Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
nedela sledat skopskite slugi koj legendata veli deka denes poke bolni padnaja od skopjani
bosiloko od pozadi da si go piknis shizo
Автоматски споено мислење:

@chef_cook imas nesto da kazis be salater ? najglasen bese na fb ovde na forumo za seljacizam i razni lajna jadese
sega ??
toj so go udri cupeto racete da mu padnat tolku od mene
Што се случи со чупето? Јас видов дека нешто под окото имаше, непосредно до мене помина, ја кренаа џандарите и ја извадоа надвор ми кажаја дека со прва помош ја префрлиле во болница. Чупето немаше повеќе од 10 години, татко му збеснат беше не знам како го смирија, секоја чест на нервите.

Screenshot_20251211-070658_Chrome.jpg
Месец и неколку дена требаше...
Среќа окото не му го истераа.
Спортските Порталчињата и т.н медиуми мукла за ова, а секогаш устите полни му се лајна за Битола и Пелистер.
И дали двојазичната полиција уапси некој за ова и зошто не, кај нас некој ливче да фрли одма го пакуваат.

Прегледај го приврзокот 463328
Месец и неколку дена требаше...
Среќа окото не му го истераа.
Спортските Порталчињата и т.н медиуми мукла за ова, а секогаш устите полни му се лајна за Битола и Пелистер.
И дали двојазичната полиција уапси некој за ова и зошто не, кај нас некој ливче да фрли одма го пакуваат.
Оди лечи се бе мисир. Секогаш, во секој град и во секоја сала, на ривалски утакмици, има фрлање предмети меѓу навивачки групи и обична публика. И вие гаѓате секогаш од обична публика, не ми глуми граѓанин. Сите плукаат, фрлаат со запалки, со што им дојде. Некогаш летаат и столови. Некои и со бакљи три гостувања по ред фрлаат по обична публика.
Секогаш ќе има некој што ќе излезе колатерална штета за жал, таков е темпераментот на овие простори.
Потегот е за осуда, ама не ми глуми лудило дека само ние сме гаѓале.
Веројатно никогаш во животот не си бил на утакмица во државава.

Заслужена победа, како тргнавме мирисаше на реприза од 24.04.2025. ама после се си дојде на свое место, тие перфектни минути од 20 та до 30 та минута ја прекршиј утакмицата.
Кога се има ваква одбрана и на голманот му е полесно,а :нинџ: е измислен за вакви утакмици, кај шо има висок набој и тензија на трибини, ја спушти ролетната ко се кршеше резултатот.
Збиена игра во одбрана на средина, со удвојвања на бекојте, па и тие шутој шо ги имаа беа од тешки позиции.
Многу важна победа за враќање на енергијата и самодовербата, не дека немавме самодоверба пред кафетинките, баш таа самадоверба дека лесно ќе го приведиме мечот кон крај не чинеше бод, уште не можам да се начудам како можеше Марко НБА Стојковиќ :shook:да ни клај 8 гола ( а ла Лудовик Фабрегас стил), покрај тие горостаси шо ги имаме во централен блок, ама то е, помина, се дешават и слаби деној, не треба кукање.
Звонко добро ја спремил екипата и за то треба да му се дај признание.
20 и кусур години бил во појќе наврати тренер на Пелистер, и то шо ме бендисва кај него е шо знај да анализира противник и да постави одбрана.
Одбраната го добива мечот.
По мое, подобро да не се брза со носење по секоја цена на тренер, сега на полусезона се знај шо има на лагер на пазарот.
Некои ( неофицијално ) пензионирани тренери, шо долги години се надвор од играта, шо се шлепат по Арапските земји.
По мое, во оваа ситуација најрационално е да се остај Звонко, секако ги знај како дишат играчите.
Ако се најди некој салам и искусен тренер, пеки, ама ако се оди само колку да се земи нешто, подобро да не се ризикува, оти влогот е огромен, во ваква фаза од сезоната.
Подобро е, ако се има можност да се освежи тимот со неколку играчи, пред се среден бек кој очајно фали во екипата, некој шутер од надвор, то е то шо фали, ако не се смета на Валид ( а, ко шо гледам, веќе неколку утакмици дечкото не е ни на список) можи најпаметно е да се ослободи дечкото ( и тука ќе се плаќат пенали за спогодбен раскин), па евентуално да се бара некое ново решение, ако нема таков на лагер, најубо е да остани дечкото, барем за одбрана да смени некој е солиден, иако требаше да дај некој придонес и за напад.

П.С.
Околу дешавката со чупето.
Ете се случи то од шо се стравуваше, ама не во Јане, туку во Битола, не од Чкембари, туку од другата страна
И сега шо прајме?
Шо е чупе од 10 години криво шо дошло на утакмица да гледа ракомет?
Треба некој инвалид да остани оти некој изиграва хулиган?
Ова е пропуст на полицијата, не можи бе ти да дозволиш, при толкава бројка на полиција, ЕБР, редари, редовно да ти се провлекват тврди предмети и ладни оружја ( бакли, ножој ( имаше и ваква ситуација пред некоја утакмица во Битола), ситни предмети и слично)..
Секоја утакмица исто, дали е во Скопје или во Битола.
Ниту се претресва ко шо треба, ниту ништо.
Ако не се способни да напрат услови за одигрување на меч, со две групи во сала, нека стегнат БАН и то е то.
Само во Македонија можи ова да се случи, ти како навивач да се закрениш 180 км во еден правец, да те носат по 300 обиколници, чикмаци, на крај да те внесат во второ полувреме и да не видиш ништо од утакмицата, или да те внесат во прво па да те избркат во второ, или пак ич да не влезиш во сала/стадион, а си го најавил уредно своето присуство ( сум бил личен сведок на многу вакви ситуации низ годините )
Ако си ја брка во целост својата работата полицијата, гарантирам дека нема да има ниту бакли, ниту ножој, боксирачи, прачки и слично. шо значи дека се сведуваат на минимум тие инциденти шо можи да се случат во сала/стадион.

Оди лечи се бе мисир. Секогаш, во секој град и во секоја сала, на ривалски утакмици, има фрлање предмети меѓу навивачки групи и обична публика. И вие гаѓате секогаш од обична публика, не ми глуми граѓанин. Сите плукаат, фрлаат со запалки, со што им дојде. Некогаш летаат и столови. Некои и со бакљи три гостувања по ред фрлаат по обична публика.
Секогаш ќе има некој што ќе излезе колатерална штета за жал, таков е темпераментот на овие простори.
Потегот е за осуда, ама не ми глуми лудило дека само ние сме гаѓале.
Веројатно никогаш во животот не си бил на утакмица во државава.
На мајка ти дома лечи се да му велиш, трупец. Секогаш има и се има, ама немало дете повредено, дволични сте, изигравате морално супериорни, лекции држите вака требало, така требало, најчесни сестри невини калуѓерки се прајте, а сега кога дете удривте нема врска колатерална штета е, го правдате чинот дури и како нормален го претставувате, ќе му помини, ако е дете, чупе чим е од вас удрено ако е. Не знам шо ви беа криви луѓето до вас, ниту ви фрлија нешто ниту ве перцепираа дека постоите, си гледаа ракомет, ама то е дивјачкото мора да излези.
Ти ќе ми кажваш дали сум бил или не на натпревари, научи се прво македонски јазик ебате србоманчето со србизмите, утакмица еј, ко на партизан ѕвезда да одиш и ко во србославија уште да живејш, и по тито тито.

На мајка ти дома лечи се да му велиш, трупец. Секогаш има и се има, ама немало дете повредено, дволични сте, изигравате морално супериорни, лекции држите вака требало, така требало, најчесни сестри невини калуѓерки се прајте, а сега кога дете удривте нема врска колатерална штета е, го правдате чинот дури и како нормален го претставувате, ќе му помини, ако е дете, чупе чим е од вас удрено ако е. Не знам шо ви беа криви луѓето до вас, ниту ви фрлија нешто ниту ве перцепираа дека постоите, си гледаа ракомет, ама то е дивјачкото мора да излези.
Ти ќе ми кажваш дали сум бил или не на натпревари, научи се прво македонски јазик ебате србоманчето со србизмите, утакмица еј, ко на партизан ѕвезда да одиш и ко во србославија уште да живејш, и по тито тито.
Риба во глава.

Ти да си го тргнеш тој аватар на профилот не го заслужуваш.

Ти да си го тргнеш тој аватар на профилот не го заслужуваш.
Ти ќе ми кажваш да го тргнам, да си го тргниш името славно не го заслужваш, вистинските комити не тепале деца.

Ајдеее, се појавија пак од сабајле 'Sticky Fans' from Sk :pos: вечни пациенти на оваа тема :masa: . Ова со стикериве на најјако се пуштени :love:. Сега, РК нека го следи примерот на ФК и веќе нека нема гостински навивачи, нема потреба, ионака надвор останаа стотици луѓе кои немаше место да влезат.

Ти ќе ми кажваш да го тргнам, да си го тргниш името славно не го заслужваш, вистинските комити не тепале деца.
Кажуваш работи на повеќе теми кои што прав патриот нема да ги кажува, истото го правиш и тука. И правите патриоти не фрлаат со бакли на Македонци, идиот глуп.

Кажуваш работи на повеќе теми кои што прав патриот нема да ги кажува, истото го правиш и тука. И правите патриоти не фрлаат со бакли на Македонци, идиот глуп.
Ја кажвам вистината и за разлика од вас не ви посакувам децата да ви умрат од рак како вие големите патриоти и правите Македонци.
И не сте вие кои мразите се надвор од вашата скопска држава релевантни да определвате шо е патриотизам и кој е патриот. Вие само вилаето ваш си го сакате, ние цела Македонија од Шар Планина до Солун. Дома на татко ти да му велиш идиот глуп.
Не досадвај поќе и ти и другар ти, си имате ваши теми, ова е за Пелистер не за вашите ад хоминем глупости.

Ја кажвам вистината и за разлика од вас не ви посакувам децата да ви умрат од рак како вие големите патриоти и правите Македонци.
И не сте вие кои мразите се надвор од вашата скопска држава релевантни да определвате шо е патриотизам и кој е патриот. Вие само вилаето ваш си го сакате, ние цела Македонија од Шар Планина до Солун. Дома на татко ти да му велиш идиот глуп.
Не досадвај поќе и ти и другар ти, си имате ваши теми, ова е за Пелистер не за вашите ад хоминем глупости.
Дечко ти си имаш проблем психички, кој ти посакува смрт бе, оди лечи се. На татко ми не можам да му велам глуп затоа што не размислува како тебе. И не досадувам веќе не се секирај, затоа што со тебе не може човек да разговара. Толку од мене на темава што не е поврзано со Пелистер.

nedela sledat skopskite slugi koj legendata veli deka denes poke bolni padnaja od skopjani
bosiloko od pozadi da si go piknis shizo
Автоматски споено мислење:

@chef_cook imas nesto da kazis be salater ? najglasen bese na fb ovde na forumo za seljacizam i razni lajna jadese
sega ??
toj so go udri cupeto racete da mu padnat tolku od mene
Шо да ти кажам бе, шо те интересира?
Кој ФБ, кој бакрачи, дај прекини да бладаш.
Победивтие, подобри бевте вчера, честито, и тоа е тоа, не е крај на свет

Шо да ти кажам бе, шо те интересира?
Кој ФБ, кој бакраџи, дај прекини да бладаш
so me interesira?
koj blada be salater eden
kazi nesto za snimkata ili ne ti se gleda ? sega vo red ti e ? pa uste so da mi kazel
10 godisni cupe pododeno so predmed vo arkadata za to da mi kazis oti ovde bese najglasen

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom