Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Што се случи со чупето? Јас видов дека нешто под окото имаше, непосредно до мене помина, ја кренаа џандарите и ја извадоа надвор ми кажаја дека со прва помош ја префрлиле во болница. Чупето немаше повеќе од 10 години, татко му збеснат беше не знам како го смирија, секоја чест на нервите.
so da se sluci brat graganite od glavniot grad so ultras mentalitet go pogodile so predmet nad arkadata
a na pletvar mukla gas na kolite
to e to so treba da znajte site so koja grupa si imame nie rabota 30 i kusur godini

so me interesira?
koj blada be salater eden
kazi nesto za snimkata ili ne ti se gleda ? sega go red ti e ? pa uste so da mi kazel
10 godisni cupe pododeno so predmed vo arkadata za to da mi kazis oti ovde bese najglasen

Коментар дај за чупето шо е раскрварено во глата
Јас не го видов тоа, гледав стрим на телефон, не знаев дека се десило такво нешто.
Секако дека е за осуда тоа, недај боже око можеле на детето да му извадат.
Треба да се најде тој што ја повредил, и да се суди строго.

Јас не го видов тоа, гледав стрим на телефон, не знаев дека се десило такво нешто.
aaa ne videe aha
eve na vidi https://imgur.com/a/GzaxEQU
i bidi glasen sea pak slejaci i so ne drugo kako so pisese

Ама дали се сељаци комитите? Дали се орангутани пуштени од зоолошка ? Нешто дај некоја критика, не вака само не си видел, не си ќор да не го видиш

aaa ne videe aha
Па ти кажувам дека не видов, и не знанаев за што се работи, сес сакаш верувај сакаш не.
Јас сум против вандализам во спортот на било каков начин.
Апсолутно е за осудување ова.
Автоматски споено мислење:

Ама дали се сељаци комитите? Дали се орангутани пуштени од зоолошка ? Нешто дај некоја критика, не вака само не си видел, не си ќор да не го видиш
Ете ти пишав критика.
Шо сакаш повеќе?

aaa ne videe aha
Јас бев тука одма десно, ми се виде како под око да е. Пичка му матерна. Од сам старт од само влегубање одма почнаа да провоцираат, пички, курви-мурви нешто. Колку сум фасциниран од игнорирањето на луѓето шо седеа тука околу не сте свесни се однесуваа како никој да нема, до инцидентот со чупево.
Нешто од подолу од првите редој му вратија на провокацијата ама имаше многу џандари и не бидна ништо. Имаше еден проблем со Бутино и компанија, седеа со нозете на столчината па ги опоменуваа да слезат да не газат на столчината овие не слегуваа, па се расправаа со нив нешто и толку.
Не дај Боже, скраја да е и со чупево се да е во ред, па ова видео имаше да кружи на сите национални телевизии имаше душата да ни ја извадат, 100 години за тоа ќе се зборуваше. Дај боже да е се ОК.

Од сам старт од само влегубање одма почнаа да провоцираат, пички, курви-мурви нешто.
Како беше онаа, му рекол зајакот на магарето "имаш големи уши".

Во Скопје последните 2 гостувања влегувате на трибина првично влегувате во борба со оградата (најверојатно поради преголема конзумација на амфос по пат не може ни да распознаете), па кога ја губите борбата со оградата, фрлате со факели по обична публика, испровоцирани од пцовки. Последниот пат исто така настрада девојче во Јане од факелот на издрогираните питбулчиња. Така да, поштедете не од глумење светци. Омразата кон Вардар и Скопјани ви е поголема од омразата кон вистинските душмани.

И во тие случаеви, и во овој случај вчера, најголемиот пропуст е на МВР. Треба да се очекува ваква реакција, имајќи во предвид како минеа последните 2 гостовања ваши во Јане. Фрлање по обична публика не е оправдано од ниедна страна, треба да следува апсење и најстрога казна, како што е редот. Секој нормален човек би се согласил со тоа. Се надевам повредата на девојчето не е сериозна и дека се е во ред.

Честито победа, се гледаме напролет во Скопје, на ремонт, од Работник, до Пелистер, до платформа, до питбулчиња, до стара, нова и цела Битола. Спортски поздрав

Како беше онаа, му рекол зајакот на магарето "имаш големи уши".

Во Скопје последните 2 гостувања влегувате на трибина првично влегувате во борба со оградата (најверојатно поради преголема конзумација на амфос по пат не може ни да распознаете), па кога ја губите борбата со оградата, фрлате со факели по обична публика, испровоцирани од пцовки. Последниот пат исто така настрада девојче во Јане од факелот на издрогираните питбулчиња. Така да, поштедете не од глумење светци. Омразата кон Вардар и Скопјани ви е поголема од омразата кон вистинските душмани.

И во тие случаеви, и во овој случај вчера, најголемиот пропуст е на МВР. Треба да се очекува ваква реакција, имајќи во предвид како минеа последните 2 гостовања ваши во Јане. Фрлање по обична публика не е оправдано од ниедна страна, треба да следува апсење и најстрога казна, како што е редот. Секој нормален човек би се согласил со тоа. Се надевам повредата на девојчето не е сериозна и дека се е во ред.

Честито победа, се гледаме напролет во Скопје, на ремонт, од Работник, до Пелистер, до платформа, до питбулчиња, до стара, нова и цела Битола. Спортски поздрав
Јас не реков дека не било така, јас сум против таквите однесувања и тие се девијантни појави во нашава култура со кои мораме да се бориме и да ги сузбиеме самите ние во сопствените групи, ама со ваквите глупати реплики, ами вие, ами ние, само ги потхрануваме.
Јас ги осудувам и нашите такви влегувања, дури на едно од тие видеа можиш да ме видиш кај шо тргам од нашите од тие огради.
Еве да се надополнам на глупите коментари, не видов од кај нашата "цивилна" публика да летни столче или некој со нешто да фрли, а за разлика од вашите "цивили" не ни остануваат никогаш должни.

Околу ремонтот, да, ќе ве ремонтираме, ќе ве вратиме на фабричко, како лани во Јуни, пак ќе бидите како мачиња, ќе предите, хахаха

Денот долго чекан 10.12, очекуван набој, особено по последните случувања во Скопје, како на трибини така и на теренот...

Преполна сала сигурно 4.000+, јас од кога е со столчиња салата толку народ не сум видел, факт е дека имаше многу без карта влезено, исто како шо е факт дека многу со карти па и сезонски останаа надвор..

Лошо отворен натпревар, но реакција во одбрана пред се на голманската позиција пошто на Никучот не му тргна, а после и влегувањето на Павле за Абутовиќ како одговор на нивните брзи на нозе Маус и Боно, а Павле пак ги стопи двата. Пофалби во одбраната и за Хенимгам и Фитилот кои имаат неколку блокади, а за Саид нема шо да се кажи ги откажа и банани почна да му мава...

Клучно на натпреварот беа последните 10 минути од првото каде Пелистер стигна првпат до водство од +3.

Второто само се продолжи во исто темпо и се зголеми на +5. Тоа што е за замерка е многуте промашени зицери, особено на почетокот на натпреварот.

Навивањето особено прво полувреме супер, второ како да не понесе натпреварот и водството и присуството на гостински навивачи, па наместо да се продолжи со долги песни и поддршка за Пелистер, повеќе од потребно според мене му се даде на значење на гостите на теренот и на трибините со што и на другата трибина односно на Јужна падна атмосферата и беше тешко да се држи публиката да навива, едни свират други пеат...

И последно и најмизерно, фрлање со се и сешто од Комити према обична публика. Точно дека и обичната публика провоцира да, ама на толку мало растојание од 1-2 метри без никаква тампон зона да фрлаш со тврди предмети, треба или да си несалам или да. И да, настрада жена, за малце в око да беше погодена и да беше штетата уште поголема. Истото важи и за однесувањето на наши поединци во Скопје.

Се на се, добра утакмица, празник за ракометот, а сега целиот фокус кон Охрид, а потоа кон продолжување на платформата.

Охрид воопшто нема да е лесен противник така да нема опуштање и недела сите во Охрид.

Не претервајте со капацитетот на салата.
И простум и на скали и сите настегани внатре, не бери поќе од 3200-3500 луѓе.

Проблемот е како ќе излезиме од та салата ако недајбоже се деси нешто ?
Дали тие лопатарите од општина вчера излегоја навреме од салата ? Пошо ние неможевме, 40мин заглавени во ходниците чекавме заклучени.
Ако недај боже се деси нешто, ќе маршираат и за нас по плоштадите.
Неможи бе на два влеза да спроведиш 3000+ луѓе и две навивачки групи, то ти е темпирана бомба.
И тој шо дава дозвола и прај проценка за безбедноста на ваков настан треба да биди разрешен под итно.
Сериозни пропусти има на вакви натпревари. Салата е изградена 78ма година и веќе треба или сериозно да се реконструира или да се напрај нова сала со толкав капацитет.

Нова сала или трајно решение за Младост! :cujte:

Дали тие лопатарите од општина вчера излегоја навреме од салата ? Пошо ние неможевме, 40мин заглавени во ходниците чекавме заклучени.
Неможи бе на два влеза да спроведиш 3000+ луѓе и две навивачки групи, то ти е темпирана бомба.
И тој шо дава дозвола и прај проценка за безбедноста на ваков настан треба да биди разрешен под итно.
Сериозни пропусти има на вакви натпревари. Салата е изградена 78ма година и веќе треба или сериозно да се реконструира или да се напрај нова сала со толкав капацитет.

На Градски имаш два излези за јужна и западна заедно (тоа се околу 17.500 луѓе при полни трибини), два за источна и северна. Најчесто на излезите отвораат само по една мала врата.
Толку е капацитетот на проектирање и да сакаме, нема кој во тие партиски дубла од државни институции да смисли идејно решение :D

На Градски имаш два излези за јужна и западна заедно (тоа се околу 17.500 луѓе при полни трибини), два за источна и северна. Најчесто на излезите отвораат само по една мала врата.
Толку е капацитетот на проектирање и да сакаме, нема кој во тие партиски дубла од државни институции да смисли идејно решение :D
Не сум бил во Јане или Борис, ама сигурно таму нема два влеза. Ајде стадионот е од друго време проектиран и само дограден по истиот проект, ама не вервам и новите сали да се така проектирани. Плус е поделено по блокој кај вас и сигурно се полни празни за 5-10мин.
Не ја научивме лекцијата од Кочани и сеуште системот е трул и нефункционален.

САЛА ТРЕБАААА!
Само нова сала, пишувавте имало и локација и се. Нели циркулираше и јавно идејно решение за сала.

Nova sala na Bitola instantno i treba, a po moznost i da se kompletira celiot stadion i da lici kako sto treba da lici. Kolku i da ne go sakam Pelister, toa e ustvari poentata na edno rivalstvo.

E sea, da imase nekoj pameten kaj nas vo vlasta (i ne imenuvam partii, site se isto pokvareni, nekoj pomalku nekoj povekje), ke investirase vo sportskite tereni vo Bitola da se konsolidiraat i da se izreklamira derbivo kako sto dolikuva. Dovolno e da se zeme lekcija od Srbite za sportski turizam, koi go napravija derbito CZV - Partizan ko turisticka programa. Imas eden kup jutjuberi i gluposti, koi letaat od drugiot kraj na okeanot, samo za da gledaat derbi vo Belgrad. Vo vremeto na socijalnite mediumi, turizam se tera bas vaka. Tie deca ili sto i da se, dostignuvaat najmnogu lugje i najmnogu preglednost.

Site znaeme deka derbivo vo posledno vreme dobiva vnimanie i od EHF, a znaeme i deka rakometot od godina vo godina stanuva se pogolem. Imajki vo predvid deka od sledna godina (ako ne se lazam), Hansen i uste nekoj se zadolzeni da reklamiraat rakometna liga vo Amerika, moze da se ocekuva deka rakometot ke dobie znacitelno pogolem publicitet.

Da ima nekoj pameten od PR timot kaj nas, da go sredi prasanjeto za sala vo Bitola, i da se izreklamira derbito kako sto treba, ke bide dobro i za rakometot, i za dvata grada, a i za drzavava. Skopje veke ima eden kup Spanci i Italijani sto gi gledam niz Debar Maalo, se kacile u avion da prosetaat posto im bila eftina kartata. Pa koga ke imaat vo programa i dobar rakomet, zasto da ne si kupat karta i da izgledaat rakomet?

Ama, mora da se sledat organizaciskite problemi so kartite vo BT. Zamisli, u se desava na stranec da go vratat na vlez, posto nemalo mesto vo sala, a se ukljucil i si kupil karta online. A za da se sredi toa, treba pogolema sala. Se dodeka ne se sredi ova, mozeme samo da sanjame deka sme no.1 derbi vo Evropa. A imame gabarit da ja drzeme taa pozicija vo rakometot, bez problem

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom