почекаме да кажи некој шо беше...
--- надополнето: 1 јуни 2013 во 21:23 ---
На орбис има снимка моментално .

Не бев на утакмица....
Ама од то шо разбрав од луѓе шо беа само ќе прераскажам...
Прво,главните актери судиите,очај,кај ги најдоа не знам,само уште еден доказ дека судиите ги ебаваат утакмиците...
Сме имале 25-20,на неколку минути до крај,Тинекс бил во контра,Фарук бил до него,играчот на Пролет паднал и судиите одвај чекале да му бапнат 3то исклучвање на Фарук..
И Фарук му ја бапнал на играчот една,па после се затепал со судиите...
Па настанала каша попара на терен,судиите ја прекинале утакмицата....
На трибини били хаос,полицијата се размавала крвнички над 30 ина Чкембари....
Приведени,повредени страшно.....
Ќе видиме на снимката шо се случи точно....:eek:
И на крај епилогот шо е?ни пуштија некои педерчиња да ни судат,нашите подлегнаа на притисокот,посебно Фарук(шо ќе беше бе толку да не се мисли):facepalm:,и толку чекаа,избега малската екипа во соблекувални и сега на здравје нека ние казната...
Плус казните за навивачите...:tapp:

Ебати Орбис, ја секоја драмата :facepalm:
Али, на Фарук треба да му се забрани да игра ракомет поќе. Прво прај еден фаул, втор фаул трет го ака од земја играчот и оди да се тепа со судиите... :вонзем:
Си има работа, егзистенција така да aко сака да се рекреира паркот му е пред него.
Искрено на клуб повеќе не личиме. Распашана банда, кој шо сака дофрлува од клупа, па дури и медицинскио брат крева чалами :нинџ: Разбирам и лошо судење, и притисок за излез во европа, ама ова не доликува на нас.
Само ги потврдивме сите оние кукања на ѓубрето Тотич кој после секоја утакмица години наназад криви му биле судиите, играчите, управата... Сега ќе не казнат барем 4-5 утакмици од наредна сезона без публика (која итака ја нема) и сигурно Тинекс ќе си ја земи службено.
Така да можиме да си бришиме од умо и Челинџ и Сеха (ако некој уште се сеќава на изјавите од пред месец и нешто).
Позитивно од оваа ситуација, само ако си замини цела т.н. управа и клубот да го земат луѓе кои разбираат спорт и ракомет... Мада веројатноста е еднаква на нула и за то.

Судиите и претходната утакмица со Тинекс ја судеа, не би рекол дека се тенденциозни него дека воопшто не го разбираат ракометот, шо е и разбирливо за некои си бациња од Гостивар.

Само ќе кажам дека ова е полициска и скопска држава !
Па ова го нема никаде и никогаш до сега не било срамота !Прво судиите си играа курташак со наптреварот и кога баш стигнавме до резултат кој ни одговараше чекаа само шанса да го прекинат натпреварот и со фарук ја добија но наместо нормално да си продолжи натпреварот тие ПИЧКИТЕ од судии се уплашија и ни го закачија со се мадина и клубот ќе јади казна за неспособноста на судиите ...Вистина дека фарук напрај беља ама се знај бе казни го црвен на трибина и крај на приказната шо требало да се прекинва и регистрира со службен резултат 0-10 :mad:
За другиот инцидент на трибина нема да коментирам само ќе кажам дека ова беше прво полвреме и кучината го добија и лечеја комплекси на тррибина оти начекаа село без кучина ама за брзо време ќе следува и вторто полувреме каде ќе добија соодветен одговор како што доликува ...Само уште би споменал дека ова до сега никогаш се нема случено во Битола ниту на стадион ниту во салата иако имало миљон поголеми работи за да интервенира не реагирале а сега ја покажаа сета своја сила без потреба и се излезе како да е голема намештаљка исто какко есента кога бевме скопје како со душа да чекаа нешто да се деси ....

Се знае кога улетуваат на трибина и маваат по сите, само кога има малку навивачи...
То је то...

Прво,Орбис да ви ебам партиската телевизија,неспособни едни,ја секоа снимката...
И за шо дававте снимка...мрш таму....
Зошто не остаја да видиме шо се случи?
Да ви ебам се по список спонзоруши едни,одете издудлајте го уште по еднаш во партискиот штаб,да се оправдаат пендраците шо ги удрија неписмените џандари....
И то го дочекавме, џандари да маваат на Битолската публика.... ем судиите не ебаваат ем ќотек јадиме....
Ејјј Битолска полиција да те тепа среде Битола...
Порано се кршела салата,се фрлале столчиња,шо не се праело,никогаш,ама никогаш ни на крај памет полицијата не се осмелила да мава по публиката....
Без разлика на бројката,дали биле 30 или 3000 навивачи...
Ова ги помина сите граници....јасен знак во каква држава живееме....
За играта шо да кажам..
Фарук за доброто на сите редно време е да се избрка од екипата,како само наседна,не знам шо да речам,толку без мозок да се играло....резил....:tapp:
На здравје да ни е сега казната шо ќе ни ја фршнат,ем ебани ем тепани....:facepalm:
Криво ми е за децата шо заслужија да играат во Европа,а заради еден глуп потег ќе јадиме за џабе казна....

А зошто толкава мала бројка??Каде се вистинските Чкембари?Нели клубот се бори за Челинџ куп.
А за ова што тепала полицијата стварно срамота :mad:

Rezil,da se namocam vo drzavata!!!Ova seto e namesteno i rezirano kako i so da bidi.Kako bas na drugi utakmici ne se sluci tuku na ovaja denes>?!?!so ebeniot vardar ne bilo vaka kako denes.Pak na sekoj natprevar upravata neka mu go dudla na nacevci i kompanija ,mozi ke mu tekni eden den,sekoja utakmica odea se bacvaa so niv,a nie znajme kakvi dusmani ni se!Fakt i pojasno od se e deka se reseni da go rasutarat sportot vo Bitola i da gi rasurat ckembarite!Samo crno na belo mu e glumecot na mu prodava film na del od ckembarite so mu go kazvase filmot za RK Pelister i za proektot sporstki centri,vklucuvajki go fudbalot (evropskiot pelister) i se razbira-STADIONOT!So zdrazvje da si gi nosime site raboti,em tepani od partiskata policija em rigorozni kazni.Sramota za gradot,sramota za sve :mad:!Istoto se sluci pred 2-3 nedeli ko se igrase Pelister-vardar mladincite i na krajot ko pobedi Pelister ko ja krevaa titulata,iskompleksiranite dzandari zedoja za nisto privedoja edno dete,ko maloletno ke da bese.SRAMOTA,ovie ja krevat titulata a ovie apsat vo publikata eeeeej

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom