Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Ubo e na nedela dena da se zamislis deka si Magdeburg i da si letas v oblaci :tapp: :kuracc::drk:
Da ne dozvolime istoto da ni se desi i nas i samo poleka i prizemno vo nedela
Odbrana bravo!!!! Taka se igra! Ninjata nokjna mora vecerva vo Skopjeto :свиркам:
Isto taka e za pozdrav kako nikogas do sega igracite na Vardar ne provociraja
OVA E BITOLA :cujte:

Како тргнавме промашени пенали,зицери,тешко доаѓање до чиста ситуација за гол си реков то е то нема шо да бараме. Промената на голот неколку скинати топки не вратија во живот, одбраната стегна 10 МИНУТИ непоразените од Сесвете неможеја голот да го видат тука веќе заминавме на +3 , благодарение само на промашените два пенали и зицери разликата не беше поголема.
Второ прв напад, го почнавме со техничка грешка но кај нив коњот од Србија беше крајно дезоирентиран па ни поклони неколку топки. Принцот од Персија живи му ги фаќаше на Димче од Бахмут според дечките од Драчево града најдобриот лев бек ,кој ако му затвориш простор и излезиш на времено нема шо да понуди се виде во второ неможеше да мрдни далеку од тоа дека е лош играч но малце го преценија.
Добро е што не се падна на судискиот притисок конечно покажва карактер и менталитет, пробаја со неколлку одлуки да ги анимираат но за наша среќа неуспешно ( уште се чудам кај видоја пробивање кај акцијата за цепелин) се надевам стручњакот од Охридско Лакочереј ќе ни дај детална анализа.
Победа во прав момент но ништо незначи ако не ја потврдиме со Охрид. Како и да е очекувам засилвање на среден бек на полусезона и атак на 4та во низа…

Денес е победа самиот факт шо немаше инциденти, ни на терен ни на трибини(имаше еден изолиран случај). Резултатотмќе паднеше во вода ако се дозволеше да има инциденти а имаше голем набој уште од пред неколку дена.

Сега СИТЕ во Охрид!!! :cujte:

Многу битен натпревар, шо несмеј по никојс цена дс се изгуби. Се освен победа ќе биди огромен ќикс. Да се земат и тие 2 бода и со нова енергија (здравје боже и нови спонзори) на пролет да се влези во плејоф.

Само едно име знам!!!:cujte:

Како тргнавме промашени пенали,зицери,тешко доаѓање до чиста ситуација за гол си реков то е то нема шо да бараме. Промената на голот неколку скинати топки не вратија во живот, одбраната стегна 10 МИНУТИ непоразените од Сесвете неможеја голот да го видат тука веќе заминавме на +3 , благодарение само на промашените два пенали и зицери разликата не беше поголема.
Второ прв напад, го почнавме со техничка грешка но кај нив коњот од Србија беше крајно дезоирентиран па ни поклони неколку топки. Принцот од Персија живи му ги фаќаше на Димче од Бахмут според дечките од Драчево града најдобриот лев бек ,кој ако му затвориш простор и излезиш на времено нема шо да понуди се виде во второ неможеше да мрдни далеку од тоа дека е лош играч но малце го преценија.
Добро е што не се падна на судискиот притисок конечно покажва карактер и менталитет, пробаја со неколлку одлуки да ги анимираат но за наша среќа неуспешно ( уште се чудам кај видоја пробивање кај акцијата за цепелин) се надевам стручњакот од Охридско Лакочереј ќе ни дај детална анализа.
Победа во прав момент но ништо незначи ако не ја потврдиме со Охрид. Како и да е очекувам засилвање на среден бек на полусезона и атак на 4та во низа…
Pasiven napad bese, to svirna, ne probivanje

Vo Avgust so drva i kamenja frlaja po Cupic. Od Septemvri navamu e najdobriot vo Evropa. Vecerva pak gledam soncogledi eden kup. Ama ne znajte vie vo 20ta min Cupic dobil poraka od ministerot da ja pusti za
Звонко му кладе поќе голој :misticen: :icon_lol:

Pasiven napad bese, to svirna, ne probivanje
Како пасивен ,нападот траеше 40 секунди од ко ја кренаја раката 3 додавања се напраја заедно со цепелинот или престап или пробивања, исто не признаен гол на Тајник свирнато пробивање а играч се движи , две чисти ситуација преочигледни 2 гола кој можат скапо да не чинат , за други помали ситници и да не зборам. То е то не му поможија овај пат ни парите на Мицко ни банките на Вучиќ ни грбот на министерството за спорт а па ни судиите.

Luge vie dali postoevte vo toj period ili vazno gi pratime rezultstite od poslednite 10 godini.
Drugar istorijata e mnogu bitna rabota a I zaebano e ako ja nemas
Isto ko vie vo fudbalot taka nie vo rakometot toa vreme.
Nego nema potreba od diskusija za LS I slicno ona sto nie go doziveavme vie samo moze da se palite na parketo I nisto vise.
P.S. A da i na vakvi pobedi ko denes, diznilend vi e ))

Мислам дека е време во среда да му се напрај еден фабрички ресет на вардар во Битола, да го вратиме на сала Расадник подесувања.
Во Битола се одигра едно право дерби на кое можи само да ни позавидат.
Штета што педерите од мтв цел пренос го дават на муте и не можи ни 10% да се долови атмосверата.
И ако веќе се носат гостински навивачи треба да се присутни од почеток. Кое малтретирање ти да се закрениш во делник
и да те внесат за 20 минути да гледаш.
И пола утакмица трибината празна.
Шундовски на клупата, прав феномен на македонскиот ракомет.
Шо ке се мачи со ротација, поставата е таја :pos:, едино Вдомски влезе од клупата.
И мавање во одбрана како на времето.
Арно шо не се погодија начевци мамата ке ни ја ебеја со две минути.
На моменти утакмицата ме потсети на тие дуели пред 20 години Југославија Германија, Хрватска Германија, со рагби моменти.
Племето да му го ебам на тие скандинавците шо го запустија ракометот
со тие нивни педерски правила, со кој го направија ракометот атлетика.
За мене ова е ракомет, тие дуели Борозан Хенингман.
Стар е Шундовски за вакви утакмици, одвај дишеше, блед крпа. ЕКГ да му напраеа ќе го хоспитализираа. Тие негови тајмаути :lolzz:
БИТОЛСКА ЛЕГЕНДА
Вардар е добро склопен тим, со подлабока клупа и добар тренер. Тешко ќе губи бодови до крајот, и е подобар од лани.
Пелистер како и секогаш овие години, се мачи, се влечи, нерви киниме, ја нема таа полетност од девеесетите.
Но никој не можи да го отпиши Пелистер.
Пелистер ти е како Тајсон Фјури во тие дуели со Вајлдер. Делува бавно, тромаво, цело време е во нок даун, ама секогаш станва, и со еден удар ја решава утакмицата.:uzi:

Nego nema potreba od diskusija za LS I slicno ona sto nie go doziveavme vie samo moze da se palite na parketo I nisto vise.
Oooo konecno da priznaete deka Bitola e kolefka na rakometot, I za fudbalot si pravo za to ne ti sporam.Kako vie vo fudbal taka nie vo rakomet, konecno nekoj da razmisluva trezveno so svojata glava.

Ако не беше вмро да ве спасва, ќе игравте фудбал втора лига со Новаци, 61-ва немаше да постој појќе и ќе се палевте на РК Бутел, ТФТ и Македонија Ѓорче Петров. А шо се однесва до Дизниленд, ви напрај Грујо еден веќе во Скопје. Од Ацика, до Цар Самуил, до шмизлата, до Портата. Ве исра за навек.

Те сметав за искусен навивач и редно беше да честиташ поштено...Кога Борозан дојде да ни шлука за навивањето и да признае шо појќе од то...срам да ви е и срамота тука само шо дремите и брчите колку да се пиши нешто и прајте спиној колку да се с'скате а не сваќате со то сами си ги покажвате роговите за ракометната култура и навивање....Сите овде сте патетични кој очобол еј ...А пола ако одите на ракомет утакмици јас ја....

СРАМОТА ЗА ЈУ ТУБ КАНАЛОТ НА РФМ ШО ЦЕЛО ВРЕМЕ ЈА ЗАТИШВАШЕ АТМОСФЕРАТА!!! СЕГА ОТВОРИВ РЕЗИЛ ..
АКО, СЕ ВРАЌА КАРМАТА КОГА ТОГАШ КАЈ СЕКОЈ ШО Е ДУШМАН НА ПЕЛИСТЕР!

Околу утакмицата се беше перфектно од навивање до игра освен на почетоко и се слагам дека со Пољако имаме по течна игра од колку со Хосни, бааѓи е паднат во формата.
Редно е само нека е здрав Хајдаридад да е стартер а ако не оди секако Николче.
Исто мора одмарање на Фитиљо то го напраја на крајо и браво за Богдан какви пеналчиња мана, вртенки, значи само тој и Манасков пеналџии друг никој ..Браво и за Пеше ко згрми со навивачите и тој експлодира во ова топ атмосфера..
Одиме јако!!!

Последно уредено:
Oooo konecno da priznaete deka Bitola e kolefka na rakometot, I za fudbalot si pravo za to ne ti sporam.Kako vie vo fudbal taka nie vo rakomet, konecno nekoj da razmisluva trezveno so svojata glava.
Pa nemozam da negiram nesto koga bevte vo yu 80te I pocetok na 90 posle toa druga prikaska. Pominaa 30godini taka? Vreminjata se smenija, vardar osvoi 2 (dve) tituli vo LS. Kako poise da diskutiram na temava so vas. Za sto da zboram aj kaiz mi. Cak I podlogata ja smenija, najverojatno vidoa ovie od europa nedostatokot na parketot:)))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom