Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Со дечурланата на Металург,ама по некоја недела...сега имаме 3 гостувања по ред,прво со Преспа утре,па со Текстилец во Штип,па со Куманово..па дури 3 коло од втор круг играме дома....

58861_10151497901568957_187906952_n.jpg

Facepalm level Ќани :D

Победа од 11 разлика во Ресен, ваљда сликава е од утакмицата, солидно публика во саличето со оглед на тоа на кое ниво е Преспа.

58861_10151497901568957_187906952_n.jpg

Facepalm level Ќани :D

Победа од 11 разлика во Ресен, ваљда сликава е од утакмицата, солидно публика во саличето со оглед на тоа на кое ниво е Преспа.
Од Струмица ти е сликата пријателе..

Од Струмица ти е сликата пријателе..

U sure?
Можеби... Јас мислев дека Струмица доби нова сала, а во Ресен е слична на оваа, плус тие на крај навивачите се со сини обележја... Е сеа дресовите, Преспа ги немам видено во Битола да допатуваат 3-4 сезони, па си реков ги смениле боите :D

Преспа - Пелистер 22:33 (12:15 полувреме)

U sure?
Можеби... Јас мислев дека Струмица доби нова сала, а во Ресен е слична на оваа, плус тие на крај навивачите се со сини обележја... Е сеа дресовите, Преспа ги немам видено во Битола да допатуваат 3-4 сезони, па си реков ги смениле боите :D
Кај нас е ова, сигурно, да нема забуни. :)

Инаку вие следно коло со кого играте?

Со Текстилец на гости...
П.С.
И една грда фаца на записничка маса...(во улога на делегат)...:sick:

Од сегашната екипа, јас да ви кажам, еден нема да излези играч ....... Не дека децата се лоши, туку условите на тренинзите се толку лоши со му се ебава на децата кефо од мали.... Денес бев на тренинг да ги гледам по не знам колку време, можи уште ко почнаја да се собират полека полека, абе не му се мрда на децата ...... Шо се дешава бе луѓе, одете спасетего ракомето заминете си на трибина и навивајте си !!!

Од сегашната екипа, јас да ви кажам, еден нема да излези играч ....... Не дека децата се лоши, туку условите на тренинзите се толку лоши со му се ебава на децата кефо од мали.... Денес бев на тренинг да ги гледам по не знам колку време, можи уште ко почнаја да се собират полека полека, абе не му се мрда на децата ...... Шо се дешава бе луѓе, одете спасетего ракомето заминете си на трибина и навивајте си !!!
јас бев пред еден месец на тренингот-односно ко не допатуваа Борец,и овие играчите од кај нас наместо да вежбат да прат нешто тие серва играја цело време :facepalm: :facepalm: :facepalm: не е потребен коментар....а ако се прашваме кој е крив,ќе си одговориме сите и то е то!

абе брат нема жар екипата, секој еден знај дека нема иднина тука, одвај чекат да заминат од тука..... Кој според вас е најперспективен ? Чурлевски ? Пари клавам јас дека сега да му понудат во Жабени да работи шо било, дека нема да стапни в сала поќе никогаш. а гарантирам дека со сите деца е така во моментот !!!

Текстилец 20 - 23 Пелистер

Ратко Ѓурковиќ ако некој се прашвал каде е... Лукс Патрас женската екипа :)

Текстилец 20 - 23 Пелистер

Ратко Ѓурковиќ ако некој се прашвал каде е... Лукс Патрас женската екипа :)
За малку ќе одевме и овие да ги гледаме ама ништо ...Важно си тепаа во Штип ..
http://zoran-misevski.blogspot.com/2012/11/blog-post_7888.html
Тесна победа на Пелистер во Штип

По неколку негативни резултати, Пелистер по бодовите од Ресен, донесе цел плен и од Штип
Текстилец - Пелистер 20:23 (11:15)
Вистински Суперлигашки дуел се одигра во неделата во салата на ОУ „Тошо Арсов„ во Штип. Ракометарите на Текстилец крајно мотивирани влегоа во овој натпревар и без респект му се спротивставија на големиот Пелистер. Натпреварот беше изедначен во поголемиот дел од првото полувреме, но малиот пад во играта на Текстилец при крајот на првото полувреме многу вешто го искористија ракометарите на Пелистер за да заминат на полувреме со резултат 11-15. Пелистер искусно ја оддржуваше позитивата се до 50-тата минута кога Текстилец влезе во свој ритам. Понесени од одбраните на одличниот голман Виктор Зафиров, штипјани почнаа да ја намалуваат предноста на Пелистер. Вистински трилер се одвиваше на 4 минути до крајот на натпреварот, кога Текстилец успеа да се врати на -1 гол негатива (18-19), а воедно и имаше напад за изедначување на резултатот. Во тие моменти се водеше вистинска битка на теренот, пожртвувано се одеше за секоја топка. Но во тој момент среќата му го сврте грбот на Текстилец за да направи целосен пресврт на натпреварот. Поискусната екипа на Пелистер брзо постигна гол при што веќе можеше и да се насети кој ќе биде победник на овој натпревар. Јунако на мечот беше младиот Христијан Костовски со 8 гола од исто толку обиди. Одличен беше и Тоскоски со 15 одбрани. Овој натпревар го одбележа и преполната сала, и одличната атмосфера која ја создадоа навивачите на „Фалага“. Овој пораз за Текстилец нека биде мотив повеќе за играчите за подобри игри во следните натпревари, а сличен е резонот и за битолчани. Со пожртвуваната игра и одличната публика Текстилец докажува дека во Штип лесно не се освојуваат бодови

Добро е шо со послабите екипи немаме проблеми...
Сега со Куманово да видиме до кај сме...ете му го лапнале Струмица Павловски,едно гајле помалце....
Сепак џабе е,пласманот не е толку важен...и така нема ќар...

Добро е шо со послабите екипи немаме проблеми...
Сега со Куманово да видиме до кај сме...ете му го лапнале Струмица Павловски,едно гајле помалце....
Сепак џабе е,пласманот не е толку важен...и така нема ќар...
Павловски си замина... ама и другите биле на излезна врата...немале демек плати земено и како и другите и тие се распаѓат

Им дадоја на Куманово плати...им била блокирана сметката на општината зато им каснеле :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom