Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Се ти е наместо само сакам да се надоврзам.. Овојпат мислам дека кривицата е кај управата. Ни треба визија што понатаму и стратегија како ќе функционира клубот. Требаше до сега да научиме од грешките и да се поправаме а не да ги прајме истите.. треба професионално водење со добар менаџмент.. Дур беше бабич сите викавме да си оди а беше најголем професионалец до сега од 3-4 ца тренери, играчите викавме да си одат а го победваја вардар ито пресилен вардар во однос на овај сега, тие си заминаја па баравме нови играчи, и тренер данец. Играчите пак не се погодија шо мислам за ланската сезона вистина беа огромна грешка, и кој и да беше тренер немаше да се снајди со тие играчи.. пак лоша игра, ние уште незавршена сезоната тренер нов пак бараме, и идат шундо и јович и ги креваме во облаци, па освоја титула па ги величевме ги ценевме.. Овајпат во споредба со лани барем прво имавме тренер па играчи. Се зедоја според мене многу квалитетни играчи, тренерите од лани истите и заедно со новите играчи на почеток на сезона не се како што треба и сега пак бараме нов тренер.. и ќе има нов тренер уште не почната сезоната..муабетот ми е кога екипа и професионален клуб со добро менаџирање на играчи и тренер кој ќе има став и професионалност, ќе има визија и нема да има толку многу промени во толку краток период односно ќе му се дај шанса и на тренерот и на играчите повеќе од 1 сезона тогаш ќе имаме успех. А не секоја сезона нови та нови и пак сме на истото се вртиме во круг.. а ние како народ ќе си бараме на секое нови играчи, нов тренер, ќе речиме сега некој ај менете ги бркај ги, итн.. е како бе така луѓе? Шо е ова fantasy игра па ќе се менва ко ќе ни текни нас купи продај е ова? Не бе тие имат договори не е то така како шо мислиме... според мене моментално не треба да има промени кај играчите и треба да се соочиме со проблемот и да видиме кај грешиме овие 3 години, а и сега. Освен шо ќе има промени на тренерското столче да се вработат плус луѓе во клубот, во кој ќе се подобри и забрза функционирањето на клубот ( организација, сезонски, карти, фан шоп итн) и да бидиме трпеливи, оти со избрзани одлуки ништо не прајме. Тие се играчите сезоната е таја, почната е и сега треба напред и да се реши проблемот, па по 3 пат да ни дојди умот за следната сезона каде грешиме и да се попрајме. А за тие шо купивте сезонска и шо сте пишман алал да ви е... уште не почната сезоната се откажавте.. колку шо знам се пеј една песна пелистер се сака и кога губи и кога победва ама кај нас изгледа е само кога се победва.
Целосно се сложвам, визијата на управата е најголем проблем. Не дека не сакат, не вервам дека некој шо фрла пари да не сака да постигни успех, едноставно не знат, и секој потег полош од претходниот му е. За разлика од лани ова година зедовме на ИМЕ подобри играчи, и со подобра статистика позади нив. Грешката мислам дека ни е шо земаме и странци просек , односно за резерва и ништо подобри од домашните играчи. Мислам дека требаше да се вложат напори ова година да имаме макс. 4/5 топ странски играчи и земање на се што е квалитетно од македонските играчи. Премногу, пре-многу непотребни странци во екипата имаме. Секоја сезона имаме некој кој не можиме да избракаме. То е грешка на управата, се "арџиме" на празно.

Целосно се сложвам, визијата на управата е најголем проблем. Не дека не сакат, не вервам дека некој шо фрла пари да не сака да постигни успех, едноставно не знат, и секој потег полош од претходниот му е. За разлика од лани ова година зедовме на ИМЕ подобри играчи, и со подобра статистика позади нив. Грешката мислам дека ни е шо земаме и странци просек , односно за резерва и ништо подобри од домашните играчи. Мислам дека требаше да се вложат напори ова година да имаме макс. 4/5 топ странски играчи и земање на се што е квалитетно од македонските играчи. Премногу, пре-многу непотребни странци во екипата имаме. Секоја сезона имаме некој кој не можиме да избракаме. То е грешка на управата, се "арџиме" на празно.
Точно така играчите 80% се искусни и позади нив до пред да дојдат имаја супер статистики.. ко дојдоја тука сите се непрепознатливи во својот квалитет и игра, јас имав напишано пред некој ден дека нешто смрди, и тоа е очигледно и затоа ќе има промена на тренер, јович нема авторитет, незнај англиски и играчите немат респект кон него, а се гледа дека и припремите не биле изработени како шо треба, и исто тука е прашање дали тоа шо се работи на тренинг се игра на утакмици? Иначе да, имаме еден куп непотребни странци, и тие пари за џабе се потрошени а можат да се наменат во многу покорисни работи како шо наведив во горе напишаното..

И ја мислам дека не требаше да го шутнете Бабиќ, ама разбирлива ми беше одлуката зошто го откачивте. Ама некако не се гледа на долг рок. Знам дека кога се даваат пари се очекуваат резултати, ама реално Вардар имаше појака екипа од вас во претходните години, па и не беше баш реално дека лесно ќе се сруши.

Сепак, ја мислам дека не требаше да ги пуштите Периќ (не знам дали можевте да го задржите него), Мандалиниќ и Табоада. И грешки направивте со трансферите. Не ви требаше Гедбан, ништо нема да придонесе он. Најверојатно толку ви беше моќата, ама со оглед дека играте ЛШ по толку време, требаше повеќе труд и планирање да се удри за да се скоцка ростерот и да се донесе асален тренер. Пак тешко да поминевте група, ама бара да не се брукате.

И ја мислам дека не требаше да го шутнете Бабиќ, ама разбирлива ми беше одлуката зошто го откачивте. Ама некако не се гледа на долг рок. Знам дека кога се даваат пари се очекуваат резултати, ама реално Вардар имаше појака екипа од вас во претходните години, па и не беше баш реално дека лесно ќе се сруши.

Сепак, ја мислам дека не требаше да ги пуштите Периќ (не знам дали можевте да го задржите него), Мандалиниќ и Табоада. И грешки направивте со трансферите. Не ви требаше Гедбан, ништо нема да придонесе он. Најверојатно толку ви беше моќата, ама со оглед дека играте ЛШ по толку време, требаше повеќе труд и планирање да се удри за да се скоцка ростерот и да се донесе асален тренер. Пак тешко да поминевте група, ама бара да не се брукате.
Сега сфативме дека можи навистина не требаше да избрзаме тогаш со одлуките за бабич и за останатите играчи, перич незнам дали можевме да го задржиме, исто така и табоада (поради семејни проблеми), ама другите барем нешто можевме.. тогаш се напрај преголем притисок за титула и играчите дури и сами заминаја, на крајот шо се вика ги исплукавме, а да се стрпевме уште една сезона и да бевме трпеливи ќе бевме топ, барем немше да имаме лоша игра а титулата ќе ја земевме на полесен начин.. ама било поминало, сега по свадба тапани џабе зборваме.. ние и како народ во толку мал град многу си прајме притисок, на секое бараме, многу очекуваме и после иди до разочарвање.. сите се прајме стрчњаци кажваме по нешто, и управата 70% ги чита и ги применва нашите барања и коментари и потпаѓа под притисокот и прај брзи одлуки. Не се прај то така, затоа се плаќа стручен кадар, тренер, професионалци кој тие ќе си ја бркат работата и ќр го водат клубот пак ќе речам со визија и стратегија и јасен концепт и нема шо да слуша и прима совети од луѓе кој не се задолжени и платени за тие работи.

Tie nabrojanite igraci nikoj ne gi izbrka site si zaminaja sami ednostavno ne mu se sedi ovde i menvat, ebivetar sport e ovaj na polusezona se menvat komplet ekipite, kaj nas e drug problemot, prethodnite treneri sto pati pokje znaenje imaja od ovaj segashen tandem koj nema apsolutno nikakva vizija nitu shkolovan sistem, se e daj sta das, tri meseci aspolutno nisto ne e sraboteno nikakov sistem. Spored mene problemot nekade lezi pomegju nekadarnost na igrachite i nekadarnost na upravata, igracite se diskutabilno doneseni strancite, bez siguren izvor, kako sho se muabetite deka imat nekoi sho mu gi vleckat to e najlosoto so mozi da se desi, isto i domasnite igraci se preslabi za nesto pogolemo, mozime nie da velime deka ni se najdobri sea oti kolku tolku pokje srce pokazvat od strancite ama moznostite mu se oskudni, tesko bi izlegvale na kraj so eden ohrid i tikves, reprezentacijata na primer ne slucajno posledni godini so tie igraci gubi kako magarinja od site. Od strana na upravata e deka ne uspeva da gi spoj kockite, ne uspea da go nasledi brendot pelister kako sho bi imala najmnogu korist, kako da e se nekako vestacki i za to da mu se vrakja so losho, ucete od vardar so ime kako se zivej, nie imavme brend pred niv ne go zadrzavme, tie napraja od nisto na baza na fudbalskiot klub rakometen brend koj i den denes ne drapa na baza na ime, igrac vadi ete preku edno leto za da ne delka kako sho saka, 5 godini ste eden igrac bitolcanec ne se najde da izlezi da gi vodi, to me boli skopjani klavame za kapiteni abe kako ne se najde nekoe dete ckembarce da se napraj rakometar na sila da tepa so vardar ko ke igrame barem da znajs deka dushata ja dal, nema.nisto bitolsko vo ekipata i to e nasha najgolema bolka

Сега сфативме дека можи навистина не требаше да избрзаме тогаш со одлуките за бабич и за останатите играчи, перич незнам дали можевме да го задржиме, исто така и табоада (поради семејни проблеми)
Немој молимте за Бабич да пишуваш тој е едно самобендисано арогантно копиле. Каде Бабич воспоставил негов систем на игра од сегде е бркан дури успеа неприкосновената подравка да ја дојси да губи што му се немаше случено години.

Немој молимте за Бабич да пишуваш тој е едно самобендисано арогантно копиле. Каде Бабич воспоставил негов систем на игра од сегде е бркан дури успеа неприкосновената подравка да ја дојси да губи што му се немаше случено години.
го исфрлија на клоци од хрватската реп зато шо немаше успех a му наместија и су....и дел..... ова е извор од загребчанец,

Никој не коментира за вчерашното демолирање на Мултивитамините. Уште денес и ќе се загрејме за Кил. ;)

Дали има инфо кога стига Кил во Битола и во колку сато имат тренинг?

ЧКЕМБАРИ СЛАВАТ РОДЕНДЕН - СРЕДА 16:30ч плоштад “Магнолија”
Припремите за спектаклот во среда се при крај.
Носи шал и биди дел од спектаклот.
Со кортео најкасно тргнуваме во 17:30ч.
FB_IMG_1695580929786.jpg

ШИРОК СОКАК ВО ПЛАМЕН | НАВИВАЧКА ФЕШТА И СПЕКТАКЛ ВО НАЈАВА - СРЕДА 16:30ч. ПЛОШТАД "МАГНОЛИЈА"

Денес одбележуваме 38 години од почетокот на ЧКЕМБАРИ. 25.09.1985 е датум кој ќе остани трајно запишани во спортската историја на Битола и Македонија. Горди сме на првата генерација која овозможи денес да се нарекуваме НАЈСТАРА навивачка група во Македонија, горди сме и на сите наредни генерации на Чкембари кои дале свој придонес и кои оставиле свој белег во речиси четири децениската историја.

Сегашната генерација на Чкембари ги поканува сите претходни генерации да дојдат на Магнолија во среда од 16и30ч и заедно да го славиме името Чкембарско, заедно да згрмиме на Широк Сокак.
38 години не е јубилеј, но и не е така честа прилика да го прославиме на трибини во рамките на Лигата на шaмпиони против германскиот шампион.
ЧКЕМБАРИ, битолски синоним на непокор, верност, гордост!!!
FB_IMG_1695665527936.jpg

Последно бев на Кил - Фленсбург на неќење. Германските 'желки' (специјалци) на едниот крај на улицата ги држат навивачите на Кил, на другата страна навивачите на Фленсбург. Беше како хорор филм од сите страни летаа столици од околните кафанчиња, пособено од една Хрватска тука до салата.

Баш ќе видам како ќе биди кога ќе дојди Пелистер. Патем ако некој патува со кола до Кил, во близина има Катна гаража од трговски центар и е мн мн блиску до салата а и во центарот има гоолем паркинг ако стигните порано да сакате да го шетните центарот :) и за нивни стандард не се скапи. Јас платив околу 5е за скоро цел ден (после 20.00 не се наплаќа).
Автоматски споено мислење:

P.S. Во фленсбург има ресторан Македонија на наш чоек е. Издава соби, можи да му се јавите или пишите на ФБ да му кажите дека сте од БТ итн. Нема да ве одбие. Кил не е далеку од Фленсбург, Јас од кај шо живеам е 1.30 сат а од Фленсбург е сат време :)

Последно уредено:
Петар Атанасијевиќ одлично играше одбрана над Реинкикд.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom