Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Дали некој има информација што се случува со Ивановски . Мислам дека последно на терен беше со Радовиш ? Од тогаш го нема се работи за некаква повреда или???
На Мартон му треба дополнителна подршка која Ќизич за сега не ја дава ниту во домашното првенство ниту на меѓународните надпревари

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

@Пљампач
Со Вардар е за 1 месец на 18ти Декември, се помести распоредот заради европските утакмици, до тогаш играме 3 европски утакмици, вторник со Татабања и двете утакмици со зелените од Лисабон.
Само сите играчи да се здрави, да нема повреди, за во лигата можи лесен тренинг да си напрат, фокусот ќе биди сега Татабања како и утакмците со Спортинг, па после то и Вардар.
Изненаден сум и јас од победата, очекував пораз, секоја чест за екипата, се гледа дека работеле за овој меч, тактички спремни, добро анализиран противникот....
Мислев меч со многу грешки и изгубени топки, за атмосферата очекувано беше, во подем е овај спорт кај педерите, знат да лудват, особено кога ти иди екипа од Македонија.
Не за џабе Бабиќ седеше заклучен сам во канцеларијата и гледаше видеја :D , добро ги подготвил :zloo:
Му гори под нозете, тоа е, на прсти се бројат тренерите против кои и скандирано на домашен терен, во најбрзо време биле Јошко Петковиќ и токму Бабиќ :nesumjas:
Мора добро да се анализира и Татабања, ни малку не се слаби, иако пред почетокот беа предложени како екипа со најмали шанси за влез во топ 4 и следна фаза.
Лошо почнаја и во нивното првенство многу порази од старт, криза, ваму таму, ама мора сериозно со нив, имаат добра екипа.
-Адам Јухаш организаторот на играта, од ко знам е кај нив овај, репрезентативец и на Унгарија.
-Балог, за овај не треба да се трошат зборој, искусен играч, долги години во Унгарија исто, претходно го знајме и од Сегед, ако му се остај малку простор, знај да распука со левата...
- Стефан Ушле Сунајко, во одлична насока се движи кариерата на ушето, брзоного крило, знај да напрај проблеми, ако не се лажам до сеа најдобар срелец му е, треба да се запази тука, Павлетиќ нека се спрема уште од денес за одбрана....

Имаме шанси за победа, само не смејме да ги потцениме, оти ако се одлепат први и напрат разлика, оди бркај се после, вака од старт како со АЕК да си имаме солидна предност и да ги спуштиме на меч со малку голови, наши се !

Незнам само дали сум само јас, ама мене играта во напад не ми е ни милиметар подобрена , премногу статични очобол за гледање ,периќ соло финта шут,периќ до пикер,периќ влечи одбрата вади надвор од 9 за мандалинич и шут , табоада некој шут од неизградена позиција и то е играта наша во напад , многу сме привидни пребавно играме. 40 секунди имаме на полувреме за +5 да одиме ја гњавиме топката и успеавме на крај да ја изгубиме и гол да примиме. На крај на периќ фластер две топки одма се изгубија.Мислам дека овај состав можи многу поќе ама црепо на клупа игра ракомет од месопотамија. То е наше е да ги бодриме да гризат на терен ,подршка мора сите наредна утакмица да крца салата.

Treba edna pogrupa vo Čkembari da se napraj PESIMISTI... titula mi se čini da krenime pak nema da vi cini ništo...preku nok ne se stanva šampion taka da si znajte...
p.s. babič ostani, se ti e prosteno:pos::pos:

Treba edna pogrupa vo Čkembari da se napraj PESIMISTI... titula mi se čini da krenime pak nema da vi cini ništo...preku nok ne se stanva šampion taka da si znajte...
p.s. babič ostani, se ti e prosteno:pos::pos:
Пљампачи? :pos:

Ako bese za komentarot pogore , daleku od pesimist , toa e samo moe mislenje za igrata. Daj boze da me demantirat ama so ona igra treba cudo da se sluci da osvojme titula. Istite hokearski izmeni se prat , a mu trgni na nekoj odma go vadi. Krila odseceni.Ima podobrovunje vo odbranata definitvno ke vidime dali e dovolno so pojaki ekipi. Ovie AEK stvarno neznam kako go tepale NIM vo gosti ili imaja epten losh den ili se tolku ednodimenzionalni.Sepak pobeda si e
pobeda bash vo pravo vreme za krevanje forma pred 18ti so Vardar i fakanje rezultatski priklucok.

Пешич е слободен!
Овај да го донесат, со Секељи двата ќе бидат страшен тандем.

Пешич е слободен!
Овај да го донесат, со Секељи двата ќе бидат страшен тандем.
До крај на сезона е слободен, на лето има активен договор со Нант. Моментално повреден е и не е во можност да се добие максимум од него.
Вреди да го имаме 6 месеци ако се исценкат за плата минимална, но колку е способен е прашање.

Толку од ангажирањето на Пешиќ

Attachments

• Screenshot_20211119-100608.png
    Screenshot_20211119-100608.png
    296 KB · Прегледи: 45
Денес Пелистер 2 нерешено со Охрид. Борбена утакмица грешки на двете страни, првото цело водевме иако имавме напади да се одлепиме, мислам од 2,3 разлика не напрајвме. На крај арно реми извајвме. Всала 1500 отприлика, прилично пополнета беше. Па кој садисти сме ние битолчани :), првиот тим со Охрид нема да има ни 100 гледачи и ќе ги изгазиме со 30. Некни со бутел 20и кусур разлика чоек всала немаше, на 2-ката со тинекс пола сала полна. Не сме научени да мелиме...
Ќе ми реплицира некој сега лажниот, вистинскиот.... ама нема врска муабетот. Ене на европски утакмици, полна салата, се навива од срце, се нервираме се радваме...за со 1961 ќе има тепачка за всала, значи то не држи вода.

Спасивте гз денес. Мора да се признае дека среќно до реми дојдовте.

Па кој садисти сме ние битолчани :), првиот тим со Охрид нема да има ни 100 гледачи и ќе ги изгазиме со 30. Некни со бутел 20и кусур разлика чоек всала немаше,
Едно ќе ти кажам. Малите заслужиа да имаат публика, старите со својата ноншалантност ги имаат изгубено симпатиите. Не дека не ја добиваат подршката но требаат малку посериозно да сватат некој работи. Од граџан до компанија шо изиграват принцези.
П.С и моментот треба да се погоди за да има публика.
И уште една работа ќе кажам, не се страми со тоа лажен мажен еден тим е. Тим кој има повисоки амбиции и академија која на вакви утакмици гради карактер и искуство за да дојде до првиот тим.

Спасивте гз денес. Мора да се признае дека среќно до реми дојдовте.

Епа вие не спасивте.

@Prezimeto Значи потполно се сложваме дека заслужија публика. Нема збор, сакам да кажам и да играја првиот тим онака борбено, сигурно пак ќе имаше повеќе публика на 2-ката ради неизвесниот резултат.
А за тоа дека е еден тим, јас сум еден од најгласните протагонисти на то. Само не си ме разбрал во претходниото мое мислење. Со то вистински, лажен, не мислев на мене, мислев на други дека ќе ми реплицират во тој стил.
Било како, уште еден добар резултат на младите, и вторник сениорите да продолжат со ист стил.

Denes greskata bese na Jovic oti Rade ne procita kako bukvar pa majkomu stara site zaneja deka preku krila igraat ohrid i tolku da ne gi zatvorame cudo edno ne iskinaa plus golmanot nivni dobar i sreka na kraj so izvadivme bod oti rekovme kaj nas se igra na juris ako se pogodi denot decata se rasutkaat ke tepame bilo koj ama denes gostinskiot golman bese na visinata na zadacata i tolku bese od nas no bilo kako bilo ima nadez vo decata od ovie dva trojca ke izlezat salam igraci i reprezentativci ako ne i poveke imaat srce hemija uste mu fali raznovidnost vo odbrana i pred se vo napad a denes za cudo i dobro sudenje od nacevski i toj drugiot buljas
A za posetata decata zaslutuvaat pred se za igrata so srce i pibedata protiv 1961 a prviot tim so pobedata proriv aek ocekuvam da ima narod so tatabanja i portugalcite no mislam deka treba da se vrati na rakometno navivanje a ne fudbalsko na rakomet ne odi plus ne prifaka drugata tribina kaj nas se znaj kako bilo i kako treba da bidi vo idnina za da ima pogolema podrska i pritisok a mozi i gresam ke vidime...

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom