Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Cestito za pobedata... abe da ne znaj nekoj kako zavrsi borec rabotnik ? :-) :-) :-) nekoj rabotnik fan ? se nadevam dvete bitolski ekipi pobedija :-) :-) :-) :-) ne mozam rezultato da go najdam :-( ...

Ај не клавајте политики и овде, овај тикварот ми најомразениот лик во градот, демек глуми нешто Чкембар сега, пелистерец, смотаниот незнај стадионот кај е, ова е само за придобивка на гласој. Случајот со ФК, демек се било партиски, Вмро Дпмне го држел Пелистер, ете клубот има резултети, се држи во горниот дел на табелата, се бори за влез во 1/2 финале во купот и пак нема доволно публика, сега бојкотираат токму партијата на тој лепешкарот шо го кладе и не идат на ФК Пелистер, исто е и во РК, општината ги спонзорира односно земаат пара од партијата што е на власт и овие другите се свртија да го бодрат ХЈС, каква поделба се напрај во градот, па вакво нешто немаше ни во Прва Светска војна.

П.С. Да се вратам на темата
Браво за Пелистер, очекував дека ќе победиме, влегваме во форма, конечно Касим ги најде главните 6 артилерии за во напад :pistoldz:
Му го нанесивме и првиот пораз на екипата која немаше изгубено на домашен терен, ги среди Камени браво :bravobe: Ова веќе личи на нешто...
Следуваат 2 победи на домашен терен сега со Тинекс и Работнички па мирно да се преспија полусезоната,
Резо како од мајтап денес 11 парчиња си чукнал :bravobe:
Можи не е темата за политика ама,шо и да напрајле овие неможи во Битола најомразен тип да ти е некој шо не е по има Владимир Талески(да му ебам фамилијата,градо најголемата дупка ја напрај),ич не мислите и не се враќате наназад шо можеше да биди Пелистер,до лани се тресевме за малце селска лига ќе игравме влезе вмрото и одма вгради почнавте да се чукате демек ете кој е спаситело на Пелистер,заборавате колку зло имат напраено и двете политички парти,сите тие ветувања од 2009 наваму за стадиони спортски сали базени ги заборајвте,ама ако малце е ова.

Можи не е темата за политика ама,шо и да напрајле овие неможи во Битола најомразен тип да ти е некој шо не е по има Владимир Талески(да му ебам фамилијата,градо најголемата дупка ја напрај),ич не мислите и не се враќате наназад шо можеше да биди Пелистер,до лани се тресевме за малце селска лига ќе игравме влезе вмрото и одма вгради почнавте да се чукате демек ете кој е спаситело на Пелистер,заборавате колку зло имат напраено и двете политички парти,сите тие ветувања од 2009 наваму за стадиони спортски сали базени ги заборајвте,ама ако малце е ова.
Abe nie imavme sreka so se pogodi kamenica ovaa sezona i od nisto napravi nesto... inace ke gubevme ko lani od site ... a vmro sdsm batalete to isto lajno se... 25 godini bitola ja srozija ... duri da nema coek za koj da glasa ... najintelektualniot grad eden intelektualec da nema ... pa da ni idat milososki i rada da ni kazvat za bt... abe treba da gi tepame uste od dulije ko ke idat...

Абе грaдoт зедoјa пaлaнкa гo нaпрaјa , дa ти е грев дa гледaш и спoредвaш кaкo беше пред 15 гoдини , кaкo е сегa , a вие се oбјaснувaте кoј клaл шaл нa митинг. Oнa Антoниo Милoшевски сo прст немa мрднaтo зa грaдoт a тoј нoсител нa избoрнa единицa кaј ши глaвнo глaсaчкo телo се битoлчaни. И демек сегa требa дa му бидиме блaгoдaрни декa не игрaме третa лигa фудбaл и рaкoметoт се рaдвaме декa Рaдoвиш сме ги тепaле.

Пo гoлемo злo зa Битoлa oд oвие 10 гoдини немaлo ни пoд турскo. Пoлa грaд е иселен a oстaтoкoт кур ги бoли зa грaдoт , нa бaцињaтa му е вaжнo врaбoтвaње вo РЕК и субвенции ништo другo.

п.с. Дими стaдиoн ќе прaејa, нoќнo скијaње вo кoпaнки и 300 рaбoти.
Ништo не прaт, aрaмии си нaпoлнијa бaвките , милиoнери се нaпрaјa a ми глумaт пaтриoти.
Сите се пaтриoти сaмo зa џебoт. Кичевчaнец Грaдoнaчaлник , Кичевчaнец нoсител зa пaрлaмент и пoсле се чудиме Битoлa ли е Кичaјa ли е!

Еве ви гo нoсителoт шo требa дa ги брaни интересите нa Битoлa.
ecd250d3c083944be0d6ae59ef79d93d.jpg

Цел живот навива за Вардар.

И што има врска тоа што он цел живот навива за Вардар, сега е носител во таа единица?
Декa К@р гo бoли зa Битoлa. Негoвo прaвo зa кoј нaвивa aмa oвaј некa си бaрa глaсoј вo Скoпје или Кичaјa.
Дa ти гo кaндидирaме @goranbt зa Скoпје пa дa видиме дaли имa врскa или не [emoji6]

Парадоксално, но кај нас за некои сѐ е нормално...
milososki i sinot508.jpg 548097_540484429300198_1732919504_n.jpg

Абе се е ова популизам. Синкир не ги научивте дека се експерти за пропаганда. Сликај се со дресот и вложвај во клубот шо #реално :D најголемиот спортски бренд во државата, можи ќе привлечиш некој фан да те гласа. #Реално ги заболе стојко за Вардар, Пелистер, Победа...

Изгледајте го видеото и ќе ви стани јасно кои луѓе ќе бидат во новата управа на РК Пелистер. :facepalm::facepalm:

Дегутантни станаја со засилената кампања за спорт во Битола. И самите се свесни дека никој поќе не ги сваќа за сериозно и само се бламират од ден во ден се повеќе.

Изгледајте го видеото и ќе ви стани јасно кои луѓе ќе бидат во новата управа на РК Пелистер. :facepalm::facepalm:

Дегутантни станаја со засилената кампања за спорт во Битола. И самите се свесни дека никој поќе не ги сваќа за сериозно и само се бламират од ден во ден се повеќе.

Од стално повлечен,тивок на терен
на репрезентацијата секогаш верен
Не ми се верва дека и ти стана гревче
кур да пушиш алушовски стефче.

П.С. Шо се однесва до кариерата негова од стално си знаел да си одбери да игра таму кај шо си игра паричката ама то е друга тема.Важеше за еден од најелоквентни и најхаризматични ликој во репрезентацијата ама ко го видов до кандитато на ДПМНЕ многу се разочарав.Да беше некое тркало ич немаше да ми биди криво ама од вакви си патиме т.е ова ни е слика на општеството.Чоеко има супер спортско CV,два факултети и пак треба да му го лижи газо на криминалците.Не знам шо да речам поќе.https://www.youtube.com/watch?v=lFE6aBSwbMM :sick::sick:

Химната на сите ПОЛИТИЧАРИ и "спасители".
ЦАРОЈ СЕ ЧОКАНЧЕ,ЦАРОЈ
,песните се преку 20 години А СЕ БЕЗВРЕМЕНСКИ,и ќе важат и ќе се пејат уште илјади години.
Абе се ќе ветат пред избори,цц,па ги свлечкале сите од клубојте да ги слушат,демек ЕВЕ И НА ВАС МИСЛИМЕ,а 11 години со ПРСТ НЕ МРДНАЈА,за ништо,сеа за ракомето,овие две години,од ко не вратија 15 години назад со ДИЛОЈТЕ СО ТУШНИКО,а посебно за кошарката,ејјј,ко ќе ми текни дека за ебани неколку десетина илјади ДЕНАРИ(не евра)ја остаја кошарката да пропадни,да скапат онде втора лига,ко ојде Печале да бара пари за котизација,ко замина Свислион,му ја затворија пред нос вратата,ејјј за пичкин дим,само 1 см од она тендата кај Безистено на Доктор Тројче толку "кошта".
И ко се врати по некоја година клубо прва лига,фрлија трошки и одма нагласија ДЕКА ДОКТОРО ПОМОЖИЛ СО 10 КРКАЧИ,ко зедоја Срби тогаш,та полусезона,џабе пак испаднаја,сеа пак иста приказна,различни избори.:bravobe:
И сеа по толку години глумат спасители на кошарката,седнати онде на клупа,Гордана на клупа до Петкото на официјална лиигашка утакмица седи бе:facepalm::popce:
Значи од шо е партизирано све дури и спортистите ги пуштија да водат кампања,Аљушо еј,Аљушо го пуштат во Битола,да кажва за Битола.:facepalm:
Чоеко шо почна на скопски да збора,оди Скопје таму промовирај агенди на владејачката партија,не ги лажи луѓето тука.
Кој си бе ти да кажваш?Играчот шо ни покажваше среден прст онде,шо ни караше ЌЕ НИ ЈА КИНЕЛ ГЛАТА,па после се предомислуваше,шо бегаше при секоја можна и неможна прилика(разбирливо,со оглед дека има фамилија за гледање)ама да дојдиш ти овде и да кажваш за политиките на партијата која ГО ЗАПУСТИ СПОРТО ВО БИТОЛА,и сите спортиски објекти,ама буквално го запусти,не закопаја.
Срамота е бе,не личи ова,ја напраја толку валкана ова кампања и едните и другите шо со ништо не се чисти појќе.
АБЕ ЗАМИНЕТЕ ЕДНАШ ЗАСЕКОГАШ ОД КЛУБОЈТЕ,ОД СИТЕ КЛУБОЈ,СИТЕ ПОЛИТИЧАРИ ДО ЕДЕН,ајде таму,вадете си ги очите на пресој и на контрапресој,доста ги дупите спортистите и навивачите.
Како не му е срам бе еј,па ова не е нормално бе,децата пораснаја,ништо не е сменето,секој изборен циклус исто е се,АНТОНИО НОСИТЕЛ,ДОКТОРО ЗАД НЕГО:pijani:,само шо се помалце коса имат двата,и му обелва постепено,уствари Антонио си пресади коса ко Вејн Руни:pipi:,сигурно од платата македонска си го приушти задоволството:oeoeoe:
Срамота е бе,ејј,резил,излегва Докторо вчера,ко Битола да ја ослободи,качен онде на трибина,наќезен,уште да почнеше да пеј СЕГА СУМ ДВОЈЧЕ И БАШ Е ЛУДО,УТРЕ ЌЕ НАПРАВАМ СВЕТКО ЧУДОООО:cujte:,оф мори мајко.:busi:
05122016153122_web_stadion_3.jpg

Па пратете шо изјавува бе докторо ејјј,хаха:kruna:
Ова е би рекол историски момент за Битола која конечно ќе добие фудбалски стадион по светски стандарди, нешто што со децении го немаше, а го заслужува. Она што го ветивме го реализиравме, истакна градоначалникот на Битола, Владимир Талески, кој го означи почтеокот на градежните работи на северната трибина.

Инаку, според зборовите на Талески вкупната вредност на инвестицијата е над 5 милиони евра, средства што со одлука на Советот на општината се обезбедни од буџетот на општината
Битола
.

Ај сеа малце за ова,изгледа ги измеша брзините овај,си еба мајката мењачо,ојдоја запците,чкрипи корни.
Со кој пари бе златен ќе прајш ти стадион?
Доста лажиш бе море,кој пари,ко во општинскиот буџет за 2017 шо беше поминат на седница на совет има само неколку 100ина К за спорт и инвестиции за спорт,не знам точно колку беа,треба да се провери,имаше изваено официјален податок.
Доста го лажите народо,резил е бе ова.
И да влезат во буџето од 2018,па и 2019 тие пари НЕ МОЖАТ ДА СЕ НАЈДАТ ОД ОПШТИНСКА КАСА,ПАРИ НЕМА,ПАРИТЕ СЕ ПОТРОШИЈА.
Доказ дека ПАРИ АШ е тој кредито шо го кренаја за да ја завршат цела инфраструктура во ЗЛАТЕН ГРАД,ИЛИ РИД КАКО БЕШЕ,таму се заборчија,одосно НАС НЕ ЗАБОРЧИЈА ПРЕКУ 2 милиони евра.
А од влада,ни во програма ни во ништо нема дека ќе се наменат средства за стадионо,нигде нема ваква стапка,ни во програма,а го нема ни во изјавите на Антонио Комитата,ова шо го кажва докторо ВЕТИВМЕ изгледа го згреши граматички терминот,наместо множина,ВО ИМЕ НА БОКСЕРО,требаше да кажи ВЕТИВ,односно ВЕ ДУПЕВ,МАЈТАП ПРАЕВ.4 години поминаја од то самостојно ветување на докторо,4 години .
И сеа се чекаше само да дојдат со багерчето и да рушат.
Настрана то,заборај да кажи за ХЕТРИК ПРОЕКТО,за оние шо не знат шо е то,мало појаснување.
То е програма на УЕФА со која на забаталени градчиња ко нас се дава неповратна финансиска помош од 800илјади евра кои се наменети за нов терен,односно подлога,и изградба на една мала трибина..
Истото шо се напрај во Прилеп,ни тука треба да е иста трибината,арно ама со тие пари од УЕФА нема да се покрие ништо,ако ги има уште пари(се сомневам):sneaky:
И сега се поставува клучното прашање,ОД КАДЕ ПАРИ ОД ОПШТИНСКИОТ БУЏЕТ ЗА ВАКВА РАБОТА,?не е мала пара ова,развојниот буџет е горе долу ФИКСЕН,иако демек треба да е динамичен и да располага општината и да го наменва за потребите на градо,ама ова е речиси една полојна од еден годишен развоен буџет на Битола.
Ами после пари за рефлектори,за други средвања,атлетски патеки,пристап до стадион итн,и таму треба салам пари да се џитнат.
ОВА ПРАШАЊЕ ТРЕБА ДА МУ СЕ ПОСТАВИ НА ТИЕ ПРЕСОЈТЕ
,ако има некој ТАШАК од тие новинарите да праша нешто,Стевче Башуровски,Методија Куновски и компанија,вие сте на потег
И друго прашање,ДО КОГА ТРЕБА ДА БИДИ ГОТОВО,до кога?До кога Пелистер ќе биди кираџија по другите градој?Кажете КРАЕН РОК и да сме на чисто,па после да се отворат есапите.
Исто и за та мултисала,супер сала,со 2 базени ќе била:pipi:,со сала за боречки вештини:sakasuste:,во то флаерчето освен шо има РОК ЗА ПОЧЕТОК НА ГРАДБА 2018,ништо друго нема,
Ами почнете ја крај на 2018 и таман за новите избори 2020 ќе почните да фрлате лопати на темелите,да има за шо да се пофалите.
Кажете бе рокој алоо,ЌЕ СЕ ПОЧНИ ТОГАШ,ЌЕ СЕ ЗАВРШИ ТОГАШ.
Самсоненко и Општина Аеродром за една нецела натпреварувачка сезона ја напраја салата,ејјј,2013 септември дојде во Вардар,2014 нова сезона во ЛШ ја отворија салата,е така се прај,со хотели и со триста работи внатре,фаншопој,ресторании појма неам шо има,неам ојдено,не ни планирам.:kuracc:
Доста кажвате бајки,нејасни работи,тапкање по рамо ЌЕ БИДИ,КОГА ЌЕ БИДИ?то е важното.
П.С.
Утре во 6 со Пролет играме,да си ги дешниме и да му ги удриме клоците на Ико,па нека мрчи после ШО РУКОМЕТ Е ОВА БЕ?:kuracc:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom