Tomasino
За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Убав меч се на се, со многу грешки од двете страни. Го гледав мечот на ТВ и се гледа дека квалитетот на екипите е изедначен. Ме изненади добрата игра на Кире Атанасовски, не очекував дека и после толку години игра на ниво. Од МРК одлична партија на Ангелевски и на голманчето. Најреално мечот требаше да заврши нерешено но ете имавте повеќе среќа во судните моменти (пречка на Јанев) а и поголемо искуство и концентрација. И мал судиски превид во клучни моменти. Ногата при една акција на МРК по која судијата не досуди ништо а и еден пенал над Ојлевски ми се чини во акцијата потоа:smir:
Сепак честито победа:smir:
Изедначен меч,МРК е добра екипа,составена од млади ракометари од цела држава и има потенцијал во децата.
За судиите,имаа грешки-гледам се бунеа на судиите,играчите на МРК по средбата,посебно од Управата на вардар,братот на Михајло ,Владимир го видов на ТВ како им приговара нешто на судиите.
Имаа грешки на двете страни-но горе-долу коректно судење,какво шо ретко има во последно време.
И друга работа-јас не знам овие наши судии дали ги знаат правилата кога ќе ја кренат раката за пасивен напад.
Се знае бе,штом се крева раката нема тука многу филозофија,едно,две додавања и се дозволени на екипата и мора да се упати удар,ако не МОРА веднаш да се одземи топката.
А вчера па во најмалку 10 наврати МРК беше во пасивен напад,раката на судиите крената за писвен напад,ги оставаа по 30 секунди да комбинираат се додека не дадат гол или промашат.:kesa:
Пелистер само неколку пати се најде во ваква ситуација.
Ова е пропуст речиси кај сите наши судии,треба да го прифатат модерниот начин на судење,помина тоа време од пред 20 години кога екипите имаа напади по 5 минути,се додека дадат гол,или промашат.
И се додека вака судат ќе има приговори од страна на екипите.