Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Според мене не треба да се ослободи Општината од финансирање во професионалниот спорт.
Без разлика дали имат клобојте или не доминантни сопственици, помошта од општина треба да е редовна секоја година.
Ова се наши пари и градот заслужва да има јаки екипи во сите екипни спортој.
Посебно во кошарката, каде лани имавме историски усхех.
Треба од општина, како доминатни сопственици на акциите во КК, еве во најава и во ФК Пелистер, да се потрудат да ги исчистат сметките на екипите.
Не можи секоја година иста приказна, со минус да се работи.
Шо значи дека се нема контрола со парите, па после идат проблемите.
Ќе се смени власта, па ајде одново ќе работиме, а старите борчој СТОООО, каматите СТООО.:vozbud:
Не можи така, не оди појќе овај принцип на работа.
Треба да се смени работењето во екипите.
Во ФК, КК посебно.
Покрај парите од општина, треба да се напрат напари и да се бараат спонзори, да им се понуди нешто за да се решат да спонзорираат.
Па да се бара чаре да се префрлат акциите ко ќе се најдат салам спонзори.
И да се кренат буџетите на екипите.
Ама само на сериозни фирми шо имат пари да спонзорират и шо ќе се обврзат на долг рок да спонзорираат..
Приказна ко во фудбало, со спонзор и сопственик ( кафана) не тера далеку.:masa:
Не ми е јасно, како била Општината сопственик на ФК, а потписник и овластено лице сеуште е газдата на кафаната.:eek::vozbud:
Кошарката, а посебно фудбалот се поскапи спортој.
Со 300, 400, 500 К ништо не прајме.
Така да во фудбалот, со 300К (колку шо имаме и сега, уствари неаме толку оти има 7 милиони борч:D )нема да можиме ниту втора лига да ја поминиме.
Еве и да влезиме догодина прва лига, за таму ќе треба појќе пари.
Во фудбалот треба да најдат некој голем спонзор.
Се друго е мачкање на очи.

Јас сум против да не финасира општината оти тие се наши пари јас моите пари радо би ги дал во фудбалот и поарно таму од колку да се украдат некаде пример за живеалиште на нилскиот коњ во ЗОО сите сакаме јак спонзор и газда арно ама прво општината треба да напрај услови инфраструктурата да нема борч после клубојте на продажба а до тогаш мора да се помага и одржаваат клубојте поарно децата да тренираат трчаат нешто да ги гледаат од колку да се пијанат и дрогираат по паркојте

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Според мене не треба да се ослободи Општината од финансирање во професионалниот спорт.
Без разлика дали имат клобојте или не доминантни сопственици, помошта од општина треба да е редовна секоја година.

Само поштен рекет му е мајката, имам неколку пати спомнато.

Стадионот има 5000 седишта, салата 3500?
Обврзи ги фирмите (Кромберг:5000 вработени, Таскфорс: 800 во Битола, РЕК: 4000, Цермат: 300, Битолска Млекара: 300, ЕРИ: 200 и еден куп други да не ги набројувам) да купуваат 70-80% од капацитет на домашни утакмици по симболична цена 50-60 ден.
Тоа ти е €2М буџет сериозни пари за секој спорт... Со тоа на подтрибински простор (ходници, пред спортски објект) не на трибина ќе им се отстапат билборд, простор за презентација на нивниот бизнис и слично се разбира со договор не стопанственикот на објектот (општината) и компанијата.
Не мора само во спорт има и др институции и културни манифестации со помал интерес кои би имале придобивки, но треба решение да се направи и комисија со која ќе раководи со тие средства. Но исклучиво да одат за манифестациите и спортските натпревари шо ќе се одржуваат не за инфраструктурно уредување на веќе постоечки објекти. Овие средства не мора самите компании да ги издвојуват туку да има ставка од симболични 100 денари кои самиот вработен ќе ги донира месечно од неговата плата и да одат на сметка за таков општински буџет.
Но познавајќи го мозокот на позициските клептомани овие средства мн лесно ќе испаруваат.

Јас моите пари радо би ги дал да се асфалтират улици, да се напрај нов парк, нови спортски игралишта во секоја населба ама нема да се напрат а пак ќе ги дрпат моите пари или ќе ги лапа некој Кесар/ Мандалинич.
Во мојата населба уште стои истото игралиште од пред 40 години во дворот на Климент училиштето.
Еден дожд и се птртвара во езеро... Кошаркарските терени се нефункционални пошо обрачите од кошевите ги крадат постојно. Ама кој не прашва нсс кско еќ ги трошат нашите пари. Освен во ракометот, останстите спортски субјекти се нерентабилни и спремни за да му се срави клуч а не камоли да се инвестираст дополнителни наши сррдства.
Го слушам Ванчо Мицевски, отишол како претставник на клубот да дај отчет за работата на клубот, тој вика јас незнам ништо... Како бе алтан ти незнај ништо а си дошол на комисија за извештај на раотата на твојот клуб? За вакви работи се лежи в затвор во нормални држави ама кај нас е куро-куќа па си прај кој шо сака.
Дури не се позанимава обвинителството со работата во клубојте, борџојте ќе се трупат а клубојте ќе тонат.
Се дури нема уапсени, нема да се расчисти состојбата во спортот во Битола.

Јас сум да се финансира од општински пари без разлика дали има спонзори или не и уште појќе од ова до сега.
незнам шо пари се за општина како Битола да вложва по минимум 500к евра минимум во секој од спортојте и се знај кои се водечки спортој Фк, Кк, Рк, нека се вложат по 100к евра во одбојката и во женскиот ракомет, па нека се напрај и женски фудбалски клуб Пелистер (имаше на времето), се то со 2-3 милиони евра ќе бидиме најспортскиот град во Македонија. И то на долго време ќе дај резултати, децата ќе бидат по спортот шо вика Горан, полни стадиони, сали, ќе го засакат спортот, со то попатно и инфраструктурата ќе да се решава, па спонзори да се барат, треба да се сФати еднаш дека не сме во Шпанија или Англија па ќе не земи некој шеик или незнам шо и ќе биди 100% приватник и сопственик. Ама за се ова да почни да функционира треба борџојте да се донесат на НУЛА, па да се речи сега имаме чиста сметка, на нула сме и тераме ама за то... ниту се нашол некој, ниту ќе се најди, по примерот на ракометната платформа или праење спортско друштво на сите три клуб и здружување на сите фирми од Битола и то е то, по примерот на Барселона и Реал Мадрид.

Јас моите пари радо би ги дал да се асфалтират улици, да се напрај нов парк, нови спортски игралишта во секоја населба ама нема да се напрат а пак ќе ги дрпат моите пари или ќе ги лапа некој Кесар/ Мандалинич.

Повторно забега со фантазиите како и со желбата за нови играчи.
Правиме муабет за додатен "бустер" буџет на општината која ќе го добива од компаниите во градот и кој истиот би се користел за манифестации и спортски настани со цел да се има поголема посетеност на истите и тие средства би се вложувале за поголеми успеси на тие настани.
НЕ ЗА ИНФРАСТРУКТУРА за нови паркови, улици и други редовни обврски на оштината која им е задача да ги прави.
А присуството на Кесар или Мандалинич немаше ефект во овие години шо беа во Битола?

Повторно забега со фантазиите како и со желбата за нови играчи.
Правиме муабет за додатен "бустер" буџет на општината која ќе го добива од компаниите во градот и кој истиот би се користел за манифестации и спортски настани со цел да се има поголема посетеност на истите и тие средства би се вложувале за поголеми успеси на тие настани.
НЕ ЗА ИНФРАСТРУКТУРА за нови паркови, улици и други редовни обврски на оштината која им е задача да ги прави.
А присуството на Кесар или Мандалинич немаше ефект во овие години шо беа во Битола?

Ефектот на Кесар и Мандалинич за време на нивниот скап престој во Битола :

КК Пелистер - куп титула 0
- првенствена титула 0
РК Пелистер - куп титула 0
- првенствена титула0

Не е место на општината да се расфрла пари во професионален спорт и точка. Општината треба да се надлежна за спортска инфраструктура и развој на младинскиот спорт. Ве гледам од ракав се расфрлате со баснословни суми од милион, два, три евра на годишно ниво, јер ќе се украделе ако биле планирани за улици, а во клубојте му е местото пошто ги водат часни сестри. :icon_lol:
Искрено веќе ако одбираме модел на функционирање шо колку толку функционира(иако сум за 100% приватен капитал) е РК Пелистер, кој барем можи да се кажи е промотор на градот, некој период е во борба за трофеи, игра европски атрактивни натпревари и пред се дава сопствени пари, а се друго е за клуч клавање до некое подобро време...

Ради тој Кесар немаше да дојдат др 5-6 кошаркари и да се направи тим шо го имавме лани, ради тој Мандалинич немаше да дојдат играчи и да имаме какви такви играчи. Да ги преплатија и барем во ракометот оваа сезона ги има тие играчи кои ги имаме сега.
Клај си го прстот малку на чело и размисли шо сакаш да кажеш и не трчај. Тебе не те болат парите туку тој шо ги дава за клубот да функционира и ако си дал нешто си дал 2-3000 илјади за една сезона само за забава, за почит кон тоа шо го сакаш, за адреналин.

Ради тој Кесар немаше да дојдат др 5-6 кошаркари и да се направи тим шо го имавме лани, ради тој Мандалинич немаше да дојдат играчи и да имаме какви такви играчи. Да ги преплатија и барем во ракометот оваа сезона ги има тие играчи кои ги имаме сега.
Клај си го прстот малку на чело и размисли шо сакаш да кажеш и не трчај. Тебе не те болат парите туку тој шо ги дава за клубот да функционира и ако си дал нешто си дал 2-3000 илјади за една сезона само за забава, за почит кон тоа шо го сакаш, за адреналин.
Ми ги вртиш тезите постојано, незнам кој ти е филмот, ама ајде...
Јас не зборам за моите пари даени за карти за клубот... За клубот ќе платам секогаш и сум плаќал и ккога беше ерата на Писето и Ефто.
Мојот пост беше насочен за трошењето на моите(односно нашите) пари кпи се собираат од даноците кои ги плаќаме кон општината.
Неможи 19000000 ден (300К) наши паро да се дават госишно а то се сериозни цифри, а некој сурат како Ванчо да незнај како и каде ги троши а се слика и договара играчи. Неможи книговодителката на КК Пелистер, која патем е и советник во општината, да не знај дека крајните сметки на субјектот , за кои нејзината фирма ги води книгите и зема пари за тоа, имаат поголеми расходи од предвидените приходи за тој субјект. Ова момак е кривично дело и се одмара во Идризово за вакви дупашлаци.
Освен во ракометот каде се работи согласно приходите, останатите субјекти прат злоупотреба во работењето и некој треба кривично д аа одговара.

Кога ме цитираш за Мандалинич, кажими ти кпј играчи дојдоја ради него ? Мараш ? Перич ? Кој?
Сите играчи дојдоја зато шо им одговарала понудата во тпј момент а не ради то шо прочитале дека Стипе дошол во Битола.
Истиот случај е и за Кесар... Кој кур фактор е Кесар во кошарката? Демек ти или некој друг овде ши помалце следи кошарка го знаеше Кесар ? Па штетниот договор на тој иститот Кесар кој одбивал да тренира последните месеци, го прај тој долг на клубот се поголем а резултатите од неговиот престој во Битола се рамни на НУЛА.

Последно уредено:
Најголемите флегми и пијаници Кесар и Мандалинич вределе што се плаќале по 5-15к еур месечно хахаха. Море и ова ни е малце како град што ни се дешава ако. Поарно нека закрпат улици отколку да се фрлат на Ванчо и Гоце од на маса го донесоја да го води КК Пелистер. Појма нема што се дешава во кошарката, многу летаме со мозоците, а ако се фрлат тие пари кој ги зборате тука за тоа треба да има СПОРТСКИ КАДАРНИ РАБОТНИЦИ, а Битола тоа одамна го нема. Тие што вредат ги бркаат ко кучиња, пример Јовче во кошарката тој за Петкото и Гоце пијаницата е Пет Рајли. Мац зема 50к плата годишно.

Пак ќе речам само ракометот вреди во градот ама и таму треба некој ликови да си одат за дебаклот Мандалинич.

Ова е тема за ракомето, мислам дека нема потреба да мешаме кошарки и фудбали...
Ракомето да си го гледаме и да дискутираме за него

Tajnata e da ima privaten menadzer na opstinskite pari, opstinata ima da izdvoi po 200-300k za fudbalot i za rakometot i da mu pomogni na privaten gazda i seto to lesno da se dokazuva deka poshteno bile prefrleni parite sho se nashi, jas se slozvam moi pari da odat vo fk i rk pelister, sekako tie gazdi da se nesebichni kon fanovite da si igraat kurtashak oti eventualen kjar na pari sho mozi da se napraj osobeno vo fudbalot mozi da odi za niv, za rakometot site sme slozni deka parata e skoro sigurno vo voda frlena i uspeh se praj so mnogu pomalce pari taka da to sho nie se palime na banana sport nikoj ne mozi da ni pomogni za zhal ke prodolzime da si frlame pari vo voda bez nula dobivka. Zaklucokot e nekade izmegju ama jasno e deka duri partiskoto zlo i interes mesha vo upravata nema da imame air i jasna slika kaj se parite.
Rakometot mene ushte ne mi e chista prikazna dava opstinata pari, lapaat i vsuceri, kolku tocno se dale od dzeb na cile ne znam, ne vervam deka i nekoj znaj tocno da ni kazi, da recham 70-80nasto od rabotata mi se dopagja (ne mi se dopagja frlanjeto para za vtora banana ekipa, inaetot so plavi dresoj), redoven sum plakjam karta se duri se spomnuva svetoto ime Pelister.

Ми ги вртиш тезите постојано, незнам кој ти е филмот, ама ајде...
Јас не зборам за моите пари даени за карти за клубот... За клубот ќе платам секогаш и сум плаќал и ккога беше ерата на Писето и Ефто.
Мојот пост беше насочен за трошењето на моите(односно нашите) пари кпи се собираат од даноците кои ги плаќаме кон општината.
Па ти тогаш незнаш шо збораш или незнаеш да се изјасниш...
На годишно ниво си има општината буџет (обврска) кој треба да го вложува во ракометот тие пари се горе долу пресметани на годишно ниво во вид за инфраструктура (изнајмување на салата и другу попратни трошоци), единствено ванчо и сајкалот не трошат пари од тој влог а и според трансферите и буџетот на клубот тие се играчите кој можат да се пазарат со годишен буџет од €1.5М. Единствено потфрлија со давањето на толкава сума за Стипе иако знаеа дека е склон на повреди.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom