Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Која му е целта ако е така, не разбирам?
Ќе го прашате Пеце Милевски, Христинај Мицкоски и Бојан Бојковски ко ќе ги видите низ град или тие шо се партиски определени ко ќе ги видат в партија.

Моето инфо вели дека уште немаат седнато да се договараат (што е сепак закаснато), заради договорите на играчи итн. мора да се знај се уште зимава. Исто според мои информации (незнам колку се точни) ќе се продолжи на 1-2 пак, за да се види во меѓувреме како ќе оди со државниот проект, па ако е како шо тргнало и нема да продолжат. Се надевам дека на Гарабаја ќе му е утре последна утакмица без разлика на исходот, само штета што за 1 недела е дерби, па кој знај колку е паметно да се менва пред дерби...

Ќе го прашате Пеце Милевски, Христинај Мицкоски и Бојан Бојковски ко ќе ги видите низ град или тие шо се партиски определени ко ќе ги видат в партија.
Овај во средина не ни знае што се спрема. Овие другите ќе ја затворат вратата за идните инвестии во РК Пелистер од 01.07.2026, а Работник од 01.07.2026 ќе си гази и ќе има нови засилувања. Едноставно некои работи кој не се за разгвор вака не се издржуваат.

Се надевам дека на Гарабаја ќе му е утре последна утакмица без разлика на исходот
abe brat te gledam i prege ne stranata klucna utakmica za garabaja .. ni treba utre pobedata ke osvojvame ls ako ja pominime grupata ? za so e klucna ? vo red na site ni e jasno deka se izgubi so alkaloid ama aj ke go pustat
i ? koj ke dojdi ? vigert ke go zemime od magdeburg ? toj novio so ke dojdi so ke napraj ke go napraj mirce gidsel ?
garabaja se izgubi so alkaloid ama ne e kriv so nemame nie sreden bek 10 godini
i ne e za da go klajme na beslika oti pred se drug ja birase ekipata i ne ostaj na cedilo

abe brat te gledam i prege ne stranata klucna utakmica za garabaja .. ni treba utre pobedata ke osvojvame ls ako ja pominime grupata ? za so e klucna ? vo red na site ni e jasno deka se izgubi so alkaloid ama aj ke go pustat
i ? koj ke dojdi ? vigert ke go zemime od magdeburg ? toj novio so ke dojdi so ke napraj ke go napraj mirce gidsel ?
garabaja se izgubi so alkaloid ama ne e kriv so nemame nie sreden bek 10 godini
i ne e za da go klajme na beslika oti pred se drug ja birase ekipata i ne ostaj na cedilo
На тој другиот како му тргна во Германија за малце не доби ќотек од управата, а тука од пиле млеко си имаше. Не ни е Рубен крив во право си туку оние лигушите на терен што се со 3 пива или не е важно што и после играат ракомет. Не оди тоа така и тука Рубен скоро ништо и да не можи.

Новиот претседател на советот на Општина Битола, заедно со централната власт му ја кројат капата на Пелистер. Се зависи од Градоначалникот колку е спремен да се спротистави на централната власт.
Ама мислам дека платформата ќе продолжи и тоа со зголемен буџет.
Пак да си гласате, на наредните избори појако да гласате. Супер е, ама во Скопје.
Jas nevervam vo tvojata teza,dzabe samo se sirat prikazni nesto slicno ko so Bombac.

Jas nevervam vo tvojata teza,dzabe samo se sirat prikazni nesto slicno ko so Bombac.
Мене информацијата ми е од ВМРО директно. Дај боже да не е така.
Да не се разбериме погрешно, јас сум за да се продолжи со платформата уште 100 години, јас не навивам да се прекини, ама ова е нешто што ми ги пресече нозете.

Мене информацијата ми е од ВМРО директно. Дај боже да не е така.
Да не се разбериме погрешно, јас сум за да се продолжи со платформата уште 100 години, јас не навивам да се прекини, ама ова е нешто што ми ги пресече нозете.
Има и други работи ама не е тема ете утре нека играат и нека ги згазат во Загреб.

Моето инфо вели дека уште немаат седнато да се договараат (што е сепак закаснато), заради договорите на играчи итн. мора да се знај се уште зимава. Исто според мои информации (незнам колку се точни) ќе се продолжи на 1-2 пак, за да се види во меѓувреме како ќе оди со државниот проект, па ако е како шо тргнало и нема да продолжат. Се надевам дека на Гарабаја ќе му е утре последна утакмица без разлика на исходот, само штета што за 1 недела е дерби, па кој знај колку е паметно да се менва пред дерби...
Па нели беа големи битолчани, пелистерци, искрено го сакаа клубот уште од време на "деда" итн. Зарем нивното понатамошно финансирање и останување ќе зависи од ситуацијата во Вардар? Таа платформа треба да си продолжи, дали со намален или преполовен буџет не е битно. Пари треба да се пронајдат, место во кошарка, карлинг и пинг понг, нека се пренаменат за ракомет. Фудбал маме ебаа на парите, а успех скоро никаков немате во последниве три децении. Срамота е милион и кусур евра да се потрошат за да бидеш најслаб во лига… Крај краева ако се случи напуштање на финансирање поради ова што го пишуваш, тогаш да им се мочам во љубовта кон клубот што ја потенцираат поединци тука.

То е, шо да се очеква друго кога торко е министер, синкир ќе остаат вака Пелистер да е конкурентен и нема уништат и платформа и се убо шо е во градо, каква љубов какви бакрачи кога сигурно трпат притисоци да се откажат, вие од главниот град мислите за нас сами си одлучваме ние, а не вашите првенци и претставници. Централизација на невидено ниво, зато никогаш нема да не биди држава.

Па нели беа големи битолчани, пелистерци, искрено го сакаа клубот уште од време на "деда" итн. Зарем нивното понатамошно финансирање и останување ќе зависи од ситуацијата во Вардар? Таа платформа треба да си продолжи, дали со намален или преполовен буџет не е битно. Пари треба да се пронајдат, место во кошарка, карлинг и пинг понг, нека се пренаменат за ракомет. Фудбал маме ебаа на парите, а успех скоро никаков немате во последниве три децении. Срамота е милион и кусур евра да се потрошат за да бидеш најслаб во лига… Крај краева ако се случи напуштање на финансирање поради ова што го пишуваш, тогаш да им се мочам во љубовта кон клубот што ја потенцираат поединци тука.
Проблемот не е во то шо Вардар крева финансиски и добива ветер во грб од владата.
Проблемот е шо истите тие, прат притисоци преку партија до локалните бизнисмени да не финансират во Пелистер.
Од 2023 до сега индиректно или директно ги истераја скоро сите посериозни спонзори/поддржувачи од ракометот.
Цермат, Евротип, СН(по ново Минт), Шпаркасе, Моцарт итн... Остана уште Синпекс а највероватно и тие го напуштат проектот после ова сезона.
Ќе останат само Стерјеви и Општината. Оние ситните Пелароса, Графорпром се само спонзори, со тоа шо едните донират вода за натпреварите а другите ги принтат дресојте безпари и не ги рачунам за спонзори.
Наместо да се стимулират локалните бизнисмени да с вклучат во проектот, тие ги терат да вложват во други градој во други спортој.
И јас да сум на местото од Зоран ќе излезам од играта и нема да фрлам над 1М еур за да завршам 3/4 во суперлига. Посебно не во спорт кој е тотално нерентабилен.
Не дека немат Стеејеви пари да инвестират дупло од ова моментално ама е сулудо да се бориш во нефер игра.
Од мистериозни причини исто се премисли владата и не го поддржа финансиски проектот зс нова сала во Битола а беше ударен проект во кампањата на Коњановски во првиот мандат. Средствата за тој проект магично преку ноќ беа пренаменети во други цели.
Во овие услови е невозможно поќе да се одржват натпревари од ЛШ. Да не речам е опасно до та мера шо недајбоже можи да се деси катастрофа поголема од та во Кочани.
Две навивачки групи и преполна сала во онакви услови е опасно по живот.

Според мене, ја претервате и преувеличвате реалната ситуација.
Теории на заговор, овај вака рекол, тој така рекол.

Нејќам да смислам партии, ни едните ни другите, па не ме етикетирајте предвреме како партиски бот.
ВМРО се јавиле, Мицковски, Борко и не знам кој, за Пелистер да не е шампион, да си оделе спонзорите, да се повлечеле Стерјеви.
Според мене се преувеличват работите од рајата во Битола, се прат црни сценарија, овај рекол, тој рекол.
Го заболе Мицко за Вардар, Пелистер, за спортот, за кој ќе биди прв во ракометот, во спорт шо не можи да имаш апсолутно никаков финансиски фидбек на вложеното.
Ако гледаме од друга призма на работите, кога имале појќе субвенции и директна помош од државата клубојте како последните години?
Директна финансиска помош за клубојте шо играт во Европа, а најголема директна финансиска помош овие неколку години ја имаше Пелистер како шампион и клуб учесник во ЛШ.
Колку беа таму тие суми, не ми текнува, 100 и кусур илјади евра субвенција од влада, како помош за клуб шо игра во Европа, 17 милиони денари за ваучери за првиот тим. 4,5 милиони за вториот тим, 350 000-400 000 евра од Општина, 120 000 евра награда од ЕХФ за лански пласман, најмалку 20 000 евра е приход од секој домашен меч во ЛШ, сезонски карти, фаншоп. најмалку по 10 000 евра е секоја продаена сала во домашна лига, пари од други спонзори и слично.
Ете се зеде обештетување од Раул, Цехте, то е над 100 К само од обештетување за неколку месеци.
Со овие пари и то како се анулирааат тие суми од фирмите шо ги спомнувате на секое, ко небаре гигант како Интерворкс сакаше да влези со салам кеш во Пелистер, па не му дадоја од партија.
Минт, Евротип и слично, дај не ме заебавајте.
Доста е кукање, овај не ебал, тој не ебал, овај се јавил од партија, тој така му рекол.
Треба да се седни и да се работи, да се постават работите на подобри основи.
Врти пари клубот и паѓат во вода муабетите дека нема прилив на пари покрај парите шо влегват од фирмите на Стерјеви.
Еве и да се повлечат тие, не значи дека е крај на ракометот во Битола.
Само со парите од ваучери и општина пак можи да се скоцка еден нормален буџет од 1 милион евра, шо не е буџет за потценвање за почеток, и многу работи можи да се напрат со тој буџет.
Па ако се постават работите ко шо треба да се привлечат нови спонзори.
Нормално,ако се клат во управа луѓе шо знат шо прат, а не како во фудбало шо е случајот.

Никој нас во Битола не можи да не еби, па ни ВМРО, како самите шо можи да се заебиме, оти ова е тој ЧУДЕН ГРАД, :sramezliv:, овде во Битола сите појќе знајме од другите, ние сме најпаметните, најличните, другите ништо не знат и се тркала, е па со тој менталитет се гледа до кај стигнавме. :D
Шо очекуваа? Демек другите екипи ќе застанат, нема да вложват, ќе не остат да се шетаме во лигата ко МЗТ во кошарката.
Секој се бори да е подобар од сезона во сезона и така треба да е, здраво ривалство е то шо му треба на ракометот.
Пак ќе кажам, по мое лично мислење ( не мора да е точно).
Буџетот не игра круцијална улога во оваа наша лига, игра добра хемија во екипата, салам тренер да имаш и моментална инспирација на главните играчи.
Се виде во неделата, ако влезиш со таков лузерски менталитет како шо го игравме второто полувреме, лоша хемија, некоординација клупа-играчи, ниту една предност не ти е сигурна дека ќе тепаш и то се покажа на терен, а обратно беше само пред неполни 3 недели, кога со огромна самодоверба и тимска хемија тепавме тим со над 8 милиони евра буџет.
Лани многу такви ситуации имавме, се провлеквавме некако, сега не стигна кармата.
А, за сала да ни напрат од владата, го праевме муабетот, треба некој со рало ТАШАЦИ да оди да му кажи на тие од владата дека треба нешто да се напрај и во Битола.
Дури не се најди некој таков, ќе си кубуриме во крпејнци.
Ко ќе го видам таванот на ледената:shook:, хорор филм, фасадата надвор мизерија, да манеа по една четка барем, па она парчето закоено над влезот кај соблекувалните, кај шо беше искршен страничнио ѕид, која мизерија.:pos:
Стварно не поштова ЕХФ, шо само заради тие навивачи ни ја дават таа вајлд карта и прогледват низ сите недостатоци на ледената, иначе ќе се крстевме за вајлд карта.:cuc:

Ако Стерјеви (Еурофарм) како гигант потклекни и се уплаши од цела оваа сапуница, тогаш и можи се ближи крајот, па сепак ќе покажи времето... Исто, ќе покажи времето и за Гарабаја дали и до кога ќе биди тука (јас мислам дека до натпреварот со Вардар без разлика на резултати нема да го гибнат) и да видиме развратот од тие два натпревари (Вардар и Охрид) па нека иди полусезона и да влезиме во неизвесност!
Причини за 'поразот' од некни со Алкалоид:
- лоша, прелоша ротација
- Хосни го игра првите 23 минути и ништо не направи, го става Видомски и за 3 минути 3/3 гола
- второ полувреме почнува пак со Хосни и се така до крај :facepalm:
- премногу џокери на Фитиљ и Тајник, а Павле и Хаџиќ нека ги чува за билдање на статистика кога ќе губиме со по 15 разлика во ЛШ
- Хенигман скоро цело време во одбрана и стандард (2 мин исклучување)
- Немање менталитет и незнање да се снајди тренерот кога некој ќе почни да му ја врти играта (слично како со ГОГ)

И најлошото на крај не снајде, кога ништо нема да изиграш цел натпревар (Хосни) и ќе појдиш да му вршиш притисок и закани на противничкиот голман беспотребно, и ни се врати кармата, знаев дека ќе му одбрани - иако за Радивојевиќ, рака на срце, никаква кривица! :cuc:
Најголема кривица гледам кај тренерот за овај резултат од некни, претходно некој на форумот имаше спомнувано дека тренерот работи макотрпно, долгорочно со голема визија и погледи за наредните натпревари и тн и тн... За некни, премногу згреши со Хосни, цела публика му сугерираше, Фитиљ го остави да игра со 'нерви' и многу, премногу ми е криво што не влезе Павле, ќе имаше голема течност во играта,а не очобол од Фитиљ и Тајник. Ова ми личи на деградирање на помладите играчи (веќе со добро искуство) кои ради некој друг, не можат да фатат постава ни за во супер лигата. Стварно не можам да поверувам за резултатот, дали тврдоглавост или инает е, не знам... Има и помошници, како никој не изреагира за нешто кое е толку очигледно. Чист тренерски пораз во многу лошо време, не за ЛШ тука за натпреварите со Вардар и Охрид... Дали ќе се извадат, останува времето да кажи.

Последно уредено:
A pa tebe kur te zabole za platformana,abe nemojte da se prepravate I da glumite dake sakate da prodolzi platformata.Da ne se vrakam godina dena da baram so pisite I so mu posakuvate na Pelister.Eve I odbojkata od Strumica zemeteja vo sk I se da bidi vo kako so treba.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom