Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Абе турнир бил, абе и тој ќе ви го земиме не е проблем! Некои навики не се менуваат

Нема смисла ова поќе ич нека не играат да се страмат чаљо ќе му извадиме можи кај нас фали среден шо ти знам плус пикер тренер триста чуда ама кај овие се фали за гревота се шо значи само да ни се множат победите и титулите и малку по сериозен пристап ќе си пејме да му дајте 50 гола на овие умрените ...
Автоматски споено мислење:

Off topic

За Бундес лигата сите потврдуваат дека е најсилната ракометна лига на светот, и таму и примањата се најголеми. Има клубови кои плаќаат навистина многу, а дел од играчите заработуваат одлилна сума на пари. Иако споредбено со други спортови како фудбалот и кошарката, се многу помалку, сепак ракометот е доста платен спорт.

Најдобриот ракометар на светот во последните две години, Матијас Гидсел, кој настапува за Берлин, заработува 50.000 евра месечно, објави SportBild. Данецот со новиот договор доби зголемување во однос на претходните 40.000 евра месечно.

Ист ваков месечен приход има и голманот на Кил, Андреас Волф. Интересно е што германскиот репрезентативец при преминот од Келце во Бундес лигата прифатил намалување на платата – во Полска заработувал 55.000 евра месечно.

Капитенот на Германија, Јоханес Гола, во моментов во Фленсбург добива 32.000 евра месечно, но од следното лето ќе премине во Мелсунген, каде што ќе има значително повисок договор и ќе стане најплатен играч на клубот. Сега најголема плата во Мелсунген има Тимо Кастенинг, со 30.500 евра месечно.

Дејан Милосављев во Берлин има плата од 32.000 евра, Михајло Марсениќ има 25.000 евра…

Во Германија многу работи се транспаретни, и познати. Колку заработуваат на пример ракометарите во Македонија? Податок што никој не го објавува јавно.

Interesno jas mislev deka pokje zemaat pari so znaci fitiljot nema sansi nekade pokje da mu davaat od kaj nas inaku se znaj koj ,kolku zema plata vo Pelister ?

Последно уредено:
-Почести нека се победите во оваа сала :D
-На почеток и истушена топка ни дадоја за малер:kezec: (и со таква ќе ги тепавме)
-Пак без голмани
-Тајник денес од кај нив беше
-Талесен како по обичај против нас пуштен на најјако :facepalm::гик:

п.с. Среда одиме малце појако :cautious::pistoldz:
И Пешевски беше од кај нив 3 од 7 нема манато од трето од сабајле ко беше неспан отишол Лејкерс Сакраменто ја гледал До 6.
Автоматски споено мислење:

Фитиљот ви отскокнува од сите, тера накај платите што ги земаа подобрите во време на Самс :D
Таква плата со сигурност не би добил никаде.
Не се работи само за платата, туку и слободата во играта, шо е најважна за еден играч.
Кај вас гледам дека Талевски има некоја слобода на стара слава, последните неколку натпревари воопшто не ја оправдува, па очекувам ко ќе се врати Борозан да има одредена кавга оти Талевски ќе седи на клупа како во Бенфика.

Јас се наежив, не знам вие како ќе го доживеете, претпоставувам исто.

Treba bel shorc so ovie dresovi....od toa sto go gledam i amblemot e pregolem, a i Eurofam treba da odi pogore... isto i brojkite treba pogore i pogolemi da bidat

Очигледно кај 1961 не цутат рози, сметките му се блокирани, долговите зголенеми плати не исплатени, ништо чудно за брзо да си заминат Јака Малш и Борозан. Убаво би било да ја искористиме можноста да го ангажираме секако ни треба среден.

Очигледно кај 1961 не цутат рози, сметките му се блокирани, долговите зголенеми плати не исплатени, ништо чудно за брзо да си заминат Јака Малш и Борозан. Убаво би било да ја искористиме можноста да го ангажираме секако ни треба среден.
nas ni treba sreden da ama malus e najmalce toj so ni treba ..
za kakov sreden bek se raboti sami procenete tajnik igra ped nego za slovenija
totalno ne potreben transver bi bil toj

Cekaj sega neli drzavata ne drzi ? :))) Teski legendi ste :)))

Cekaj sega neli drzavata ne drzi ? :))) Teski legendi ste :)))
pa edinstveni ste so drzaven grb na dres.. i da e tocno to so go pisa joveko ke se najdi izlez za vas nesto slicno kako vo fudbalo ke se najdat famozni ungarci koj preku nok ke vlozat 3-4M evra i se ke bidi ok taka da nemate prostor za panika ne se sekiraj

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom