Поразот од Еурофарм според мене беше очекуван !
Затоа и потенцирав назад пред некоја страна, дека ако не играат Темо, Рајчиќ, за Ради имаше несреќен случај, дека тешко ќе биди да победиме. Арно некој напиша поназад дека неможиме ние да се крепиме само на Темо, не е РК Пелистер само Орјоникидзе, значи има и останати 12/3 ракометари, до сега на сите утакмици играше 60 минути, плус капак на се беа настапите за Грузија, епа и железо да е ќе се свиткаше, му треба одмор. Јасно беше како ден дека со Чуриќ и Везени цело време во напад дека нема да оди, а за замена го имаш само Киро Митревски и одма знајш колку е саатот.
Мене многу ме плаши, потенцирав и дури беше полусезоната, дека во плеј офот осеќам дека ќе не газат (дај Боже да грешам) и ќе бидат copy-paste од минатата сезона утакмиците со нив, ама сакаме да призајме или не Горан Кумановски и Михаил Петровски за во оваа лига се ИЗМИСЛЕНИ играчи ! Стари биле, доодени, испукана пушка ама за тука бркаат и тоа одлична работа ! Нападите му се многу подобри сега за разлика од претходно. Ете и да го имаме Темо за потаму, добиваме само еден играч на бек, за Ради неможиме да коментираме пред време, нема утакмици, нема тренинзи, ќе видиме како ќе се вклопи во екипата, дури не излези на терен да го видиме џабе е коментирањето и на клипот тој црногорецот од Ловчен беше Карабатиќ напраен, ама овде од тренинзи го избркаја....
Не е страшен овај пораз, допрва е борбата во плеј офот, ама со Киро Митревски во напад неможиме РК Охрид да ги победиме, не пак Работник.
Нападот ептен слабо , без идеја, загушено игравме, во грч, од грешка во грешка до 11/12 минута таму на почетокот само 2-3 гола имавме даено и тие беа даени од ПЕНАЛ !

Десет минути да не дајш гол од игра ШТА РЕЧИ !?!?
Везенио ептен потфрли, тој треба како носител на играта, креатор, преку него да одеја сите акции, тој залудно бараше игра преку пикер, немавме игра еден на еден. Чуриќ освен тој лажен шут наместо удар под блокот, кога влезе со финта и погоди гол, ја измести тука цела обрана на Работник

друго слабо во напад, две голчиња даде и од пенал мислам.
Митиќ овај мислам е тотален вишок во екипата и прв треба да си оди, толкаво тромаво магаре, основни движења за бек нема, па уште да те лепат на блок, па дај не ме јеби, само за споредба замете го овај со Пинки кај нив и гледајте која е разликата... Епа Михајло не треба покажвање МУДА со Радовиш, Борец, РК Прилеп и ЏУНИОРИТЕ од скопје, на вакви појаки утакмици се губи....
Само крилата ни беа на НИВО ! Секоја чест за Резо и Маџовски, искинаја !

Тој Брауновиќ се исплаши изгледа од толку публика

една топка фати од крило на Ојлески и тоа беше од него се

Ама ајде прв меч му е, Мартин од ко влезе место него се виде разликата, фати 2 пенали и скина неколку зицери во прво, за да стигниме до нерешено, солидно си ја заврши работата Мартинчо....
Петров ептен лабаво ми играше, ајде и за него деби беше, ама мора малце повеќе пожртвуваност, ако не фала-пријатно и назад кај Јовиќ во Металург

Па Папата е доктор за сите пикери шо биле кај нас последно време (освен Топиќ).
Мора следните со нив да ги добиеме, неможи бе факинг Умовист кај нив голман да го прајме, не дека и ние имаме "голманишта" и Рајчиќ не ми е некој топ голман, ама со сигурност е подобар од Јагош и Мартин, ама ако голманот е 70% во екипата, тогаш треба да се бара чаре и на оваа позиција, Милош би бил добар за резерва и се разбира нов десен бек обавезно, за полесно да се справиме во иднина со комшиите
За Борче Марковски, 10 страни наназад се пишени дека е кикс на новата управа и дека требаше да си остани Аљуш, играта си беше топ, си имаше и резултати, знајме како е донесен и Борче и зошто е избркан Аљуш, да не се повторваме со истите мислења и јас сум да си останеше Аљуш и безвеза е донесен Боро.
Ете го наместија сега, нека му се дај шанса на чоекот, ама со 2-3 порази во плеј офот (не ги клавам тука поразите од Вардар и Металург), сам треба да е свесен дека Пелистер е ПРЕГОЛЕМ залак за него и тогаш милум-силум носење Шунда за тренер и нормално се надевам дека платата нема да е проблем за да потпиши со клубот.
П.С. Никој гледам не го спомна и судењето, апла во корист за Еурофарм (70-30%) господата Начевски и Славе Николов

Неколку безбезни исклучвања кај Пелистер, Киро Митревски без врска го иклучи еднаш во второто, ај за Чуриќ тој го уби назад и заслужено можи доби 3 исклучвања, ама и со пеналите ја претераја сигурно 8 пенали имаше за Цилевци, шо е многу, многу е

Епа Наче ова е ракометна публика и го познава ракометот, не за џабе со добиваш свирежи....