Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Момци,се се ама ова со сандаков,венциве и свеќиве во најмала рака може да се каже дека е невкусно,и верувам дека томасБТ ќе се согласи.На што личи ова Ви се молам,морбидна глетка. Ве разбирам дека ве боли што Диви дојде во Вардар,сосема во ред е што сакавте да покажете дека не сте му заборавиле за тоа,но ова е страшно болна работа да се направи...
Чкембари се почуствуваа предадени од Диви,и затоа се решија на ваков чекор.
За невкусно е невкусно и лично јас уште на почеток бев против ова!!!
Иако изјавил и ги подржал Комити,и некои други работи не знам точно шо,сепак Диви е играч кој даде ПРЕмногу за Пелистер,бранеше со срце за клубот,а и обратно, Пелистер и Битолската публика го издигнаа во врвна звезда.
Диви и заслужи со своите игри да биди миленик на Битолската публика,ретко кој играч бил толку сакан како него.
Но се сменија времињата!!!
Тука до негде значење има и темпераментот на битолската ракометна публика,кој е специфичен и редок и за многу луѓе чуден.
Додека се во Пелистер, играчи се буквално носени на раце,обожувани,сакани-ама кога ќе заминат во друг тим,посебно во Вардар тогаш се смртни непријатели-не е само примерот со Диви,тука е Мојсо,Аљушот,посебно Пепи-играчи кои дале голем удел во титулите кои ги освоил Пелистер!!!

И јас како помлад се палев,се нервирав кога играчи кои изникнале овде и станале вистински звезди како Пепи Манасков,Мојсо,Аљушо....и други ќе одеа во Вардар!
Па некако нормално ми беше да викам по нив,да пцујам и сл.
Сега неколку години подоцна,се помирив со тоа и не се замарам ич со нив.
Единствено ме интересира Пелистер и само Пелистер,без разлика кој играчи играат за Пелистер,или кој се противниците јас ќе навивам за клубот-не за играчите или против нив!!!
Ги разбирам и ракометарите!!!
Им се нудат огромни суми на играчите-Дивиот за информација зема 4000 евра месечно во вардар,тој е професионалец,си има фамилија и логично е шо прифати да игра за Вардар-Пелистер во моментот не можи да му понуди ни 5 пати помала сума од оваа,а прашање е колку редовно би бил платен овде(играчите на Пелистер немаа земено плата 4 месеци):kesa:
Дивиот во разговор со некои играчи на Пелистер неодамна кажа дека кога Пелистер би му понудил добри услови веднаш би се вратил овде.
Но реалноста е друга,и Пелистер засега нема моќ да му даде колку Вардар!!

Чкембари се почуствуваа предадени од Диви,и затоа се решија на ваков чекор.
За невкусно е невкусно и лично јас уште на почеток бев против ова!!!
Иако изјавил и ги подржал Комити,и некои други работи не знам точно шо,сепак Диви е играч кој даде ПРЕмногу за Пелистер,бранеше со срце за клубот,а и обратно, Пелистер и Битолската публика го издигнаа во врвна звезда.
Диви и заслужи со своите игри да биди миленик на Битолската публика,ретко кој играч бил толку сакан како него.
Но се сменија времињата!!!
Тука до негде значење има и темпераментот на битолската ракометна публика,кој е специфичен и редок и за многу луѓе чуден.
Додека се во Пелистер, играчи се буквално носени на раце,обожувани,сакани-ама кога ќе заминат во друг тим,посебно во Вардар тогаш се смртни непријатели-не е само примерот со Диви,тука е Мојсо,Аљушот,посебно Пепи-играчи кои дале голем удел во титулите кои ги освоил Пелистер!!!

И јас како помлад се палев,се нервирав кога играчи кои изникнале овде и станале вистински звезди како Пепи Манасков,Мојсо,Аљушо....и други ќе одеа во Вардар!
Па некако нормално ми беше да викам по нив,да пцујам и сл.
Сега неколку години подоцна,се помирив со тоа и не се замарам ич со нив.
Единствено ме интересира Пелистер и само Пелистер,без разлика кој играчи играат за Пелистер,или кој се противниците јас ќе навивам за клубот-не за играчите или против нив!!!
Ги разбирам и ракометарите!!!
Им се нудат огромни суми на играчите-Дивиот за информација зема 4000 евра месечно во вардар,тој е професионалец,си има фамилија и логично е шо прифати да игра за Вардар-Пелистер во моментот не можи да му понуди ни 5 пати помала сума од оваа,а прашање е колку редовно би бил платен овде(играчите на Пелистер немаа земено плата 4 месеци):kesa:
Дивиот во разговор со некои играчи на Пелистер неодамна кажа дека кога Пелистер би му понудил добри услови веднаш би се вратил овде.
Но реалноста е друга,и Пелистер засега нема моќ да му даде колку Вардар!!

Тоа не е причина да не дојде воопшто кај нас ! Ако беше „маж“ ке дојдеше барем за на клупа, а не да кажува и изјавува повреда !

Алушот секогаш ке го има мојот респект, колку и да игра во Вардар, но и тој е еден од „нив“. Коментирав со татко ми, дека повеке Битолчани имаше во Вардар или оние кои порано играле во Пелистер ! Сега испадна дека Пелистер е втор тим на Битола, а Вардар Про прв тим ! Како и да е, во право си за тоа дека се други времиња и дека не можи да се прави споредба Пелистер со сегашниот Вардар !

Но порано поинаку се правеа споредби, а сега поинаку, за жал !

Масовна појава е тоа како играчите се шетат од Пелистер во Вардар па сега и Металург. Незнам шо не ви е јасно тоа...

Навистина невкусно делува кивур, крст, венец :nenene: разбирам да го псујат ама ова е преувеличување на работите. Ако е така зошто само кон дивиот е сето ова? Кога тој не е ни битолчанец :toe:
Со тек на времето ќе се олабави цела ситуација, па тек да дојди пак во Пелистер ќе биди исто како и претходно :smir:

Инаку Makedonec 7 не беше дивиот ни во барселона па затоа неможи да се речи дека не дојде само ради тоа да види шо го чека.

Следна утакмица е сабота против последно пласираната Преспа... конечно да се оладиме со висока победа после овие 3 жешки утакмици :back:

Навистина невкусно делува кивур, крст, венец :nenene: разбирам да го псујат ама ова е преувеличување на работите. Ако е така зошто само кон дивиот е сето ова? Кога тој не е ни битолчанец :toe:
Со тек на времето ќе се олабави цела ситуација, па тек да дојди пак во Пелистер ќе биди исто како и претходно :smir:

вкусно е вкусно превкусно... јас го носев ковчегот и баш ми беше убо :wink:
да се врати во пелистер велиш а?
е неможи да се врати кога веќе е мртов,закопан
wloos9.jpg

и шо сеа демек Лозари ке ни бидат скарани:pos2:

Шампионот се извлече против Пелистер

Актуелниот шампион Вардар про благодарение на голот на Гоце Макалоски, на десетина секунди до крајот успеа со 22-21 да го победи Пелистер. Иако забележаа победа, играта на „црвено-црните“ е далеку од очекувањата пред се бидејќи в недела ги очекува дерби-мечот со Металург. - Пелистер заслужи да победи, не надигра во целост и потврди дека не е лесно да се игра во Битола. Не можам да сфатам колку слабо одигравме и до бодовите дојдовме благодарение на одбраните на Митревски - рече Веселин Вујовиќ, тренерот на Вардар про. Натпреварот во сите 60 минути беше обвиен со неизвесност, и тоа најмногу благодарение на ракометарите на Пелистер, кои успеаја да ги надминат повредите и болеста и да ја прикажат најдобрата игра оваа година. Тие во поголемиот дел од мечот беа во водство, но на крајот освен добрата игра на голманот Никола Митревски во финишот играа и против судиите, кои сите спорни топки ги дадоа на шампионот.
- Заслуживме да победиме, успеавме да скрпиме тим и бевме подобри од Вардар, но против судиите не можевме - кратко изјави тренерот на пелистерци.
Најпрецизен на натпреварот беше Гоце Макалоски со шест постигнати голови, додека Митревски имаше 15 одбрани. Кај Пелистер, Попов со четири гола беше најдобар стрелец.

http://vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=12&tabid=1&EditionID=1877&ArticleID=127655

болдираното за скопјаните да не јадат стално лајна дека сме плачеле а ова беше очигледната кражба од судите и да не коментират ако не гледале утамицата и после РФМ не го фаворизира варвар :bip:

http://www.vest.com.mk/?ItemID=8519608CE3ECED42B7A568CB79329561

еве уште нешто за утакмицата

воа ли е фала за дивиот, шо го врати куферот со 50.000 тогашни ДМ, од едни патриоти од Битола шо му го нудеа за да го продаде пелистер на реваншот со грците, истата година кога битолчани видоа финале. 95% од тиа сега шо го вреѓат тогаш не ги пуштаа у салата

воа ли е фала за дивиот, шо го врати куферот со 50.000 тогашни ДМ, од едни патриоти од Битола шо му го нудеа за да го продаде пелистер на реваншот со грците, истата година кога битолчани видоа финале. 95% од тиа сега шо го вреѓат тогаш не ги пуштаа у салата
ние треба да му се заблагодариме!??
алооо да не беше Пелистер и Чкембари Петре сеа ке бранеше за Тинекс и годинава прв пат ке забранеше во Европа и тој ни се заблагодари со то шо замина кај нашите најголеми ривали и дел негови изјави..
па шо велиш кој на кој треба да му се заблагодари?:raz:
муабето да ми го кажва Битолчанец можи ке држи вода ама некој од друг град кој има слушано приказни од Петко,Лимпе и тако даље мало морген дека е во право докажи па кажвај

Да да, Диви е крив! Трбаше да оди во Пелистер и да игра за 200 грама кикирики месечно, одлична понуда, не ми јасно како можел да ја одбие. :tapp:

А за "шегава" на Чкембари не знам, кретенизам на ниво, не можам да си објаснам како постарите Чкембари се согласиле на вакво нешто. знаејќи што се има Диви правено за вас, аххх...

Brat LOZARI nikogas nema da vi bidat skarani a za DIVI toa e vasa rabota i nie da bideme iznevereni i predadeni sigurno ke se reagira a toa sto go pisat poedinci toa e dr

Да да, Диви е крив! Трбаше да оди во Пелистер и да игра за 200 грама кикирики месечно, одлична понуда, не ми јасно како можел да ја одбие. :tapp:

А за "шегава" на Чкембари не знам, кретенизам на ниво, не можам да си објаснам како постарите Чкембари се согласиле на вакво нешто. знаејќи што се има Диви правено за вас, аххх...
ај молимте кажи ми шојма Петре напраено толку за Пелистер шо е од непроценливо значење?
Ве гледам цело време клавате акцент на то шојма тој напраено за Пелистер никој не пиши да не беше Пелистер сеа кај ке беше тој?
Па на крај краева чоекот има 32години ако толку му беше за клубот ке се вратеше ке избранеше уше една сезона и ке се пензионираше сеа и да сака да иди го нејкиме а мислам дека зборвам во име на голем број Битолчани.И на крај за 'шегата' ако треба пак ке ја напрајме наша работа:toe:

Brat LOZARI nikogas nema da vi bidat skarani a za DIVI toa e vasa rabota i nie da bideme iznevereni i predadeni sigurno ke se reagira a toa sto go pisat poedinci toa e dr
нема врска брат то го напишав на заебанција ама гледам твојте сограѓани се многу навредени :bip: и добро потенцира за болдот на крај краева то е наша работа

ај молимте кажи ми шојма Петре напраено толку за Пелистер шо е од непроценливо значење?
Ве гледам цело време клавате акцент на то шојма тој напраено за Пелистер никој не пиши да не беше Пелистер сеа кај ке беше тој?
Па на крај краева чоекот има 32години ако толку му беше за клубот ке се вратеше ке избранеше уше една сезона и ке се пензионираше сеа и да сака да иди го нејкиме а мислам дека зборвам во име на голем број Битолчани.И на крај за 'шегата' ако треба пак ке ја напрајме наша работа:toe:

Зико бате,ти си мал,ко шо гледам имаш 18 год,не знам дали идеше в сала (тешко дека си идел,како и многу кои сега се во Чкембари)пред 8,9 години кога прв пат дојде Диви да брани во Битола!!!
Значи зборам за сезоната 99/00 кога Пелистер ја освои петтата титула.
Уште тогаш стана миленик на публиката,секогаш го даваше својот максимум,бранеше со СРЦЕ за Пелистер.
Точно е,Пелистер успеа да го прослави Диви,ама и Диви даде многу за Пелистер.
Сезоната во Челинџ купот падна на негов товар,70% од утакмиците ги добивме со негова помош,посебно утакмиците со Килкис и ПСЖ!!!
Да не ги редам и другите утакмици низ годините ги има еден куп,ќе ја спомнам и неговата последна сезона 2004/05-кога имаше еден куп одлични партии.
6 сезони беше дел од Пелистер,беше столб на цел тим,даде многу и то никогаш нема да му биди заборавено од вистинските ракометни навивачи во Битола.
Е ова го има напраено Диви за Пелистер-по легендарниот Ванчо Јовановски најдобар голман кој некогаш бранел во Пелистер,а овде бранеле еден куп ГОЛМАНИШТА Кимевски,Цревото,Петковски,Ходик,Мисовски,ете и Тосето.

Стварно штета е ова шо се случи оваа година!!!
Од херој стана омразена личност,ете и на СП во Задар Диви добиваше најголема подршка од Чкембарите и Битолчаните кои беа таму.ете колку се менуваат работите за само неколку месеци.
Јебига то е спортот и овие се редовни појави не само кај нас туку и во многу понапредни земји во спортот од нас.
Кога по еден Фиго навивачите на Барса фрлаа со се и сешто,дури и со свинска глава:nesvest:,не ме чуди ништо повеќе:kesa:

Вистина диви има даено за Пелистер ама оти баш во вардар ојде не го бараја појке клубој поарно во металург во тиквес во преспа нека одесе само не во вардар:nenene::nenene::nenene:

Секој си има фамилија и мора да ја прехрани некако,вардар му понуди повеке пари и тој замина таму,значи работата е не дека само замина во вардар туку дека ги поддржи комитчината.Ние бевме тие шо најпоке го сакаја,тука стана славен со нас освои најпоке,Хрватска ние баравме тој да брани,но застана да брани за вардар,да се радва со комитите,да му се заблагодарва за поддршката,тогаш секој навивач на Пелистер почуствува дека тој не предаде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom