Tomasino
За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Чкембари се почуствуваа предадени од Диви,и затоа се решија на ваков чекор.Момци,се се ама ова со сандаков,венциве и свеќиве во најмала рака може да се каже дека е невкусно,и верувам дека томасБТ ќе се согласи.На што личи ова Ви се молам,морбидна глетка. Ве разбирам дека ве боли што Диви дојде во Вардар,сосема во ред е што сакавте да покажете дека не сте му заборавиле за тоа,но ова е страшно болна работа да се направи...
За невкусно е невкусно и лично јас уште на почеток бев против ова!!!
Иако изјавил и ги подржал Комити,и некои други работи не знам точно шо,сепак Диви е играч кој даде ПРЕмногу за Пелистер,бранеше со срце за клубот,а и обратно, Пелистер и Битолската публика го издигнаа во врвна звезда.
Диви и заслужи со своите игри да биди миленик на Битолската публика,ретко кој играч бил толку сакан како него.
Но се сменија времињата!!!
Тука до негде значење има и темпераментот на битолската ракометна публика,кој е специфичен и редок и за многу луѓе чуден.
Додека се во Пелистер, играчи се буквално носени на раце,обожувани,сакани-ама кога ќе заминат во друг тим,посебно во Вардар тогаш се смртни непријатели-не е само примерот со Диви,тука е Мојсо,Аљушот,посебно Пепи-играчи кои дале голем удел во титулите кои ги освоил Пелистер!!!
И јас како помлад се палев,се нервирав кога играчи кои изникнале овде и станале вистински звезди како Пепи Манасков,Мојсо,Аљушо....и други ќе одеа во Вардар!
Па некако нормално ми беше да викам по нив,да пцујам и сл.
Сега неколку години подоцна,се помирив со тоа и не се замарам ич со нив.
Единствено ме интересира Пелистер и само Пелистер,без разлика кој играчи играат за Пелистер,или кој се противниците јас ќе навивам за клубот-не за играчите или против нив!!!
Ги разбирам и ракометарите!!!
Им се нудат огромни суми на играчите-Дивиот за информација зема 4000 евра месечно во вардар,тој е професионалец,си има фамилија и логично е шо прифати да игра за Вардар-Пелистер во моментот не можи да му понуди ни 5 пати помала сума од оваа,а прашање е колку редовно би бил платен овде(играчите на Пелистер немаа земено плата 4 месеци):kesa:
Дивиот во разговор со некои играчи на Пелистер неодамна кажа дека кога Пелистер би му понудил добри услови веднаш би се вратил овде.
Но реалноста е друга,и Пелистер засега нема моќ да му даде колку Вардар!!