Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Ако вистина 120К евра префрлила општината како буџет на клубот и еве овие 20 спонзори дават барем по 1000 евра минимум, шо не вервам дека е така, тогаш клубот во најмала рака треба да има најмалце 150К евра на располагање. И сеа се поставува прашањето... Кој кого еби овде ?
Неможеа да комплетират една добра постава со таков буџет ? Неможеа една најевтина Јако опрема шо кошта од 5000-8000 евра да купат ?

Дури не влезат истражни органи во клубот, нема да мрдниме од мизеријата.

Ако вистина 120К евра префрлила општината како буџет на клубот и еве овие 20 спонзори дават барем по 1000 евра минимум, шо не вервам дека е така, тогаш клубот во најмала рака треба да има најмалце 150К евра на располагање. И сеа се поставува прашањето... Кој кого еби овде ?
Неможеа да комплетират една добра постава со таков буџет ? Неможеа една најевтина Јако опрема шо кошта од 5000-8000 евра да купат ?

Дури не влезат истражни органи во клубот, нема да мрдниме од мизеријата.
хаха смешно ми падна кој 1000 евра портал и игучи не заебавај :pos:
каков црн буџет бе шо ви е не се знај кој јади кој пие кој седнува да смисли а уште помалку да дај пари

хаха смешно ми падна кој 1000 евра портал и игучи не заебавај :pos:
каков црн буџет бе шо ви е не се знај кој јади кој пие кој седнува да смисли а уште помалку да дај пари
Абе ете тие не, ама Нискоградба,Водовод, Комуналец, Скопско, Пелистерка... Сигурно овие не се спонзори со испод 1000 евра ако не и поќе . Јавни претпријатија се повеќето и можи самата општина да му наложи колку да префрлат по клубојте.
Незнам шо да речам сварно... Легенди сме невидени.

Абе ете тие не, ама Нискоградба,Водовод, Комуналец, Скопско, Пелистерка... Сигурно овие не се спонзори со испод 1000 евра ако не и поќе . Јавни претпријатија се повеќето и можи самата општина да му наложи колку да префрлат по клубојте.
Незнам шо да речам сварно... Легенди сме невидени.
Се е лага дури фигурира општина Битола и нејзините кукли маткачи во клубот, не само во ракометот, и во фудбалот. Со сите тие јавни претпријатија се манипулира партиски и никој не го интересира спорт. Се дури го глеаме николче и другарите клубот бел ден нема да види.

http://tera.mk/pelister-prodolzhuva...timot/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Људи.људи ВРАТИЈА се Папа...:pipi::vozbud:и ДОНИЈА :giggle:(не ми текнува шо је ДОНИЈА)?:pos:
п.с.
Маркудов го префлрија во младинците:pipi:,исто и Даниловски некни тренираше со младинците,за него ќе видиме...:zloo:
Добро е,полека се филтрира тимот..
Уште Мартинче да го исфилтрираме со Пискало или Чантурија и кај ќе биди крајот...:pos:[DOUBLEPOST=1444832261][/DOUBLEPOST]П.П.С.
Какви 120 К бе луѓе од Општина,не заебавајте,ко цел буџет за спорт е толкав..
Имат џитнато 50-60 К.колку за до Нова Година,па после ќе се покриват со парите од наредниот буџет за 2016..(COPYRIGHT by dr.GAZE):cool:
Какви пари какви бакрачи,па уште ги пишале и сите јавни претпријатија како спонзори,друго беше на времето ко се префрлаја пари,сега тие се со јасно определени фиксни буџети,и не ми се верва да имат ингеренции да дават пари настрана од веќе зацртаните расходи за цела фискална година..
Шо можат тие да напрат освен да земат некој блок карти(ако испечатат некој нови,а не оние од на тушнико ерата)...
Стегнале кафичи за спонзори,Скопско:pos:,Пелистерка,од овие ко ќе земат пари да се јават...:icon_mrgr:
Сигурно поможија за "прославата"фрлија по некое пивце,вода,сокче за коктелчето и то беше...
Па уште и слика објавија бе на профилот,од спонзорите:icon_mrgr:..:vozbud:
Засега освен Бени шо ете ќе реновирал соблекувални или не знам шо беше,и Шамбата шо му го даде на располагање кафичо за муфте пијачки не знам за други спонзори..
Освен ако дава некој под рака пари,а нејќат да кажат..
Оти вака како ѓо го растегнаја буџето сигурно најмалце 100 и кусур К ќе требат за да ја завршиме сезоната без проблеми....
А 100% со парите од општина нема да можи да се покрие сето ова...
Така да две опција се во игра-или имат најдено стварно спонзори и ќе истуркаме една сезона по 1000 години без проблеми,или ќе пукни тиквата одма по избори..(мислам втората опција е пореална):icon_mrgr:

Последно уредено:
Повратникот Пеце Рајатовски...:нинџ: Па тој не ни замина, само шо 1 месец се дистанцира од клубот.
Памтно шо ги префрлиле тие двата во младинци, само ме интересира кој ќе биди сега втор голман ако Даниловски е префрлен во младинци ?
Бојан фајтеро ?:cautious:

...вратете го Тосето

За шо го префрлија Маркудов во младинци? До толку сме силни да плаќаме играч од Скопје за да се искурцава во младинци?
Даниловски? Човекот е сосем солиден, неколку пати шо доби шанса скина некој зицер, добро се поставува... За втор голман е сосема солиден. Боки фајтеро можи да биди трет :sakasuste:дури не му пукни филмо да оди да му ја вкачи на судијата една в сурат :lolzz:

Папата се збора дека не го плаќале редовно па му пукнал филмот, ама поверојатна варијанта е дека сфатиле маџарите шо играч донесле и ајт :tvg:
Пецката и тој повратник :motorce: Од Пелистер во Пелистер :ojeaa: вака сите нека ги пуштат по една недела и нека ги вратат... Ќе излези Газето ќе речи еве 20 играчи купвам кој ко мене :misticen:

Ќе пишев алооу требат три бека и десно крило... Ама после ми текна дека ни Цревото ни Тодор Александров ги 'донесоја' oвие... Едноставно Папата немаше кај да оди па си се врати а Пецката е допишан за да ко ќе се шерува статијата појако да звучи... Двајца повратници:kruna:

И најјако од се на она паното со реклами, 6-7 спонзори по 3пати ги напишале за да изгледат поќе.
Можеа пример да го напрат поголемо и по 4пати да ги напишат тие 6-7 спонзори шо се па ќе изгледаше како бундеслигашка екипа. :masa:
И како после да не ги реметиш бе, како ? :cool:

Кој спонзори бе ? Овие ако се спознори јас глава сечам! Ги клале некој по 2 пати колку место да држат или пак тие да не даваат дупло пари :P
Бенар Констурктор :pos:Графо Пром, Урбан Инвест, па и Скопско дури, овие од Скопско ако земаат пари, еве од денес јас ОФИЦИЈАЛНО ќе бидам спонзор на РК Пелистер :D
Абе лажи кој ќе лажите пцојсани едни :D

Ги наредиле сите кафичи, колку земате од нив 500 денари месецот ? :D
Абе кој АМАТЕРИЗАМ владее во РК Пелистер па тоа е и будалиот да се чуди....
Без пари му е кафето на ракометарите на Широк Сокак и ај сега ќе ги наредиме сите "демек" спонзори....

Околу играчите...
Се врати БИТОЛСКИОТ АГИНАГАЛДЕ !!!! :vozbud::vozbud:
ПАПА ТИ СИ НАША ИКОНА, ИКОНААААА !!! :D
Уште со Работнички беше на трибина ама ај си реков случајно е во Битола, не ми се верваше дека ги напуштил Маџарите, а имаше неколку парти каде убо редеше голој, на две утакмици беше најдобар срелец, на последната шо ја изигра 6-7 даде, пред тоа исто толку, со Сегед 5 имаше, кај нив ако не беше и најдобар играч ! :D
Сега заедно со Топиќ ги имаме најдобрите пикери во лигата !!! Ако има подобар пикерски тандем освен Вардар во лигата јас куро го сечам ! :D
Нека го :pusigo:сега Пешевски :D го скапаја барање пред сезоната, ако не беше заебација од Пискачев, сега вистина имаме пикеришта !
Уште 2 салам крила фалат, и бекој со мозок, а не бек-разбивач како Дрогата скокни пукни ја над гол или ќе го залепат како дете мало, фали нешто како Пецаковски, креатор како Везенко, и уште еден голман за резерва...
Ама толку играчи ни на сон не би зеле нашите....

Со Рајатоски искрено не би играл јас и така преку крила не играме, не му подаваат, треба салам крило земање, иако негова позиција не е крило, туку десен бек, но Ќани сакал да го напрај десно крило, Ќани си мисли Талант Душебаев е :neetaka:
Ама кога се нема левичари во екипата освен Чачиќ и Гинов и кога во екипата има место за Христов и тој средниот бек Ангелевски мислам дека беше, тогаш и Пеце би бил добредојден, поарно Пеце нека игра десно крило и нека не му подаваат цел меч ако треба, отколку да го гледам Коко десно крило и да добие топка па дури да се намести на десна рака 125117 сати ќе му требаат!

Маркудов не треба да го префрлат во младинци, туку треба дирек да го префрлат да се врати во Скопје, па толку АНТИ-ТАЛЕНТ немам видено, па овај уште да ги прај проблеми околку потписот за екипата :sramezliv:
истата судбина ќе го снајди како Печенковски овај ќе скапва во под просечни екипи, во одбрана можи да се речи дека игра солидно, ама во напад е изгубен германец, компасот изгледа Скопје го остајл :D

Даниловски е добар, не е лош, знај да влези во серија, памтам дури беше во Металург 2 и тоа тука во Битола пепел не праеше, многу добро голманче можи да биди во иднина, полничок, ама висината ќе му биди главен проблем, ептен е низок за голман, е овај можи да се префрили во младинци или да се позајми негде да се калеми....

Највероватно ќе биди преместена утакмицата со Металург, оти тие недела играат меч во лига на шампиони, а требаше исто и ние во недела со нив да играме....

И најјако од се на она паното со реклами, 6-7 спонзори по 3пати ги напишале за да изгледат поќе.
Можеа пример да го напрат поголемо и по 4пати да ги напишат тие 6-7 спонзори шо се па ќе изгледаше како бундеслигашка екипа. :masa:
И како после да не ги реметиш бе, како ? :cool:
Го следеа АНТИЧКИОТ ПРИМЕР:pipi:
GIL_4194_resize-610x219.jpg

Факом,Стоби,Рено по 100 пати се пишани...[DOUBLEPOST=1444901910][/DOUBLEPOST]Еве и во Колдинг исто е паното..
Абе само да се критиковало...:pos:
jens-boesen-615x400.jpg

Бел бумбар за управата,mwa:love:

Последно уредено:
Фитило го има на скратениот список на Обрван за репката на турнирот во Умаг. (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom