Tomasino
За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Баш сега ме развесели,кој ќе го гледа то педерчето....

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Баш сега ме развесели,кој ќе го гледа то педерчето....
Подобро да си го чувавте вие да има кој да ги бери топките на тренинг....Што му фали на Чаневски бе? RedBlack има да го спреми со неколку вина, растур ќе прави после![]()
Го спашкаја изгледа...Многу безвезни потези се прат со играчите , дури смешни.
Незнам каков план имат за во иднина ама според ова досега шо го прат не ми делува како сериозна намерата на Циле со клубот.
Па или земете нешто квалитетно од надвор или нека играт децата наши.
Шо се деси со тој србинот (десно крило) од Мојковац шо беше на проба ?
Се е ок,така и треба полека но сигурно,во овај момент не ни требаат играчи шо ќе лапаат големи плати...Силјам "Тата" Мицевски, сигурно се враќа во клубот, чоеко поќе од сигурно го почна префрлувањето на клубот во АД. Целосната документација треба да ја добие Кон средината на Октомври мислам на 16ти кога е и крајниот рок за то да се среди. Пријатело од Србија беше само епизода, го вратија. Славиша како шо знам чека некој сертификат, а ко игравме со Супер Маркето, немавме десен бек оти Вешовски е повреден. Не е ништо страшно ова година да излезиме во Европа барем и да се надеваме дека некој голем Европски клуб ќе се распадни да лапниме некој играч без обештета ... Стрпливо, оти знам дека Циле нема да сака да излези во СЕХА или во Лига на Шампиони без сала, па да треба Велес да одиме ...
Нашата сала не исполнува услови за такви натпревари ...
Na ovaj forum, citaat pocnuvajki od novinarite pa rakometarite na Pelister, zavrsuvajki do rakovodnite lugje na Pelister (bibliotekarot i koj uste ne).... Pa ke zamolam da mi objasni nekoj, bilo koj sto misli deka znaj (bidejki jas ne mozam da najdam "НЗС") sho kur ke ni e potreben Canevski? So toa, koe dobro ke mu se pridonesi na klubot?
Се е ок,така и треба полека но сигурно,во овај момент не ни требаат играчи шо ќе лапаат големи плати...
Со млади играчи полека да се гради тимот,има време....
Работата е шо донесоа играчи шо реално џабе држат место,како Игнов,ете сега Чаневски,Печенко...
Не знам зошто вака се избрзва?па нека напрат еден скаутинг тим,ете има еден куп стари волци,бивши играчи на Пелистер шо можат да се растрчаат низ Македонија,да видат шо има од потенцијал и да се донесат млади деца,да се задржат со договори на најмалку 3,4 години,така се прај екипа...
А не вака,го бараат Чаневски на позајмица,ако веќе мислиш дека е добар извај пари откупи го договорот и терај со него..
Исто и со Оса,го потпишаја само на 1 сезона,се знај како се прај екипа,основата на екипата мора да има договори на долг рок,иначе ништо не прајме..
Играчи како Оса.Славиша,Чурле,Дрогата мора да се задржат како костур на екипата и тие не смеат по никоја цена да заминат....
Ќе биди како во времето на Спиро ко играја Мојсо,Темелков,сите имаа договори на 1 година и мачи се секоја сезона дали ќе продолжат?не можи вака...
Искрено јас мислам,односно сум сигурен дека штом биди се на црно на бело со приватизацијата на клубот,Циле ќе интервенира и ќе го насочи клубот во вистински правец...
Чоекот има искуство,знаење,моќ да напрај екипа...пред се се докажа и порано дека знај на долг рок да насочи клубот и да има резултати...
Само треба време,и Металург ја праеше екипата 5 години за да ги видат на дело првите резултати...