Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Mnogu politika i zovrieni strasti ... ima samo edno resenie za toa... izlezete i glasajte... cela demokratija e ko ke ostanis sam so livceto , togas nema da bidi so tebe ni grujo ni zaev...
Problemot e so ke prajme na 12 dekemvri.. koj i da pobedi salata pak ke duva, desen bek pak ke nemame.. problemite ke bidat isti a moznostite za resavanje mali...
Muabetot mi e se sozdade nekoj momentum so kamenica da ne go izgubime to ...
Poarno alusevski nego piskacev... i drugite da dojdat na vlast pak ke barat nekoj svoj alusevski... poarno rakometari otkolku hostapleri... pa coekot ima obrazovanie kolku cela uprava sega zaedno..
I NE GO GIBAJTE KAMENICA KOJ I DA DOJDI NA VLAST...

Poarno alusevski nego piskacev...

Овој дури беше играч до некаде можев да го разберам заради професионализмот, мада оние безвезни провокации последниве сезони кога ние бевме боранија па овде вадеше јазик на +15 разлика... Зборуваат за ретко искомплексирана личност. Разбирам да играш против тимот од каде си започнал и да пружиш максимум, ама не разбирам да провоцираш поранешни соиграчи (Ќани), да се закачваш со публика...
Уште подегутантна е неговата појава откако се пензионира... Преселен во Скопје, пикнат в партија кај Стевчо, цело време лај од страна дека не е доволно фален и гален.
И сега се појавува во Битола после извесен период и зборува за РК Пелистер и спортот во Битола?
Никако не е поарен овој од Тодор Александров. Не знам од каде имате такво мислење, ама Аљушо си е арен вака на 200 километри далечина.

Од друга страна... Политичката партија која наместо да најди 10-5 градски фраери и да ги демолира селанчињата од власта, тие неверојатно како успеваат да уфрлат во нивните редови уште поголеми кловнови од овие на дпмне.
И како нормален човек кој ебеле 11 години уназад на здрав мозок да излези и да гласа за овие? Јас сум милион проценти за тоа да овие клептоманите ги слезат од власт и ги стрпат в ќорка... Али кога ќе видиш кои чекаат да дојдат на нивно место, :несвест:.

И општо гледано во 5ката се гледа колку битна улога има Битола како регионален центар... Ниту еден кандидат за пратеник од сите партии утре нема да им речи на шефовите од Скопје 'кој ве еба' кога станува збор за интересите во градот. Се на се ќе има 6-7 пратеници од 123...
И порано бевме дупка, ама барем духот меѓу народот беше оној... кабадајскиот, денес ем не трујат ем не крадат, ем не тепаат, ем не ни даваат ни да плачиме... :yid:

Абе исти курац е кој ке биди на власт за спорто во Битола невервам да се смени нешто многу многу исто тие дали е Пискачев,Аљушо или па ако дојди некој од СДСМ како Менде,Ковачевски или некој слични такви спасот е само приватник газда со своја управа а политичките партии шо подалеку од ракометот во Битола !!!!!!

Лаганица со МАЛСКОТО КЛУБЧЕ, на крај за малце десетка ќе се раситнеше,ако не се заебаваше Резо со пенало за +10,ама и вака е супер.
Ги решивме во второ,иако покажаја заби на моменти,пред се голмано Кимевски не отепа,еден куп зицери скина и доста тешки топки,неколк стативи,ВЕШО ШОУ со љуфнат пенал и по одбиена топка ја вдена пак во Кимевски,хаха :kruna:
Во тие моменти почна да наликва мечот на онај со Прилеп и Џуниор,посебно откако се дрѓеше клубчето и првите 10ина минути од второ,ама појќе на сила беше отколку шо играја нешто,тој еднио близнак 9ката зауца неколку голој од надвор и ги дршеже во игра,неколку поклони од судите добија,предолго толериираја пасивен напад,ЛАСКО БЕШЕ АУТ,5-1 одбраната на Камени полека но сигурно се претвора во наше најсилно оружје,отсечен нападот,одбраната покретна,доста прекини,неколку без врска исклучвања ни дадоја,тие бричковците и со лакто одеа на моменти ,дури и клизачи му се пуштија на Бојанчо:pos:,ама не можеа,се гледаше дека прашање на време е кога ќе ги решиме.
Богдан со бомбите од надвор,одбраната стабилна,се отворија контри и толку беше,до крај рутина.
Јак беше Камени,греши Богдан една топка во напад,без врска наместо на пикер ја даде до Бојанчо и Камени ќе го отепаше.
Поминва нападо,се враќат и старио со рацете зад грб се дери ко да го коли некој БОГДААААН,БОГДААААН,:zver:дури и мана со чевлите на паркет,:pos:дандало му го зеде и на судите,жолт му стегнаја:pos:
Хаха,овие двата со Шенсои заедно да водат екипа кузнеј на шо ќе личи се:pijani:Вешоожоооо-Бујчоооо:pijani:

Последно уредено:
Каков ќотек му дадовме во одбрана во второ полувреме, па па па... :aplauz:
Првото и мене ме фати страв да не тргни у курац се и дека ќе се мачиме до крај, ама ко му извај 5-1 Касим во второ, ќотеци, ќотеци, по муцки дечињата на Ико кркаја шлапутници, леле мајко...
Едно време подзастанаја нашите со грубата игра во одбрана при крај, оти ако продолжеа со тој ритам ми се чинеше дека полиција ќе викнеше Ико за да ги извај од терен дечките негови.
Убо газење и конечно први на табелата како шо го личи Пелистер како клуб.
Екипата е спремна за одбрана максимално, кондициски да не прајме муабет.
Фалат двајца разбивачи бекој, шо ќе ќинат мрежи надвор од 9 метри.
Ако успеј Касим да најди сеа за паузата 2-3 бекој јаки, тек тогаш ќе почни правата забава.

И под итно Вешо и Павле да ги пуштат дома. Срамота е она да се толерира поќе. Денес ако не го изваеше Вешо ќе ни ја свртеа утакмицата. Тотално изгубен и во напад и во одбрана.
Доста му беше на овие двата.

Лаганица со МАЛСКОТО КЛУБЧЕ, на крај за малце десетка ќе се раситнеше,ако не се заебаваше Резо со пенало за +10,ама и вака е супер.
Ги решивме во второ,иако покажаја заби на моменти,пред се голмано Кимевски не отепа,еден куп зицери скина и доста тешки топки,неколк стативи,ВЕШО ШОУ со љуфнат пенал и по одбиена топка ја вдена пак во Кимевски,хаха :kruna:
Во тие моменти почна да наликва мечот на онај со Прилеп и Џуниор,посебно откако се дрѓеше клубчето и првите 10ина минути од второ,ама појќе на сила беше отколку шо играја нешто,тој еднио близнак 9ката зауца неколку голој од надвор и ги дршеже во игра,неколку поклони од судите добија,предолго толериираја пасивен напад,ЛАСКО БЕШЕ АУТ,5-1 одбраната на Камени полека но сигурно се претвора во наше најсилно оружје,отсечен нападот,одбраната покретна,доста прекини,неколку без врска исклучвања ни дадоја,тие бричковците и со лакто одеа на моменти ,дури и клизачи му се пуштија на Бојанчо:pos:,ама не можеа,се гледаше дека прашање на време е кога ќе ги решиме.
Богдан со бомбите од надвор,одбраната стабилна,се отворија контри и толку беше,до крај рутина.
Јак беше Камени,греши Богдан една топка во напад,без врска наместо на пикер ја даде до Бојанчо и Камени ќе го отепаше.
Поминва нападо,се враќат и старио со рацете зад грб се дери ко да го коли некој БОГДААААН,БОГДААААН,:zver:дури и мана со чевлите на паркет,:pos:дандало му го зеде и на судите,жолт му стегнаја:pos:
Хаха,овие двата со Шенсои заедно да водат екипа кузнеј на шо ќе личи се:pijani:Вешоожоооо-Бујчоооо:pijani:
Znaci kako gi opisvas kameni i veso hahaha .... stvarno se takvi ... abe kaj ima vakva publika i vakvi luge na drugo mesto... zoltiot karton se vide i na strimot hahaha ....

Последно уредено:
http://ekipa.mk/prolet-trgnuva-po-lazarevski-i-madhovski-od-pelister/ :pos:

Нека искешира Ико и нека ги зема двата одма спаковани во панделка.
Ако не се задоволни од условите овде нека палат патиките одма. Доста ги зедовме овде му дадовме шанса од ко ги збрка Чевларот, па сеа кршат клечки со братму двата. Ова важи за Маџовски...
А за Ивица посекако ќе биди прв за бркање во тандем со Вешо уште сеа на зима, така да само можи да се профитира од него.

Уште му вервате на екипа бе ? :icon_lol:
Нема врска ова да е точно, до сега шо објави екипа.мк излегва спротивното, така да не држи вода теоријата...
За Ивица и ние ќе му платиме, не треба тие да платат само да си замини :kezec:
А за Борјан срамота е да се коментира, па уште незадоволен од Каменица пишат и условите за работа :pos::pos: Каква глупост, Борјан доволно минутажа добива и е алфа и омега на тимот моментално заедно со Богдан, Резо и Колев. Глупо е да се речи дека не е на ниво, кога стално игра машки, дава максимум како роден битолчанец да е, треба да добие БИТОЛСКИ ПАСОШ :D си држи невевче од тука :pos:

Абе не се глупости, глеаш изјава дава за порталот директорот на клубот. Штом вели дека се во поодминати преговори значи подолго време си го барале чарето за бегство.
После ова јас да сум како Касим двата ќе ги седнам на клупа и ни минута нема да влезат во игра до крајот на договорот.

Za madjovski ne mi se verva igrac stana vo pelister... i doprva ke ima sansa da se dokazva... so ke praj prolet... mozi tie so lazarevski pregovarale pa si dodale za madjovski... maka mu e so gi ispleskavme vcera ... ke vidime ... probav da vidam dali sega igrat so rabotnicki brakata ama me fati morska bolest... toj kamermanot kako da e na svadba vo rakotinci ... pa semaforot ko ke go pokazva ...
Abe se nekoj sopki , znaci kolku dusmani i zavidnici ima pelister to cudo e...
Da se nema raat...

Хаха,Пролет бе:pos:
Она шо е Силекс во фудбало то ти е Пролет во ракомет,НАЈСЕЛСКА ЕКИПА.
Екипа шо ДЕМЕК ИМА АМБИЦИИ па по некоја случајност ќе фатеа Европа па или ќе се откажеа или двете во гости ќе ги играја и ќе испаднеа од некој Белгијци и слични Марсовци.
Абе уште не можам да му простам по 3 и кусур години од ко се случи АФЕРАТА ФАРУК,нас не казнија за џабе,овие од РФМ шо ги исфорсираја тие сељаците и за шо?Да се откажат од играње во Челинџ во последен момент,за да не можи никој друг да се пријави,чекаја до крај,абе мочковци едни,абе за вас само Фарук и ќотек да ви ебам екипата вошкарска.Испаднете еднаш и ајт таму.
Па и вчера со лакта одеа,удари зад грб,провокации,мрш бе мочковци едни.
Хаха,па уште и го ПРОМОВИРАЛЕ ЛАСКО ВО РЕПКА БЕ,не требало да оди нигде:ROFLMAO:
Еднаш го викнаја на тренинг и го напраја демек е Миха Зарабец:ROFLMAO:
Седи си таму,во школската сала,Ико со ВАНЕЛЧЕТО екипа ќе ви напрај,таман можи и плејоф ќе фатите.
Шо екипа сте вие бе вошкари едни?
Малски клуб,и ништо појќе,ако сака не со Веспрем со Француската репка збратимете се исто ви се фаќа.
Сте биле и ќе бидите ПАРТАЛСКА ЕКИПА.
Ко ќе ми текни дека во 99 за Лазо Мајнов ни го бараја Лазаров како ГЛА ЗА ГЛА договор уште се смеам:D
Дојде да тренира Мајнов ама управата на Пролет остана на "цврстиот став":)
Па уште и преговарале со нашите "незадоволни играчи".
Е сеа ова според мене е обид на некој играчи како Борјан да издејствуват подобри договори,пред се Борјанчо(ако е вистина дека преговарал).
Му завршва договоро него во јуни и мора од управа да го седнат уште овие дена и да се преговара за нов договор,ПОД ИТНО.
Исто и со Бојанчо
Браќата не смејме ВО НИЕДЕН СЛУЧАЈ ДА ГИ ИЗГУБИМЕ,тие се душата на тимот,костурот заедно со голманите,Папата,Везени,Резо,Богдан и Рајатоски,овие играчи не смеат да ги чепнат,ако го напрат то џабе е,па посебно ако дозволат да замини Борјан,мира да му се понуди на детето нов договор и поголема плата,гинат децата на терен,вакви играчи се реткост денес и ако ни ги земи некој селски клуб пред нос ќе биди резил невиден и се шо се напрај овие месеци ќе биди џабе.
Ивица,Вешо слободно нека си одат,тие двајца ако не добија шанса и внимание на тренинг не знам кој.
Срамота е да брчат,посебно тој Ивица.:tapp:

Лазаревски е повреден, најверојатно ќе треба операција на коленото, така да големи се шансите да го нема до крајот на сезоната.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom